Bebek istememe

Herkesin cocugu olucak diye bir sey yok. Benim de hc aklimda yokken istegim yokken birden anne olmayi istedim. Cok kisa sure icinde karar verdim ve 5 yasinda oglum var suan. Herkes ikinciyi yap kardesi olsun diyor mesela gram istemiorum oyuzden de yapmiyorum. İcinizden gelmiyorsa kendinizi zorlamayin bence. 29 yas beklenebilir bir yas bakarsiniz bikac yil icinde siz de benim gb hissedersiniz, belki de hic isteginiz olmaz ve yapmazsiniz. Vucut konusuna gelicek olursak hamilelik oncesinde nasilsam ayniyim goruntu olarak. Ne kilom.kaldi ne catlagim oldu ne sarkmam vs.. sadece goguslerim deforme oldu protez taktirdim cok guzel goguslerim oldu. Sorumluluk derseniz orda tikanirim cunku hersey goruntude ayni olsa da bi noktadan sonra rutininize geri donseniz de mental ve duygusal anlamda hic birsey eskisi gb olmuyor. Bunu yalnizca kotu anlamda soylemiyorum ben iyiki diyenlerdenim fakat eski ben olmadigim da bir gercek.

Pişman olur muyum sorusu varsa cevabı evettir.
Ayrıca iki çocuk annesiyim hala fiziğimi, beni gören çocuklarımı görmeden inanmaz iki çocuk annesi olduğuma. Yani her doğum yapan çökecek, bakımsızlaşacak diye bir şey yok.

bencil bir durum olduğunu düşündüğüm için
neden bencillik olsun, eğer evlenmeden önce bu isteğinizi eşinize söylediyseniz ve o da bunu kabul ederek evlendiyse hiç de bencillik olmaz

ayrıca sırf başkaları mutlu olsun diye istemediğiniz ve muhtemelen bakmak istemeyeceğiniz bir çocuğu yapmak doğacak çocuğunuza büyük haksızlık olmaz mı

Çok yeni evlisiniz ama ben olsam genç ve güzel bir anne olmak isterdim 40tan sonrası da hiç çekilmez.. şuan için erken olabilir ama ilerde fikrin de değişebilir ayrıca yaş geçtikce hem kadında hem erkekte üremede problem olabiliyor bunu da göz önünde bulundurmak gerek. Sorumluluk tabi ki fazla her işin zorluğu var, ama hiç bir zaman kendini hazır hissetmeyeceksin kucağına aldığın an ozaman işte tecrübe etmeye calışacaksın. Hangi hamile kalan kadın hazırdı ki bizim annelerimiz de hazır değildi ama bizi dünyaya getirirken tecrübe edindiler asla hazır hissedemeyeceksin kendini bu konuda , çok tuhaf biliyorum kucağına kücük bir insan verecekler ve büyütmen lazım büyücek yani

Eşin seni sevdiği için karşı çıkmıyor değilde evlenmeden önce konuşulup ortak karar ile çocuk yapmamayı seçmeniz gerekiyordu.Ayrıca hem daha 1 yıllık evlisiniz hele bir dur evliliğin tadını çıkar, kocan baba olmayı hak ediyor mu ona bak isteyeceksen de ileride? benim teyzem 30 yaşında evlendi ilk çocuğunu yaptı hemen doğumu çok zor geçti. doktoru bir daha çocuğun olmayabilir dediği için ardına ikinciyi yaptı hiçte salmadı yani.Hala taş gibi çok güzel.

Sizden daha büyüğüm. İstemiyorum ve yapmadım. Yapmamanın pişmanlığı,yapıp pişman olmaktan çok daha iyi benim açımdan. Eşime de başta söylemiştim. Ona göre karar aldı. Hala çocuklu aileler ile vakit geçirdiğimde neden yapmadığımı tekrar anlıyorum. Çok kararsız iseniz yumurta falan dondurun.

Ben anneliği çok sevdim. Önceden tereddütlerim de vardı. Hamilelikte fazla kilo da almadım. Sonra aldıklarımı da kolayca verdim. Hiç yaşlanmadım çok şükür. Hatta kızım bana yaşam enerjisi verdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…