Bebek istememe

bencil bir durum olduğunu düşündüğüm için
Ay anne olmayana bencil demek de yeni moda oldu. Asıl sevmeyeceğin çocuğu doğurmak bencillik.
Erkeklere güven olmuyor ne yazık ki, sırf errrkek (!) olduğu için bir gün arıza çıkartabilir. Bakımının yüzde beşini yapmayacakları bebeği istiyorlar.
Çocuk istememek doğal, güzellik yüzünden istememek düşündürücü.

Her zaman söylüyorum anne olmak hiç kolay değil.Herkeste anne olmak zorunda değil.İcinizden nasıl geliyorsa öyle yapın.Pisman olurmuyum diye soruyorsani bu soruda çok kişisel çocuk yapıp ta pişman olanlarda var siz sadece içinizden gelen sesi dinleyin

Merhaba ben 1 yıllık evliyim ne bekarken ne de evlilikte bebeğim olsun istemedim . Çok fazla sorumluluk gerektirdiği için hep kaçtım .fiziğime vs çok önem veririm spor yaparım bakımlı biriyim bebek olunca 10 yaş yaşlanacak gibi hissediyorum eşim beni sevdiği için bu isteğime şuanlık karşı çıkmıyor sizce pişman olur muyum? Yaşım 29
Şu an çocuk istemiyorsanız zaten yapmayın. İstemeyerek alınabilecek bir sorumluluk değil çünkü. Daha çok yeni evliymişsinizde zaten. İlerde eğer isterseniz o zaman düşünürsünüz.

Yani 29 bence nihayi kararı vermek için çok erken. Ben o yaşta kazara hamile kalıp aldirmistim hiç istemiyoruz diye. Şimdi 34 yaşında hala hazır değilim ama belki şimdi olsa aldirmazdim. Eskisi kadar net değilim o konuda. Biraz zamana bırakmak lazım. Emin değilsen 29 gerçekten çok erken bunu düşünmek için. Hele 1 senelik

29da benim de bebek düşüncem yoktu. Bebek için de evlenmedim zaten eşimle, sevdiğim için evlendim. 34de "ee hadi bizim de çocuğumuz olsun" dedik.. Ama tabi olmadı 😅 tüp bebekle 36,5 yaşında hamile kalabildim, şuan 9 aylık hamileyim ve bebeğimi çok istiyorum, çok seviyorum, umarım sağlıkla kavuşurum. İşin özü şu, hazır hissettiğinde zaten anlayacaksın. Belki 40 yaşında hazır olursun veya hiç olmazsın bunu bilemeyiz. Pişmanlık durumuna gelecek olursam da sana şunu öneririm; kadın doğumcuya gidip muayene olman gerekir, yumurta rezervine baktırman gerekir, eşin de ürolojiye gidecek tabi spermine baktıracak. Herşey sağlıklı ve yolundaysa, acele etmeni gerektiren bir durum yoksa, bekleyin bekleyebildiğiniz kada

Ay anne olmayana bencil demek de yeni moda oldu. Asıl sevmeyeceğin çocuğu doğurmak bencillik.
Erkeklere güven olmuyor ne yazık ki, sırf errrkek (!) olduğu için bir gün arıza çıkartabilir. Bakımının yüzde beşini yapmayacakları bebeği istiyorlar.
Ama sizin çocuk istememe nedenleriniz de bir tuhaf doğrusu. Güzellik takıntılarınız var mı? Böyle de direkt kaba bir soru oldu ama isterseniz bir terapiste danışın. Çocuk istememek doğal, güzellik yüzünden istememek düşündürüc

Ama sizin çocuk istememe nedenleriniz de bir tuhaf doğrusu. Güzellik takıntılarınız var mı? Böyle de direkt kaba bir soru oldu ama isterseniz bir terapiste danışın. Çocuk istememek doğal, güzellik yüzünden istememek düşündürücü.

Ama sizin çocuk istememe nedenleriniz de bir tuhaf doğrusu. Güzellik takıntılarınız var mı? Böyle de direkt kaba bir soru oldu ama isterseniz bir terapiste danışın. Çocuk istememek doğal, güzellik yüzünden istememek b

Ama sizin çocuk istememe nedenleriniz de bir tuhaf doğrusu. Güzellik takıntılarınız var mı? Böyle de direkt kaba bir soru oldu ama isterseniz bir terapiste danışın. Çocuk istememek doğal, güzellik yüzünden istememek e

Erkeklere güven olmuyor ne yazık ki, sırf errrkek (!) hayor

Çocuk istememek doğal, güzellik yüzünden istememek

Çocuk istememek doğal, güzellik yüzünden istememek düşündürücü.Biraz takıntım var kemdimle uğraşmayı severim spor beslenme vs

Çocuk istememek doğal, güzellik yüzünden istememek düşündürücü.
Biraz olabilir takıntı evet

Merhaba ben 1 yıllık evliyim ne bekarken ne de evlilikte bebeğim olsun istemedim . Çok fazla sorumluluk gerektirdiği için hep kaçtım .fiziğime vs çok önem veririm spor yaparım bakımlı biriyim bebek olunca 10 yaş yaşlanacak gibi hissediyorum eşim beni sevdiği için bu isteğime şuanlık karşı çıkmıyor sizce pişman olur muyum? Yaşım 29
İstemiyorsan istemiyorsundur. Pişman olsan ne olacak hayatta pişmanlık da var mutluluk da. Bu her kararda öyle. Mesela evlenmek istersin evlenir pişman olursun ya da tam tersi. Kendinize sorun istiyor muyum diye istemiyorsanız zorlamanıza gerek yok

tıpkı ben:) ben de evliyim ve 29 yaşındayım ben de düşünmüyorum hayatını yaşa boşver. 35 e kadar yolu var diyorum. rabbim hayırlı evlat nasip etsin sıkma canını . hayat çok güzel gez dolaş tadını çıkar anlarının. Anne olmak güzeldir elbette demek ki bizim için zamanı var 🥳🥳

Niye normal değil ? Genetik etkenler de elbette vardır ama kendine çok güzel bakıyor.

Kendine ne kadar bakarsan bak biyolojik gerçekler var, bir noktadan sonra metabolizma çok düşüyor en basitinden kilo alıyorsun. Onun üstüne yaş ilerledikçe östrojen azalmaya başlıyor. Östrojen azalması da saç dökülmesine, cildin solgunlaşmasına, karın tarafında inatçı yağlanmalara yol açıyor. Kadın vucudu %99 hormonlarla yönetiliyor, ne kadar diyet yaparsan yap ne kadar spor yaparsan yap menapoz karnından kurtulmak mümkün değil mesela😁😁 O yüzden Defne Samyeli gerçek değil maalesef, hormon yerleştirme tedavisinden yağ çektirmeye kadar bir servet dökmek gerekiyor halktan bir kadın sporla diyetle o formda olamaz.

Kendine ne kadar bakarsan bak biyolojik gerçekler var, bir noktadan sonra metabolizma çok düşüyor en basitinden kilo alıyorsun. Onun üstüne yaş ilerledikçe östrojen azalmaya başlıyor. Östrojen azalması da saç dökülmesine, cildin solgunlaşmasına, karın tarafında inatçı yağlanmalara yol açıyor. Kadın vucudu %99 hormonlarla yönetiliyor, ne kadar diyet yaparsan yap ne kadar spor yaparsan yap menapoz karnından kurtulmak mümkün değil mesela😁😁 O yüzden Defne Samyeli gerçek değil maalesef, hormon yerleştirme tedavisinden yağ çektirmeye kadar bir servet dökmek gerekiyor halktan bir kadın sporla diyetle o formda olamaz.
Gerçekten mi ? Biri bana kısa yoldan zengin olma kodu yollasın 😂

Gerçekten mi ? Biri bana kısa yoldan zengin olma kodu yollasın 😂

😁😁😁😁
Bana da bunları saç dökülmesi için gittiğim doktor söylemişti Allahtan benimkinin sebepleri farklı çıktı😁😁 kadın sağlığı uzmanıymış ilk önce perimenopoz belirtileri var mı yok mu sırayla sordu sonra kan testi yaptı.

Düşününce mantıklı gelir yani yani 50den sonra kadınların saçları seyrelmeye başlıyor, 80lik kadınlarınsa saç derileri görünür mesela saçları iyice seyrektir. Saç işleri kadınlık hormonu dahilinde, hormonların bitince saçın da bitiyor işte😑😑😑 cilt aynı şekilde, menapozdan sonra cilt hem ışıltısını hem esnekligini kaybediyor. Yaşlanmak bktan yani💩

Kesinlikle katılıyorum. Kadınlar yapısı gereği biyolojik olarak zaten yağlıdır. Heran deformeye açığız. Üzerine birde hormonlar.
Bir yerden sonra formda kalmak imkansız

Yaşam planınızda bebek varsa, siz şu an istemeniz bile zamanı geldiğinde size rüya veya başka kanallarla ( film, reklamdaki bir bebeğe heveslenme gibi) size tesir gönderir. O, öyle bir hal alır ki siz bebek istersiniz. Hem de çok. O yüzden rahat olun. Olması gereken şey her zaman şaşmaz bir şekilde olur zaten.

Çocuk istemek ne kadar normalse istememekte o kadar normal.

bencil bir durum olduğunu düşündüğüm için
cocuk istemeyen insanin cocuk dogurmamasi neden bencillik olur ki? ulkeye sozunuz mu var ben de cocuk doğuracağım diye. sizden baska kimi ilgilendirecek ki doguracaginiz cocuk yapmamaniz biri icin bencillik olsun. e siz de istemiyorsunuz, size de bencillik olmaz.
bence asil bencillik kendisinin bile tahammul edemediği kocasından sirf yalnizlik cekiyor diye, herkes cocuk soruyor diye uremek. ya da gonlunce saglikli bir cocuk besleyecek butcen yokken gariban cocuk dogurmak
dogurmamak bencillik degil. ayrica yasiniz genc. ben 4 senen önce 29dum. cocuk bende fikir olarak bile yakin degildi. bir tane bile cocuklu hayalim yoktu. oysa simdi fikre ısındım. icinee cocuk barinan bazi hayallerim oluşmaya basladi. siz de akisina birakin. daha önünüzde yillar var. fikrinizi değiştirirseniz yaparsiniz

X