Bana da çirkin gibi geliyor ki normalde o kadar aşıktım ki ona hem dünya yakışıklı gelirdi hemde ne dese kanardim. Ama şimdi çocukla ilgilenirken çok çirkin biri gibi geliyor. O da beceremiyor. İlgilenmek istiyor ama beceremiyor. Ben elinden de almıyorum. Öğrenir diyorum ama o kendisi direk bana veriyor.Bu kiskançlik duygusu degil, haksizliga ugramanin verdigi bir duygu. Siz ebeveynliginizi dibine kadar yerine getirirken, anneniz gece gunduz kostururken "babanin" sosyallesecek, ekran basinda keyif yapacak rahatlikta olmasi normal degil cunku, size haksizlik yapiyor. Dinlenmeniz icin firsat yaratmasi dahi gerekirdi. Boyle konusuyorum ama benim esimde pek farkli degildi bu arada.. bazen gece bebege bakmaya yeltensede beceremezdi susturamazdi ben yine dayanamaz hemen kalkardim. Erkekler babaliga bazen sadece maddi tarafindan ve bebekle oyunlar oynamak gibi bakiyor. Anlayamiyorlar. Tabi bizlerede biraz hamilelik, lohusalikta beklentiler, hassasiyet yukleniyor dogal olarak. Yani hisleriniz cok normal ben geceleri bebegimle sabahlarken horul horul uyuyan esime bakip bakip aniden uzerine atladigimi goril gibi saldirdigimi, tokatladigimi falan hayal ediyordum. Hemde iliklerime kadar vallahi.
Bu surecler zorda olsa hizlica geciyor. Cok yormayin kendinizi tadini cikarin. Birakin is olmasin yemek olmasin onceligi kendinize ve bebeginize verin. Yoksa psikolojik olarakta fiziksel olarakta yillarca toparlanamiyor insan.Bana da çirkin gibi geliyor ki normalde o kadar aşıktım ki ona hem dünya yakışıklı gelirdi hemde ne dese kanardim. Ama şimdi çocukla ilgilenirken çok çirkin biri gibi geliyor. O da beceremiyor. İlgilenmek istiyor ama beceremiyor. Ben elinden de almıyorum. Öğrenir diyorum ama o kendisi direk bana veriyor.yani ben annemi gönderdim. Kvalidemi de gönderecegim pazar günü. Zaten yalvarıyor annelere biriniz kalıp bizle yaşayın diye. Uyardım artık. Yaşlılarda habire çocuğa su, şekerli su, zeytinyağı vs vermeye çalışıyor. En son karaciğer enzimleri yükseldi. İzin vermesem gizli veriyorlar. Cidden tüm klişeleri yaşadım. Sadece kvalidem de annemde ev işi ve çocuk bakımına destek oldular diğer klişelerin aksine.
O kıskançlık değil yavrum sinir sen yorgunken o boş vaktini yardım ederek değil telefonda geçiriyor veya başka bir şey yaparak ve sen bunları artık yapamadığın için sinirlisin ben doğum yapalı 3 ay oldu doğumum resmen bi trajediydi 41. Haftada hala gelmeyen doğum sancısı,14 saat araliksız suni sancı, kanala girdiği halde gelmeyen bir bebek, vakumla doğum,aşırı iç ve dış dikişler,doğum sonrası makatta hemotom neredeyse 30 gün doğru düzgün oturamadım. Ağrımdan sütüm gitti bebeğim mama ile besleniyor annem evime gelmedi 10 gün kayın validem yardımcı oldu gitti ve eşim elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyor ona rağmen o deliksiz uyurken ben sinirleniyorum ben söylemeden aşkım bu akşam ben idare ederim bir akşamda sen uyu demez mesela yada hala uzun uzun duş alır bir türk kahvesi yap da içelim der çünkü doğum gibi bir meşakatle baba olmadı hastaneye girdim ve bir bebekle çıktım hoop o baba oldu eve geldim dikişlerle bebek emzirmeye çalıştım o tv de film arıyordu bak yanlış anlama ilgili bir adamdır ama onların hayatı inan bizimki kadar değşmiyor hislerin çok normal ama yardım istemekten çekinme sen uyumak isteyince uyandır eşini izin günlerinde o baksın bebeğinize çünkü çocuk nasıl bir sorumluluk asla anlamayacak ama en azından 4 saatte olsa görsün zorluğunu sen anne oldun diye hayatın bitmedi bebeğim bunu da unutma sadece askıya aldık kendimizi 2. yaşına girince dönüşümüz muhteşem olacak kendine güven unutma sen mükemmel bi anne ve iyi bir eşsin sadece zaman ihtiyacın var hepimizin varŞimdi kızlar benim yeni bebeğim oldu. Hayatım cidden değişti özellikle uyku diye bir şey yok artık. Annem sagolsun bana çok destek oluyor. Geceleri uyanıp bebeği bile besliyor. Eşimde ise gidip geliyor ve işten sonra ona verdiğimiz siparişleri sürekli alıp geliyor evin dışarı işlerini benim is yeri raporlarıma kadar o hallediyor. Ama akşamları gelip uyuyor, TV izleyebiliyor. Gelip bebeği seviyor sonra gidip telefona bakıyor. Canı istediğinde arkadaşları ile buluşup oturabiliyor. Ben onu aşırı kıskanıyorum. İkimizinde bebeği oldu. O baba oldu, ben anne oldum. Ama ben yüzümü bile yikayamiyorum bazen. Her işimi annem hallediyor neredeyse. Yinede sarılık olan bebeği sık beslemem gerektiği için hiçbir şeye yetişemiyorum.
Aynur şekil statü değiştirip, evlat sahibi olduğumuz halde benim üzerimde çocuk sorumluluğu olması ama onun bana göre rahat olmasını Çok kıskanıyorum. Bunu itiraf ettiğimde "O zaman sen beni sevmiyorsun. İnsan sevmediği kişiyi kıskanır. Kardeşlerini kıskanıyor musun mesela?" dedi. Doğru ben kardeşlerimi kıskanmıyorum. Acaba ben eşimi sevmiyor muyum?
Evet evet kesinlikle bu yaşadıklarımiz aynı. Gerçekten baba olmak çok ama çok kolaymışO kıskançlık değil yavrum sinir sen yorgunken o boş vaktini yardım ederek değil telefonda geçiriyor veya başka bir şey yaparak ve sen bunları artık yapamadığın için sinirlisin ben doğum yapalı 3 ay oldu doğumum resmen bi trajediydi 41. Haftada hala gelmeyen doğum sancısı,14 saat araliksız suni sancı, kanala girdiği halde gelmeyen bir bebek, vakumla doğum,aşırı iç ve dış dikişler,doğum sonrası makatta hemotom neredeyse 30 gün doğru düzgün oturamadım. Ağrımdan sütüm gitti bebeğim mama ile besleniyor annem evime gelmedi 10 gün kayın validem yardımcı oldu gitti ve eşim elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyor ona rağmen o deliksiz uyurken ben sinirleniyorum ben söylemeden aşkım bu akşam ben idare ederim bir akşamda sen uyu demez mesela yada hala uzun uzun duş alır bir türk kahvesi yap da içelim der çünkü doğum gibi bir meşakatle baba olmadı hastaneye girdim ve bir bebekle çıktım hoop o baba oldu eve geldim dikişlerle bebek emzirmeye çalıştım o tv de film arıyordu bak yanlış anlama ilgili bir adamdır ama onların hayatı inan bizimki kadar değşmiyor hislerin çok normal ama yardım istemekten çekinme sen uyumak isteyince uyandır eşini izin günlerinde o baksın bebeğinize çünkü çocuk nasıl bir sorumluluk asla anlamayacak ama en azından 4 saatte olsa görsün zorluğunu sen anne oldun diye hayatın bitmedi bebeğim bunu da unutma sadece askıya aldık kendimizi 2. yaşına girince dönüşümüz muhteşem olacak kendine güven unutma sen mükemmel bi anne ve iyi bir eşsin sadece zaman ihtiyacın var hepimizin var
Evet evet kesinlikle bu yaşadıklarımiz aynı. Gerçekten baba olmak çok ama çok kolaymış
Benimde dogumum çok kötü geçti. Ama seninki resmen beterin beteri varmış dedirtti bana şuan. Ben o kadar travmatize oldum ki. 2. Bir çocuğum olsun istiyorum(oğlumun kardeşi olsun diye) ama doğurmaktan, dikişlerimden vs aşırı korkuyorum. Hatta eskiden libidosu yüksek biriyken şu an birliktelikten bile korkuyorum. Zaten evlilik yıl dönümümuzu de hatırladığı halde çocuğun sariligini bahane edip kutlamadı.O kıskançlık değil yavrum sinir sen yorgunken o boş vaktini yardım ederek değil telefonda geçiriyor veya başka bir şey yaparak ve sen bunları artık yapamadığın için sinirlisin ben doğum yapalı 3 ay oldu doğumum resmen bi trajediydi 41. Haftada hala gelmeyen doğum sancısı,14 saat araliksız suni sancı, kanala girdiği halde gelmeyen bir bebek, vakumla doğum,aşırı iç ve dış dikişler,doğum sonrası makatta hemotom neredeyse 30 gün doğru düzgün oturamadım. Ağrımdan sütüm gitti bebeğim mama ile besleniyor annem evime gelmedi 10 gün kayın validem yardımcı oldu gitti ve eşim elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyor ona rağmen o deliksiz uyurken ben sinirleniyorum ben söylemeden aşkım bu akşam ben idare ederim bir akşamda sen uyu demez mesela yada hala uzun uzun duş alır bir türk kahvesi yap da içelim der çünkü doğum gibi bir meşakatle baba olmadı hastaneye girdim ve bir bebekle çıktım hoop o baba oldu eve geldim dikişlerle bebek emzirmeye çalıştım o tv de film arıyordu bak yanlış anlama ilgili bir adamdır ama onların hayatı inan bizimki kadar değşmiyor hislerin çok normal ama yardım istemekten çekinme sen uyumak isteyince uyandır eşini izin günlerinde o baksın bebeğinize çünkü çocuk nasıl bir sorumluluk asla anlamayacak ama en azından 4 saatte olsa görsün zorluğunu sen anne oldun diye hayatın bitmedi bebeğim bunu da unutma sadece askıya aldık kendimizi 2. yaşına girince dönüşümüz muhteşem olacak kendine güven unutma sen mükemmel bi anne ve iyi bir eşsin sadece zaman ihtiyacın var hepimizin var
Valla bebegim her ozel gunu zorla kutlattiriyoz ki zaten bosversene libido bendede tavan de hala oyle ben lohusalik bitsin diye gun saydim bu arada dikislerinden sakin korkmaBenimde dogumum çok kötü geçti. Ama seninki resmen beterin beteri varmış dedirtti bana şuan. Ben o kadar travmatize oldum ki. 2. Bir çocuğum olsun istiyorum(oğlumun kardeşi olsun diye) ama doğurmaktan, dikişlerimden vs aşırı korkuyorum. Hatta eskiden libidosu yüksek biriyken şu an birliktelikten bile korkuyorum. Zaten evlilik yıl dönümümuzu de hatırladığı halde çocuğun sariligini bahane edip kutlamadı.iyice moralim bozuldu. Zaten her yıl resmen zorla kutlatiyordum. Bu sene bir kendi haline bırakayım ne olacak dedim. Hatırladığını biliyordum. Hatta sabah bugün de 26 Ekim dedim. Ama hatırladı. Gözünü kaçırdı. Hatirlamamisngibi yaptı. Aman of... Çok ama çok seviyorum eşimi başkası böyle yapsa üzülmem belki ama o yapınca bayağı canım sıkıldı...neyse. Zorla güzellik olmaz zaten. Sadece bende sinir yapıyor böyle şeyler. Sonra suçlu ben oluyorum. Bu sefer umursamamaya çalışacağım.
Çok teşekkür ederim umarım her şey dediğin gibi güzel olur. Aslında isyan edecek ve anlatacak çok şey var ama kafa ütülemek istemiyorum. Tek dileğim mutlu olmak,eskisi gibiValla bebegim her ozel gunu zorla kutlattiriyoz ki zaten bosversene libido bendede tavan de hala oyle ben lohusalik bitsin diye gun saydim bu arada dikislerinden sakin korkma
eger kirkin ciktiysa kontrole gidiyosun ozel hastaneye devlete gitme naziklikten yoksunlar biraz bakil eger sorun yok derse yavastan dene hemen bekletme erteledikce ertelersin hic acimiyor ilk anda ufaktan bi sizi oluyor ama dogumdan dikisten sonra agri demessin bile bu zamanlarda birbirinize cok alaka gosteremediginiz icin uzaklasmis hissediyorsun anliyorum ama sorun degil bu normal sadece kalici hale getirmemeye calisin cunku sevgi kolay bulunmuyor sende cok seviyorum diyorsun bende esime manyakcasina asigim bu donemlerde aralarina kalici sogukluk giren cok cift var sen buna izin verme biz kadinlar askla ilgiyle yasariz dogamizda var evinin içinin solacağın kuru bir
toprak haline gelmesine izin verme hersey guzel olacak guzel anne
Burası dertleşmek için için sakın öyle düşünme her şey yoluna girecek sadece biraz zamanÇok teşekkür ederim umarım her şey dediğin gibi güzel olur. Aslında isyan edecek ve anlatacak çok şey var ama kafa ütülemek istemiyorum. Tek dileğim mutlu olmak,eskisi gibi
Ne alakası var sevgiyle. Kendini hiç bu konuda eksik görme. İnsan şartların eşit olmasını istiyorum elbette. O işten gelince bebeğini ona ver ve biraz bakım yap kendine mesela. Yada kafamı dinlemek istiyorum de yatakta uzan telefona bak. Yada bugün yemek yapamadım bize bişeyler hazırlarmısın de. Onada sorumluluk ver. Geç olmadan.Şimdi kızlar benim yeni bebeğim oldu. Hayatım cidden değişti özellikle uyku diye bir şey yok artık. Annem sagolsun bana çok destek oluyor. Geceleri uyanıp bebeği bile besliyor. Eşimde ise gidip geliyor ve işten sonra ona verdiğimiz siparişleri sürekli alıp geliyor evin dışarı işlerini benim is yeri raporlarıma kadar o hallediyor. Ama akşamları gelip uyuyor, TV izleyebiliyor. Gelip bebeği seviyor sonra gidip telefona bakıyor. Canı istediğinde arkadaşları ile buluşup oturabiliyor. Ben onu aşırı kıskanıyorum. İkimizinde bebeği oldu. O baba oldu, ben anne oldum. Ama ben yüzümü bile yikayamiyorum bazen. Her işimi annem hallediyor neredeyse. Yinede sarılık olan bebeği sık beslemem gerektiği için hiçbir şeye yetişemiyorum.
Aynur şekil statü değiştirip, evlat sahibi olduğumuz halde benim üzerimde çocuk sorumluluğu olması ama onun bana göre rahat olmasını Çok kıskanıyorum. Bunu itiraf ettiğimde "O zaman sen beni sevmiyorsun. İnsan sevmediği kişiyi kıskanır. Kardeşlerini kıskanıyor musun mesela?" dedi. Doğru ben kardeşlerimi kıskanmıyorum. Acaba ben eşimi sevmiyor muyum?
Deniyorum. İnşallah her şeyi yoluna koyarımNe alakası var sevgiyle. Kendini hiç bu konuda eksik görme. İnsan şartların eşit olmasını istiyorum elbette. O işten gelince bebeğini ona ver ve biraz bakım yap kendine mesela. Yada kafamı dinlemek istiyorum de yatakta uzan telefona bak. Yada bugün yemek yapamadım bize bişeyler hazırlarmısın de. Onada sorumluluk ver. Geç olmadan.
Allah yardımcınız olsun.Deniyorum. İnşallah her şeyi yoluna koyarım