Iui niyetli bir kadini bosuna kirmissin. En azindan ara ve hataliyim ozur dilerim de. Kusura bakma da senin de havan cok fazla biraz sakin ve ilimli olmayi dene.
Bence baska sebep yoksa bunun icin iliskinizi bitirmeyin. Keske olmasaymis ama artik olmus bir tatsizlik.Kayinvalideniz yine iyi biriymis ki oglunu doldurmamis. Isterseniz birgun kayinvalidenizi kahve icmeye davet edip,ozur dileyebilirsiniz. Cok kafaya takip uzulmeyin bence.Konusunca halledilmeyecek birsey yok :)
biraz fevri davraniyorsun gibi bence sakin ol biraz ortadada bise yok elti didisinin didisi bnce kayinvaliden ozur dile. emek veriyorsun ama tahhamul etmiyorsun az sakinnn..
Bence şu an için evliliği biraz daha ertelemeni tavsiye ediyorum kendini alıştırmalısın gibi geldi evlenme fikrine... şimdiden bu kadar alıngan olursan ileride evlendiğinde geri dönülmez olabilir. Sakin kafayla oturup kimseyi(eltini!) düşünmeden sadece evleneceğin adama ve ailesine odaklanmalısın... Rahatlatmaya çalış kendini. Hiçbir şey yokken bir anda evlilik hazırlığında olmak ve başka bir aileyle daha muhatap olmak zorunda kalmak senin gözünü korkutmuş olmalı... kendine zaman ver.
yok canm benm ben okudum telwfonda olack bisey degil ki tatlim bu yastaki insanlari kafasi soyle . ayagina gidecen konuyu acip ozur dileyecen kendini af ettirecen onlar. bole dusunuyor ben cocuk muyum diye ondan kestrip atmistr. sende eltinin kiskirtmasini anlat benceArkadaşlar son kısmı okumamışsınız sanırım ya da gözünüzden kaçmış. Ben aradım kendisini, özür dilemek istedim. Kendisi bırak özür dilememi, derdimi anlatmama bile izin vermedi. "İyi tamam kızım yaa aaaa" tarzı konuşup suratıma kapattı. Ben buna da bozuldum yani, iyi niyetli olabilir ama milletin içinde bana "Kardeşin gelsin bizim evde otursun" demek biraz da boş konuşmaktır. Benim kayınvalidemin (hatta adayının) bizim aile içi meselelerimize karışması doğru değildir, ne kadar iyi niyetli olursa olsun. Ki buna rağmen aradım ve ters bir tepkiyle karşılaştım. Şehir dışında yaşadığı için kafama esip ayağına gitmem de mümkün değil. Ancak yine de yüz yüze geldiğimizde durumumu anlatmayı düşünüyorum. Elimden daha fazlası gelmez, bunun havayla falan alakası yok. Bozulmakta da haklı olduğumu düşünüyorum.
yok canm benm ben okudum telwfonda olack bisey degil ki tatlim bu yastaki insanlari kafasi soyle . ayagina gidecen konuyu acip ozur dileyecen kendini af ettirecen onlar. bole dusunuyor ben cocuk muyum diye ondan kestrip atmistr. sende eltinin kiskirtmasini anlat bence
Evlenmemen için şu konuda bir sebep göremedim.
Kv güzel ince düşünmüş kabul etmeyeceksen teşekkur edip,nedenini aciklayabilirsin.
Eltinede fazla takılma eltim yok ama burda okuduklarım ve gördüklerim kadarı ile sıradan elti tribi yapmış..
Evet sende haklisin konuyu actirmadigini okudum ama bu sekilde davrandigini bilmiyordum. Telefonu o sekilde kapatmasi hos olmamis.En azindan konusmak istemese bile "tamam kizim unutalim" diyebilirdi.Arkadaşlar son kısmı okumamışsınız sanırım ya da gözünüzden kaçmış. Ben aradım kendisini, özür dilemek istedim. Kendisi bırak özür dilememi, derdimi anlatmama bile izin vermedi. "İyi tamam kızım yaa aaaa" tarzı konuşup suratıma kapattı. Ben buna da bozuldum yani, iyi niyetli olabilir ama milletin içinde bana "Kardeşin gelsin bizim evde otursun" demek biraz da boş konuşmaktır. Benim kayınvalidemin (hatta adayının) bizim aile içi meselelerimize karışması doğru değildir, ne kadar iyi niyetli olursa olsun. Hele ki eltidir, abidir falan herkes bir aradayken. Ki buna rağmen aradım ve ters bir tepkiyle karşılaştım. Şehir dışında yaşadığı için kafama esip ayağına gitmem de mümkün değil. Ancak yine de yüz yüze geldiğimizde durumumu ve neye bozulduğumu anlatmayı düşünüyorum. Elimden daha fazlası gelmez, bunun havayla falan alakası yok. Bozulmakta da haklı olduğumu düşünüyorum.
Hem dediğiniz gibi hem de bu ters tepkiler benim moralimi bozdu açıkçası. İyi niyetli olabilirler ama ne olursa olsun benim aile içi meselelerime karışmaları doğru değil. Buna rağmen çok sert ve ters bir tepki gördüm.
Kayınvalideniz kırılmış olabilir ama telefonu suratınıza kapatmak da fazla bir tepki olmuş..Açıklamak istedim, telefonla aradım ama suratıma kapattı.
efonu suratına kapattığı halde, ondan özurdılemeyı dusunmuyorsun değil mi?Açıklamak istedim, telefonla aradım ama suratıma kapattı.
Gerçekten mi ?Biraz fazla bir tepki olmuş .Sonucta orda da kötü bir cevap vermemişsin.Açıklamak istedim, telefonla aradım ama suratıma kapattı.
Kayınvalideniz kırılmış olabilir ama telefonu suratınıza kapatmak da fazla bir tepki olmuş..
Hayır lütfen öyle düşünme. Bence kayınvalide adayın çok anlayışlı ve iyi niyetli konuşmuş. Üstelik teklif sunmuş kabul edilirse ne mutlu edilmezse özür dilemeni bile istememiş "aaa" tarzı konuşmuş "ne gerek var lütfen" anlamına gelir o tarz konuşmalar.. Bence kayınvaliden anlamıştır yılların tecrübesi, eltini de iyi tanıyordur sonraki yüz yüze görüşmenizde bu konuyu açsan dahi seni anladığını böyle şeylerin olabileceğini sorun olmadığını söyleyecektir. Kendini dolduruşa getirme lütfen, ve bence kabul etmemen iyi olmuş "hiç de hayır demedi" diye sonradan laf da olabilirdi aile içinde. Ama eltini boşvermelisin, önemli olan sen ve eşinin kendi ailesi yani annesi,babası,kardeşleri...
Tel
efonu suratına kapattığı halde, ondan özurdılemeyı dusunmuyorsun değil mi?
Gerçekten mi ?Biraz fazla bir tepki olmuş .Sonucta orda da kötü bir cevap vermemişsin.
Sen gene de bir mesajla açıkla gerçek sebebini.Senden çıksın .Birbirinizi daha tam anlamı ile tanımadığınız için böyle yanlış anlaşılmalar olabilir.Bu dönemlerde.
türk evliliklerinde yüzde doksan aileyle de evlenilir o öylee ayy mesafe koy gitsin demekle olmaz.kadını gayet iyi niyetli gördüm ben.sen onun içine sinmesen oğlunun mutlu olduğunu görmese delimi de evini teklif edecek kardeşinle sana Astoria.biraz relax ol bu günlerin tadını çıkarmaya bak kadınla da aranı düzeltmeye çalış al işanlını bir haftasonu çat kapı git ufak ama anlamlı bir hediye de alarakHem dediğiniz gibi hem de bu ters tepkiler benim moralimi bozdu açıkçası. İyi niyetli olabilirler ama ne olursa olsun benim aile içi meselelerime karışmaları doğru değil. Buna rağmen çok sert ve ters bir tepki gördüm.
Kadın size gayet iyi niyetli mantıklı bisey söylemiş siz haksızsınız bu konuda bence gidip bi kusura bakma demeniz gerekiyor yani soğuk davranmakta haklı ve ortada nişan atacak bisey de bulamadım.Merhaba kızlar, aslında bunun konusunu açmayacaktım ama buradan çok sevdiğim bir arkadaşıma konuyu açınca ne kadar dolduğumu fark ettim. Sizden de akıl almak istedim, çünkü ne zaman buraya sorduysam hep isabetli şekilde beni yönlendirdiniz. O yüzden saygısını bozmadan beni yönlendiren, akıl veren herkese teşekkürü bir borç bilirim. Yine yardımlarınızı bekliyorum, çok üzgünüm. Uzun olacak sanırım, çok doldum.
Çoğunuz bilmiyorsunuz, ani bir kararla yaklaşık 1 ay önce nişanlandım. Erkek arkadaşımın (nişanlımın, nişanlım demek bile hala garibime gidiyor neyse) ısrarlarına karşı koyamadım, dedim ne bekleyeceğiz işimiz var gücümüz var. Ama aileleri hızlıca tanıştırıp kendi aramızda diyebileceğimiz bir şekilde nişanlandık (bütün sülaleyi toplamadan), babam kız isteme törenine son dakika yetişti sürekli yurt dışında olduğu için. Acaba diyorum acele işe şeytan mı karıştırdık, neyse konuya gireyim. Eylül'de evlenme niyetimiz vardı ama sarkacak gibi çünkü herkesin bir isteği var, her kafadan bir ses çıkıyor. Babaannem ayrı laf sokuyor falan, yok ne aceleniz vardı da atlı mı kovalıyor da bilmem ne. Oldu artık yani, ne yapalım üstüme gelmenin manası var mı? Annem babamdan çok babaannem karışıyor her işime yahu. Bir de ben burada kirada oturuyorum, kız kardeşimle birlikte. Biz evlendikten sonra o atandığında ben mecburen buradaki işimi bırakıp onunla gitmek zorundayım (özel sektörde çalışıyorum), ayrı gayrı olamayız. Bu evi de kız kardeşime bırakma niyetim vardı eşyasına falan hiç dokunmadan. Kirasını da ben öderim diyordum bir şekilde, belki ailem yardım eder, belki ben de devlete atanırım kadro açılırsa veya gideceğimiz ilde iş bulurum. Bilmiyorum ki, inanın ben de hiç bilmiyorum.
Bunları tartışıp duruyoruz ne zamandır. Nişanlımın ailesi emekli olduktan sonra deniz kenarı bir yerde yazlık tarzı bir ev aldılar, orada yaşıyorlar. Burada yaşadıkları evi de nişanlıma bırakıp öyle gitmişler. Yani şu an bahsi geçecek olan evde nişanlım tek kalıyor. Nişanlımın annesi de bizim bunları tartıştığımızı görünce dedi ki bana "Astoriacım isterseniz bu evi size verelim, kız kardeşin de okulu bitene kadar bu evde kalsın, kira vermesin. Ev zaten boş kalacak bari kardeşin otursun öğrenci kız." Bu sırada nişanlımın abisi ve eşi de (eski konularımı okuyanlar bilirler muhteşem "elticiğimi") oradaydılar. Yav eltim (artık eltim diyebilirim sanırım nişanlandığımız için ehehe) bir surat astı, bozulduğunu anlamamak imkansız. Üstüne gülerek şey dedi "Ne kadar cömertsiniz anne". Ilımlı bir ses tonu vardı ama belli alttan alta laf sokuyor bana aklınca. Bizim böyle bir talebimiz olmadı bile yani öyle bir duruma düştük ki sanki ben dedim "Kardeşim bu evde kalsın nooolooorr" diye, kimsenin evine kalmadık dilenci değiliz şükür. Ben de sinirlendim, aptal gibi gittim hırsımı kadından çıkardım. "Yok istemiyoruz, ben evimi bozmayacağım kardeşimin de kirasını çalışır öderim çok şükür" falan Yaşar usta gibi triplere girdim. Keşke az kendime hakim olabilseydim. Kadın çok bozuldu, o günden beri soğuk konuşuyor benimle. Nişanlım bir şey demiyor, konusunu bile açmadı bana bunun yani "Anneme niye öyle davrandın" gibilerinden ama ben çok üzüldüm. Özür dileyecek gibi oldum ama kadın konuşturmadı bile beni. Bazen diyorum hiç evlenmesem mi, şimdiden böyleysek. Nişanı atmayı düşünüyorum. Sonumuz iyi bir yere çıkmıyor gibi.
Buraya kadar sabredip okuyan herkese teşekkür ederim. Olmayacaksa da siz söyleyin olmayacak deyin, ben göremiyorum yolun sonunu.
türk evliliklerinde yüzde doksan aileyle de evlenilir o öylee ayy mesafe koy gitsin demekle olmaz.kadını gayet iyi niyetli gördüm ben.sen onun içine sinmesen oğlunun mutlu olduğunu görmese delimi de evini teklif edecek kardeşinle sana Astoria.biraz relax ol bu günlerin tadını çıkarmaya bak kadınla da aranı düzeltmeye çalış al işanlını bir haftasonu çat kapı git ufak ama anlamlı bir hediye de alarak
yok canm benm ben okudum telwfonda olack bisey degil ki tatlim bu yastaki insanlari kafasi soyle . ayagina gidecen konuyu acip ozur dileyecen kendini af ettirecen onlar. bole dusunuyor ben cocuk muyum diyArkadaşlar son kısmı okumamışsınız sanırım ya da gözünüzden kaçmış. Ben aradım kendisini, özür dilemek istedim. Kendisi bırak özür dilememi, derdimi anlatmama bile izin vermedi. "İyi tamam kızım yaa aaaa" tarzı konuşup suratıma kapattı. Ben buna da bozuldum yani, iyi niyetli olabilir ama milletin içinde bana "Kardeşin gelsin bizim evde otursun" demek biraz da boş konuşmaktır. Benim kayınvalidemin (hatta adayının) bizim aile içi meselelerimize karışması doğru değildir, ne kadar iyi niyetli olursa olsun. Ki buna rağmen aradım ve ters bir tepkiyle karşılaştım. Şehir dışında yaşadığı için kafama esip ayağına gitmem de mümkün değil. Ancak yine de yüz yüze geldiğimizde durumumu anlatmayı düşünüyorum. Elimden daha fazlası gelmez, bunun havayla falan alakası yok. Bozulmakta da haklı olduğumu düşünüyorum.
tamam canim umarim duzelir araniz millete bakma sen. kafani azicik dagit soyle bazen. bole nisan dugum olaylarinda bu tur. surtusmeler oluyor. nisanliniz iyiyyse kime ne boswerim orda da emek var10 saatlik mesafede oturuyor, ayağına gitmem imkansız. En fazla tekrar buraya geldiklerinde yüz yüze geldiğimizde anlatabilirim.
Kadın size gayet iyi niyetli mantıklı bisey söylemiş siz haksızsınız bu konuda bence gidip bi kusura bakma demeniz gerekiyor yani soğuk davranmakta haklı ve ortada nişan atacak bisey de bulamadım.
Havalı oldugunuz falan yok, ilk tepkiniz daha yumuşak olabilirdi evet ama kayınvalidenin teklifi çok yersiz bir kere, özür dilemek için aramışsınız telefonunu yüzünüze kapatmış ne gerek var ki böyle bir şeye, ha sadece bunlar için nişan atılır mı bence atılmaz.Buna rağmen nişanlıma hiçbir şey söylemedim konuyla ilgili. "İyi tamam kızım ya aaa" yaptı ve yüzüme kapattı şak diye. Benim burada ne havam var, havalısın denmiş de.