Burada daha agir sorunlar okudugumuzdan mi nedir ben problem de goremedim :)Yok, cidden ağlayarak yazdım. Ben dolmuşum belki de bilmiyorum. Gördüğüm tavırlar incitti biraz ne yalan söyleyeyim. İçten sorarsanız elbette istemem nişan atmayı ama kök ailelerin genel olarak sorun çıkarttığını, yeni kurulan aileyi yaraladığını biliyorum. Aynı olaylar başıma gelip iyice yıpranmak istemiyorum. En baştan yıpranmasak mı tarzı bir düşünce benimkisi, biraz da çaresizlik.
Astoria o kadar zamandır buralardasın nasıl eltinin oyununa gelirsin
Bence kayınvalidene ufak bi hediye al özür mahiyetinde. Eltine de bi daha kulak asma.
Bence pire için yorgan yakma Astoria.Elti en başından beni seni kıskanıyor.Ona karşı temkinli ol.Oyununa gelme o cadalozun.O aileyi senden iyi tanıyor , oyunları daha iyi kurar dikkat etmen lazım.Bir de o evi kabul etmesen daha iyi zaten.Elti olayı haricinde de kabul etme bence ama bunu kibarlıkla söylemişsindir umarım hani eltiye sinirlenip nişanlının annesini terslememişsindir inşallah.Sen aklı başında bir kızsın da insan sinirine hakim olamıyor çıkıveriyor ağzından sözcükler bazen.
Bir de evlilik güzel şey , öyle düşünme.Ama bazen çelik gibi sinirlere sahip olmayı da gerektiriyor.Benim eşimle sorunum yok ailesiyle de aramda sorun yok ben de eşimin kuzenlerine kılım mesela.Yani her şey dört dörtlük olmuyor her zaman.Bunun için nişan atılmaz gibime geldi açıkcası.Bu sorundan kaçmak oluyor çünkü.Ama sorundan kaçarsan da başka bir ilişki yaşasan orda da sorunlar olacak.Onlar hep olacak zaten.Hayat bu çünkü.
Sen burdaki konulardan fazla etkilenmişsin bence, çok kasıyorsun. Telefonda konuşmayı denemişsin, bir de yüzyüze dene.
Nişanlına da taraf seç der gibi değil de "annenin bana kırıldığını hissediyorum ve üzülüyorum, konuşup gönlünü almak istedim ama beceremedim, sen mi yardımcı olsan acaba?" gibi gibi konuşursun. Evleneceğin adamla bu tip şeyleri rahat konuşabiliyor olmalısın.
Elti eltiyi sevmezmiş derler sizinki yüzünü önden göstermiş bence seviyorsanız pire için yorgan yakmaya değmez elti namzetini pek kayle almayın derim ara bozmaya uğraşacakmış gibi duruyo nişanlılık döneminde ben depresyona girmiştim herkes kilo verir ben sıkıntıdan kilo aldım sen düşün gerisiniDoğru söylüyorsunuz tabi ki olmayacak ama ne bileyim cesaretim bir kırıldı, belki de fazla alıngan ve duygusal davranıyorum ama herkes birdenbire çok üstüme gelmeye başladı sanki.
Canım benim Eger nişanlını seviyorsan böyle konular için nişanı atmayı düşünme,ne kadarlik bir flört var ortada bilmiyorum ama bence iyi tanidinigini düşünüyorsan çok uzatmadan evlenmek,çünkü konu uzadıkça herkes biseyler söyleyecek canınızı sıkacak. Küçük bir baloncuk oluştur nişanlın hariç kimseyi alma içine. Benim uzaktan 2-3 yıllık iliskim oldu sadece 2 hafta yan yana gelip vakit geçirdik sonra direkt isteme-nişan-evlenme 10 günde oldu bitti :) dugun bile yapmadim. Alışverişe kimseyi yanımıza almadık onun için de sorun olmadi hic.
Yazmicaktim ama yazayim konuna:)))
Ben 27/28 yasinda evlendim..istedigim seyleri yaptim. Okul hayatim superdi is hayati maasimi tadina vardim vs.
Evlenince cocuklarim oldu vs. Sadece bunun icin iyiki derim. Evlilik bi yuk geliyor bana.. ok sevdigin insan yaninda filan ama tek basina olan ozgurluk yok yinede, sorunluluklarin fazla oldugu icin. Eskiye ozlem hep var olacak bende, ama ben eski ben degilim zaten:) eskiye gidebilsemde muhtemelen bu gunleri arardim. Ha uyum filan deniyorda o da bi yere kadar. Tolere edebilmek lazim. Ben fazlaca mukemmelliyetciyim, bu yuzdende bana ters.
Ama ilerde cocuk istemiyor musun mesela? Ya da duzenli bi hayat istemiyor musun? Bunlara bak kucuk seyleri gormezden gel o zaman evlilikte yipranmazsin
Öncelikle nişanın hayırlı olsun canım Allah tamamına erdirsin :)
Ben ayrılacak kadar büyük sebep görmedim. Ani karar verip pişman olmayasın sonra. Sanırım senin asıl amacın ayrılmak değil de eskiye dönmek - ki artık bu mümkün değil. Hatalar bizim içindir hata yapmış olabilirsin zamanla kendini törpüleyeceksin.
Müstakbel kayınvalideye çiçek yaptırıp güzel bir not yazarsın kalbini kazanırsın tekrar merak etme :)
Evlilik konusu için de bence erteledikçe sorunlar büyüyor. Nedense genç kızlar nişanlılık dönemini çok güzel birşey zannediyor halbuki bence en stresli en berbat günler nişanlılık günleriben sadece 4 ay nişanlı kaldım ama hatırlamak bile istemiyorum başıma gelmeyen kalmadı. Evlenince çok şükür herşey çok güzel oldu. Eltiye mesafe koysan yeter başka sorunun yok bence.
Kv tavrına aldırış etme zaten evlensen bile arana mesafe her daim koy.Belki de öyledir ama bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete. Kötü bir şey demedi ama özür dileyip derdimi anlatmak istediğimde tavrı çok çok sert oldu, bu da beni kırdı. Eminim bu tavırla karşılaşan herkesi de kırardı.
Sorun aslında o lafı etmesi değil, evet ben hata ettim ama bana tamamen iletişim yollarını kapatacak şekilde sert konuşması beni gözden çıkardıklarını düşündürdü. Ve evet, bunun ileride daha ciddi sorunlara yol açıp açmayacağını da bilemiyorum. :/
7 ay. Şimdi bazıları ay çok erken diyecek biliyorum, babaannem gibi. :) Önceki ilişkim 5 seneye yakın sürdü bir halt olmadı yani, dedim bir de böyle olsun ehehe.
Niye yazmayacaktın, tabi ki yaz hoş geldin :) Çocuk istiyorum ama hemen değil. Şu an hayatım düzenli sayılır aslında kız kardeşimle yaşadığım için yani tam anlamıyla bekar hayatım yok. Ama işte işimi bırakmam gerekecek, düzenim tamamen tersine de dönebilir. O bilinmezlik de korkutuyor beni ama nişanlımın o anlamda beni yıpratmayacağını bildiğimden rahatım.
Teşekkürler kuşum. :) Evet eskiye dönmek ama dediğin gibi mümkün değil. Cidden denildiği kadar varmış şimdiden üzerimde çok fazla baskı var ve evlilik süreci de uzayacak gibi. Nişanı yaptık evlilik uzayacak böyle bir saçmalık yok ya. Eltiye mesafe koyamıyorum, sürekli arayıp duruyordu bir ara telefonlarını açmaya açmaya zor çözdüm. Şimdi de biz nişanlandıktan sonra abuk tavırlar içine girdi böyle. Bir de her şeye dahil olmaya çalışıyor, sinirimi bozuyor.
Kuşum benim çok sağ ol. Aynen dediğin gibi. Yani durduk yere Yaşar usta triplerine girdim, sert çıkıştım ve özür de dileyemeden çok sert bir tepkiyle karşılaştım. Bu durum ileride daha ciddi sorunlara yol açar mı bilmiyorum, kadın beni gözden çıkardı belki de. Nişanlıma konuyu açmadım ailesini şikayet ediyor gibi olmak istemedim.
Elti eltiyi sevmezmiş derler sizinki yüzünü önden göstermiş bence seviyorsanız pire için yorgan yakmaya değmez elti namzetini pek kayle almayın derim ara bozmaya uğraşacakmış gibi duruyo nişanlılık döneminde ben depresyona girmiştim herkes kilo verir ben sıkıntıdan kilo aldım sen düşün gerisinibu düğün senin en mutlu günün olucak kimseyi dinleme kendin ne istiyosan onu yap sonrası içinde ukte kaliyo bu arada ALLAH hayırlı uğurlu etsin nişanınızı konularınızı baya takip ediyodum mutlu sonla biticek ALLAH'IN izniyle çok sevindim
Başkalarının yanında haksız yere çok pis bozmuşsun teyzeyi. Telefonda özür olmazdı zaten.
Bence cikolatasi çiçeği ile kapısında bitmelisin.
Ya biri bana alsa gelse, şöyle her teki farklı spesiyal cikolatalardan, yıllarının kızgınlığını silerim muhtemelen .
Başkaları da yazmış nişanlılık dönemi kadar gereksiz bir şey yok bence de.Nişanlıyken tanırsın insanı en iyi diyorlar da o eskidenmiş.Kızların oğlanları anne baba izniyle gördüğü yıllarda yani.Nişanlılık dönemi eşittir her kafadan bir ses çıkması ve çift dışında herkesin fikir üretmesi.
Kv tavrına aldırış etme zaten evlensen bile arana mesafe her daim koy.
Önemli olan nişanlın bu durumda ne yaptı onu analiz et
Bu yüzden ayrılma olmaz
Kadın çok iyimsermiş
Fevri davranmışsın alınmış
Hemen özür dile bence
“Ben iyilik yapıyorum terslendim,bu bana neler yapar ilerde” diye bir izlenim oluşmuş olabilir
Fakat bu yüzden nişan bozulmaz
Hosbulduk:)7 ay. Şimdi bazıları ay çok erken diyecek biliyorum, babaannem gibi. :) Önceki ilişkim 5 seneye yakın sürdü bir halt olmadı yani, dedim bir de böyle olsun ehehe.
Niye yazmayacaktın, tabi ki yaz hoş geldin :) Çocuk istiyorum ama hemen değil. Şu an hayatım düzenli sayılır aslında kız kardeşimle yaşadığım için yani tam anlamıyla bekar hayatım yok. Ama işte işimi bırakmam gerekecek, düzenim tamamen tersine de dönebilir. O bilinmezlik de korkutuyor beni ama nişanlımın o anlamda beni yıpratmayacağını bildiğimden rahatım.
Teşekkürler kuşum. :) Evet eskiye dönmek ama dediğin gibi mümkün değil. Cidden denildiği kadar varmış şimdiden üzerimde çok fazla baskı var ve evlilik süreci de uzayacak gibi. Nişanı yaptık evlilik uzayacak böyle bir saçmalık yok ya. Eltiye mesafe koyamıyorum, sürekli arayıp duruyordu bir ara telefonlarını açmaya açmaya zor çözdüm. Şimdi de biz nişanlandıktan sonra abuk tavırlar içine girdi böyle. Bir de her şeye dahil olmaya çalışıyor, sinirimi bozuyor.