Bazen diyorum hiç evlenmesem mi

Kestirip attıysa
Yok mimlendin ozaman :olamaz:
Yakında çok kv konusu açacaksın birde o çıngıraklı etliyi gözüm tutmadıydı zaten

Kayinvalideniz diğer gelininin huylarini biliyordur ve orda size sunulan bir teklife gereksiz ve art niyetle diger gelininin atladigini,bunun da sizi huzursuz ettigini anlamistir diye düşünüyorum.Buna ragmen size ters davranması kayinvalidenizin " Ben ne dersem ve ne olursa olsun bana hayir diyemezsin,diyeceksende olabildigince alttan ala ala demelisin" gibi bir tarzi var anlamini da cikarmaz mi.Bence size yapilan davranistan dolayi diger gelinine sert olmaliydi sonucta rencide olan sizsiniz ne munasebet hem eltiden hem de akabinde kayinvalideden sirf iyilik adi altinda yapilan tavirla mucadele etmek zorunda birakiliyorsunuz..

E yani, madem öyle bir durum var diğer gelininin de gönlünü al. Beni düşman ediyor kadına durduk yere.

Sen şu an üzüldüğün için sakince düşünemiyorsun bence canım yoksa bunun geçici bir durum olduğunu eminim sende görebilirdin. Kadın sana çok sıcakkanlı gelip senden hiç ummadığı bir tepki görünce bir daha aynı durum yaşanmasın diye temkinli davranıyor, çok haklı çünkü seni tanımıyor. Seni tanıdıkça öyle biri olmadığını, çok içten biri olduğunu gördükçe bu soğukluğu tamamen geçecek.

Sen duygularını hemen belli eden bir insansın, yapma diyeceğim ama bende öyleyim elimde değil mutluysam da sinirliysem de belli ederim ama senin ne yapıp edip bu elti ile politik olman lazım çünkü eminim o nişanlının ailesine tam bir sevgi kelebeği gibi davranıyordur, olası bir ters durumda seni haksız çıkaracaktır herkesin gözünde. Mümkün oldukça mesafeni koru, oyununa gelme. Bu saçma elti yüzünden de sakın ola nişanlınla aranı bozma. Nişan için erken olmuş diyenler olmuş ama ben öyle düşünmüyorum, ilişkiler uzayınca sarpa sarıyor genellikle, tam olması gereken zamanmış olmuş demek ki, bu düşünceleri kafandan atıp mutluluğunun tadını çıkar lütfen.

Nişanlıma sırf bu yüzden bahsetmedim bile yani çocuk taraf tutma zorunluluğunda, beni savunma zorunluluğunda hissetmesin diye. Çok teşekkür ederim, beni çok rahatlattın inan.

Öncelikle tebrik ederim canım :)

"Ahh o nişanlılık günlerimiz kalp kalp" diyenleri hiç anlamıyorum zaten, bence de nişanlılık en kötü evreydi. Evlilikle yeniden sevgili olduğun günlere dönüyorsun bence ama biraz daha güzeli ve stabili :) ayrıca yeniden iki kişilik oluyor ilişkiniz :)

Ben bir sıkıntı görmedim. Siz ailesiniz artık. Olur öyle iyi günü de kötü günü de. Takmayın fazla, unutulur gider söylediğiniz söz de, neler unutulmuyor.

Ortada nişanlınla ilgili bir durum da yok. Diğer sorunlar boğmuş esas. Düzeninizin tamamen değişmesi, kardeşini düşünmen vs içinden biraz zor çıkılacak meseleler tabii anlıyorum. Fakat çok sevdiğim bir söz vardır; "Evlilikte mutlu olmak istiyorsanız bir sorun olduğunda birbirinizi karşınıza almayın, bir olup o sorunu karşınıza alın" diye. Sorunların acısını nişanlından çıkartmamaya çalış derim :)

Ya cidden iğrençmiş, kızlar nişan yapmadan evlenin hahsjsjs. Nişanlımdan çıkartmamaya çalışıyorum zaten o yüzden yanında gık bile demiyorum; şikayetçi görünüp ailesine karşı cephe aldırmak istemiyorum "Annen böyle dedi, abinin eşi şöyle yaptı" diye. Ama kendimi dolduruyorum durduk yere.

Çok teşekkür ederim, çok mutlu ettiniz beni. Sevgiler. :KK200:

Şehir dışında, kafama göre gidemem ki yanına. Aynı şehirde yaşamıyoruz. Nişan için geldiler 10 gün durup gittiler, o zamanda da bu olaylar oldu zaten.

Cidden öyleymiş ya, bazen bu kadar baskıdan kusasım geliyor. Koşa koşa ne diye nişanlandıysam, nişanlımın gazına geldim. Nişanlım ilişkiye başlarken de aceleciydi böyle, hala aceleci.

Nişanlımın bu olaydan haberi yok, o fevriliği de anlamadı. Asayiş berkemal sanıyor.

Kuşum, aradım özür dilemek, derdimi anlatmak istedim ama dinlemedi bile. "İyi tamam kızım ya aaaa" yaptı kapattı telefonu. Bozuldum ben de, hatta baya üzüldüm ağlamaklı oldum.
Ben alıntı yapmayı bilmiyorum hepsini alıntıladım. :olamaz::olamaz:

Benim eşim de sevgiliyken öyleydi.Tezcanlı adamlar öyle oluyor.Telaşe müdürüydü adeta.Her şey bir sene içinde olup bitsin diyordu höst dedim yahu ne oluyoruz.Kötü niyetli değil bence , gözün korkmasın.Tadını çıkar millet koca bulamıyor dicem gün teyzesi gibi.Daha bugün bekar bir arkadaşımla görüştüm evlenmek istiyor aday yok.Kısmetini bulmuşken tepme eften püften şeyler için.Hayat bir oyun gibi işte , oyuna herkes katılıyor.Küstüm oynamıyorum diyemiyoruz.Bazen akışına bırakmak da iyidir bence.

Merhaba kızlar, aslında bunun konusunu açmayacaktım ama buradan çok sevdiğim bir arkadaşıma konuyu açınca ne kadar dolduğumu fark ettim. Sizden de akıl almak istedim, çünkü ne zaman buraya sorduysam hep isabetli şekilde beni yönlendirdiniz. O yüzden saygısını bozmadan beni yönlendiren, akıl veren herkese teşekkürü bir borç bilirim. Yine yardımlarınızı bekliyorum, çok üzgünüm. Uzun olacak sanırım, çok doldum.

Çoğunuz bilmiyorsunuz, ani bir kararla yaklaşık 1 ay önce nişanlandım. Erkek arkadaşımın (nişanlımın, nişanlım demek bile hala garibime gidiyor neyse) ısrarlarına karşı koyamadım, dedim ne bekleyeceğiz işimiz var gücümüz var. Ama aileleri hızlıca tanıştırıp kendi aramızda diyebileceğimiz bir şekilde nişanlandık (bütün sülaleyi toplamadan), babam kız isteme törenine son dakika yetişti sürekli yurt dışında olduğu için. Acaba diyorum acele işe şeytan mı karıştırdık, neyse konuya gireyim. Eylül'de evlenme niyetimiz vardı ama sarkacak gibi çünkü herkesin bir isteği var, her kafadan bir ses çıkıyor. Babaannem ayrı laf sokuyor falan, yok ne aceleniz vardı da atlı mı kovalıyor da bilmem ne. Oldu artık yani, ne yapalım üstüme gelmenin manası var mı? Annem babamdan çok babaannem karışıyor her işime yahu. Bir de ben burada kirada oturuyorum, kız kardeşimle birlikte. Biz evlendikten sonra o atandığında ben mecburen buradaki işimi bırakıp onunla gitmek zorundayım (özel sektörde çalışıyorum), ayrı gayrı olamayız. Bu evi de kız kardeşime bırakma niyetim vardı eşyasına falan hiç dokunmadan. Kirasını da ben öderim diyordum bir şekilde, belki ailem yardım eder, belki ben de devlete atanırım kadro açılırsa veya gideceğimiz ilde iş bulurum. Bilmiyorum ki, inanın ben de hiç bilmiyorum.

Bunları tartışıp duruyoruz ne zamandır. Nişanlımın ailesi emekli olduktan sonra deniz kenarı bir yerde yazlık tarzı bir ev aldılar, orada yaşıyorlar. Burada yaşadıkları evi de nişanlıma bırakıp öyle gitmişler. Yani şu an bahsi geçecek olan evde nişanlım tek kalıyor. Nişanlımın annesi de bizim bunları tartıştığımızı görünce dedi ki bana "Astoriacım isterseniz bu evi size verelim, kız kardeşin de okulu bitene kadar bu evde kalsın, kira vermesin. Ev zaten boş kalacak bari kardeşin otursun öğrenci kız." Bu sırada nişanlımın abisi ve eşi de (eski konularımı okuyanlar bilirler muhteşem "elticiğimi") oradaydılar. Yav eltim (artık eltim diyebilirim sanırım nişanlandığımız için ehehe) bir surat astı, bozulduğunu anlamamak imkansız. Üstüne gülerek şey dedi "Ne kadar cömertsiniz anne". Ilımlı bir ses tonu vardı ama belli alttan alta laf sokuyor bana aklınca. Bizim böyle bir talebimiz olmadı bile yani öyle bir duruma düştük ki sanki ben dedim "Kardeşim bu evde kalsın nooolooorr" diye, kimsenin evine kalmadık dilenci değiliz şükür. Ben de sinirlendim, aptal gibi gittim hırsımı kadından çıkardım. "Yok istemiyoruz, ben evimi bozmayacağım kardeşimin de kirasını çalışır öderim çok şükür" falan Yaşar usta gibi triplere girdim. Keşke az kendime hakim olabilseydim. Kadın çok bozuldu, o günden beri soğuk konuşuyor benimle. Nişanlım bir şey demiyor, konusunu bile açmadı bana bunun yani "Anneme niye öyle davrandın" gibilerinden ama ben çok üzüldüm. Özür dileyecek gibi oldum ama kadın konuşturmadı bile beni. Bazen diyorum hiç evlenmesem mi, şimdiden böyleysek. Nişanı atmayı düşünüyorum. Sonumuz iyi bir yere çıkmıyor gibi.

Buraya kadar sabredip okuyan herkese teşekkür ederim. Olmayacaksa da siz söyleyin olmayacak deyin, ben göremiyorum yolun sonunu.
Bu sebepten sevdiğiniz Adamdan ayrılmak tuhaf..Müstakbel eşinin ne suçu var.
Aslında anlattiklariniz da bir suçlu da yok.

Evlilik arefesinde ufak tefek anlaşmazlıklar yaşıyorsunuz o kadar..Bunun üstesinden gelirsiniz buna inanın. .

Hosbulduk:)

Tek sey soyleyim sana: erkek milletine guven olmaz. Bugun beyaz dedigine yarin siyah diyebilir. Belki cok negatif konusuyorumdur ama bende garantici bir insanim bu konularda. O zaman sartlar onu gerektrdi onu dedim diyebilir.?tabiiki istisna erkekler var sma mesela ben sirf isimi duzenimi birskmamsk icin esimin yanina gitmedim o geldi yanima. Pisman miyim? Asla..anne baba evlat kardes harici kimse icin duzenini degstrmeye degmez.

Belki de öyle ama nişanlım ayrı şehirlerde olmak istemiyor ki. :110: Bir de onun durumu her türlü benden daha iyi, haliyle bana sen ya orada iş bul çok hevesliysen ya da çalışma gerek yok diyor. Ama ben yıllardır çalışıyorum, boş boş oturunca depresyona gireceğimden eminim.

Orada o lafi kv ye değil de asil alttan alttan size söylemiş. Senin de duymani sağlayıp sana gurur yaptırmış kısacası. E tabi sen de gurur yapınca ona inat o eve mi kaldık diye düşündün ve nisanlinin annesine oyle soyledin. Burada bir tek o kadına ayıp olmuş. Eğer nişanlınizla ilgili probleminiz yoksa nisan atacak durum yok. O kadının güzelce gönlünü alırsınız, arayı yeniden isitirsiniz. Arti olarak eltiye çok takılmayın. Orada.soz sahibi olan nisanlinin anne ve babası. Onlar söyledikten sonra o kim ki ona söz dusuyor. Ortalığı karıştırmaya çalışmış ve başarmış da. Izin vermeyin.bence.

Tabi ki o eve kalmadık, öyle bir düşüncemiz bile olmadı. Arayıp özür dilemek, derdimi anlatmak istedim. "Önemli değil kızım" deseydi ya da onu bile demeden dinleseydi daha rahat edecektim belki ama çok tersledi beni. Daha çok ona bozuldum ben.

Kestirip attıysa
Yok mimlendin ozaman :olamaz:
Yakında çok kv konusu açacaksın birde o çıngıraklı etliyi gözüm tutmadıydı zaten

Ya burada okuyunca konuları "Amaaan ne olacak ben ayarlarım" falan diyordum, öyle olmuyormuş.

Ben alıntı yapmayı bilmiyorum hepsini alıntıladım. :olamaz::olamaz:

Benim eşim de sevgiliyken öyleydi.Tezcanlı adamlar öyle oluyor.Telaşe müdürüydü adeta.Her şey bir sene içinde olup bitsin diyordu höst dedim yahu ne oluyoruz.Kötü niyetli değil bence , gözün korkmasın.Tadını çıkar millet koca bulamıyor dicem gün teyzesi gibi.Daha bugün bekar bir arkadaşımla görüştüm evlenmek istiyor aday yok.Kısmetini bulmuşken tepme eften püften şeyler için.Hayat bir oyun gibi işte , oyuna herkes katılıyor.Küstüm oynamıyorum diyemiyoruz.Bazen akışına bırakmak da iyidir bence.

Bilmem, çok hassaslaşmıştım konuyu açarken ama sizlerle konuşunca biraz rahatladım.

Bu sebepten sevdiğiniz Adamdan ayrılmak tuhaf..Müstakbel eşinin ne suçu var.
Aslında anlattiklariniz da bir suçlu da yok.

Evlilik arefesinde ufak tefek anlaşmazlıklar yaşıyorsunuz o kadar..Bunun üstesinden gelirsiniz buna inanın. .

İnşallah geliriz, çok çok teşekkür ederim size.

Hayırlı olsun psikolog haanım :) Astoria Astoria

Eşimle toplamda 7 yıldır birlikteyiz. Sevgili, nişanlı ve evli olarak. Ve ikimizin de ortak fikri, en berbat dönemin nişanlılık dönemi olduğu :) ben de nişan attım bir haftalığına ahsjsjs. Buna benzer bir sebepten.

Büyük elti, küçük eltiyi her daim kıskanır. Bu doğanın kanunu :) öncelikle bunu kabullen ve bir daha eltinin göz devirmesi ile gaza gelme sakın. Daha yolun başındasın. Bunun daha ev eşyası alması, eşinin ailesinin takı takması, balayına nereye gideceğiniz gibi evreleri var. Bu süreçteki her ayrıntıyı, kendi yaşadıkları ile kıyaslayacak elti insanı. Mesela on yıl önce evlenmişse ve o dönemde mobilyalar yeterince modern değilse, benim zamanımda bunlar hiç yoktu diye hayıflanacak. Çünkü o bir elti. Eltiler tek tiptir ahsjsjs.

Bak tecrübeli bir kardeşin olarak rica ediyorum takılma böyle şeylere. Biliyorum gerginsin, korkuyorsun, kaygıların var. Şöyle düşün. Bu lanet nişanlılık süreci eninde sonunda bitecek. Her fani nişanlılığı tadacaktır sözünü hatırlayıp sinirlerine hakim ol. Sevdiğin adamdan eminsen ki bıçak ucunda elma ikram edene dek sürecek aşkınız, devam et. Bu yüzden nişan atılmaz, sen Astoria ziyagil sin kendine gel.

Öncelikle nişanınız için tebrik ederim.Hayırlı olsun.Siz kendinizce haklı şeyler düşünerek kayınvalidenizin teklifini reddetmişsiniz,bence de isabet olmuş.Ama,söyleme tarzınızdan dolayı kadın da alınmış.Haklı olarak konunun daha fazla üzerine konuşulmasını istememiş.Bence aynı konuyu bir daha açıp,kendinizce açıklama yapmaya çalışmayın.Bırakın olay biraz soğusun.Kayınvalidenizin gönlünüde, nişanlınızla beraber onu ziyarete gidip,küçük bir armağan alarak yapabilirsiniz.Şu aşamada nişanlınızı araya sokup,büyük bir olay varmış gibi de yapmayın.Yanlız kaynanın yerinde bende olsam daha fazla konuşturmazdım sizi karşımda.Yani o an bozulmakta haklı kadın bence.

Belki de öyle ama nişanlım ayrı şehirlerde olmak istemiyor ki. :110: Bir de onun durumu her türlü benden daha iyi, haliyle bana sen ya orada iş bul çok hevesliysen ya da çalışma gerek yok diyor. Ama ben yıllardır çalışıyorum, boş boş oturunca depresyona gireceğimden eminim.

Tabi ki o eve kalmadık, öyle bir düşüncemiz bile olmadı. Arayıp özür dilemek, derdimi anlatmak istedim. "Önemli değil kızım" deseydi ya da onu bile demeden dinleseydi daha rahat edecektim belki ama çok tersledi beni. Daha çok ona bozuldum ben.

Ya burada okuyunca konuları "Amaaan ne olacak ben ayarlarım" falan diyordum, öyle olmuyormuş.

Bilmem, çok hassaslaşmıştım konuyu açarken ama sizlerle konuşunca biraz rahatladım.

İnşallah geliriz, çok çok teşekkür ederim size.
Calis o zaman.. zaten evlenince is birakmayi anlayamiyorum( zorunluluk disinda) cocuk olunca anlasilir genede tabii.. cunku cogu yuk kadinda oluyor ister istemez. Hakkinda hayrlisi olur insallah

:confused:
Naptin sen ya,
Demirden korksak trene binmezdik
Diyeceksin ve elti gorumce kv ve bilimum kayin aileyi gozlemleyeceksin sadece, boyle fevri hareketler yapmayacaksin:mapus:

Neyse hayirli olsun nisanin, ama uzun nisanlilik bunyeye zarae valla, keske dugune yakin resmiyete dokseydiniz.

Evlendikten sonra sizin için demiyor değil mi? Kardesiniz yaşasın diyor. Eğer öyleyse cok yersiz bir teklifte bulunmuş. Ne alaka ya çok saçma. Nasıl tepki verirdim bilemiyorum ama ben olsam ben de sinirlenirdim.

Hayırlı olsun psikolog haanım :) Astoria Astoria

Eşimle toplamda 7 yıldır birlikteyiz. Sevgili, nişanlı ve evli olarak. Ve ikimizin de ortak fikri, en berbat dönemin nişanlılık dönemi olduğu :) ben de nişan attım bir haftalığına ahsjsjs. Buna benzer bir sebepten.

Büyük elti, küçük eltiyi her daim kıskanır. Bu doğanın kanunu :) öncelikle bunu kabullen ve bir daha eltinin göz devirmesi ile gaza gelme sakın. Daha yolun başındasın. Bunun daha ev eşyası alması, eşinin ailesinin takı takması, balayına nereye gideceğiniz gibi evreleri var. Bu süreçteki her ayrıntıyı, kendi yaşadıkları ile kıyaslayacak elti insanı. Mesela on yıl önce evlenmişse ve o dönemde mobilyalar yeterince modern değilse, benim zamanımda bunlar hiç yoktu diye hayıflanacak. Çünkü o bir elti. Eltiler tek tiptir ahsjsjs.

Bak tecrübeli bir kardeşin olarak rica ediyorum takılma böyle şeylere. Biliyorum gerginsin, korkuyorsun, kaygıların var. Şöyle düşün. Bu lanet nişanlılık süreci eninde sonunda bitecek. Her fani nişanlılığı tadacaktır sözünü hatırlayıp sinirlerine hakim ol. Sevdiğin adamdan eminsen ki bıçak ucunda elma ikram edene dek sürecek aşkınız, devam et. Bu yüzden nişan atılmaz, sen Astoria ziyagil sin kendine gel.

Ay bir de eşlerimiz aynı memlekettendi seninle hatırlıyorum hahsjsjs. Bohça istemediler ayol :) Yav eltilik müessesesinden nefffret ettim, keşke ilk ben evlenseydim de bu sonradan gelseydi vallahi daraldım. Çok tatlısın, dudaklarımı büze büze açtığım konuya gülüyorum şu an sayende. Arada bana yazsana böyle hahaha.

Öncelikle nişanınız için tebrik ederim.Hayırlı olsun.Siz kendinizce haklı şeyler düşünerek kayınvalidenizin teklifini reddetmişsiniz,bence de isabet olmuş.Ama,söyleme tarzınızdan dolayı kadın da alınmış.Haklı olarak konunun daha fazla üzerine konuşulmasını istememiş.Bence aynı konuyu bir daha açıp,kendinizce açıklama yapmaya çalışmayın.Bırakın olay biraz soğusun.Kayınvalidenizin gönlünüde, nişanlınızla beraber onu ziyarete gidip,küçük bir armağan alarak yapabilirsiniz.Şu aşamada nişanlınızı araya sokup,büyük bir olay varmış gibi de yapmayın.Yanlız kaynanın yerinde bende olsam daha fazla konuşturmazdım sizi karşımda.Yani o an bozulmakta haklı kadın bence.

Gidemeyiz ki, şehir dışında onlar. Nişan için 10 günlüğüne geldiler, şu an döndüler. Ben de çalışıyorum, nişanlım da. Zor yani, ama buraya tekrar geldiklerinde yüz yüze görüşeceğim elbette. Ama keşke bir derdimi anlatmama izin verseydi, ben hiç saygısızlık yapmadım onlara karşı.

Calis o zaman.. zaten evlenince is birakmayi anlayamiyorum( zorunluluk disinda) cocuk olunca anlasilir genede tabii.. cunku cogu yuk kadinda oluyor ister istemez. Hakkinda hayrlisi olur insallah

Çok teşekkür ederim. :)

Ya cidden iğrençmiş, kızlar nişan yapmadan evlenin hahsjsjs. Nişanlımdan çıkartmamaya çalışıyorum zaten o yüzden yanında gık bile demiyorum; şikayetçi görünüp ailesine karşı cephe aldırmak istemiyorum "Annen böyle dedi, abinin eşi şöyle yaptı" diye. Ama kendimi dolduruyorum durduk yere.
Nişanlından çıkartma derken gül gibi sevgini harcama demek istemiştim nişanı atıp :)

Kendini doldurma canım bak görüyorsun zaten hem ailelerin dahil olduğu hem de evli olmadığınız, saçma sapan bir durum nişanlılık. Ben 5ay nişanlı kaldım ama ömrümden ömür gitti :)) ayrıca şimdiden şikayet edersen zaten ilişkiniz sağlıklı devam etmez, en doğrusunu yapıyorsun. Karşı cephe almayıp ailesini de koruyabiliyor insan çünkü bu tarz durumlarda. Düşünüyorum da eşim benim ailem hakkında konuşmuş olsa (dediği her ne kadar doğru da olsa) kırılırdım ona ve mutlaka bir sorun yaşardık, eminim.

:confused:
Naptin sen ya,
Demirden korksak trene binmezdik
Diyeceksin ve elti gorumce kv ve bilimum kayin aileyi gozlemleyeceksin sadece, boyle fevri hareketler yapmayacaksin:mapus:

Neyse hayirli olsun nisanin, ama uzun nisanlilik bunyeye zarae valla, keske dugune yakin resmiyete dokseydiniz.

Keşke öyle yapsaydık, nişan sürecini düşündükçe afakanlar basıyor daha şimdiden böyleyiz. Nişanlımın gazına geldim, hep geliyorum zaten. Her konuda aceleci davranır. Ona kalsa yarın evlenelim yani sorun yok.

Evlendikten sonra sizin için demiyor değil mi? Kardesiniz yaşasın diyor. Eğer öyleyse cok yersiz bir teklifte bulunmuş. Ne alaka ya çok saçma. Nasıl tepki verirdim bilemiyorum ama ben olsam ben de sinirlenirdim.

Evet evet, biz kirada oturuyoruz ya burada şu an. Kardeşin kira ödemesin, siz evlenip gidince bu ev nasılsa boş kalacak, bari kardeşin otursun diyor.

Nişanlından çıkartma derken gül gibi sevgini harcama demek istemiştim nişanı atıp :)

Kendini doldurma canım bak görüyorsun zaten hem ailelerin dahil olduğu hem de evli olmadığınız, saçma sapan bir durum nişanlılık. Ben 5ay nişanlı kaldım ama ömrümden ömür gitti :)) ayrıca şimdiden şikayet edersen zaten ilişkiniz sağlıklı devam etmez, en doğrusunu yapıyorsun. Karşı cephe almayıp ailesini de koruyabiliyor insan çünkü bu tarz durumlarda. Düşünüyorum da eşim benim ailem hakkında konuşmuş olsa (dediği her ne kadar doğru da olsa) kırılırdım ona ve mutlaka bir sorun yaşardık, eminim.

Tabi ki öyle olacak. İster istemez kendini ailesini savunmak zorunda hissedecek, bu çok normal. Onu da arada bırakmak istemiyorum. Hiç ses çıkartmadım o yüzden ama askere gitmiş gibi gün sayacağım şu nişan süreci yüzünden.

Astoria Astoria kardeşinizin ebeveynliğini neden üstlendiğinizi anlamadım aslında yani tabi ki yardım edilir ama ben çalışır ona bakarım deyip eşi bu düzenin dışında tutarsanız evliliğinize ilk çomağı sokmuş olursunuz. Benim kızkardeşim okuyor ama benim tavrım şu şekilde okulu bitene kadar “bizim bütçemizden “ ona destek olmak istiyorum senin için sakıncası yoksa,bu arada ben de çalışan bi kadınım ve 5bin bandında bi maaşım var ama eşimi ezmem çünkü o ailesine borç verecekken bile meblağdan beni haberdar eder.

Kv meselesine gelince ayıp etmişsiniz kimseyi direk ne reddedin ne de kabul edin hep derli toplu düşünmek için zaman kazanın,bu da size tavsiyem.

hayırlı olsun, şaşırdım nişanlanmana. Ben biraz babaanne gibi karşıladım. Kayınvalide de abartmış, naif bir insansın sonuçta az çok söyleyiş tarzını tahmin edebiliyorum. İyi gözlemle bakalım .

Astoria Astoria kardeşinizin ebeveynliğini neden üstlendiğinizi anlamadım aslında yani tabi ki yardım edilir ama ben çalışır ona bakarım deyip eşi bu düzenin dışında tutarsanız evliliğinize ilk çomağı sokmuş olursunuz. Benim kızkardeşim okuyor ama benim tavrım şu şekilde okulu bitene kadar “bizim bütçemizden “ ona destek olmak istiyorum senin için sakıncası yoksa,bu arada ben de çalışan bi kadınım ve 5bin bandında bi maaşım var ama eşimi ezmem çünkü o ailesine borç verecekken bile meblağdan beni haberdar eder.

Kv meselesine gelince ayıp etmişsiniz kimseyi direk ne reddedin ne de kabul edin hep derli toplu düşünmek için zaman kazanın,bu da size tavsiyem.

Birlikte kalıyoruz çünkü. :/ Bir de şöyle bir mesele var, benim annem babam düşündüğünüz kadar ilgili insanlar değiller. Yani para istersek ikiletmiyorlar ama genel olarak "Siz ne yaparsanız o olur" tarzı davranıyorlar. Elleri bizim üstümüzde değil, evi ben çekip çeviriyorum. Kardeşime de bir tür "ablanne" oldum ister istemez, iyi değil bunun farkındayım ama içim rahat etmiyor. Nişanlım bunu biliyor, gerçekten yapacak başka bir şeyim yok. Ailem kirasını ödeyebilir ama onu da düşünüyorum ister istemez. Ama evlenince nişanlımdan yardım etmesini istemem yani kendi parasını benim kardeşime harcamasını elbette istemem. Öyle bir durumda ailemle konuşur bir şekilde halletmeye çalışırım.

O konuda çok haklısınız, ayıp ettiğimi söyleyen herkes haklı. Ben de farkındayım, özür dilemek istedim ama kapılar yüzüme kapandı. Keşke politik davranmayı becerebilsem.

öyle konuları eltinin yanında konuşulmaması gerektiğini söyleyin bence onun tepkisinin sinir bozucu olduğunu ondan öyle bir tepki verdiğinizi. hoş değil iyi niyetli de olsa zaten konunun alakasız kişilerin yanında konuşulması durumu.

Ay bir de eşlerimiz aynı memlekettendi seninle hatırlıyorum hahsjsjs. Bohça istemediler ayol :) Yav eltilik müessesesinden nefffret ettim, keşke ilk ben evlenseydim de bu sonradan gelseydi vallahi daraldım. Çok tatlısın, dudaklarımı büze büze açtığım konuya gülüyorum şu an sayende. Arada bana yazsana böyle hahaha.

He gakkoş ikisi de :) görünce mutlaka yazıyorum senin konularına zaten. Boşver yahu sıkma canını. Bende de var bir tane elti. Dün bana ben diğer eltiler gibi değilim asla karışmam ne yapıp ettiğine dedi shsjsjsjjs. Kadın bana karışmıyor olmayı meziyet sanıyor mesela. Sonra idrak "e karışma hakkın yok ki zaten" deyince de vay efendim idrak sivri dilli de bilmem ne. Küçük olanın parmağına alyans takıldığı andan itibaren otomatik olarak yükleniyor elti özellikleri. Tek tip hepsi.

Tabi ki öyle olacak. İster istemez kendini ailesini savunmak zorunda hissedecek, bu çok normal. Onu da arada bırakmak istemiyorum. Hiç ses çıkartmadım o yüzden ama askere gitmiş gibi gün sayacağım şu nişan süreci yüzünden.
Canım çok isabetli bir benzetme yaptın, biz de aynı askerlik gibi şafak saydık valla kurtulmak için :)

Sevgiliyken iki kişilik olan aşk nişanlılıkla birden onlarca kişinin dahil olduğu bir karmaşaya dönüşüyor. Nişanlınla sorunun olmasın, sevgin yıpranmasın, saygınızı koruyun yeter. Sonrası zaten evlenince eksi günlere dönüyor bence. Kapını kapattın mı yine aşkınız iki kişilil kalıyor :)

X