Bazen diyorum hiç evlenmesem mi

Ben bu kadar rahat nisani atsam mi diyen birine hic tereddutsuz at derim. Seven insanin ici titrer yahu nisan atma fikrinden yani o kadar rahat sormussunuz ki mavi elbiseyi mi alsam kirmiziyı mi der gibi. Ortada sorun da yok bana gore. Tavriniza şımarik demek istemem ama elimi sallasam ellisi modu diyeyim.

Yuzyuze tekrar gelme sansınız yok mu? Belki de sen simdi kaba davrandıgını düsündügün icin karsı taraf sana soguk davranıyo gibi geliyodur belki de normal davraniyodur.. dikkat ettigimiz konuları hep kafamızda kurdugumuz sekilde görüyoruz ya

Doğru söylüyorsunuz tabi ki olmayacak ama ne bileyim cesaretim bir kırıldı, belki de fazla alıngan ve duygusal davranıyorum ama herkes birdenbire çok üstüme gelmeye başladı sanki.

Nisanlilikta boyle malesef herkes laf katar, biz zart diye evlendik o yuzden millet ustume gelmeye firsat bulamadi sorun yasamadim pek evli degilken ama olacagi varsa evliykende biyerden biseyler oluyor ama nisanlilikta daha zor tabi.

Keske nişani dugune yakin yapsaymissiniz dugune çooook var ama olan olmuş.

Doğru söylüyorsunuz da ben beceremiyorum. Yani kendime hakim olamıyorum, "poker face" bir surata sahip olamadım hiçbir zaman. Bunun üzerine çalışıyorum da üstelik.

Karşınızdaki insana “seni takmıyorum” hissini verebilmek kadar güzel bir duygu var mı ya... umarım tez zamanda başarırsınız :)

Yok, cidden ağlayarak yazdım. Ben dolmuşum belki de bilmiyorum. Gördüğüm tavırlar incitti biraz ne yalan söyleyeyim. İçten sorarsanız elbette istemem nişan atmayı ama kök ailelerin genel olarak sorun çıkarttığını, yeni kurulan aileyi yaraladığını biliyorum. Aynı olaylar başıma gelip iyice yıpranmak istemiyorum. En baştan yıpranmasak mı tarzı bir düşünce benimkisi, biraz da çaresizlik.

Valla konuşmadan çözülmez bu tip mevzular. İletişim aile ilişkilerinde en önemli şeydir. Kendinizi ifade edemezseniz aranızdaki sorunlar gereksiz yere büyür.

Ben olsam zorla konuşurdum, içimdekileri söylemezsem rahat edemeyeceğimi, beni dinlemesi gerektiğini gerekirse sert bir dille söylerdim. Yok anneyle konuşamıyorsam nişanlımı araya sokardım.

Ben senin eski konularını da biliyorum.
Evet biraz acele ettiğini düşündüm. Sonuçta 4 senelik bir ilişkiden yeni çıkmıştın , biraz kafanı Duygularını toplama Zaman'ın olmadan yeni biri ve hemen Nişan.
Yani ne ara tanıdın , ne ara tanıştın , ne ara sevdin , ne ara evlenecek kadar güvendin. Ki evlilik çok ciddi bir konu en ufak bi tereddütün bile varsa defalarca düşün.
Kv Ada'yı kötü bşy dememiş , elti Ada'yı da sana değil Kv ye bozulmuş. Ben kaç senelik geliniyim elin kızı yeni gelecek ne alaka onun kardeşine ev vs demiştir . Elti yönünden de aslımda gayet insanca bir kıskançlık bence.

Sende biraz tahammülsüzlük gördüm de.
Benim de evlilikten korkma sebebim büyük ölçüde tipik bir aileye sahip olmadığımdan. Ailesinden biri bir şey dese ne yaparım diye düşünüyorum.

Klasik bir söz vardır “ailesiyle de evleniyorsun” diye. Evet annesi kötü bir şey söylememiş ama ona bile böyle yükselmişken, ileride sana gerçekten batan bir söz ettiğinde tavrın ne olur?
Bunun için nişan atılmaz ama bir süre ertelenebilir için rahat edecekse.

ay astoria çok sevindim nişanlanmana tebrik ederim. Önceki konularını dolayısıyla sevgililerini biliyorum, maalesef benim eski sevgililerime çok benziyorlardı, senin böyle nişanlanman bana umut oldu, darısı başıma :)

Nişanlını da anlattığın konulardan biliyorum, çok aklı başında, ılımlı, modern, sana değer veren biri. Eltini de hatırlıyorum, senle gereksiz samimiyet kurmak isteyip arkandan kuyunu kazmak isteyen bir tipti, sen akıllı davranıp izin vermemiştin, şimdi niye birden oyununa geldin ki böyle.

İnsanlar nişan evlilik olaylarında sıkılabilirler derler ama bence seninkisi böyle bir durum değil, nitekim çok aklı başında bir insansın biliyorum, bence sen nişanlının annesine haksızlık yaptığın için özür de dileyemediğin için içten içe sıkıntı yaptın. Kadına da hak ver ama sen çok büyük bir iyi niyet gösterip evini açmak istiyorsun ama müstakbel gelinin sana atar yapıyor, bende olsam açıklamanı dinlemek istemez bozulurdum ama bu durum sonsuza kadar sürmeyecektir, sonraki zamanlarda eminim sen bu durumu telafi edersin. Bu durumda nişanlının anneme niye böyle davrandın dememesi çok büyük artı, ben olsam kesinlikle derdim, bence sende derdin :) nişanlın seni çok seviyor anlaşılıyor bu konularından, senin mutlu olman için elinden geleni yapıyor, sakın ama sakın mutluluğunu boş yere bozup gereksiz insanları sevindirme derim.

Çok mutlu ol inşallah

Ya nişanlınin hiç seni uzmemis bile. Elti yüzünden ondan vazgeçmiş olacaksın, çok saçma . Kayinvalidene güzel bir çiçek, el yapımı bir kutu çikolata alip durumu anlatırsın.

Dinlemedi bile beni telefonda. "İyi tamam kızım yaaa aaa" yapınca cesaretim çok kırıldı.

Yok, ses tonu sertti ve "İyi tamam kızım aaa" derken yani ters bir şekilde söyledi anlamışsınızdır. Döndüler şu an ama yine görüşürüz muhakkak.

Keşke öyle yapsaydık, benim de hatam. Nişanlımın gazına gelmemeliydim.

Karşınızdaki insana “seni takmıyorum” hissini verebilmek kadar güzel bir duygu var mı ya... umarım tez zamanda başarırsınız :)

Çok güzel bir duygu ehehe. Bunun üzerinde çalışıyorum, inşallah bir gün olacak, teşekkür ederim. :)

Tabi ki konuşmadan çözemeyiz ama karşı taraf tüm iletişim yollarını gayet sert bir dille kapattı kuşum. Nişanlıma söylemedim yani ailesiyle ben arasında taraf tutturur gibi hissettirmek istemiyorum. Bunun ters tepeceğini de düşünüyorum.

Bende böyle olurum bişeye karar veririm sonra yaklaştıkça gerilmeye kendimi geri çekmeye çalışırım. Rahat olun. Burda nişanı atsanız bidaha evlenmeye karar verseniz yine aynı meseleler olacak aşağı yukarı. Nişanlınızı seviyosanız gerisini boşverin. Ayrıca elti de daha siz gelmeden yarışa başlamış gardınızı alın

Belki de öyledir ama bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete. Kötü bir şey demedi ama özür dileyip derdimi anlatmak istediğimde tavrı çok çok sert oldu, bu da beni kırdı. Eminim bu tavırla karşılaşan herkesi de kırardı.

Sorun aslında o lafı etmesi değil, evet ben hata ettim ama bana tamamen iletişim yollarını kapatacak şekilde sert konuşması beni gözden çıkardıklarını düşündürdü. Ve evet, bunun ileride daha ciddi sorunlara yol açıp açmayacağını da bilemiyorum. :/

Astoria o kadar zamandır buralardasın nasıl eltinin oyununa gelirsin
Bence kayınvalidene ufak bi hediye al özür mahiyetinde. Eltine de bi daha kulak asma.

Bence pire için yorgan yakma Astoria.Elti en başından beni seni kıskanıyor.Ona karşı temkinli ol.Oyununa gelme o cadalozun.O aileyi senden iyi tanıyor , oyunları daha iyi kurar dikkat etmen lazım.Bir de o evi kabul etmesen daha iyi zaten.Elti olayı haricinde de kabul etme bence ama bunu kibarlıkla söylemişsindir umarım hani eltiye sinirlenip nişanlının annesini terslememişsindir inşallah.Sen aklı başında bir kızsın da insan sinirine hakim olamıyor çıkıveriyor ağzından sözcükler bazen.

Bir de evlilik güzel şey , öyle düşünme.Ama bazen çelik gibi sinirlere sahip olmayı da gerektiriyor.Benim eşimle sorunum yok ailesiyle de aramda sorun yok ben de eşimin kuzenlerine kılım mesela.Yani her şey dört dörtlük olmuyor her zaman.Bunun için nişan atılmaz gibime geldi açıkçası.Bu sorundan kaçmak oluyor çünkü.Ama sorundan kaçarsan da başka bir ilişki yaşasan orda da sorunlar olacak.Onlar hep olacak zaten.Hayat bu çünkü.

Eşin diyodum allah söyletti :)))) nisanlının anne bagımlılıgı yoksa hic takilma en en en kötü görüsmezsiniz olur biter. Siz kendi keyfinize huzurunuza bakin. Her zaman herkes birbiriyle anlasamiyo. Bu olmasa baskasi olacak, belki daha kötü olacaksiniz yani

Sen burdaki konulardan fazla etkilenmişsin bence, çok kasıyorsun. Telefonda konuşmayı denemişsin, bir de yüzyüze dene.
Nişanlına da taraf seç der gibi değil de "annenin bana kırıldığını hissediyorum ve üzülüyorum, konuşup gönlünü almak istedim ama beceremedim, sen mi yardımcı olsan acaba?" gibi gibi konuşursun. Evleneceğin adamla bu tip şeyleri rahat konuşabiliyor olmalısın.

Kuşum benim çok sağ ol. Aynen dediğin gibi. Yani durduk yere Yaşar usta triplerine girdim, sert çıkıştım ve özür de dileyemeden çok sert bir tepkiyle karşılaştım. Bu durum ileride daha ciddi sorunlara yol açar mı bilmiyorum, kadın beni gözden çıkardı belki de. Nişanlıma konuyu açmadım ailesini şikayet ediyor gibi olmak istemedim.

Canım benim Eger nişanlını seviyorsan böyle konular için nişanı atmayı düşünme,ne kadarlik bir flört var ortada bilmiyorum ama bence iyi tanidinigini düşünüyorsan çok uzatmadan evlenmek,çünkü konu uzadıkça herkes biseyler söyleyecek canınızı sıkacak. Küçük bir baloncuk oluştur nişanlın hariç kimseyi alma içine. Benim uzaktan 2-3 yıllık iliskim oldu sadece 2 hafta yan yana gelip vakit geçirdik sonra direkt isteme-nişan-evlenme 10 günde oldu bitti :) dugun bile yapmadim. Alışverişe kimseyi yanımıza almadık onun için de sorun olmadi hic.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…