Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

öncelikle yazdıklarını okuyunca çok üzüldüm yoktan yere sebeplerle inatlasmissiniz, bu gibj sebeplerle biz sürekli tartisiyoruz ama ne esim bana der illa böyle nede ben eşime. Ben eşimle gidersem hic kimseye değil eşime saygimdan aynı şekilde eşimde bana saygısından. Ki siz hamilesiniz şuan psikolojinizi az çok tahmin edemiyorum daha duygusal,hassas ve kırılgan. Ama şöyle söyleyeyim eşinle konusup orta noktayı bulun en azından karninizdaki bebenin hatrına onların sucu yok ve bu kötü dünyada kol kanat gerecek onu sevecek bir anne babaya ihtiyaç var. Sakın ama sakın benj yanlış anlamayın bence eşiniz işteyken evinize dönün suslenin güzel bir sofra kurun ve sakin güzel bir sekilde konuşmayı deneyin. Çünkü ne eşiniz nede siz haklisiniz bana göre. Bence eşiniz ne olursa olsun bayram sabahı yanınıza gelmeliydi birde konusup orta nokta bulunmalıydı.

Onun ailesine gidin ne olacak yani.ailenizede sonra gidersiniz.bencr boşuna uzatmışsınız.adam kendi ailesine gidip sizinkilere gitmese sizide ailesinin yanında bıraksa kurbanda et kesmeye gitse neyse.bunun dışında sorunlarınız var da birikim olduysa bilmem ama şuan siz haksız geldiniz.tabi eşinizin sizi hiç arayıp sormaması saçmalık.insan hamile karısını bu kadar zaman arayıp sormaz mı?inat etmiş belli.ben olsam o arayana kadar konuşmam.

Haklisiniz daha once onlara gidilmis simdi size gidilmesi lazimdi onun ki ana da senin ki damacana mi? On gün hamile karisini aramayan adamdan da bir cacik olmaz. Yorumlar da cok abartmissiniz diyenler olmus ama ilk diretmelerle baslar erkegin egemenligi, bir bakmissiniz bir Sabah kendinize ait tum hayatinizi silmis kocam koylu olmussunuz. Sizi sindirmesine sakin izin vermeyin. Simdi geri adim atarsaniz ozru hep sizden bekler. Hersey esit olmali

Ama şu var hanımefendinin sorun çıkardığı konular hep gereksiz.. Nişanlyken aileler küstü bayramımı kutlamaya gelmedi kimse dedi.. Kendisi nişanlısının ailesinin bayramanı kutlamaya gitmiş miydi ? Kurban bayramnda aile kahvaltısndan sonra kendi ailesinde gidildi eşi kurban kesmeye gitti ve konu sahibini ailesinin yanında bıraktı.. Geç geldiği için adamın başının etini yemiş.. Adam zaten etlerle uğraşmış.. Destek olmaktansa niye şikayet ediliyor ? Enson ki olay adam ritüelimiz var anneannem yaşayana kadar böyle olacak demiş.. Ee ne var bunda ? Konu sahibi anlayş gösterseydi ne olurdu.. Anlayış göstermediği gibi konu sahibine senin baban bile yok benim babam var demiş.. Bu ne kadar ağır birşey babası olmayan birkişi için yaa ben çok şükür babal hayatta olduğu halde okurken içim acıdı... E hadi gitmdin kaynana gittin anana adam sana birşey dedi mi demedi? Hatta herşeye rağmen eşinin ailesine gidip bayramlaşmak istedi.. Konusahibi bu adımı neden görmezden geldi ? Hatta konu sahibi eşinin ailesine bırakın gitmeyi arayıp bayramlaşmadı bile peki eşinin ailesinin karşısındaki mahcubiyetini hiç düşündünüz mü hayır.. Hemcinsimi savunacağım diye üzgünüm ama hatalarını görmezden gelemem adil olamam bu şekilde.. Eşinin hatası yok mu var eşi hamile gidip konuşup eşini alabilirdi ama konu sahibi o kadar katı ve gaddar ki bunları kapatıyor tutum ve davranışı.. Ben konu sahibinin yazdklarında ve anlatığı durumlarda konu sahibinin üstünlük kurma çabası olduğunu görüyorum..

Eşi eve geldiği zaman onunla dönebilirdi tabii ki orası doğru. İş uzamış şu an için doğru davranış ne olur onu düşünüyorum ben

Kadının kadına yaptığını kimse yapmazmis gerçekten bu konuda bunu anladım. Konu sahibi size değil lafım sizin mevzu gereksiz inatlaşma olmuş ortak nokta bulunmaya calisilmamis bu apayrı bi durum ama merakımdan soruyorum; ben iki kız annesi bir kadın olarak ilerde bayramlarda ilk gün hiç mi evlatlarimla kahvaltı yapamicam hep mi eşimle yalnız kahvaltı yapicaz ne saçma yorumlar var evlenmiş kocasinin soyadini tasiyormus cart curt... Kadın bir bireydir... Ve elbette ki ailesiyle dilediği zaman dilimini paylaşır. Kimseyi ilgilendirmez...

geçtiğimiz kurban bayramında ne kadarlık evliydiniz? merak ettim.

Geri adim atmayin.Hamile karisini arayip sormayan adam icin sakin geri adim atmayin.Anneannesi yasadigi süre boyunca belki 20 sene her bayram sabahi orada kahvaltimi yapacaksiniz bu ne sacmalik nasil diretebilir.Onunki aileyse sizinki ne.O aramadi digerleri niye aramiyor sizi hamilesiniz.Bu kadar aileci olan cekirdek ailesini gözü gormeyene sakin geri adim atmayin.Bebek dogarkende haber vermeyin o merak etsin sesi solugu cikmiyor diye.Hatta whatsap dan sosyal medyadanda gorunmeyin.Bakalim merak edecekmi.Hatta arasin ulasamasin madem merak etmiyor.Ay cok sinurlendim.Dogum yapin kapiniza düşer bebegim diye

Eşinin tavrı çok yanlış üstelik hamilesin
Ama sen de kahvaltı konusunu çok uzatmışsın ne olacak ki ilk onlara gitseniz gelenekleri varmış olsun
Ya da ne bileyim kurbanda birine Ramazan’da birine gidin

Bizde kurbanda erkek tarafina gidilir ramazanda kiz tarafina her bayram ayni sey olmaz ki orta yolu bulmak lazim böyle seylerde ama ben yine de esinizi hatali buldum hamilesiniz gonlunuzu almaya çalışabilirdi ama yaptigi ayip gercekten.. isiniz zor yumuşamayın derim ben

Tüm sayfaları okuyamadım ama ben böyle geleneğe başlarım yahu. 7 aylık hamile bi kadın söz konusu. Hadi eşleriniz umurunuzda değil. O bebek hissediyo bunları. Evlatları da umrunda değil.
Şimdi ayrılmasanız da ilerde ayrılırsınız. Yada ömür boyu çekersiniz. Asla geçimsiz değilsiniz ama bu adamla da uyumlu değilsiniz. Önce erkek tarafına gidilir yazan bissürü insan var. O kafada biriyle anlaşırmış eşiniz ama sizinle çok zor. Sizin için zor.
Allahın emri mi bu anneannesi hayatta olduğu müddetçe ilk ona gidilecekmiş. 10 gün hamile karısını aramamak nedir yahu? Öldün mü kaldın mı ne durumdasın zerre umrunda değil.

Kusura bakmayın ama ben sizi haksız buldum. Eşinizde sanki sizin gitmenizi dört gözle bekliyormuş gibi davranmış, orası ayrı. Pire için yorgan yakmayın. En ufak sorunu ailelere yansıtmayın. Evlilik böyle bir şey değil. Eşler karşı karşıya değil yan yana olmalı hep. Eğer barışırsanız bu size ders olsun.

Ikı yontem vardır, bırı bir bayram ilk kahvaltıya birine dıger bayram otekıne.ılk bayramda kimin kahvaltısına gıdıldıyse aksamını dıger ailenin aksam yemegıne gidebilir. Bız oyle yapıyoruz

Vallaha önümüzdeki bayram sucuklu yumurta yapmaya karar verdim.5 bayram üst üste yapsam al sana kizlarima ilerde eşlerine "bizde bayramda annemde sucuklu yumurta yenilir ,bayramlasmamiz bu şekilde olur, rituelimiz bu" deme hakkı !!

askimunteha kardeşim, bayramın birinci gününden beri hala aynı kıyafeti mi giyiyorsun? Kıyafet almak,işle ilgili bir dosyayı almak,hamilelikle ilgili bir ilacını almak için eşinin olacağı saatte git evine konuşursunuz da hem

Aileniz hiç sormuyor mu neden evine gitmiyorsun diye yada eşinizin ailesi de mi hiç sorup,merak etmiyorlar
Çok tuhafıma gitti açıkçası bu kadar büyütmeye ne gerek vardı ki?? biz de bayram da sabah büyük kayınıma kahvaltıya gideriz sonra eşim kendisi hadi sizinkilere gidelim der üstelik aynı mah de oturuyoruz aramız da 5 dk dan az mesafe var ailemle hiç de sorun etmedik.
Eşiniz ailenize geldiyse siz de onunla gitseydiniz. Siz de eşiniz de ikinizin ailesi de pek rahatmış hadi siz eşinizle inatlasmissiniz her iki aileden hiç mi akli başın da konuyu konuşup çözecek biri olmaz.evlilik de artık cocuk oyunu gibi oldu. sudan sebepler yüzünden hemen baba evine gitmek, boşanmak moda haline geldi

İnşallah çözersiniz ne diyeyim hakkınız da hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…