- 26 Mart 2013
- 1.215
- 2.958
-
- Konu Sahibi askimunteha
Bu erkek anneleri nasıl kötü olabiliyor diyoruz ya işte geleceğin kayınvalideleri bunlar.
Bence almaz seniBirçoğunu sonradan yakalayabiliyorum mesajların. Ancak çoğundan anladığım şu önce kocan Ve ailesi. Neden bunu saygısızlık olarak alasın hem değil mi? İç güvey mi olacak hem adam dediğin? Sen aramıyorsun diye o da aramayabilir hakkı. Evinde neden değilsin? Seni o mu bıraktı ki o alsın baba evinden? :) ah bee toplum Ve kadına durumlara bakış açısının böyle olduğunu bilmek ziyadesiyle şaşırttı beni. Kıymet bilen her daim baş üstünde tutulur oysa. Neden bu unutuluyor?
Sizin kadına bakış açınız tam olarak nasıl ben onu anlamadım.. bir kadın gittiği yerden evine dönemeyecek kadar aciz mi yani lütfen ya orası sizinde eviniz nasıl gittiyseniz öyle döneceksiniz.. o ev eşinizinmiş gibi davranıyorsunuz sonra da onunla eşit olduğunuzu düşünmesini istiyorsunuz. Bence sizin için nerede kahvaltı edildiğinin önemi yokmuşta sadece benim dediğim olsun diye güç gösterisi yapmaya kalkmışsınız ama elinizde patlamış.. eşinizin ailesine gitseydiniz diyenlerden çoğu bunu erkek ailesi olduğu için değil eşinizin isteği olduğu için önerdiler. Eşinize aşık değil gibisiniz. O yüzden size bu bir dayatma gibi gelmiş olabilir. Sevgi yokmuş saygıyıda kaybettiniz bebeğinize gerçekten üzüldüm.. buarada yazdıklarınızda kıymet bilen tanımına uyacak birşeyde görülmüyor.. yeniden düzenleyin isterseniz..Birçoğunu sonradan yakalayabiliyorum mesajların. Ancak çoğundan anladığım şu önce kocan Ve ailesi. Neden bunu saygısızlık olarak alasın hem değil mi? İç güvey mi olacak hem adam dediğin? Sen aramıyorsun diye o da aramayabilir hakkı. Evinde neden değilsin? Seni o mu bıraktı ki o alsın baba evinden? :) ah bee toplum Ve kadına durumlara bakış açısının böyle olduğunu bilmek ziyadesiyle şaşırttı beni. Kıymet bilen her daim baş üstünde tutulur oysa. Neden bu unutuluyor?
25 yıllık evliyim ve sayısını hatırlamadığım kadar çok gittik benim aileme bayram kahvaltısına.Şu beğenmeyenler bekar herldeevliyseniz kaç kere gittiniz bayramın ilk günü kendi ailenize
Cevabınızı merak ettigim için yaziyorum25 yıllık evliyim ve sayısını hatırlamadığım kadar çok gittik benim aileme bayram kahvaltısına.
Her bayram ilk günü eşimin ailesiyle geçirmek gibi bir kural veya dayatmayla karşılaşmadım.
Tam size yazarken beğenmişsiniz ☺25 yıllık evliyim ve sayısını hatırlamadığım kadar çok gittik benim aileme bayram kahvaltısına.
Her bayram ilk günü eşimin ailesiyle geçirmek gibi bir kural veya dayatmayla karşılaşmadım.
Birçoğunu sonradan yakalayabiliyorum mesajların. Ancak çoğundan anladığım şu önce kocan Ve ailesi. Neden bunu saygısızlık olarak alasın hem değil mi? İç güvey mi olacak hem adam dediğin? Sen aramıyorsun diye o da aramayabilir hakkı. Evinde neden değilsin? Seni o mu bıraktı ki o alsın baba evinden? :) ah bee toplum Ve kadına durumlara bakış açısının böyle olduğunu bilmek ziyadesiyle şaşırttı beni. Kıymet bilen her daim baş üstünde tutulur oysa. Neden bu unutuluyor?
Ben buraya takildim ne güzel o kurban arasında eşinizle beraber ailenizi ziyaret etmişsiniz hatta o sizi orda bırakıp kesime gitmiş sizden kimse birşey beklememiş ve siz yine mennun değilsiniz.Ne demek o kadar kadın varken eşinize mi kalmış et doğramak.Isinize geldiği zaman kadın erkek eşitliğinden bahsediyorsunuz işinize gelmediği zamn kadın erkek ayrımı yapıyorsunuz.Sonra benim aileme geldik. Biraz kaldı bizde bayramlaştık ardından da telefon geldi kurban kesmeye gitti öğleden sonra. Ben annemle kaldım.
Gece bire kadar gelmedi. İlk bayramımız Ve Yen'i evliyiz düşünün. Dedim nerdesin bu kadar saat. Eee et doğradım. Sanki doğrayacak adam kalmadı. Ailesinde altı tane kadın var bunu yapabilecek. Benim bildiğim kurbanda erkek parçalar etleri geri kalanı kadın halleder. Birde dediğim gibi kalabalık ailesi kadın sayısı açısından. Yani buna sıra gelene kadar bi dolu insan var. Neyse bunu da yuttum
Evet eziğim dünyanın en büyük eziği ben olabilirim.. Nişanlımın mutlu olacağını bildiğim herşeyi yapmak için elimden geleni yapıyorum 2 gün sonra evlendiğimizde de yapacağım ve hiç gocunmayacağım.. Çünkü ben onun değerlerine ne kadar saygı duyuyorsam oda benim değerlerime o kadar saygı duyuyor.. Çünkü onu seviyorum onun mutlu olması benimde mutlu olmam demek.. Eşim kendi ailesinde olmak isterse seve seve gönül rahatlığıyla giderim çünkü o aile sadece eşimin değil benim de ailem benim de annem babam..Bayramda kahvaltıyı orda yaparız diğer gün kahvaltıyı benim ailemde yaparız bayram 1 gün değil ki ne var bunda.. Eşim benim onlarca tonlarca isteğimi yerine getirmeye çalışacak ben ise onun için önemli olan birşeye yok diyeceğim... Bu benim gurur duyduğum ezikliğime ters.. EZİKLİĞİMDEN GURUR DUYUYORUM EŞİMİN MUTLULUĞUNU ONUN BENİM MUTLULUĞUMU DÜŞÜNDÜĞÜ KADAR DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN ..Ciddiye almayın ya. Bakmayın adının kk olduğuna çoğu erkek yanlısı burda. Siz haklısınız kesinlikle bunu bilin. Eşinizin hiçbir konuda sizden üstünlüğü yok. Ezik olmak isteyen bir grup var bırakın ezik kalsınlar
Eşimle mutluluğumuz için eşimin isteklerini önemsiyorsam eziğim. Ki bence siz fedakarlıkla ezikliği karıştırıyosunuz. Burdaki konudada adam dövmemiş sövmemiş. Karısını ezecek hiç bişey yapmamış. Ayrıca konu sahibi hamile. Eziklikten ziyade dünyaya annesi babası ayrı bi çocuk getirmemeyi düşünmeli. Ezdirmemiş zaten kendini baksanızaCiddiye almayın ya. Bakmayın adının kk olduğuna çoğu erkek yanlısı burda. Siz haklısınız kesinlikle bunu bilin. Eşinizin hiçbir konuda sizden üstünlüğü yok. Ezik olmak isteyen bir grup var bırakın ezik kalsınlar
Evet eziğim dünyanın en büyük eziği ben olabilirim.. Nişanlımın mutlu olacağını bildiğim herşeyi yapmak için elimden geleni yapıyorum 2 gün sonra evlendiğimizde de yapacağım ve hiç gocunmayacağım.. Çünkü ben onun değerlerine ne kadar saygı duyuyorsam oda benim değerlerime o kadar saygı duyuyor.. Çünkü onu seviyorum onun mutlu olması benimde mutlu olmam demek.. Eşim kendi ailesinde olmak isterse seve seve gönül rahatlığıyla giderim çünkü o aile sadece eşimin değil benim de ailem benim de annem babam..Bayramda kahvaltıyı orda yaparız diğer gün kahvaltıyı benim ailemde yaparız bayram 1 gün değil ki ne var bunda.. Eşim benim onlarca tonlarca isteğimi yerine getirmeye çalışacak ben ise onun için önemli olan birşeye yok diyeceğim... Bu benim gurur duyduğum ezikliğime ters.. EZİKLİĞİMDEN GURUR DUYUYORUM EŞİMİN MUTLULUĞUNU ONUN BENİM MUTLULUĞUMU DÜŞÜNDÜĞÜ KADAR DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN ..
Eşimle mutluluğumuz için eşimin isteklerini önemsiyorsam eziğim. Ki bence siz fedakarlıkla ezikliği karıştırıyosunuz. Burdaki konudada adam dövmemiş sövmemiş. Karısını ezecek hiç bişey yapmamış. Ayrıca konu sahibi hamile. Eziklikten ziyade dünyaya annesi babası ayrı bi çocuk getirmemeyi düşünmeli. Ezdirmemiş zaten kendini baksanıza
Öncelikle bana,herhangi bir konuda baskıCevabınızı merak ettigim için yaziyorum
Sizce karşılaşsanız ne olurdu ?
Mesela ben acayip kadın hakları savunucusuyumama benim esim bana dese ki ya bizim adet anneannemle bayram sabahı kahvalti yapicaz ; ben acikcasi bunu sorun etmem. Bu agirlik koyulmasi gereken bir konu değil gibigeliuor bana .
Böyle bir adetleri olması bu adetleri sevmesi , bana ya da aileme verdiği deger (Bu konuda da daha önce konuşmuştuk sizle ) ile bağlantılı bir şey olarak almazdım .
Sevgilim mutlu oluyor onu yapalım derdim .siz ne dusunurdunuz
Benim eşim bana ritüelimiz var hayatım bayramlarda ailecek hepberaber babannemde veya anneannemde kahvaltı yapıyoruz ordan her bayram senin ailene gideceğiz derse bunu kabul ederim.. Eşimin mutluluğuyla bende mutlu olacağım için kabul ederim.. Huzursuz olup eşimle bu olaydan dolayı kavga edip babamın evinde oturursam kendi ailemde çok üzülecek bunu bildiğim için kabul ederim.. Benim bildiğim aileler evlatlarının mutluluğuyla mutlu oluyor her zaman.. Enazından benim annem de babam bana önce eşin eşinle ne kadar mutlu olursan bis dünyanın en mutlu insanı oluruz diyor.. Ve konu sahibinin yaptığını yapsaydım benim babam bana kızardı.. Ailesini saygısızlık yapıp eşimi üzdüğüm icin.. Bizim ailemiz için huzur başta geliyor o yüzden ilk ondayım sonra burda gibi bir durumun bize sacma geliyor...Keşke üstünüze alınmasaydınız. Yalnız siz konuyu çok yanlış anlamışsınız. Eşiniz sizin isteklerini yerine getiriyorsa siz de onun isteklerine önem verin tabii ki. Ama ben erkeğim edasıyla önce benim aileme gidilecek derse o eş o olmaz. Burada o erkek tabii ona gidilecek diyen bir sürü kadın var. Bırakın onlar alınsın üstüne. Sizlik bir durum yok heyacanlanmayın
Benim eşim bana ritüelimiz var hayatım bayramlarda ailecek hepberaber babannemde veya anneannemde kahvaltı yapıyoruz ordan her bayram senin ailene gideceğiz derse bunu kabul ederim.. Eşimin mutluluğuyla bende mutlu olacağım için kabul ederim.. Huzursuz olup eşimle bu olaydan dolayı kavga edip babamın evinde oturursam kendi ailemde çok üzülecek bunu bildiğim için kabul ederim.. Benim bildiğim aileler evlatlarının mutluluğuyla mutlu oluyor her zaman.. Enazından benim annem de babam bana önce eşin eşinle ne kadar mutlu olursan bis dünyanın en mutlu insanı oluruz diyor.. Ve konu sahibinin yaptığını yapsaydım benim babam bana kızardı.. Ailesini saygısızlık yapıp eşimi üzdüğüm icin.. Bizim ailemiz için huzur başta geliyor o yüzden ilk ondayım sonra burda gibi bir durumun bize sacma geliyor...önceliğimiz huzur.. 10 gün kocama inat yapsam kendi kendimi yer bitiririm.. Ayrıca ne demek evine gitmemek yaa.. Git konuşma çok kzdysan.. O ev onunda evi.. yanlş üstüne yanlış yapmış ..