• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık bu kocaya tahammülüm yok,yeni ev de kurtaramadı olmayan evliliğimi

Nilu yapacağın şey belli aslında, bir işe gireceksin öyle öğretmenlik vs olsun diye beklemeyeceksin, Rusya çocuk yardımı da yapıyor anladığım kadarıyla, oranın boşanma kanunları nasıl bilmiyorum yani erkek boşanma halinde mahkeme kararıyla çocuklara nafaka veriyor mu? Veriyorsa çocuklara da nafaka bağlatacaksın, uygun fiyatlı küçük bir ev bulup çocuklarınla taşınacaksın.

Sen kesinlikle Azerbaycan ‘a gitmezsin annenlerle yaşamak istemezsin bunu adım gibi biliyorum, yeni evinden de ayrılmak istemezsin bunu da biliyoruz çünkü eltine sinir oluyorsun o mutlu olur diye düşünüp evi de bırakmak istemeyeceksin, çözüm var ama sen çözüm istemiyorsun, kocan da değişmez.
Evet ben annemlerle yaşamak istemiyorum.şu an elti falan umrumda değil.ben artık bu hayatı yaşamak istemiyorum ne yaparsam yapayım bu düzelmeyecek hayatım zaten 10 yıldır kara.iş derken tatlı falan yapa bilirim mesela bunun gibi baklava falan .ama nerde bulsam

Eklentiler

• 0365062D-1A03-4B64-B49D-F049FFA519FB.webp
    0365062D-1A03-4B64-B49D-F049FFA519FB.webp
    68,8 KB · Görüntüleme: 65
Yapmak istiyorum aslında dayanamıyorum artık.Ama ilk ne yapsam?çünkü çocukların burada bir kurulu düzeni var.ilk ben nereye gitsem?-Annemi aradım söyledim bağırdı üstüme;onunla kavga ediyorsun beni sinirlendiriyorsun sonra barışıyorsun ben sinirlendiğimle kalıyorum
Bu durumda annenin yapacağı bir şey yok. Senin kendi ayaklarının üzerinde durman lazım. Azerbaycana da gitmezsin ailenle mutlu bir hayat yaşaman mümkün değil gibi. Çocukların okulu, kurulu düzeni var. Yeni eve taşındınız senin konuları detaylı okumadım pek bilmiyorum da. Bir şekilde uzman birisine danışman iyi olur. Sana çözüm yolu sunar. Ama senin de gerçekten bir adım atman lazim artık.

bosanan onca insan tek nasil yapiyor?
herkesin parasi mi var? herkes ünlüler gibi nafaka mi aliyor? herkesin anasi babasi "bosan kizim gel" mi diyorlar?
benim halalarima da kimse destek cikmamis- bosanip girmisler bir konfeksiyona calismislar. kocan nasil çalışıyorsa sen de calisabilirsin. cocuklari etude birakirsin.
ama senin niyetin yok. kac kisi sana rusyada aile ici siddette bosanmada kadinlara yardim eden kurumlari gonderdi durdu. birini olsun arayip danistin mi?
bazi insanlar dünyaya yasamaya degil kurban rolünü ustlenip mutsuz olmaya gelir. sen de onlardansin

neden? kal rusyada ne olacak?
niye sana sahip cikmayan babanla ve her gün konusup sana kendinj kötü hissettirecek akrabalarla dolu azerbaycanda yasayasin ki?
Yani boşanırsam bu evde kalamam.yani boşanınca nereye gideyim acaba ?devlet parasını da kaç yıldı o yiyordu,sonra onun kartasına başka paralar geldiği için devlet ondan kesti bu yardımı,şimdi de benim kartama düzeltmiş kasım ayına kadar devam edecek.gözü de o paralarda boşanma konusu olunca da bana nereye gitmek istiyorsan git çocuklarını da al git diyor.

Bu durumda annenin yapacağı bir şey yok. Senin kendi ayaklarının üzerinde durman lazım. Azerbaycana da gitmezsin ailenle mutlu bir hayat yaşaman mümkün değil gibi. Çocukların okulu, kurulu düzeni var. Yeni eve taşındınız senin konuları detaylı okumadım pek bilmiyorum da. Bir şekilde uzman birisine danışman iyi olur. Sana çözüm yolu sunar. Ama senin de gerçekten bir adım atman lazim artık.
Uzman yani avukat ?benim burda bşr arkadaşım var hukuk işçisi galiba şimdi ondan öğrenirim.ama o da bşr keresinde bana çocukları vermeyeceklerini vurguladı

Anladığım kadarıyla eşin cimri birisi para harcamamak için uğraşıyor. Allah yardımcın olsun

Uzman yani avukat ?benim burda bşr arkadaşım var hukuk işçisi galiba şimdi ondan öğrenirim.ama o da bşr keresinde bana çocukları vermeyeceklerini vurguladı
Kaç tane çocuğun var? Kaç yaşındalar? Çocuklar anne bakımına muhtaç küçükse ve maddi durumun iyiyse yani çocuklara bakabilecek durumdaysan (okul, yemek, giyim, kişisel bakım vb. ) İhtiyaçlarını karşılayabileceksen sende kalır çocuklar. Kimse elinden alamaz ama senin önce iş bulup çalışıp birikim yapman lazım. Tatlı yapıyormuşsun ne güzel. O çevrede olan tatlıcılara bir göz gezdir bak bakalım. Başka elinden gelen bir şey varsa farklı iş de olabilir.

Yani boşanırsam bu evde kalamam.yani boşanınca nereye gideyim acaba ?devlet parasını da kaç yıldı o yiyordu,sonra onun kartasına başka paralar geldiği için devlet ondan kesti bu yardımı,şimdi de benim kartama düzeltmiş kasım ayına kadar devam edecek.gözü de o paralarda boşanma konusu olunca da bana nereye gitmek istiyorsan git çocuklarını da al git diyor.
E daha ne istiyorsun Nilu? Adam çocukları da al git diyor, yıllardır Rusya’da yaşıyorsun çocukların da Rusya doğumlu, eğer kalman için çalışma izni gerekiyorsa alırsın, çocukların da Rusya doğumlu o yüzden bence Rusya’da kalabilirsin.

Kaç tane çocuğun var? Kaç yaşındalar? Çocuklar anne bakımına muhtaç küçükse ve maddi durumun iyiyse yani çocuklara bakabilecek durumdaysan (okul, yemek, giyim, kişisel bakım vb. ) İhtiyaçlarını karşılayabileceksen sende kalır çocuklar. Kimse elinden alamaz ama senin önce iş bulup çalışıp birikim yapman lazım. Tatlı yapıyormuşsun ne güzel. O çevrede olan tatlıcılara bir göz gezdir bak bakalım. Başka elinden gelen bir şey varsa farklı iş de olabilir.
2 çocuğum var .8,6 olacaklar.para sadece devletin verdiği Rus parasıyla 18000 bir çocuğa alıyorum

Evet ben annemlerle yaşamak istemiyorum.şu an elti falan umrumda değil.ben artık bu hayatı yaşamak istemiyorum ne yaparsam yapayım bu düzelmeyecek hayatım zaten 10 yıldır kara.iş derken tatlı falan yapa bilirim mesela bunun gibi baklava falan .ama nerde bulsam

Nilu niye dogru durust gercek bir işe girmiyorsun yok pasta yok baklava kaç senedir ne getirdi yani?
Ben de calismayi hiiiiccccc sevmem ama insan mecbur olunca calismali bu kadar da üşenmek nebileyim ya garipsin

E daha ne istiyorsun Nilu? Adam çocukları da al git diyor, yıllardır Rusya’da yaşıyorsun çocukların da Rusya doğumlu, eğer kalman için çalışma izni gerekiyorsa alırsın, çocukların da Rusya doğumlu o yüzden bence Rusya’da kalabilirsin.
Bunlar Niluya milyon kere söylendi ama İşte Nilu hiçbirşey yapmak istemiyor anlamıyor ki cefa çekmezsen sefa süremezsin.Hayatinda birşeylerin değişmesini istiyorsa kendi çabalayip birşeyler yapacak kimse hazıra konmuyor bu hayatda.Kocasi aileside belli burda iş kendisine düşüyor.Çalışsa hayatini degiştire bilir çalışmak isteyene iş çok zaten uni mezunu ol ya da olma.Ama o aileden içten içe kendiside kopmak istemiyor gibi elti kv takmış onlara.

Nilu niye dogru durust gercek bir işe girmiyorsun yok pasta yok baklava kaç senedir ne getirdi yani?
Ben de calismayi hiiiiccccc sevmem ama insan mecbur olunca calismali bu kadar da üşenmek nebileyim ya garipsin
Aşağılık izin vermiyor çalışmama.hem nerede çalışayım okula gidip de öğretmenlik yapmak öyle kolay değil ben 10 yıldır kimya biyolojiyle meşgul değilim unutmuş ola bilirim.hem burası Rusya herkesi öyle işe almıyorlar

Bunlar Niluya milyon kere söylendi ama İşte Nilu hiçbirşey yapmak istemiyor anlamıyor ki cefa çekmezsen sefa süremezsin.Hayatinda birşeylerin değişmesini istiyorsa kendi çabalayip birşeyler yapacak kimse hazıra konmuyor bu hayatda.Kocasi aileside belli burda iş kendisine düşüyor.Çalışsa hayatini degiştire bilir çalışmak isteyene iş çok zaten uni mezunu ol ya da olma.Ama o aileden içten içe kendiside kopmak istemiyor gibi elti kv takmış onlara.
Onlardan kopmayı öyle çok istiyorum ki…ama bana destek veren yok ve nasıl ne yapsam bilmiyorum.kızıma öylesine söyledim bana dedi peki benim okulum nasıl olacak hangi parayla yaşarız?ne gibi bir işe girsem acaba

Rusya’da ev kirası faturalar mutfak masrafı ne kadardır bilmiyorum ama çocuk başına 18 bin ruble alıyor anladığıma göre, bir işe girse ki evden kek börek pasta satmak değil bir yere tezgahtar olarak girer, temizliğe gider, o ülkenin de vardır istihdam sağladığı iş alanları, boşanınca eski eşten çocuklar için nafaka da bağlanıyorsa, belki ultra şahane geçinmez ama dediğin gibi sevmediği bu hayattan kurtulur.
Çocukları Rusya’da doğduğu için onlar üzerinden çalışma izni oturum izni alma ihtimali, bizim buradan gidip almamızdan daha kolaydır bence.

Onlardan kopmayı öyle çok istiyorum ki…ama bana destek veren yok ve nasıl ne yapsam bilmiyorum.kızıma öylesine söyledim bana dedi peki benim okulum nasıl olacak hangi parayla yaşarız?ne gibi bir işe girsem acaba
Biraz kenarda para gizle toplamaya başla bir süre size yetecek kadar çalışmaya başlayınca zaten para kazanıcaksın.Nilu sen net olarak kafaya koyarsan karar verirsen herşeyi yapa bilirsin şuan söylediklerin bahaneler sadece kendin kendini korkutuyorsun.Zaten sana nereye gidersen git diyor boşan al nafakani çalış yaşa çocuklarinla alışacaksin zamanla herşeye bunu sana milyon kez dedik.
O kadar zor durumda olan kadinlar var ki didinip durup zorluklarla çalışıyor yavrularina bakiyor sen neden bakamayasinki?Meslegini yapmiyorsan başka işlerle ilgilen zaten işi ögretiyorlar bilmiyorsan.

tamam da bosanan nasil bosaniyor?
herseye bir bahanen var. hep yapamam diyorsun
peki yapan nasil yapiyor?
azerbaycanda nice kadin kötü kocasini bosayip - "erindir yapma etme" diye kendisine bakmak istemeyen ailesine ragmen cocuklariyla hayat kuramiyor mu?
rusya zaten bekar annelerden gecilmiyor. onlari saymiyorum
bak turkiyede ekonomi b.k gibi. nice insan asgari ucretle geçiniyor, o da 22bin tl. bu ayin basinda 604 dolardi - bugun 578 dolar . her gecen gun fakirlesiyoruz. ne senin aldigin gibi cocuk parasi alıyoruz ne bir sey.
ulkede de kimsenin ailesi aman cocugum bosansin da coluk cocuk gelsin bakayim diye hevesli degil.
ama 2024 yilinda
  • Evlenen çift sayısı: 568.395
  • Boşanan çift sayısı: 187.343
yani bosanan bosaniyor.
onu nasil yaparim, bunu nasil yaparim
genceciksin iki de diploman var. ilk aylar devlete siginip bir yerde ise girip coluguna cocuguna bakabilirsin mesela. nasil kocan tek çalışıp eve bakiyorsa sen de tek calisip evine bakabilirsin.
ayrica ne guzel adam cocuklari da al git demis, cocugumu vermem dememis.
her neyse, kime ne anlatıyoruz ki?
sen yaşa, agla.
asla da çalışma. "kocam koymaz" de.
her adimda bir bahane bul, agla zirla - kendi hayatinin sorumluluğunu ailene at bebek gibi.
bu hayat senin yanlis tercihlerinin eseri

Rusya’da ev kirası faturalar mutfak masrafı ne kadardır bilmiyorum ama çocuk başına 18 bin ruble alıyor anladığıma göre, bir işe girse ki evden kek börek pasta satmak değil bir yere tezgahtar olarak girer, temizliğe gider, o ülkenin de vardır istihdam sağladığı iş alanları, boşanınca eski eşten çocuklar için nafaka da bağlanıyorsa, belki ultra şahane geçinmez ama dediğin gibi sevmediği bu hayattan kurtulur.
Çocukları Rusya’da doğduğu için onlar üzerinden çalışma izni oturum izni alma ihtimali, bizim buradan gidip almamızdan daha kolaydır bence.
Eminim bizim ülkelerden daha kolaydir abla para destegini Rusya veriyor ama bizim ülkelerde çocuk parasi öyle yok ki sadece dogumda veriyorlar bizde mesela ama orda öyle degil her ay alıyor her bakimdan destek olacaklarini düşünüyorum zor durumda kalırsa boşanma zamani yani.Çalışmaya başlarsada ilk zamanlar az olsada zamanla iyi maaş alır çocuk parasi nafaka derken birsekilde gecinip giderler.En azından dedigin gibi abla artık sakin bir hayat sürer kavga dövüşlu degil o çocuklarada yazık.

azerbaycanda nice kadin kötü kocasini bosayip - "erindir yapma etme" diye kendisine bakmak istemeyen ailesine ragmen cocuklariyla hayat kuramiyor mu?
bak turkiyede ekonomi b.k gibi. nice insan asgari ucretle geçiniyor, o da 22bin tl. bu ayin basinda 604 dolardi - bugun 578 dolar . her gecen gun fakirlesiyoruz. ne senin aldigin gibi cocuk parasi alıyoruz ne bir sey.
ulkede de kimsenin ailesi aman cocugum bosansin da coluk cocuk gelsin bakayim diye hevesli degil.
ama 2024 yilinda
yani bosanan bosaniyor.
genceciksin iki de diploman var. ilk aylar devlete siginip bir yerde ise girip coluguna cocuguna bakabilirsin mesela. nasil kocan tek çalışıp eve bakiyorsa sen de tek calisip evine bakabilirsin.
sen yaşa, agla.
her adimda bir bahane bul, agla zirla - kendi hayatinin sorumluluğunu ailene at bebek gibi.
Söylediklerinde o kadar haklısın ki ben korkuyorum aslında.eger bunu yapmazsam da hep böyle devam edecek ..hukuk arkadaşıma yzdım bakayım ne diyor o.

ama 2024 yilinda
yani bosanan bosaniyor.
sen yaşa, agla.
Aynısına bire bir katılıyorum

Back
X