Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

Her bayram önce erkek evine gidiyoruzu savunan arkadaşlar konuyu kendi üzerlerinden cevaplıyor ama Muallime hanım’ın eşinin ailesinin böyle bir derdi yok. Eğer olsaydı eşinin annesi de önce kendi eşinin aile büyüklerinden sağ olan varsa babaanne dede gibi ona giderdi. Anneanneye değil. Bunun için babanın sağ olması gerekmiyor. Soyadını almış ya... Bu arada soyadınızı evlendikten sonra eşinize de verebilirsiniz yani. Kanunda bu var.
Yalnız kendi ailenize sonra gidin. Bayramdan sonra da günler var diyen insanların ailesine verdiği değere ve bırak adam erkekliğini göstersin diyen arkadaşlara hala inanamıyorum ve çoğu yorumu okumadım o yazıdan sonra.

Adamın seni kaybetme korkusu yok.Böylelerıne ömür emanet edılmıo.Allah yardımcın olsun.Benegınde varmış.Böylelerı domuz gibi oluo.Benım boşandıgımda boyleydı.Her gun anasına gıtmek zorundaydık.Bugun evımızde kalalım dedıgımde 30 yıl ben onlarla yaşadım diodu.Şimdi anasından çıktıgı yere gerı girsin.Ayyyy sınırlendım.

Bu konularda okuduklarim ve duyduklarım beni hep aşırı sinir ediyor.
İlk olarak bu onların bir gelenekleriymş uysan ne olur diyenlere şunu demek istiyorum bu zaten Türkiye'nin çoğunun düşündüğü bir gelenek. Ama bu kadin ağaç kovuğundan mi çıktı niye hep erkeğin ailesi ilk olsun.
İkincisi de bu konudan mı huzursuzluk çıkarıyorsun ne olur alttan alsan diyorlar. Niye hep kadınlar alttan alıyor ben anlamiyorum ya..

Onu yapsan nolur, bunu yapsan nolur? Bir de gelmiş burada guzelliyor eşi de onu düşünürmüş ayni şekilde, eşi de ona ayni fedakarliklari yaparmiş. Biz de yedik, eşleri o kadar düşünse ve ayni fedakarliklari yapiyor olsa arada bir bayramda da senin ailene once gidelim diyen birileri olurdu zaten. Ya da esiyle anlasmaya calisirdi sakince.

Bir kahvalti icin bunlari yapmak dogru degil rituelse rituel ne olmuş amma buyuk şey.

Adam emir verir gibi konusuyor bi de anneannesi hayatta oldugu surece gidilecekmiş, ilk oraya gideceklermiş. Herkesin mutlu olma şekli ve iliskisi farkli ama ben gelemiyorum boyle artist laflara.

İlk yil esim de arada boyle emir verir gibi konusurdu bu yuzden arada kavgalar da ettik, bozuşurduk ama artik 5 yillik evliyiz ve ortam icinde akraba toplanmasina davet edildiginde benim gelmeyecegimi ve kendisine karismayacagimi bilse dahi direk "tamam olur" demez bana sorar. Gayette mutluyuz, mutlu edildigim surece mutlu ediyorum ben de.

Eşimi cok seviyorum ama oyle yapilacak gidilecek gibi kelimeleri agzindan duyunca aynen boyle oluyordum

ne olduysa olmuş. bence gereksiz uzamış zaten konu ama ben şunu anlamadım, ailen biliyor mu bütün bu olanları? niye kimse birşey yapmıyor? hamile kadınsın...

ne olduysa olmuş. bence gereksiz uzamış zaten konu ama ben şunu anlamadım, ailen biliyor mu bütün bu olanları? niye kimse birşey yapmıyor? hamile kadınsın...
Kendi ailem biliyor elbette.
Ancak taşıma suyla değirmen dönmez ki.
Kendisi bir şeyler yapsın diye beklediler olmadı.
Bir sefer babam aradı işte yine bir şey değişmedi.
Daha da eğilemezler ailemde neticede.
Fakat onun ailesi ne düşünüyor ne diyor bilemiyorum.
Kendi ailem gelmezse gelmesin modunda bu saatten sonra nerdeyse iki hafta oldu çünkü.

söylenecek herşeyi söylemişler hanımlar şimdiye kadar. iki taraf da hatalı hem de çok. bu duruma gelmeyecek kadar minicik bir konuyu inanılmaz büyütmüşsünüz. hepsini okumadım mesajların ama mesela eşinin ailesi ile bayramlaşmamış olman çok büyük hata olmuş. ben giderim ister gel ister gelme ya ben ya ailen mesajı vermişsin karşıya. o sizin evinize gelmiş gitmiş... ama sen hatalı olmana rağmen prenses gibi kenarda beklemişsin. durduk yere aileleri dahil edip yazık etmişsiniz...

ben yerinde olsam mutlaka arar konuşurdum. o zaten haksız ama sen de haksızsın. çocuğun var hamilesin diye herşeyi karşı taraftan bekleyemezsin. eğer güzel bir ailen olsun istiyorsan basiret göstereceksin, gerekirse gururunu ezeceksin (şimdilik).

bu konuyu en başından kendi aranızda çözmeliydiniz.... çok yanlış çok... bari şimdi çözün.

Baban aradığında ona ne dedi , o babana ne dedi ?

Ben klasik bişey söyleyeceğim ama evliliğin özellikle ilk yılında bu tarz kavgalar, güç gösterileri, gereksiz abartmalar, otorite saglama çabaları çok oluyor. Siz bide aileleri karıstırmışsınız işin içine. Bizde de böyledir yani kahvaltiya eşin tarafına gidilir aksam yemegine kendi tarafına ben bunda sorun edecek bişey göremedim. İkinizde hatalısınız bence arayıp cagırın konusun derim 7 aylık hamileymişsiniz böyle olmaz.

Çünkü mutluluğa giden yol gönül almaktan anlayıştan geçiyor.kadınlar herşeyi daha ince düşünür ama erkek öyle değildir.istisnalar olabilir ama erkeğin kalbine giden yollardan birisi malesef ki karısının kendine itaati.kadın gönül alma yoluna girse yumuşamayacak erkek yoktur diye düşünüyorum.bebeği olacak bi bayanın hiç gereksiz bi konu için inat yapmasını doğru bulmuyorum..her bayram bu kavgayı hatrlayıp üzülecek keşke diyecek..erkeğin yaptığı aldatma gibi ciddi bi olayda zaten kadının arkasında durulur ama bu olay abartılmayıp gönül almayla halledilecek bi olay..ne yapsın yani hiç yoktan 7 aylık bebeğiyle boşasın mı?kadınlarımız çok özgüvenli..ne zaman ki özgüven arttı boşanmalar ve buna bağlı aile içi şiddet cinayetler de arttı..yanlış anlaşılmasın.erkek de sütten çıkma ak kaşık değil..her iki tarafın da saygıyı sevgiyi anlayışı korumayı bilmesi gerekir..

bakın muallime hanım, Allah kimseyi annesiz babasız bırakmasın fakat bir gün hepimiz yaşayacağız. Allah uzun ömür versin babanız şuan hayatta olduğu için o boşluğu anlayamazsınız. hele babası ölen bir insana benim de anneannem var hatta babam var demeniz kadar ayıp hatta çirkin bir cümle daha olamaz. eşim bana benim babam var dese bana babamın yokluğunu ima etse onu asla affetmem

eğer içiniz de uyumlu olma niyeti olsaydı kahvaltınızı yapar ben anneme gidiyorum derdiniz.
asıl tuhaf olan da ne biliyor musunuz? eşiniz söyledikten sonra bende de anneanne var baba var demeniz, sizin o güne kadar klasik bayram kahvaltılarınız olur muydu? olsaydı en başında derdiniz bizde de var o zaman sıraya koyalım diye..

bir de kurban bayramında siz kurban kestiniz mi? diyorsunuz ki ailenin kadınları çok onlar yapsaydı, siz neden gitmediniz? kesmemiş olsanız bile 1 e kadar oturup kocanıza tavır yapacağınıza siz de gitseydiniz..

Araya böyle mesafe ve soğukluk koymayın arayıp sorduğunuz da Yok birbirinizi gel buraya konuşun dedi fakat o yanaşmadı. Biraz daha kafasını toplasın sakinleşsin diyerek reddetti.
Siz akıllanın diye yapıyor .
Konuda eşinizi haklı buldum ama bu tavır sadece baskı oluşturmak için, eşiniz maco denen tiplerden , siz daha nahif duruyorsunuz .
Dilerim her şey yoluna girer

Bacım sen boşanmak mı istiyorsun onu de bi hele?
İnsanlarda ona göre yorum yapsın,
Yanı 10 gun kahvaltıya geldin gelmedin inadı yapılmaz bi evde.
En fazla oğlen yemeğine unuturum ben onu.
Adam seni gelse alsa dönecek misin?
nasıl unutacaksınız o 10 gunu.
Bi süre evde kahvaltı masası kurmazsnız herhalde.
Ay bide 1 yıllık evlisiniz daha,6 yıllık evliyim 2 gun mesaiye kaalsa adam özluyorm.
10 gun ayrı kalabildiyseniz su sebepten bitmiş o is.

bunun cevabını ben de merak ediyorum. evli arkadaşlar cevap verebilir mi?
Ben konuşulması taraftarıyım. Bizim ev de en azından bu geçerli, bir karar alındığı zaman ya da bir yere gidildiği zaman ve ya hayati bir karar alındığı zaman ev içi mukayese ediyoruz eşimle istemediğim bir şeyi kavga ederek değil de konuşarak halletmeye çalışıyorum. 5 yıllık evliyim ve bu hep böyle oldu.

Konu sahibinin hatası kesinlikle zamanlaması yalnış. Bayram sabahı konuşulacak bir mevzu değil ve çok kavgaya müsait bir ortam oluşmuş. Konuşarak ve sakin kalınarak yolunu yapabilirdi ama bir yarış içine girilmiş ve sarpa sarmış konu.

Konuyu ara ara okudum. Malum çok sayfa olmuş. Arefe akşam konuşulmuş,her iki tarafta kendi ailesine gitme kararı alınmış. Eee adam da bu nedenle namazdan sonra kendi ailesine gitmiş. Ne bilsin adam konu sahibinin blöf yaptığını. Düz mantıkla söyleneni yapmış.
Malûm bayram daha sonra karısının yanına aileyle bayramlaşmaya da gitmiş. Orada ne oldu acaba,göremedim. Konu sahibi ve aile nasıl davrandı ki koca öylece gitti. Karısına kızgın olsa bayramlaşmaya da gitmezdi bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…