Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

Her bayram önce erkek evine gidiyoruzu savunan arkadaşlar konuyu kendi üzerlerinden cevaplıyor ama Muallime hanım’ın eşinin ailesinin böyle bir derdi yok. Eğer olsaydı eşinin annesi de önce kendi eşinin aile büyüklerinden sağ olan varsa babaanne dede gibi ona giderdi. Anneanneye değil. Bunun için babanın sağ olması gerekmiyor. Soyadını almış ya... Bu arada soyadınızı evlendikten sonra eşinize de verebilirsiniz yani. Kanunda bu var.
Yalnız kendi ailenize sonra gidin. Bayramdan sonra da günler var diyen insanların ailesine verdiği değere ve bırak adam erkekliğini göstersin diyen arkadaşlara hala inanamıyorum ve çoğu yorumu okumadım o yazıdan sonra.

Hanımlar merhaba. Hem dertleşmeye hem de akıl almaya ihtiyacım var. Yardımcı olursanız Ve fikirlerinizi söylerseniz eğer mutlu olurum.
Bir yıllık evliyim. Yedi aylık hamileyim. İsteyerek ve severek evlendik ancak çok zor geçti ilk yılımız. Sürekli kavga gürültü. Altı ay bir görüşme sonunda evliliğe karar verdik bu arada. Yani öyle yıllarca bir tanışma dönemimiz olmadı. Ne cicim ayımdan ne balayımdan ne de hamileliğimden hiçbir şey anlamadım desem yalan söylemiş olmam gerçekten. Bir sürü büyük küçük problem oldu ama ben sizlere en son yaşadığımız sıkıntıyı anlatacağım.
Geçen Ramazan bayramında nişanlı idik. Aileler küs oldukları için bayramıma gelen olmamıştı, yuttum. Daha sonra yine Geçen sene kurban bayramında yeni evliydik. Önce eşimin ailesine gittik. Onların bi bayram kahvaltısı ritueli varmış anneannesinde herkes toplanır mutlaka sucuklu yumurta yerlermiş. Neyse bizde dediğim gibi gittik elbette.
Sonra benim aileme geldik. Biraz kaldı bizde bayramlaştık ardından da telefon geldi kurban kesmeye gitti öğleden sonra. Ben annemle kaldım.
Gece bire kadar gelmedi. İlk bayramımız Ve Yen'i evliyiz düşünün. Dedim nerdesin bu kadar saat. Eee et doğradım. Sanki doğrayacak adam kalmadı. Ailesinde altı tane kadın var bunu yapabilecek. Benim bildiğim kurbanda erkek parçalar etleri geri kalanı kadın halleder. Birde dediğim gibi kalabalık ailesi kadın sayısı açısından. Yani buna sıra gelene kadar bi dolu insan var. Neyse bunu da yuttum.
Şimdi gelelim bu sene Ramazan bayramımıza. Bu bizim üçüncü bayramımız olacak yani nişanı da sayarsak.
Arife akşamı dedi ki bana sabah erken uyandırmayı unutma ben namaza giderim sende hazırlanırsın sonra bizimkilere gider bayramlaşır kahvaltı ederiz.
Bende gayet sakin bi ses tonu ile bu bayram da mı ilk sizinkilere gideceğiz dedim.
Evet anneannem hayatta olduğu sürece bayram kahvaltıları yapılacak Ve ilk bize gideceğiz dedi eşimde.
Bende bozuldum evet ama bağırmadım asla dedim ki sakinliğimi koruyarak e benimde anneannem hayatta, bende ailemle bayram kahvaltısı yapmak isterim, üstelik benim babamda hayatta. Eşimin babası vefat etmiş bu arada. Yani iki aile büyüğüm de var benim. Anneannem seksen yaşında Allah uzun ömür versin ona. Onun ki altmışbeşinde. Yani kıyas yapmıyorum ama onun verdiği cevaba karşılık benimde söyleyebileceğim şeyler bunlar elbette ve kendimce haklıyım.
Tabii bozuldu kendisi ve agresifleşti. Bağırıştık. Gelmiyorum dedim. Benimde bir ailem var sokaktan bulmadın beni. Bende isterim ailemle bayram kahvaltısı etmek falan dedim yine. Ne yani diyor siz biraraya gelip kahvaltı mı ediyorsunuz. Yani hemen çamur atma derdine düşüyor üste çıkmak için. Ki soframıza oturmuşluğu çoktur. Dedim ne saçmalıyorsun, sen ne zannediyorsun ki ailemi? Tamam dedi gelme ben kendi aileme giderim sen kendi ailene git. Öylelikle ben uyudum. Hiç
Konuşmadık. O da oyun başında sabahladı. Güya küs ya.. Her ne kadar küs olsakta sabah bi daha sorar diye düşünüyorum ben. Hani sen bi daha sor ha ben yine gelmezsem o zaman hata bende kalsın değil mi ama? Ki gidecektim de ilk onlara. Baktım uyandırmıyor, o evden çıkarken ben kalktım hazırlanacağım. Fakat ne o ne ben konuşmadık yine birbirimizle. Ama diyorum namazdan sonra gelir kesin. Ben hazırlandım namaz bitti ve gelmedi eve beni almaya. Aramadı da. Bende aramadım. Bekledim taa ki dokuza kadar baktım gelen giden Yok bende kalktım anneme geldim. Fakat ne aradı ne sordu. Hiçbir şey Yok. Bende aramadım. Akşama doğru annemlerin bayramını kutlamaya uğradı. Tabii tavırlı. Yoktu kimse evde. Oturmadı Ve gitti. Ben şok oldum. Yani hiç demedi ki hadi gidelim ya da konuşalım vs. On gündür ben ailemin evindeyim. Bende o son hareketinden sonra inat ettim aramadım. Onun de Aradığı sorduğu da yok. Böyle saçma sapan günler geçiriyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum hiç. Resmen Yok sayıyor beni. Babam aradı iki gün evvel yine gelen giden arayan soran olmadı. Resmen hayal kırıklığı içindeyim şu an.
Çok uzattım hakkınızı helal edin. Ama nasıl yapsam da bu yangını söndürsem bilemedim. Şu an sadece beklemedeyim.
Adamın seni kaybetme korkusu yok.Böylelerıne ömür emanet edılmıo.Allah yardımcın olsun.Benegınde varmış.Böylelerı domuz gibi oluo.Benım boşandıgımda boyleydı.Her gun anasına gıtmek zorundaydık.Bugun evımızde kalalım dedıgımde 30 yıl ben onlarla yaşadım diodu.Şimdi anasından çıktıgı yere gerı girsin.Ayyyy sınırlendım.

:KK11:Bu konularda okuduklarim ve duyduklarım beni hep aşırı sinir ediyor.
İlk olarak bu onların bir gelenekleriymş uysan ne olur diyenlere şunu demek istiyorum bu zaten Türkiye'nin çoğunun düşündüğü bir gelenek. Ama bu kadin ağaç kovuğundan mi çıktı niye hep erkeğin ailesi ilk olsun.
İkincisi de bu konudan mı huzursuzluk çıkarıyorsun ne olur alttan alsan diyorlar. Niye hep kadınlar alttan alıyor ben anlamiyorum ya..

İlk olarak bu onların bir gelenekleriymş uysan ne olur diyenlere şunu demek istiyorum bu zaten Türkiye'nin çoğunun düşündüğü bir gelenek. Ama bu kadin ağaç kovuğundan mi çıktı niye hep erkeğin ailesi ilk olsun.
İkincisi de bu konudan mı huzursuzluk çıkarıyorsun ne olur alttan alsan diyorlar. Niye hep kadınlar alttan alıyor ben anlamiyorum ya..

Onu yapsan nolur, bunu yapsan nolur? Bir de gelmiş burada guzelliyor eşi de onu düşünürmüş ayni şekilde, eşi de ona ayni fedakarliklari yaparmiş. Biz de yedik, eşleri o kadar düşünse ve ayni fedakarliklari yapiyor olsa arada bir bayramda da senin ailene once gidelim diyen birileri olurdu zaten. Ya da esiyle anlasmaya calisirdi sakince.

Bir kahvalti icin bunlari yapmak dogru degil rituelse rituel ne olmuş amma buyuk şey.

Adam emir verir gibi konusuyor bi de anneannesi hayatta oldugu surece gidilecekmiş, ilk oraya gideceklermiş. Herkesin mutlu olma şekli ve iliskisi farkli ama ben gelemiyorum boyle artist laflara.

İlk yil esim de arada boyle emir verir gibi konusurdu bu yuzden arada kavgalar da ettik, bozuşurduk ama artik 5 yillik evliyiz ve ortam icinde akraba toplanmasina davet edildiginde benim gelmeyecegimi ve kendisine karismayacagimi bilse dahi direk "tamam olur" demez bana sorar. Gayette mutluyuz, mutlu edildigim surece mutlu ediyorum ben de.

Eşimi cok seviyorum ama oyle yapilacak gidilecek gibi kelimeleri agzindan duyunca aynen boyle oluyordum 😂😂

Hanımlar merhaba. Hem dertleşmeye hem de akıl almaya ihtiyacım var. Yardımcı olursanız Ve fikirlerinizi söylerseniz eğer mutlu olurum.
Bir yıllık evliyim. Yedi aylık hamileyim. İsteyerek ve severek evlendik ancak çok zor geçti ilk yılımız. Sürekli kavga gürültü. Altı ay bir görüşme sonunda evliliğe karar verdik bu arada. Yani öyle yıllarca bir tanışma dönemimiz olmadı. Ne cicim ayımdan ne balayımdan ne de hamileliğimden hiçbir şey anlamadım desem yalan söylemiş olmam gerçekten. Bir sürü büyük küçük problem oldu ama ben sizlere en son yaşadığımız sıkıntıyı anlatacağım.
Geçen Ramazan bayramında nişanlı idik. Aileler küs oldukları için bayramıma gelen olmamıştı, yuttum. Daha sonra yine Geçen sene kurban bayramında yeni evliydik. Önce eşimin ailesine gittik. Onların bi bayram kahvaltısı ritueli varmış anneannesinde herkes toplanır mutlaka sucuklu yumurta yerlermiş. Neyse bizde dediğim gibi gittik elbette.
Sonra benim aileme geldik. Biraz kaldı bizde bayramlaştık ardından da telefon geldi kurban kesmeye gitti öğleden sonra. Ben annemle kaldım.
Gece bire kadar gelmedi. İlk bayramımız Ve Yen'i evliyiz düşünün. Dedim nerdesin bu kadar saat. Eee et doğradım. Sanki doğrayacak adam kalmadı. Ailesinde altı tane kadın var bunu yapabilecek. Benim bildiğim kurbanda erkek parçalar etleri geri kalanı kadın halleder. Birde dediğim gibi kalabalık ailesi kadın sayısı açısından. Yani buna sıra gelene kadar bi dolu insan var. Neyse bunu da yuttum.
Şimdi gelelim bu sene Ramazan bayramımıza. Bu bizim üçüncü bayramımız olacak yani nişanı da sayarsak.
Arife akşamı dedi ki bana sabah erken uyandırmayı unutma ben namaza giderim sende hazırlanırsın sonra bizimkilere gider bayramlaşır kahvaltı ederiz.
Bende gayet sakin bi ses tonu ile bu bayram da mı ilk sizinkilere gideceğiz dedim.
Evet anneannem hayatta olduğu sürece bayram kahvaltıları yapılacak Ve ilk bize gideceğiz dedi eşimde.
Bende bozuldum evet ama bağırmadım asla dedim ki sakinliğimi koruyarak e benimde anneannem hayatta, bende ailemle bayram kahvaltısı yapmak isterim, üstelik benim babamda hayatta. Eşimin babası vefat etmiş bu arada. Yani iki aile büyüğüm de var benim. Anneannem seksen yaşında Allah uzun ömür versin ona. Onun ki altmışbeşinde. Yani kıyas yapmıyorum ama onun verdiği cevaba karşılık benimde söyleyebileceğim şeyler bunlar elbette ve kendimce haklıyım.
Tabii bozuldu kendisi ve agresifleşti. Bağırıştık. Gelmiyorum dedim. Benimde bir ailem var sokaktan bulmadın beni. Bende isterim ailemle bayram kahvaltısı etmek falan dedim yine. Ne yani diyor siz biraraya gelip kahvaltı mı ediyorsunuz. Yani hemen çamur atma derdine düşüyor üste çıkmak için. Ki soframıza oturmuşluğu çoktur. Dedim ne saçmalıyorsun, sen ne zannediyorsun ki ailemi? Tamam dedi gelme ben kendi aileme giderim sen kendi ailene git. Öylelikle ben uyudum. Hiç
Konuşmadık. O da oyun başında sabahladı. Güya küs ya.. Her ne kadar küs olsakta sabah bi daha sorar diye düşünüyorum ben. Hani sen bi daha sor ha ben yine gelmezsem o zaman hata bende kalsın değil mi ama? Ki gidecektim de ilk onlara. Baktım uyandırmıyor, o evden çıkarken ben kalktım hazırlanacağım. Fakat ne o ne ben konuşmadık yine birbirimizle. Ama diyorum namazdan sonra gelir kesin. Ben hazırlandım namaz bitti ve gelmedi eve beni almaya. Aramadı da. Bende aramadım. Bekledim taa ki dokuza kadar baktım gelen giden Yok bende kalktım anneme geldim. Fakat ne aradı ne sordu. Hiçbir şey Yok. Bende aramadım. Akşama doğru annemlerin bayramını kutlamaya uğradı. Tabii tavırlı. Yoktu kimse evde. Oturmadı Ve gitti. Ben şok oldum. Yani hiç demedi ki hadi gidelim ya da konuşalım vs. On gündür ben ailemin evindeyim. Bende o son hareketinden sonra inat ettim aramadım. Onun de Aradığı sorduğu da yok. Böyle saçma sapan günler geçiriyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum hiç. Resmen Yok sayıyor beni. Babam aradı iki gün evvel yine gelen giden arayan soran olmadı. Resmen hayal kırıklığı içindeyim şu an.
Çok uzattım hakkınızı helal edin. Ama nasıl yapsam da bu yangını söndürsem bilemedim. Şu an sadece beklemedeyim.

ne olduysa olmuş. bence gereksiz uzamış zaten konu ama ben şunu anlamadım, ailen biliyor mu bütün bu olanları? niye kimse birşey yapmıyor? hamile kadınsın...

ne olduysa olmuş. bence gereksiz uzamış zaten konu ama ben şunu anlamadım, ailen biliyor mu bütün bu olanları? niye kimse birşey yapmıyor? hamile kadınsın...
Kendi ailem biliyor elbette.
Ancak taşıma suyla değirmen dönmez ki.
Kendisi bir şeyler yapsın diye beklediler olmadı.
Bir sefer babam aradı işte yine bir şey değişmedi.
Daha da eğilemezler ailemde neticede.
Fakat onun ailesi ne düşünüyor ne diyor bilemiyorum.
Kendi ailem gelmezse gelmesin modunda bu saatten sonra nerdeyse iki hafta oldu çünkü.

Kendi ailem gelmezse gelmesin modunda bu saatten sonra nerdeyse iki hafta oldu çünkü.

söylenecek herşeyi söylemişler hanımlar şimdiye kadar. iki taraf da hatalı hem de çok. bu duruma gelmeyecek kadar minicik bir konuyu inanılmaz büyütmüşsünüz. hepsini okumadım mesajların ama mesela eşinin ailesi ile bayramlaşmamış olman çok büyük hata olmuş. ben giderim ister gel ister gelme ya ben ya ailen mesajı vermişsin karşıya. o sizin evinize gelmiş gitmiş... ama sen hatalı olmana rağmen prenses gibi kenarda beklemişsin. durduk yere aileleri dahil edip yazık etmişsiniz...

ben yerinde olsam mutlaka arar konuşurdum. o zaten haksız ama sen de haksızsın. çocuğun var hamilesin diye herşeyi karşı taraftan bekleyemezsin. eğer güzel bir ailen olsun istiyorsan basiret göstereceksin, gerekirse gururunu ezeceksin (şimdilik).

bu konuyu en başından kendi aranızda çözmeliydiniz.... çok yanlış çok... bari şimdi çözün.

Baban aradığında ona ne dedi , o babana ne dedi ?

Ben klasik bişey söyleyeceğim ama evliliğin özellikle ilk yılında bu tarz kavgalar, güç gösterileri, gereksiz abartmalar, otorite saglama çabaları çok oluyor. Siz bide aileleri karıstırmışsınız işin içine. Bizde de böyledir yani kahvaltiya eşin tarafına gidilir aksam yemegine kendi tarafına ben bunda sorun edecek bişey göremedim. İkinizde hatalısınız bence arayıp cagırın konusun derim 7 aylık hamileymişsiniz böyle olmaz.

Çünkü mutluluğa giden yol gönül almaktan anlayıştan geçiyor.kadınlar herşeyi daha ince düşünür ama erkek öyle değildir.istisnalar olabilir ama erkeğin kalbine giden yollardan birisi malesef ki karısının kendine itaati.kadın gönül alma yoluna girse yumuşamayacak erkek yoktur diye düşünüyorum.bebeği olacak bi bayanın hiç gereksiz bi konu için inat yapmasını doğru bulmuyorum..her bayram bu kavgayı hatrlayıp üzülecek keşke diyecek..erkeğin yaptığı aldatma gibi ciddi bi olayda zaten kadının arkasında durulur ama bu olay abartılmayıp gönül almayla halledilecek bi olay..ne yapsın yani hiç yoktan 7 aylık bebeğiyle boşasın mı?kadınlarımız çok özgüvenli..ne zaman ki özgüven arttı boşanmalar ve buna bağlı aile içi şiddet cinayetler de arttı..yanlış anlaşılmasın.erkek de sütten çıkma ak kaşık değil..her iki tarafın da saygıyı sevgiyi anlayışı korumayı bilmesi gerekir..

Özür dilerim neresi ayıp? Onda ana baba anneanne kardeş varsa bende de var? İlla kıymet bilinsin diye benim babamda mı toprağa girsin Allah korusun. O zaman mı demeliyim benim de babam Yok bize gidelim önce diye. Öncelik sonralık değil asıl mesele yanlış anlaşılıyor hep benim ailem demesi sorun olan. Benim ailem neden hep ikinci planda kalıyor gelin olduğum için mi? E o da damat ona bakılırsa..

bakın muallime hanım, Allah kimseyi annesiz babasız bırakmasın fakat bir gün hepimiz yaşayacağız. Allah uzun ömür versin babanız şuan hayatta olduğu için o boşluğu anlayamazsınız. hele babası ölen bir insana benim de anneannem var hatta babam var demeniz kadar ayıp hatta çirkin bir cümle daha olamaz. eşim bana benim babam var dese bana babamın yokluğunu ima etse onu asla affetmem

eğer içiniz de uyumlu olma niyeti olsaydı kahvaltınızı yapar ben anneme gidiyorum derdiniz.
asıl tuhaf olan da ne biliyor musunuz? eşiniz söyledikten sonra bende de anneanne var baba var demeniz, sizin o güne kadar klasik bayram kahvaltılarınız olur muydu? olsaydı en başında derdiniz bizde de var o zaman sıraya koyalım diye..

bir de kurban bayramında siz kurban kestiniz mi? diyorsunuz ki ailenin kadınları çok onlar yapsaydı, siz neden gitmediniz? kesmemiş olsanız bile 1 e kadar oturup kocanıza tavır yapacağınıza siz de gitseydiniz..

Araya böyle mesafe ve soğukluk koymayın arayıp sorduğunuz da Yok birbirinizi gel buraya konuşun dedi fakat o yanaşmadı. Biraz daha kafasını toplasın sakinleşsin diyerek reddetti.
Siz akıllanın diye yapıyor .
Konuda eşinizi haklı buldum ama bu tavır sadece baskı oluşturmak için, eşiniz maco denen tiplerden , siz daha nahif duruyorsunuz .
Dilerim her şey yoluna girer

Ailem bu kadar benim. Yani sırf o kalabalık akrabaları geliyor diye mi öncelik oluyor ki?
Annem babam tek çocuk.
Babaanne dede babam evlenmeden vefat etmiş.
(Annemin babası) dedem de vefat edeli oluyor.
Bir tek anneannem hayatta aile bildiğim insanlardan.
Annem babam kardeşim ben.
Amca dayı hala teyze yok.
Anne babamın amca hala teyze dayı vs'leri de memleket ve köylerindeler.
Şimdi hâl böyle olunca onlar kalabalık Ve geliniyor diye mi hep öncelik onun?
Bacım sen boşanmak mı istiyorsun onu de bi hele?
İnsanlarda ona göre yorum yapsın,
Yanı 10 gun kahvaltıya geldin gelmedin inadı yapılmaz bi evde.
En fazla oğlen yemeğine unuturum ben onu.
Adam seni gelse alsa dönecek misin?
nasıl unutacaksınız o 10 gunu.
Bi süre evde kahvaltı masası kurmazsnız herhalde.
Ay bide 1 yıllık evlisiniz daha,6 yıllık evliyim 2 gun mesaiye kaalsa adam özluyorm.
10 gun ayrı kalabildiyseniz su sebepten bitmiş o is.

bunun cevabını ben de merak ediyorum. evli arkadaşlar cevap verebilir mi?
Ben konuşulması taraftarıyım. Bizim ev de en azından bu geçerli, bir karar alındığı zaman ya da bir yere gidildiği zaman ve ya hayati bir karar alındığı zaman ev içi mukayese ediyoruz eşimle istemediğim bir şeyi kavga ederek değil de konuşarak halletmeye çalışıyorum. 5 yıllık evliyim ve bu hep böyle oldu.

Konu sahibinin hatası kesinlikle zamanlaması yalnış. Bayram sabahı konuşulacak bir mevzu değil ve çok kavgaya müsait bir ortam oluşmuş. Konuşarak ve sakin kalınarak yolunu yapabilirdi ama bir yarış içine girilmiş ve sarpa sarmış konu.

Konuyu ara ara okudum. Malum çok sayfa olmuş. Arefe akşam konuşulmuş,her iki tarafta kendi ailesine gitme kararı alınmış. Eee adam da bu nedenle namazdan sonra kendi ailesine gitmiş. Ne bilsin adam konu sahibinin blöf yaptığını. Düz mantıkla söyleneni yapmış.
Malûm bayram daha sonra karısının yanına aileyle bayramlaşmaya da gitmiş. Orada ne oldu acaba,göremedim. Konu sahibi ve aile nasıl davrandı ki koca öylece gitti. Karısına kızgın olsa bayramlaşmaya da gitmezdi bence.

X