Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

Aşırı bir hassasiyet göstermilsiniz bence daha evlilikte ilk seneniz ve en guzel zamanlarınız belkide ve bunları gecsek bıle bebek beklıyorsunuz en azından onun için bari bu kadar büyütmemeliydiniz aynı şehirdesiniz bence kendi evinize dönüp eşinizle güzelce konusmayı deneyin

Sen onunla Evleniyorsun maalesef yaşadığımız yerde erkek önceliklidir erken sözü daha
Sen onunla Evleniyorsun maalesef yaşadığımız yerde erkek önceliklidir erken sözü daha önemli

Öyle bir şey yok. Benim yaşadığım yerde benim evliliğimde erkek daha önemli değil. Şok oluyorum bunları okudukça.

Kayinvalidesine neden kiziyorsunuz ki kadinin suçu ne bayramlaşmaya gitmeyen konu sahibi kadının bu konuyla alakası yada suclu olduğu bı durum yok

Ailem bu kadar benim. Yani sırf o kalabalık akrabaları geliyor diye mi öncelik oluyor ki?
Annem babam tek çocuk.
Babaanne dede babam evlenmeden vefat etmiş.
(Annemin babası) dedem de vefat edeli oluyor.
Bir tek anneannem hayatta aile bildiğim insanlardan.
Annem babam kardeşim ben.
Amca dayı hala teyze yok.
Anne babamın amca hala teyze dayı vs'leri de memleket ve köylerindeler.
Şimdi hâl böyle olunca onlar kalabalık Ve geliniyor diye mi hep öncelik onun?

Pardon da siz kendinizi eş ailesine adadıysanız her kadın böyle mi olmak zorunda. Benim çevrem hep sırayla gider. Hak olan budur asıl.

Siz ağaç kovuğundan mı çıktınız?
minnie mouse
Ben 2 senelik evliyim. Kendi aileme gittim .

Çünkü benim eşim urartulardan kalma tarihi eser niteliği taşıyan bir zihniyete sahip değil.

Birbirimizi hiçbir şeye zorlamıyoruz.

Bazen onun ailesinde oluyoruz. Bazen benim ailemde.

Ama ikimiz de zorla bir yere gitmiyoruz. Aileme gelmek istemeseydi zorlamazdim. O da beni zorlamaz.

Ailelerimizde de önce kime gidildiğini mesele yapan anormal tipler yok.

Böyle bir kaidenin olduğundan haberim de yoktu.

Sanırım koca ailesine ziyarete giderken itiraz edemeyen kadınlar , klavye başında hemcinslerine itiraz ederken hiç zorlanmıyor.

Kahvaltıya oraya gidip akşama ailene yemeğe gecsen ne kaybedersin neden bu kadar katisin

Dünden beri konunun bu kısmına takıldık ama bunun konu sahibine hiç faydası yok aslında.
Çünkü eşi sabah hadi anneanneme gidelim deseydi zaten gidecekti ki, kendisi yazmış bunu. Çünkü eşinin beklemiş gelir diye.

Madem kendi ailesiyle bayram kahvaltısını yapmak istiyordu, arefe gecesi eşi konuyu açana kadar beklemek yerine öncesinde konuşsaydi bu bayram da benim ailemle kahvaltı yapalım diye.

Eşi bayramlaşmaya gelmiş kendi ailesiyle, konu sahibi neden eşinin ailesiyle bayramlaşmaya gitmiyor eşi geldiğinde, inat Edip baba evinde kalıp, sonra babası damadını sorunu çözelim diye arayınca daha mı iyi olmuş sonuç?

Şimdi konu sahibi bayram kahvaltısı üzerine yoğunlaşılınca kendi gibi düşünenlere teşekkür Edip yaptığı hataları göz ardı ediyor.

Bu olayda bir kazanan tarafta olmayacak bana kalırsa bir kahvaltı mevzusuna iki aileyide dahil edip ellerine yüzlerine bulaştırmışla karı koca.

Hayır eşiniz öyle mutlu olacağı için öncelik onun. Tabi eşinizin mutluluğunu önemsiyorsanız. Aileniz size kızım bayramda kahvaltıya ilk onlara gitmiyorsunuz diye alındı tavır mı yaptı. Siz neden durup dururken böyle birşeyi ortaya attınız? Bayram sabahı ilk sizin ailenize kahvaltıya gitmediniz diye sizin aileniz önemsiz değersiz olmuyor. Gereksiz inat yaparsanız böyle hamile halinizle ortada kalırsınız tabi. Bi bebek getireceksiniz dünyaya yok bayramda ilk ona gittik ilk buna gittik bunları düşüneceğinize ailem için en iyisi nedir bunu düşünmenizi tavsiye ederim. Siz buraya konuyu açarken evliliğim için ne yapabilirim diye yazmışsınız. Bende kendimce fikrimi belirtiyorum. Bu konuda sizinle illa aynı şeyi düşünücem diye bi kaide yok. Evliliğinizi kurtarmak istiyorsanız kendi düşüncelerinizi kabul ettirmeye değil, acaba bendede hata var mı diye bi düşünmenizi tavsiye ederim

annemlerle aynı mahallede olmama rağmen sabah erkenden kayınvalidenin evine 2 saatlik yola gidiyoruz önce keşke böyle şeyleri sıkıntı etmeseydiniz

Aslında bizler burda tartışırken amacımız fikrimizi beyan etmek. Direkt konu sahibini hedef alarak konuşmuyordum.

Evet sevgili konu sahibi sütten çıkma ak kaşık değil. Hic şüphesiz.

Ama adamın da 10 gündür hamile karısı öldü mü kaldı mı sormaması ve erkek ailesinin de çözüm amacıyla bir adım atmaması büyük yanlış.

Tamam. Gençler bir hata ettiler. Olay uzadı. Büyüklerin bir araya gelip barıştırması ve nasihat vermesi gerekirdi.

Kızın babası aramış. Ama karşı taraftan dönüş yok.

Bu çözüm odaklı bir yaklaşım değil. Olgunluk değil .

Eşimle güzel bir evliliğimiz var çok şükür ama şu gün konu sahibinin yaptığını yapsam, benim ailemle bayramlaşmaya geldiğinde gurur yada inat adı her neyse kalkıp eşimle gitmesem ailesiyle bayramlaşmasam ve babamın evinde kalsam o anlayışlı adamı bulamam karşımda, bu kadar uzamasada eşimde tepki verirdi bana.

Aileye gelince benim eşimin ailesi de böyle umarsız olurdu muhtemelen o yüzden çok göremiyorum :)

Birde sebepsiz yere bayramlaşması da aileyi olumsuz etkilemiştir. Birinci gün olmadı ikinci tek başına da olsa kayınvalidesini ziyaret etmeliydi çünkü konu sahibi.

Eş ve ailesi suçsuz demiyorum ama ben bir olay yaşadığında kendi hatalarıma yoğunlaşmaya çalışırım. Karşımdakini suçlayıp sadece onun hatalarını görmenin çözüme hiçbir faydası yok çünkü.

Sen onunla Evleniyorsun maalesef yaşadığımız yerde erkek önceliklidir erken sözü daha önemli
Sen onunla evleniyorsun mu? O kiminle evleniyor, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa ile mi? Evlilik iki kişilik bir kurum değil mi? Kadın kendi kendine mi evleniyor? Kafamda deli sorular...

Erkek ailesini adam yerine koymamis onlar neden ugrassin.Kendi dusen aglamaz.Hicbir seyden haberleri yokmus ama birileri hincini onlardan cikarmis.Bir kere arayip buyuklerinden ozur dilemesi hata yaptigini kabul etmesi gerekiyor.Biraz saygi duymali.Ama inadim inat bek hakliyim edalari hala.

Yazık olmuş 2019 yılının ramazan bayramını
Zehir etmissiniz kendinize
Siz bu inatla çocuğu bile dogurmzsiniz
Oysa siz hem yeni evli hemde bebek bekleyen
Ciftsiniz ayrı kalmamalisiniz kalamıyor olmalısınız
Senin o adama çok ihtiyacın var bebeğin icin

O yine akşam bayramlaşmak için ailenizin yanına gelmiş evde bulamamış o ayrı.
Ama siz onun ailesiyle bayramlaşmamışsınız bile.

Ben öyle koca köylü kadınlardan değilim.
Bu bayram eşimi ailesinin yanına tek gönderdim hatta inadımdan.

Ama sizinki çok gereksiz bir inatlaşma olmuş.

Bayram kahvaltısının diğer kahvaltılardan farkı nedir?
Tüm akrabalar bir araya başka zaman da gelebilir..
Zaten ben bir araya gelmek için bayram, düğün, cenaze gibi günleri beklemenin
saçma olduğuna inanıyorum.

Gider eşinin ailesinde kahvaltı edersin akşam yemeğini kendi ailende yer.
2. günün sabahı kahvaltıya kalırsın ya da ne bileyim.

Hamile halinizle sizin kavga etmeniz, onun da bu derece uzatması çok yanlış.

Keşke hamilelik için bu kadar acele etmeseydiniz.
Nikah kıymış kadını bir şeylere gebe gören zihniyet çok malum.
Siz bir de gerçekten gebesiniz :)

Muhtemelen karşınızda ''Hadi bebesiyle boşanmaya götürsün işi görelim. Tıpış tıpış kendi gelecek. '' zihniyeti var :S

Bir yıllık evlilikte 6 aylık hamilelik ne kadar saçma,? Ne ara güvenip çocuk düşündünüz Allah aşkına adam kaçıyor mu? Evlilik oturmadan çocuk niye?

Bu arada önce kocanın ailesine gidilmeli diyenlere
''Yok yaaaa!'' diyorum.

Şu saçma geleneklere yüz vermeyin Allah aşkına.

Arefe akşamından toplanıp bayramın 2. gününün akşamına kadar birlikte olup sonra gelinin ailesine
sıra veren pis benciller var. Bir de buna anlayış gösteren gelinler, ve anlayış göstermediği için
uyumsuz ilan edilen gelinler var..

Oğlu olmayan insanlar ne yapsın, kahrından ölsün mü bayramın ilk günü?

Ben bu düzeni bozarım gardaaaaş yaparım tüm akrabalarının önünde.
Bir daha kendileri istemez beni o bayram buluşmalarına valla.

Sustum yuttum diyorsun bi kaç yerde pekte öyle alttan almış gibi göremedim seni erkek işte onun ailesine gidilsin önce ne olacak sanki kurban bayramında geç gelmişmiş benim eşim olsa et doğramaya beni de götürürdü sen yine iyi annenin yanında beklemişsin ve en son bayramda pek samimi olmasa da gelmiş ailene sen ne yaptın peki onun ailesine hiç gitmedin mi ya bu deveyi güdeceksin yada bu diyardan gideceksin evlilik yürüsün diyorsan alttan alıp beklentilerini düşük tutacaksın geçinmek gerçekten çok zor bebeğin olacakmış ne güzel bebeğine odaklan eşinle de aranı sıcak tut inat yapma Allah kolaylık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…