Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

Merhaba. Size sonuna kadar hak veriyorum ama merak ettiğim kv vesaire kimse bugüne kadar aramadımı ? Hiçmi merak etmediler.

QUOTE="muallime hanim, post: 60217757, member: 933765"]
Hanımlar merhaba. Hem dertleşmeye hem de akıl almaya ihtiyacım var. Yardımcı olursanız Ve fikirlerinizi söylerseniz eğer mutlu olurum.
Bir yıllık evliyim. Yedi aylık hamileyim. İsteyerek ve severek evlendik ancak çok zor geçti ilk yılımız. Sürekli kavga gürültü. Altı ay bir görüşme sonunda evliliğe karar verdik bu arada. Yani öyle yıllarca bir tanışma dönemimiz olmadı. Ne cicim ayımdan ne balayımdan ne de hamileliğimden hiçbir şey anlamadım desem yalan söylemiş olmam gerçekten. Bir sürü büyük küçük problem oldu ama ben sizlere en son yaşadığımız sıkıntıyı anlatacağım.
Geçen Ramazan bayramında nişanlı idik. Aileler küs oldukları için bayramıma gelen olmamıştı, yuttum. Daha sonra yine Geçen sene kurban bayramında yeni evliydik. Önce eşimin ailesine gittik. Onların bi bayram kahvaltısı ritueli varmış anneannesinde herkes toplanır mutlaka sucuklu yumurta yerlermiş. Neyse bizde dediğim gibi gittik elbette.
Sonra benim aileme geldik. Biraz kaldı bizde bayramlaştık ardından da telefon geldi kurban kesmeye gitti öğleden sonra. Ben annemle kaldım.
Gece bire kadar gelmedi. İlk bayramımız Ve Yen'i evliyiz düşünün. Dedim nerdesin bu kadar saat. Eee et doğradım. Sanki doğrayacak adam kalmadı. Ailesinde altı tane kadın var bunu yapabilecek. Benim bildiğim kurbanda erkek parçalar etleri geri kalanı kadın halleder. Birde dediğim gibi kalabalık ailesi kadın sayısı açısından. Yani buna sıra gelene kadar bi dolu insan var. Neyse bunu da yuttum.
Şimdi gelelim bu sene Ramazan bayramımıza. Bu bizim üçüncü bayramımız olacak yani nişanı da sayarsak.
Arife akşamı dedi ki bana sabah erken uyandırmayı unutma ben namaza giderim sende hazırlanırsın sonra bizimkilere gider bayramlaşır kahvaltı ederiz.
Bende gayet sakin bi ses tonu ile bu bayram da mı ilk sizinkilere gideceğiz dedim.
Evet anneannem hayatta olduğu sürece bayram kahvaltıları yapılacak Ve ilk bize gideceğiz dedi eşimde.
Bende bozuldum evet ama bağırmadım asla dedim ki sakinliğimi koruyarak e benimde anneannem hayatta, bende ailemle bayram kahvaltısı yapmak isterim, üstelik benim babamda hayatta. Eşimin babası vefat etmiş bu arada. Yani iki aile büyüğüm de var benim. Anneannem seksen yaşında Allah uzun ömür versin ona. Onun ki altmışbeşinde. Yani kıyas yapmıyorum ama onun verdiği cevaba karşılık benimde söyleyebileceğim şeyler bunlar elbette ve kendimce haklıyım.
Tabii bozuldu kendisi ve agresifleşti. Bağırıştık. Gelmiyorum dedim. Benimde bir ailem var sokaktan bulmadın beni. Bende isterim ailemle bayram kahvaltısı etmek falan dedim yine. Ne yani diyor siz biraraya gelip kahvaltı mı ediyorsunuz. Yani hemen çamur atma derdine düşüyor üste çıkmak için. Ki soframıza oturmuşluğu çoktur. Dedim ne saçmalıyorsun, sen ne zannediyorsun ki ailemi? Tamam dedi gelme ben kendi aileme giderim sen kendi ailene git. Öylelikle ben uyudum. Hiç
Konuşmadık. O da oyun başında sabahladı. Güya küs ya.. Her ne kadar küs olsakta sabah bi daha sorar diye düşünüyorum ben. Hani sen bi daha sor ha ben yine gelmezsem o zaman hata bende kalsın değil mi ama? Ki gidecektim de ilk onlara. Baktım uyandırmıyor, o evden çıkarken ben kalktım hazırlanacağım. Fakat ne o ne ben konuşmadık yine birbirimizle. Ama diyorum namazdan sonra gelir kesin. Ben hazırlandım namaz bitti ve gelmedi eve beni almaya. Aramadı da. Bende aramadım. Bekledim taa ki dokuza kadar baktım gelen giden Yok bende kalktım anneme geldim. Fakat ne aradı ne sordu. Hiçbir şey Yok. Bende aramadım. Akşama doğru annemlerin bayramını kutlamaya uğradı. Tabii tavırlı. Yoktu kimse evde. Oturmadı Ve gitti. Ben şok oldum. Yani hiç demedi ki hadi gidelim ya da konuşalım vs. On gündür ben ailemin evindeyim. Bende o son hareketinden sonra inat ettim aramadım. Onun de Aradığı sorduğu da yok. Böyle saçma sapan günler geçiriyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum hiç. Resmen Yok sayıyor beni. Babam aradı iki gün evvel yine gelen giden arayan soran olmadı. Resmen hayal kırıklığı içindeyim şu an.
Çok uzattım hakkınızı helal edin. Ama nasıl yapsam da bu yangını söndürsem bilemedim. Şu an sadece beklemedeyim.
[/QUOTE]

Birçoğunu sonradan yakalayabiliyorum mesajların. Ancak çoğundan anladığım şu önce kocan Ve ailesi. Neden bunu saygısızlık olarak alasın hem değil mi? İç güvey mi olacak hem adam dediğin? Sen aramıyorsun diye o da aramayabilir hakkı. Evinde neden değilsin? Seni o mu bıraktı ki o alsın baba evinden? :) ah bee toplum Ve kadına durumlara bakış açısının böyle olduğunu bilmek ziyadesiyle şaşırttı beni. Kıymet bilen her daim baş üstünde tutulur oysa. Neden bu unutuluyor?
Bence almaz seni
Sen de o da kendi babaevinize gitmişsiniz bayramda , o gelmiş senin ailenle bayramlaşıp evine dönmüş ,
Sen baba evinde kalmayı tercih etmişsin ve hala da ordasın
Gelip alacağonı sanmıyorum
Dışardan görünen bu
Sen onunla onun anneciğimle bayramlaşmaya gitmemişsin sabah , o da kendi gitmiş , sen de kendin gitmişsin ...
Olay çok ama çöm büyümüş senin babanın evinde kalmanla ....
Bilinmezlik var biri aracı olsun size

Benim eşim de boyle tamamen aileleriyle gecirir akşam yada ertesi gun gidilir. Kimseye kendini rezil etmene aileni üzmene degmez. Evde afedersin sıc agzına ama kimseye belli etme iş büyür bak bi kahvaltı nerelere getirio. Anadolu insanıyız biz benim annemde oyle yapmış bizde oyle yapıoz ha cok mu istiyorum hayır tabiki ama onemli değil akşama gidiyorum zaten evime. Burda bu kadar insan boşuna yazmamış bak herkes sana sitemli. Hamilesin bide 2 ay sonra anne baba oluyosunuz gerek yok ara mesaj at neden aramıosun beni hiçe sayıyorsun de mesela. İnatla ugraşmak zor benim kocam da inat karşılıklı inatlasınca ortada suratsız iki insan oluyo. Bizde 1 sene kavga sız gunumuz gecmedi. Sen nasıl sabah sosis yemezsin die ben demediğimi koymamıştım 🤷‍♂️ şu an oyle sacma gelio ki davranışlarım. İnsan olgunlaşıo. Zamanla. Gecer bebek olunca ama araya sogukluk sokmayın. Kötü olur sonra. Gerek yok. 💕 Herşet hallolur guzel düşün güzel olsun. Kimseye anne babasına bahane bulma aile kolay olunmuo. Temeli saglam oluşturmak lazım. Herşeyi alttan al demiyorum tabi ama yine de biz kadınlar daha fedakar oluyoruz bu da asırlardır gelen birşey. Çunkü annelik içgüdüsüyle doguyoruz.

Birçoğunu sonradan yakalayabiliyorum mesajların. Ancak çoğundan anladığım şu önce kocan Ve ailesi. Neden bunu saygısızlık olarak alasın hem değil mi? İç güvey mi olacak hem adam dediğin? Sen aramıyorsun diye o da aramayabilir hakkı. Evinde neden değilsin? Seni o mu bıraktı ki o alsın baba evinden? :) ah bee toplum Ve kadına durumlara bakış açısının böyle olduğunu bilmek ziyadesiyle şaşırttı beni. Kıymet bilen her daim baş üstünde tutulur oysa. Neden bu unutuluyor?
Sizin kadına bakış açınız tam olarak nasıl ben onu anlamadım.. bir kadın gittiği yerden evine dönemeyecek kadar aciz mi yani lütfen ya orası sizinde eviniz nasıl gittiyseniz öyle döneceksiniz.. o ev eşinizinmiş gibi davranıyorsunuz sonra da onunla eşit olduğunuzu düşünmesini istiyorsunuz. Bence sizin için nerede kahvaltı edildiğinin önemi yokmuşta sadece benim dediğim olsun diye güç gösterisi yapmaya kalkmışsınız ama elinizde patlamış.. eşinizin ailesine gitseydiniz diyenlerden çoğu bunu erkek ailesi olduğu için değil eşinizin isteği olduğu için önerdiler. Eşinize aşık değil gibisiniz. O yüzden size bu bir dayatma gibi gelmiş olabilir. Sevgi yokmuş saygıyıda kaybettiniz bebeğinize gerçekten üzüldüm.. buarada yazdıklarınızda kıymet bilen tanımına uyacak birşeyde görülmüyor.. yeniden düzenleyin isterseniz..

karnınızdaki bebeğini bile aramayıp sormaması onun bu bebeği haketmediğini gösterir ancak iş işten geçmiş.. umarım o masum melek için orta yol bulursunuz

Bu kadar küçük şeylerden kavga etmeyi nasıl başarıyorsunuz? Ne fark eder ona gitmişsiniz size gitmişsiniz , bu ağırlık konulmaya değecek bir konu değil ki .
Doğru düzgün tanımadığınız adamlardan nasıl cesaret edip çocuk yapıyorsunuz?
Ben aranızda derin bir bağ olusmus oldüğünü düşünmüyorum. Muhtemelen bir kac güne barışırsınız, bari bağ kurmaya çalışın.

Şu beğenmeyenler bekar herlde 🤣 evliyseniz kaç kere gittiniz bayramın ilk günü kendi ailenize
25 yıllık evliyim ve sayısını hatırlamadığım kadar çok gittik benim aileme bayram kahvaltısına.
Her bayram ilk günü eşimin ailesiyle geçirmek gibi bir kural veya dayatmayla karşılaşmadım.

25 yıllık evliyim ve sayısını hatırlamadığım kadar çok gittik benim aileme bayram kahvaltısına.
Her bayram ilk günü eşimin ailesiyle geçirmek gibi bir kural veya dayatmayla karşılaşmadım.
Cevabınızı merak ettigim için yaziyorum
Sizce karşılaşsanız ne olurdu ?
Mesela ben acayip kadın hakları savunucusuyum 😂 ama benim esim bana dese ki ya bizim adet anneannemle bayram sabahı kahvalti yapicaz ; ben acikcasi bunu sorun etmem. Bu agirlik koyulmasi gereken bir konu değil gibigeliuor bana .
Böyle bir adetleri olması bu adetleri sevmesi , bana ya da aileme verdiği deger (Bu konuda da daha önce konuşmuştuk sizle ) ile bağlantılı bir şey olarak almazdım .
Sevgilim mutlu oluyor onu yapalım derdim .siz ne dusunurdunuz

Ciddiye almayın ya. Bakmayın adının kk olduğuna çoğu erkek yanlısı burda. Siz haklısınız kesinlikle bunu bilin. Eşinizin hiçbir konuda sizden üstünlüğü yok. Ezik olmak isteyen bir grup var bırakın ezik kalsınlar

Sonra benim aileme geldik. Biraz kaldı bizde bayramlaştık ardından da telefon geldi kurban kesmeye gitti öğleden sonra. Ben annemle kaldım.
Gece bire kadar gelmedi. İlk bayramımız Ve Yen'i evliyiz düşünün. Dedim nerdesin bu kadar saat. Eee et doğradım. Sanki doğrayacak adam kalmadı. Ailesinde altı tane kadın var bunu yapabilecek. Benim bildiğim kurbanda erkek parçalar etleri geri kalanı kadın halleder. Birde dediğim gibi kalabalık ailesi kadın sayısı açısından. Yani buna sıra gelene kadar bi dolu insan var. Neyse bunu da yuttum
Ben buraya takildim ne güzel o kurban arasında eşinizle beraber ailenizi ziyaret etmişsiniz hatta o sizi orda bırakıp kesime gitmiş sizden kimse birşey beklememiş ve siz yine mennun değilsiniz.Ne demek o kadar kadın varken eşinize mi kalmış et doğramak.Isinize geldiği zaman kadın erkek eşitliğinden bahsediyorsunuz işinize gelmediği zamn kadın erkek ayrımı yapıyorsunuz.

Ciddiye almayın ya. Bakmayın adının kk olduğuna çoğu erkek yanlısı burda. Siz haklısınız kesinlikle bunu bilin. Eşinizin hiçbir konuda sizden üstünlüğü yok. Ezik olmak isteyen bir grup var bırakın ezik kalsınlar
Evet eziğim dünyanın en büyük eziği ben olabilirim.. Nişanlımın mutlu olacağını bildiğim herşeyi yapmak için elimden geleni yapıyorum 2 gün sonra evlendiğimizde de yapacağım ve hiç gocunmayacağım.. Çünkü ben onun değerlerine ne kadar saygı duyuyorsam oda benim değerlerime o kadar saygı duyuyor.. Çünkü onu seviyorum onun mutlu olması benimde mutlu olmam demek.. Eşim kendi ailesinde olmak isterse seve seve gönül rahatlığıyla giderim çünkü o aile sadece eşimin değil benim de ailem benim de annem babam..Bayramda kahvaltıyı orda yaparız diğer gün kahvaltıyı benim ailemde yaparız bayram 1 gün değil ki ne var bunda.. Eşim benim onlarca tonlarca isteğimi yerine getirmeye çalışacak ben ise onun için önemli olan birşeye yok diyeceğim... Bu benim gurur duyduğum ezikliğime ters.. EZİKLİĞİMDEN GURUR DUYUYORUM EŞİMİN MUTLULUĞUNU ONUN BENİM MUTLULUĞUMU DÜŞÜNDÜĞÜ KADAR DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN .. 💙

Eşimle mutluluğumuz için eşimin isteklerini önemsiyorsam eziğim. Ki bence siz fedakarlıkla ezikliği karıştırıyosunuz. Burdaki konudada adam dövmemiş sövmemiş. Karısını ezecek hiç bişey yapmamış. Ayrıca konu sahibi hamile. Eziklikten ziyade dünyaya annesi babası ayrı bi çocuk getirmemeyi düşünmeli. Ezdirmemiş zaten kendini baksanıza

Evet eziğim dünyanın en büyük eziği ben olabilirim.. Nişanlımın mutlu olacağını bildiğim herşeyi yapmak için elimden geleni yapıyorum 2 gün sonra evlendiğimizde de yapacağım ve hiç gocunmayacağım.. Çünkü ben onun değerlerine ne kadar saygı duyuyorsam oda benim değerlerime o kadar saygı duyuyor.. Çünkü onu seviyorum onun mutlu olması benimde mutlu olmam demek.. Eşim kendi ailesinde olmak isterse seve seve gönül rahatlığıyla giderim çünkü o aile sadece eşimin değil benim de ailem benim de annem babam..Bayramda kahvaltıyı orda yaparız diğer gün kahvaltıyı benim ailemde yaparız bayram 1 gün değil ki ne var bunda.. Eşim benim onlarca tonlarca isteğimi yerine getirmeye çalışacak ben ise onun için önemli olan birşeye yok diyeceğim... Bu benim gurur duyduğum ezikliğime ters.. EZİKLİĞİMDEN GURUR DUYUYORUM EŞİMİN MUTLULUĞUNU ONUN BENİM MUTLULUĞUMU DÜŞÜNDÜĞÜ KADAR DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN .. 💙

Keşke üstünüze alınmasaydınız. Yalnız siz konuyu çok yanlış anlamışsınız. Eşiniz sizin isteklerini yerine getiriyorsa siz de onun isteklerine önem verin tabii ki. Ama ben erkeğim edasıyla önce benim aileme gidilecek derse o eş o olmaz. Burada o erkek tabii ona gidilecek diyen bir sürü kadın var. Bırakın onlar alınsın üstüne. Sizlik bir durum yok heyacanlanmayın

Eşimle mutluluğumuz için eşimin isteklerini önemsiyorsam eziğim. Ki bence siz fedakarlıkla ezikliği karıştırıyosunuz. Burdaki konudada adam dövmemiş sövmemiş. Karısını ezecek hiç bişey yapmamış. Ayrıca konu sahibi hamile. Eziklikten ziyade dünyaya annesi babası ayrı bi çocuk getirmemeyi düşünmeli. Ezdirmemiş zaten kendini baksanıza

Yahu adam kayınpederine o mu bana gelin geldi ben mi ona gittim diyor. Bu zihniyeti anlamıyor musunuz gerçekten

Cevabınızı merak ettigim için yaziyorum
Sizce karşılaşsanız ne olurdu ?
Mesela ben acayip kadın hakları savunucusuyum 😂 ama benim esim bana dese ki ya bizim adet anneannemle bayram sabahı kahvalti yapicaz ; ben acikcasi bunu sorun etmem. Bu agirlik koyulmasi gereken bir konu değil gibigeliuor bana .
Böyle bir adetleri olması bu adetleri sevmesi , bana ya da aileme verdiği deger (Bu konuda da daha önce konuşmuştuk sizle ) ile bağlantılı bir şey olarak almazdım .
Sevgilim mutlu oluyor onu yapalım derdim .siz ne dusunurdunuz
Öncelikle bana,herhangi bir konuda baskı
veya dayatmada bulunacak birini eş olarak seçmezdim kendime.
Bir çok konuda yazdım ben eşimden ve ailesinden yana şanslı biriyim,
kv ve kp'im çok anlayışlı,görgülü ve
iyi huylu insanlar.
Bununla birlikte dayatma ve baskı görseydim kabul etmezdim.
Kadın haklarının yılmaz bir savunucusu değilim,
kadın-erkek herkesin haklarını ve sağlıklı
evlilik-ilişki dinamiklerini önemseyip,
önceliyorum.

Bu konuda ise kocanın dayatmasından çok ailesinin bir geleneği sözkonusu ki konu sahibi de baştan itiraz etmemiş.
Konu sahibi arkadaşımızın,
süreci iyi yönetemediğini ve sağlıklı bir iletişim sürdüremediğini düşünüyorum.
Haklı olduğu noktalar var ama bunu ifade etme tarzı yanlış.

Ayrıca konu sahibi,kendi içinde çelişkili davranıyor.
Madem kocasıyla aile ziyareti sırasına varıncaya kadar eşitlik iddasında,kendi evine dönmek için niye kocasının gelip kendisini almasını bekliyor?
Ayrıca kocası getirmedi ki onu ailesinin evine.
Kendisi gitti.

Evlilikte her şey karşılıklı anlayışını doğru bulmuyorum.
Sevgide karşılık olmaz.
Kıyas ve kısas evliliğin düşmanıdır.

Son olarak eşi de inat ve evlilikte,
erkeklik gururunu önceleyen biri belli ki.
Bu konuda her ikisinin de haklı ve hatalı olduğu noktalar olduğunu düşünüyorum.
Umarım sorunlarını,yapıcı bir şekilde çözmeyi başarırlar.

8 yıllık evliyim. Bir kere bile bunun kavgasını etmedik. Canımız ne isterse ya da o süreçte neresi uygunsa ilk onlar ziyaret edilir, sonra digerleri. hatta canımız isterse tatile cikariz . Ne var yani. Ailelrr de problem etmez, ediyorlarsa da bizim haberimiz olmaz

Nedir yani ilk gidilse nolur son gidilse nolur
Ne kadar boş şeyler yüzünden tuketiyorsunuz kendinizi de eşinizi de

Keşke üstünüze alınmasaydınız. Yalnız siz konuyu çok yanlış anlamışsınız. Eşiniz sizin isteklerini yerine getiriyorsa siz de onun isteklerine önem verin tabii ki. Ama ben erkeğim edasıyla önce benim aileme gidilecek derse o eş o olmaz. Burada o erkek tabii ona gidilecek diyen bir sürü kadın var. Bırakın onlar alınsın üstüne. Sizlik bir durum yok heyacanlanmayın
Benim eşim bana ritüelimiz var hayatım bayramlarda ailecek hepberaber babannemde veya anneannemde kahvaltı yapıyoruz ordan her bayram senin ailene gideceğiz derse bunu kabul ederim.. Eşimin mutluluğuyla bende mutlu olacağım için kabul ederim.. Huzursuz olup eşimle bu olaydan dolayı kavga edip babamın evinde oturursam kendi ailemde çok üzülecek bunu bildiğim için kabul ederim.. Benim bildiğim aileler evlatlarının mutluluğuyla mutlu oluyor her zaman.. Enazından benim annem de babam bana önce eşin eşinle ne kadar mutlu olursan bis dünyanın en mutlu insanı oluruz diyor.. Ve konu sahibinin yaptığını yapsaydım benim babam bana kızardı.. Ailesini saygısızlık yapıp eşimi üzdüğüm icin.. Bizim ailemiz için huzur başta geliyor o yüzden ilk ondayım sonra burda gibi bir durumun bize sacma geliyor... 😌😌 önceliğimiz huzur.. 10 gün kocama inat yapsam kendi kendimi yer bitiririm.. Ayrıca ne demek evine gitmemek yaa.. Git konuşma çok kzdysan.. O ev onunda evi.. yanlş üstüne yanlış yapmış ..

Gereksiz inada bindirmişsiniz işi ve yanlış yerden tutup çözüm arıyorsunuz.
Benim bildiğim bayramda kadınlar et doğrar derseniz, eşinize benim bildiğim erkek ailesinde kahv

Benim eşim bana ritüelimiz var hayatım bayramlarda ailecek hepberaber babannemde veya anneannemde kahvaltı yapıyoruz ordan her bayram senin ailene gideceğiz derse bunu kabul ederim.. Eşimin mutluluğuyla bende mutlu olacağım için kabul ederim.. Huzursuz olup eşimle bu olaydan dolayı kavga edip babamın evinde oturursam kendi ailemde çok üzülecek bunu bildiğim için kabul ederim.. Benim bildiğim aileler evlatlarının mutluluğuyla mutlu oluyor her zaman.. Enazından benim annem de babam bana önce eşin eşinle ne kadar mutlu olursan bis dünyanın en mutlu insanı oluruz diyor.. Ve konu sahibinin yaptığını yapsaydım benim babam bana kızardı.. Ailesini saygısızlık yapıp eşimi üzdüğüm icin.. Bizim ailemiz için huzur başta geliyor o yüzden ilk ondayım sonra burda gibi bir durumun bize sacma geliyor... 😌😌 önceliğimiz huzur.. 10 gün kocama inat yapsam kendi kendimi yer bitiririm.. Ayrıca ne demek evine gitmemek yaa.. Git konuşma çok kzdysan.. O ev onunda evi.. yanlş üstüne yanlış yapmış ..

Anlamıyorsunuz. Öyle bir ritüel varsa olur gidilir ama adam ben erkeğim önce benim aileme gidilecek havasında. Konu sahibi de eşini biliyor. Hem konu sahibine diyorsunuz da diyelim ki yapmış bir hata. Eşinin bunu bu kadar büyütmesine gerek var mı? Bu sefer de eşimin ailesine gidelim sorun çıkmasın diyemez miydi?

X