O zaman bu konuda kararınızı verirsiniz.Açılmak
Eşim açıl o zaman diyince içten söylemiyor pek tabii. Bu çok belli. Ama keşke ben de sizin gibi yapsaydımYeni gelin olmanın ve genç olmanın heyecanıyla sevilmek, kabul görmek, onaylanmak istemişsiniz
Yaranırım sanmışsınız ama yaranamamışsınız da..
Karşınızda size gerizekalı deme cürretini gösteren bir adam var.
Neymiş adı kayınbabaymış!
Aradan seneler geçtikten sonra kocanızla bu konuları ısıtıp ısıtıp kavga etmeniz çok anlamsız ve yersiz.
Adam ne yapsın yani ? Zamanı geriye mi alsın, gitsin babasıyla kavga mı etsin sen 10 sene önce karıma gerizekalı demişsin diye. Siz kendiniz savunacaksınız kendinizi.
Adam açık açık e sen de açıl o zaman demiş zaten, sorun ne ?
Ne yapsın adam daha ?
Açıldınız da zorla kapan mı dedi.
Derse o zaman icabına bakarsınız.
Erkekler ailelerine karşı pasif olabilir evet, biz kendimiz savunacağız kendi hakkımızı.
Ağzımız armut mu topluyor ?
Benim kayınbabam da kayınvalidem de çifter çifter kurban keserler kapansam.
Muhafazakar insanlar.
Eltim bol pantolon bile giyemiyor.
Ben efil efil elbiselerimi giyip gidiyorum köye.
Saygımdan mini etek ip askılı giymiyorum, onun haricinde yarım kollu dizde elbiselerimi giyiyorum.
Daha fazlasını yapamam yani..
Bunun için beni sevmeyeceklerse sevmesinler..
Eşinizin desteğine neden ihtiyacınız beden sizin karar sizin ister açılırsın ister kapanırsın kime ne. Bunun için arıza çıkaracak adamla zaten evli kalınmazYani onun desteği olmadan evde huzursuzluk çıkar diye endişeleniyorum zaten oluyor ama artarak devam etmemeli için nasıl davranmam gerekiyor diye düşünüyorum sürekli
Evet kesinlikle istediğimi yapacağım netim bu konudaÇok açık ve net bir şekilde istemiyorsunuz. Bu netliği karşı tarafa da göstermeniz lazım. İzin istenilecek ya da alınacak bir durum da yok. Kaç yaşında kadınsınız.
Açılınca ne olacak, eşiniz evi mi terk edecek. Terk etsin o zaman, çünkü senin 9 yıl boyunca mutsuz bir şekilde yaşamana hiçbir tepki vermemiş. 9 yıl dile kolay.
Eşiniz ile eşinizin ailesi arasında sorun mu olacak? Olsun. Sorun olması gerekiyorsa olsun. Sorun olmasın diyerek 9 yıl geçmiş.
Onların etkisinde çok kalıyor ve bunu evimize daha fazla yansıtır diye ona göre açılmayı ayarlamam gerek yani daha çok benim çekirdek ailem içinEşinizin desteğine neden ihtiyacınız beden sizin karar sizin ister açılırsın ister kapanırsın kime ne. Bunun için arıza çıkaracak adamla zaten evli kalınmaz
Kırmak istemem ama siz hayır diyemiyorsunuz açılıp kapanma olayını eşinize göre ayarlıyorsunuz.Onların etkisinde çok kalıyor ve bunu evimize daha fazla yansıtır diye ona göre açılmayı ayarlamam gerek yani daha çok benim çekirdek ailem için
Öyle değil yani çocuklara etkisi kötü olmasın yansımasın onlara diyorumKırmak istemem ama siz hayır diyemiyorsunuz açılıp kapanma olayını eşinize göre ayarlıyorsunuz.
Evet işte birden mi açayım başımı yoksa yavaştan mı çünkü artık hata yapmak istemiyorum diye düşündüm ama birden daha iyi çünkü şunu hissediyorum açılsam da zaten öncesinde açık olduğum için öyle çok yabancı hissetmeyeceğim kendimi çok farklı da hissetmeyeceğim bunu biliyorumo zaman bu kadar rahatsızsanız hayatınızın iplerini ele alma vakti gelmiştir belki de. küçükten başlarsanız biraz daha kolay olur, mesela saçınızın tamamını örtmemeyle başlayıp gün geçtikçe hem eşinizi hem kendinizi hazırlamış olursunuz. eğer sıkıntı çıkacaksa da çıksın bu saatten sonra. kendiniz olmadan ölüp gidecek misiniz sıkıntı çıkmasın diye?
O diziyi duydum ama izlemedim instada keşefete çok sık düşüyorkızılcık şerbeti nihal aklıma geldi.
Öyle değil onların etkisi altındaydım onların ailesi karakterleri çok baskın ben de uzak olmadığımı düşünüyordum demek ki bi vesileydi gözüyle bakıyordum ama dürüst olmadıklarını görünce tak diye başıma bişey düştü ama işte geç düştü cesaret de edemedim pek cesaretli biri değilim zaten normalde de o yüzden bunlar başıma geliyorKusura bakma da kimse kayınpeder kötü baktı diye kapanmaz,kendin kapanmışsın,açmak için bunu bahane ediyorsun bence.Bu senin kararın ama dokuz sene sonra sebepler bulup da eşinle kavga etmek hiç normal değil.Ne desin adam sana
Cesaretli biri değilim ama şu var bizi arayıp sordukları yok biz gitmesek bize gel demezsek gelmezler düşünceli insan değiller bunları görünce de onların hayatımızda pek bir yeri olduğunu düşünmemeye başladım o yüzden açılma isteği gün geçtikçe arttı çünkü onların etkisi azalınca kendimi görmeye başladım baskı altında kaldığımı fark ettim zamanla tabi çok pişmanımEsiniz bunları ögrendiginde "sana nasıl böyle bir zorlamada bulunabilirler" diye kızıp şaşıracaği yerde bir de onlari hakli çıkarmak için yırtınmış. Dinde zorlama yoktur emrinden bi haberler sanırım.
Açıldığınız zaman size gelecek olan tepkilere karşı çok da dirayetli durabilecek misiniz? Ben pek emin degilim :/.
Evet boşanmayı düşünmedim hiçSinirden hepsini okuyamadim
Bu tarz baskilar beni ulkeden de dinden de sogutuyor artik
sizin hayatiniz
Ya esinizle konusue ve gorusmeyi kesersiniz bu insanlarla
Yada bosanin
BOsanin demek kolay degil biliyorum ama bu zihniyetteki insanlarla yasamayi kabul etmemeli hicbir kadin hicbir cocuk
Şiddet uygulamaz değil mi? Esinizi tanımadığımız için çok yorum yapamıyorum.Yani onun desteği olmadan evde huzursuzluk çıkar diye endişeleniyorum zaten oluyor ama artarak devam etmemeli için nasıl davranmam gerekiyor diye düşünüyorum sürekli
Asıl çocuklar sizi örnek alırlarsa hayır diyemeyen bireyler olacaklarÖyle değil yani çocuklara etkisi kötü olmasın yansımasın onlara diyorum
Onlar ne dese eskisi gibi umrumda olmaz bunu biliyorum çünkü ben de onları takmıyorum artık benim için eşim önemli çocuklarım önemli. Açılsam da babasının benle konuşmayacağını iyi biliyorumKayınpederinize size söylediği kelimeler bakışlar acayip uyuz oldum. Ben sizin yerinizde olsam asla sallamazdım. Kayınvalidem gelip böyle birşey söylese çok net şekilde tavrımı koyardımm.. istemiyosanız gelmeyiz derdim..
yani kayınvalidem kayınpederim benim sevdiğim adamın annesi ve babası başka bir bağım yok karışamazlar onlarıda ilgilendirmez..
Sanırım tekrar açılma istediğin var, eşin yok derse bu sefer kimseyi dinleme içinden geçeni yappp..
bu kapanmak ve açılmak bir başkalarının tercihine kalmıyo onları ilglendirmiyor..
Bence istiyorsan bi anda açılll ..
Cidden ilk acıldığın zaman kayınpederinin yüz ifadesini şimdiden merak ediyorummm.
Eğer bi laf söylerse, bidaha konuşmamak üzere kopar bağları
Maalesef büyük hata büyük aptallıkAy ne munaeset ya kayınpeder dedi diye kapanmak
Anneyi örnek alırlar evet öyle. Bunu başarmak istiyorum yalnız babası taraf da değil arkadaş ortamı çevre herkesin bakışlarını üzerime çekeceğim bunları da biliyorumAsıl çocuklar sizi örnek alırlarsa hayır diyemeyen bireyler olacaklar
Hayır uygulamaz böyle birşey olmadı olamaz olsaydı evlilik ilerlemez benim için fiziksel şiddet bambaşka bişey. Evet haklısınız diğer gelinleri hiç karıştırmamak gerekiyor doğru bunu yapmayayımŞiddet uygulamaz değil mi? Esinizi tanımadığımız için çok yorum yapamıyorum.
Zaten sizin tesettürlü olup olmamanız nasıl başkasını ilgilendiriyor anlamadım ki. Bu sizle Allah arasında olan birşey, karışmasına izin vermeyin. Kayinpeder yüzünden kapandım, diğer gelinlere baskı yapılmadı fln hiç karıştırmayın. Denedim yapamıyorum olmuyor diyerek anlatın kendinizi