- 20 Ağustos 2014
- 3.250
- 8.818
o zaman bu kadar rahatsızsanız hayatınızın iplerini ele alma vakti gelmiştir belki de. küçükten başlarsanız biraz daha kolay olur, mesela saçınızın tamamını örtmemeyle başlayıp gün geçtikçe hem eşinizi hem kendinizi hazırlamış olursunuz. eğer sıkıntı çıkacaksa da çıksın bu saatten sonra. kendiniz olmadan ölüp gidecek misiniz sıkıntı çıkmasın diye?Çalışıyorum geçim anlamında diyorsanız kendi geçimimi tek başıma sağlayabilirim
Esiniz bunları ögrendiginde "sana nasıl böyle bir zorlamada bulunabilirler" diye kızıp şaşıracaği yerde bir de onlari hakli çıkarmak için yırtınmış. Dinde zorlama yoktur emrinden bi haberler sanırım.Evet çok suçluyorum kendimi yani Allah için kapandığımı düşünüyordum ama baktım ki öyle değilmiş bunun vicdan azabını çekiyorum bunun farkına çok sonra vardım giyimime örtüme o saygıyı vermemek beni rahatsız ediyor ne zamandır. Kayınpeder de sevdiğiniz insanın babası gözüyle bakıyorsunuz işte
Kusura bakma da kimse kayınpeder kötü baktı diye kapanmaz,kendin kapanmışsın,açmak için bunu bahane ediyorsun bence.Bu senin kararın ama dokuz sene sonra sebepler bulup da eşinle kavga etmek hiç normal değil.Ne desin adam sanaMerhaba arkadaşlar. Şu an örtülüyüm ama evlenmeden önce açıktım evlendikten 1 sene sonra örtündüm. Eşimin ailesi hep örtülü kuzenleri falan değil daha çok 1.dereceden olanları. Ben de evlendikten sonra kayınpederin rahatsız edici bakışları olmaya başlayınca kendimi çok kötü hissettim. Örtülü değilim diye sürekli kayınvalideme söylemesi çocuklarına söylemesi falan aynı evde kalmıyoruz bu arada yani onlara gidince. Sadece bir ara 3 gün kalmıştım orda bebeğimle eşim 1 gün kalmıştı sonra ili çıktı şehir dışına gitmek zorunda kalmıştı kendisi sürekli seyahat gerektiren bi işte çalışıyor ben de çalışan bir kadınım.Kayınpederiö sürekli örtünmemi istiyor bana da dedi konuştu benle kardeşi de öyle yani eşimin amcası o da sürekli ona diyor yani aynı fikirdeler. Surat asmalar sofrada. Benden sanki iğrenç biriymişim gibi surat ifadesi ile bakmalar ya da görmezden gelmeler…vs bunları eşim geldiğinde hiç anlatmadım evime geçtiğimde bile. Sonra aynı yılın kış ayında örtündüm annem erken dedi yapmazsın dedi yaparım dedim buna uzak değildim sonuçta bizim ailede de örtülü kişiler var ama kimseye karışılmaz bizde. İsteyen örtünür isteyen örtünmez. Neyse örtündüm 9 sene geçti rahatsızlık duyuyorum açılmak istiyorum Özgüven problemi yaşıyorum çok kötü çirkin hissediyorum kendimi geçen senelerden beri açılmak aklımda ama halen daha böyleyim. Örtüye gereken saygıyı duymadığımı fark ettim giyinme şeklimle falan.Üstüne üstlük 2 eltim de benden sonra evlenen açıklar (benden önceki 2 eltim örtülü)ve onlara bu denilmedi diğeri 1 yıllık evli öncekine de söylenmedi açıklar yani yaz diye buraya geldi biri ben de eşime bakalım baban ona da dicek mi örtün diye iğrençmiş gibi bakacak mı diye böyle konuştuk tartıştık az önce birbirimizi kırdık sana ne yapmışlar dedi kötü bişey mi yapmışlar dövmüşler mi dedi babam dedi seni sevmiyor değil mi onlar örtünmezsin sen de açıl o zaman dedi Allah’ın emrini yerine getirmişsin dedi sinirlendi ben de yok onu demiyorum demeye çalıştım da sinirlendi yani konuşamadık bağrış çığrış gecenin bu saatinde evden çıktı az önce gecesi hareketli bir şehirde yaşıyoruz o yüzden aklım onda hız yapıcam falan dedi sinirden yani hatalı mıyım diyorum ama ailesine hiç bi saygısızlığım olmadı babası bana sen gerizekalı mısın diye kötü bi kelime kullanmıştı evliliğimizin ilk başlarında dediğini löp diye anlamadığım için bu gece bunu da konuştuk eşimle yani o zamanlar ona hemen söylememiştim çok sonra baban böyle demişti demiştim şimdiyse sürekli söylüyorsun dedi şimdiki eltimle çok rahatlar bunu görünce daha çok sinirlendim haksız buluyorum sizce haksız mıyım yani sinirden ağladım ben de kötü biri değilim gerçekten ama mevzu ailesi olunca ben kötüymüşüm gibi benimle tartışıyor ya bunun için tartıştım onunla yani katlanamadım kötüymüşüm gibi bakıp cevaplarla saldırmasına..canım çok sıkkın nasıl konuşacağımı bilmiyor muyum ben? ben mi suçluyum lütfen birşeyler yazın
kızılcık şerbeti nihal aklıma geldi.Kusura bakma da kimse kayınpeder kötü baktı diye kapanmaz,kendin kapanmışsın,açmak için bunu bahane ediyorsun bence.Bu senin kararın ama dokuz sene sonra sebepler bulup da eşinle kavga etmek hiç normal değil.Ne desin adam sana
Yeni nesil diye Allah’ın emri değişiyor mu? Yani bunda dürüst değiller diye de zaten başıma kaynar sular dökülüyor biraz da öyle yeter artık oldu ben de hep bi böyle dindar havaları ama nerde şimdiKapanmak benim tercihim deyip kendi isteğinizle kapanmaliydiniz.Kayinbaba isteği ile değil.Muhtemelen esinizde sizi savunmamız.Artik yeni nesile de öyle karisilmaz.Ve adamın kafa yapısı da değişmiş olabilir.
Tabi ki belliydi açıktım çalışan biriyim eşimle flört dönemimiz de oldu ama bir kere tek tartıştım babası ile işte İçimden gelince örtünürüm bunu konuştuk ama yükselmedik yani sohbet havasında geçmişti ama bakışlar görmezden gelmeler falan sonrasında olduBunlar seni nikahtan önce görmediler mi, istemeye gelmediler mi… eşinle aranızda bu konu geçmedi mi. Evlilik öncesi neler yapıyorsunuz anlamıyorum, o vakitleri nasıl geçiriyorsunuz yani. Eltilerin açıksa ve onlar sıkıntı yaşamıyorsa eşin ve sen anca yaranma yoluna gitmişsiniz, kendi karakterinizi ortaya koymamışsınız demektir. Seni en baştan adam yerine koymadıkları gibi eşini kendilerinden soğutmaktan da çekinmiyorlar
Eşim benim örtüneceğimi hep biliyordu yani baştan demedi ama evliliğimiz süresince işte örtünme fikrin olmasaydı ben evlenmezdim dedi ben şokLisede kapanan ve tesettürü çok severek giyen biri olarak hep dedim çevreme de . Bu tür şeyler zorlama ile olmaz asla . Hele şu mantığı hiç anlamıyorum kızı açık seviyorsun öyle tanıyorsun hayatını biliyorsun ama evlenince hayır onları bırak benim istediğim gibi ol diyorsun. Böyle saçma bir düşünce olmaz . Bana tesettürünü bırakırsan evlenirim diyen birine asla taviz vermezdim siz de vermemeliydiniz. Bir kayınpeder gelinine nasıl bu cümleleri kurar bir eş buna neden müsade eder ben anlamıyorum. Açılmak isterseniz bu sizin kararınız başkaları umrunuzda olmasın
İşte Allah için olduğunu düşündüm ama tam bi kapalı gibi olmamak artık beni rahatsız ediyorOnlar için tüh keşke diye düşünme örtünü sevmeye Allah için yapmaya çalış hemen açılma geçecek göreceksin
Evet seçenek çok fazla bana da diyorlar güzel örtündün vsTam tesettür ama çok şık modern kıyafet örtü hasema herşey vae artık biz kapanırken yoktu ben çok kıyafet sorunu yaşadım yakası kapalı elbise bile sorundu kendi tarzında tesettür giyim yaparsın aciklardan güzel giyiniyor bazı kadınlar bayılıyorum
Evet eşimin bu konuda şu an bile onları savunması zoruma gidiyor. O laftan birkaç ay sonra eşime söyledim. Kalkıp babasına demezdi annesine söylerdi bu durumu. Ama şu var ben onlara soğuk olunca da zoruna gidiyor işte bu tarz konuşuyorlar nasıl ortak paylaşımımız olabilir. Babası espirili konuşan biri ama ben o lafından sonra mesafeli oldum ağzından birşey daha çıkmasın diye bu da eşimin zoruna gidiyor tamam seni sevmiyor diyor banaKpnin gerizekalı mısın lafını içinizde tutup tutup seneler sonra ortaya çıkarırsanız adam ne yapsın ? Babasına gidip sen seneler önce karıma böyle böyle demişsin diye mi konuya girsin. Baştan yutmamalıydınız. Zaten o laftan sonra nasıl kıyamet koparmayıp bide üzerine gözlerine girmek için kapandınız anlamadım. Bence açılmak istiyorsanız hemen açılın ve her şeye yeniden başlayın. Size edilen laflara da seneler sonra değil anında tepki verin.
Kusura bakmayın ama bu kurduğunuz cümleden bile kararsız olduğunuz belli. Yani ne istiyorsunuz açılmak mı yoksa tamamen kapanmak mıİşte Allah için olduğunu düşündüm ama tam bi kapalı gibi olmamak artık beni rahatsız ediyor
AçılmakKusura bakmayın ama bu kurduğunuz cümleden bile kararsız olduğunuz belli. Yani ne istiyorsunuz açılmak mı yoksa tamamen kapanmak mı
Yani onun desteği olmadan evde huzursuzluk çıkar diye endişeleniyorum zaten oluyor ama artarak devam etmemeli için nasıl davranmam gerekiyor diye düşünüyorum sürekliEşiniz anlayışlı biri değil ki niye dert anlatıyorsunuz ona. Bosverin onun dediklerini fikrini bile sormayın
Tesettüre girmek kolay değilken kul için yapılacak birsey asla değil. Eğer açılmak istiyorsan kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Kendini nasıl mutlu hissedeceksen öyle yapmalısın
Valla şimdi okuduklarıma bakarak belli falan değilmiş, siz bir öyle bir böyle davranmışsınız. İnsanlar da sizi ciddiye almamış. Açılıp açılmama olayınızı bilemem ama Adım atmadan önce iyi düşünün.Tabi ki belliydi açıktım çalışan biriyim eşimle flört dönemimiz de oldu ama bir kere tek tartıştım babası ile işte İçimden gelince örtünürüm bunu konuştuk ama yükselmedik yani sohbet havasında geçmişti ama bakışlar görmezden gelmeler falan sonrasında oldu