Başkasının isteği ile örtünmek ve vicdan azabı..araftayımm yardımmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çalışıyorum geçim anlamında diyorsanız kendi geçimimi tek başıma sağlayabilirim
o zaman bu kadar rahatsızsanız hayatınızın iplerini ele alma vakti gelmiştir belki de. küçükten başlarsanız biraz daha kolay olur, mesela saçınızın tamamını örtmemeyle başlayıp gün geçtikçe hem eşinizi hem kendinizi hazırlamış olursunuz. eğer sıkıntı çıkacaksa da çıksın bu saatten sonra. kendiniz olmadan ölüp gidecek misiniz sıkıntı çıkmasın diye?

Esiniz bunları ögrendiginde "sana nasıl böyle bir zorlamada bulunabilirler" diye kızıp şaşıracaği yerde bir de onlari hakli çıkarmak için yırtınmış. Dinde zorlama yoktur emrinden bi haberler sanırım.
Açıldığınız zaman size gelecek olan tepkilere karşı çok da dirayetli durabilecek misiniz? Ben pek emin degilim :/.

Kusura bakma da kimse kayınpeder kötü baktı diye kapanmaz,kendin kapanmışsın,açmak için bunu bahane ediyorsun bence.Bu senin kararın ama dokuz sene sonra sebepler bulup da eşinle kavga etmek hiç normal değil.Ne desin adam sana

Bunlar seni nikahtan önce görmediler mi, istemeye gelmediler mi… eşinle aranızda bu konu geçmedi mi. Evlilik öncesi neler yapıyorsunuz anlamıyorum, o vakitleri nasıl geçiriyorsunuz yani. Eltilerin açıksa ve onlar sıkıntı yaşamıyorsa eşin ve sen anca yaranma yoluna gitmişsiniz, kendi karakterinizi ortaya koymamışsınız demektir. Seni en baştan adam yerine koymadıkları gibi eşini kendilerinden soğutmaktan da çekinmiyorlar

Kapanmak benim tercihim deyip kendi isteğinizle kapanmaliydiniz.Kayinbaba isteği ile değil.Muhtemelen esinizde sizi savunmamız.Artik yeni nesile de öyle karisilmaz.Ve adamın kafa yapısı da değişmiş olabilir.
Yeni nesil diye Allah’ın emri değişiyor mu? Yani bunda dürüst değiller diye de zaten başıma kaynar sular dökülüyor biraz da öyle yeter artık oldu ben de hep bi böyle dindar havaları ama nerde şimdi

Tabi ki belliydi açıktım çalışan biriyim eşimle flört dönemimiz de oldu ama bir kere tek tartıştım babası ile işte İçimden gelince örtünürüm bunu konuştuk ama yükselmedik yani sohbet havasında geçmişti ama bakışlar görmezden gelmeler falan sonrasında oldu

Onlar için tüh keşke diye düşünme örtünü sevmeye Allah için yapmaya çalış hemen açılma geçecek göreceksin

Tam tesettür ama çok şık modern kıyafet örtü hasema herşey vae artık biz kapanırken yoktu ben çok kıyafet sorunu yaşadım yakası kapalı elbise bile sorundu kendi tarzında tesettür giyim yaparsın aciklardan güzel giyiniyor bazı kadınlar bayılıyorum

Eşim benim örtüneceğimi hep biliyordu yani baştan demedi ama evliliğimiz süresince işte örtünme fikrin olmasaydı ben evlenmezdim dedi ben şok o yüzden dedim bunlar çok sıkı,ama tatil yerine gitttiğimizde mayo giymiştim örtünmemin 3.senesinde çünkü suyun tadına varamıyorum diyordum o da bişey demedi saçım açık üstelik yani ben o zamanlar başladım aslında uzaklaşmaya yoksa eltiler geldi kıskandım da değil yani hep aklımda olan bişeydi bu.Eşim de bunu net isteyen biri değildi babasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Evlenmezdim örtünmeseydin diyor ama mayo giyebildim saçımı açabildim sonraki sene mayo değil ama saçım açıktı yine tatilde yani babasının etkisi diye düşünüyorum aile yapısı falan ama neden şimdi o sıkı o aile yapısı nerde. İşte bu zamandan sonra olması da biraz düşündürüyor beni ama sonuç itibari ile istiyorum

Evet seçenek çok fazla bana da diyorlar güzel örtündün vs

Evet eşimin bu konuda şu an bile onları savunması zoruma gidiyor. O laftan birkaç ay sonra eşime söyledim. Kalkıp babasına demezdi annesine söylerdi bu durumu. Ama şu var ben onlara soğuk olunca da zoruna gidiyor işte bu tarz konuşuyorlar nasıl ortak paylaşımımız olabilir. Babası espirili konuşan biri ama ben o lafından sonra mesafeli oldum ağzından birşey daha çıkmasın diye bu da eşimin zoruna gidiyor tamam seni sevmiyor diyor bana

Çok açık ve net bir şekilde istemiyorsunuz. Bu netliği karşı tarafa da göstermeniz lazım. İzin istenilecek ya da alınacak bir durum da yok. Kaç yaşında kadınsınız.

Açılınca ne olacak, eşiniz evi mi terk edecek. Terk etsin o zaman, çünkü senin 9 yıl boyunca mutsuz bir şekilde yaşamana hiçbir tepki vermemiş. 9 yıl dile kolay.

Eşiniz ile eşinizin ailesi arasında sorun mu olacak? Olsun. Sorun olması gerekiyorsa olsun. Sorun olmasın diyerek 9 yıl geçmiş.

Yeni gelin olmanın ve genç olmanın heyecanıyla sevilmek, kabul görmek, onaylanmak istemişsiniz
Yaranırım sanmışsınız ama yaranamamışsınız da..
Karşınızda size gerizekalı deme cürretini gösteren bir adam var.
Neymiş adı kayınbabaymış!
Aradan seneler geçtikten sonra kocanızla bu konuları ısıtıp ısıtıp kavga etmeniz çok anlamsız ve yersiz.
Adam ne yapsın yani ? Zamanı geriye mi alsın, gitsin babasıyla kavga mı etsin sen 10 sene önce karıma gerizekalı demişsin diye. Siz kendiniz savunacaksınız kendinizi.
Adam açık açık e sen de açıl o zaman demiş zaten, sorun ne ?
Ne yapsın adam daha ?
Açıldınız da zorla kapan mı dedi.
Derse o zaman icabına bakarsınız.
Erkekler ailelerine karşı pasif olabilir evet, biz kendimiz savunacağız kendi hakkımızı.
Ağzımız armut mu topluyor ?

Benim kayınbabam da kayınvalidem de çifter çifter kurban keserler kapansam.
Muhafazakar insanlar.
Eltim bol pantolon bile giyemiyor.
Ben efil efil elbiselerimi giyip gidiyorum köye.
Saygımdan mini etek ip askılı giymiyorum, onun haricinde yarım kollu dizde elbiselerimi giyiyorum.
Daha fazlasını yapamam yani..
Bunun için beni sevmeyeceklerse sevmesinler..

Eşiniz anlayışlı biri değil ki niye dert anlatıyorsunuz ona. Bosverin onun dediklerini fikrini bile sormayın
Tesettüre girmek kolay değilken kul için yapılacak birsey asla değil. Eğer açılmak istiyorsan kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Kendini nasıl mutlu hissedeceksen öyle yapmalısın

Yani onun desteği olmadan evde huzursuzluk çıkar diye endişeleniyorum zaten oluyor ama artarak devam etmemeli için nasıl davranmam gerekiyor diye düşünüyorum sürekli

Valla şimdi okuduklarıma bakarak belli falan değilmiş, siz bir öyle bir böyle davranmışsınız. İnsanlar da sizi ciddiye almamış. Açılıp açılmama olayınızı bilemem ama Adım atmadan önce iyi düşünün.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…