Başkasının isteği ile örtünmek ve vicdan azabı..araftayımm yardımmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Baskılara yenilmediğiniz için çok tebrik ederim sizi ben de öyle olabilseydim de şimdi daha zor bir durumda kalıyor olmazdım şimdi önce kapan sonra tekrar açıl modunda olmak da ayır rahatsız ediyor beni ne eleştirirdim böylelerini şaşırırdım açıkken özellikle ama insanın başına gelebiliyormuş

Son eltim 1 sene oldu evleneli.İlk örtündüğüm yıllar çok iyi örtündüm herkes sanki yıllardır örtülüymüşsün gibi sana çok yakıştı senle bütünleşti (namaz kıldığım için kuran okuduğum için dinimize çok saygı duyduğum için)dediler böyle birkaç sene geçti sonra yavaş yavaş kopmalar hissettim çünkü muhafazakar olup da kötü konuşan özellikle eşimin ailesi gibi kimseler gördüm hep var gerçi böyle insanlar ama işte yakınınızda olunca etkisi daha çok oluyor bence. Çocuklar da olunca kendimi işime çocuklara evliliğe çok kaptırdım kendimi unuttum bi özgüven eksikliği hissettim kendimi çirkin bulmaya başladım çünkü çocuklar falan da yıpratıyor sizi yaşınız da ilerliyor neticede 35 yaşındayım. Eşiniz de eskisi gibi bakmıyor size yan ini boşluk eski güzel olduğum zamanları özledim örtüyle kendime bakmadığımı fark ettim tabi yüne bakımlıydım ama işte hep bi eksiklik hissediyordum.Ama daha çok şu 2 eltiye kimse birşey demeyince öfkem alevlendi yani demekti oluru varmış neden hiç böyle düşünmemişim hep istemişim ama cesaret edememişim oldu bende

İstemiyorsan açıl gitsin. Ne eşine ne de babasına hesap verecek değilsin. Dinini onlar icin mi yasadın simdiye kadar?
Keşke diyorum keşke ilk zamanlar örtünmeseydim sağlıklı düşünemedim şimdi ger dönüş için böyle zorlanıyorum işte ve daha da günahkâr hissediyorum böyle düşündüğüm için

Boyle bir es secmissiniz, ustune kayinpeder boyle dedi, soyle yapti diyorsunuz, sonra ben de cok uzak degildim diyorsunuz. Bu durumda sonucun ne olmasini bekliyordunuz? Etki altinda kalmaya cok musaitsiniz. Artik sasirmam dedikce her gun sasiriyorum.
Eşimin bu konularda beni yalnız bırakacağını bilmezdim üstelik evlenmeden önce herhangi bir konuda ailemle aranda kalsam da senin yerin ayrı derdi hep şimdi ise bir yerim yok gibi hissediyorum yani bizi sormazlar etmezler öldük mü kaldık mı umurlarında değiliz ve ben yıllarca saygı duydum bişey sandım onları demekki olgunluk gerekliymiş yani o zamanlar eşimi görüyordum kimseyi değil annem bile şimdi değil demesine rağmen(bugün bile konuştuk sırf onlar istediği için de sana örtünme demiştim sonra istediğin zaman örtünürdün dedi)örtündüm sonrası işte daha zor

Sunu su yasta hala anlamadiniz mi?
Sizin giyiminiz sizin icin onemli, bir baskasi icin ancak 2 dedikodu malzemesi.

Isterseniz cikarin ortunuzu bugun, yarin gene takin, kime ne. Buyutmeyin kafanizda.

Mutlulugunuzu/mutsuzlugunuzu da buna baglamayin, alakasi yok.

Bence sen diğer senden sonra evlenen eltilerini kıskanmışsın

Tahmin ettiğim gibi eltinize tepki verilmemesi tetiklemiş.
Namaz,Kuran gibi ibadetlerinizi de yapıyor, kendinize göre dininizi yaşamaya çalışıyorsanız örtünüzü bir süre daha muhafaza edin.
Geçmişi unutun, kendim için örtünüyorum diyerek yeni bir yol açın, yeni kıyafetler, tarz değişikliği,kendinizi daha şık daha hoş ve daha maneviyatlı hissedecek şeyler giyinmeye başlayın. Belki yeniden seversiniz.
O diğer şahısları unutun.
İlle de olmuyor derseniz açarsınız elbette, zorla olacak değil ya.
Bütün mutsuzlukları bıkmışlıkları örtüye bağlamayın
İnşallah iyi hissedecek kararlar alırsınız.
Unutmayın başkaları konuşur konuşur ve susar. Yaşayan sizsiniz.

Yaşın büyük ya da küçük olması kararlarımızı kusursuz vereceğimiz anlamına gelmiyor herşeyi yaşa bağlamak doğru değil. Dediğiniz gibi mutluluğumu ya da mutsuzluğumu buna bağlamamalıyım bunun için uğraşmalıyım

Bence sen diğer senden sonra evlenen eltilerini kıskanmışsın
Eltiler arasında kıskançlık olur doğru ama bu anlamda kıskançlığım olmadı sadece haksız yere bana verilen tepki neden onlara verilmedi verilecek mi madem bir düşünceleri var neden devam etmiyor bu düşünceleri muhafazakarlar ya

Kararlarinizi kusurau almayin zaten. Ama kendi kararlarinizi alin, hele ki boyle ozel, tamamen ve sadece sizi etkileyen bir meselede.

Yazdigim gibi sizin acik veya kapali olmaniz, sizin disinda hic kimse icin bir anlami yok. Istediginizi yapin kisaca.

Farklı bir bakış açısı.Bekleyeyim mi diyorsunuz ama kararlıyım zaten yıllardır uğraşıyorum saygı duymaya çalışıyorum ama zor artık nefis maalesef

9 yil once kapanmissiniz. Smdi yeni eltiler acik ve onlara bisey diyen yok diye acilmak istiyosunuz dogru mu anladim. Yani ne biri icin kapanirim ne de acilirim. Din bole bisey mi ya

9 yil once kapanmissiniz. Smdi yeni eltiler acik ve onlara bisey diyen yok diye acilmak istiyosunuz dogru mu anladim. Yani ne biri icin kapanirim ne de acilirim. Din bole bisey mi ya
Hayır onlara bağlı değil biri 3 yıldır evli diğeri 1 yıl ama benim düşüncem onlardan öncesine dayanıyor yazdım zaten başlarda hep istiyordum cesaret edemedim hep arada kaldım. Ama onlara tepki verilmemesi neden ? Ne farkımız var ? Dini hakkı ile yaşamak önemli din de sorun yok bizde sorun var yoksa hakkı ile yaşayan insanlar vardır elbette iyi bir örnek değilim ben de

Bende evlendiğimde kapalıydım ama bir ay olmuştu kapanali düğünümde açık oldum . Sonra bi kac ay daha kapalı durdum baktim benlik degil. He kapanmayi çok seviyorum ama benim başımda bi rahatsızlık var kapali duramiyorum cok acı çekiyordum. Açıldım valla kocam karışmadı gerisi çokta umurumda değil. Benim de esimin dedesi biraz sorun yapmıştı. Bu gelin neden açıldı gibisinden köy yerinde acik olmaz falan filan. Sonra bende yapamadım dedim. Torununuz zaten beni açık olarak kabul etmişti dedim. Rahatsızlığımi sonradan kaynanam demis ben ona şu nedenden açıldım dememiştim.sonradan oda normal davrandı. Ama sizinkiler de size lanetli gibi davranmış o ne öyle.

Ne güzel ben bunu istiyorum böyle olacak demek. Ben cesaretli değilim hem de hiç bunun da bedelini ödüyorum işte

Ortunmek acilmak sizi ilgilendirir ama bunun sebebi onlara tepki verilmemesi olmamali bence. Siz cok yumusak baslisinizdir size yapabilmislerdir ya da esiniz arkanizda durmamistir mesela. Eger acilmak istiyosaniz gercekten iatediginiz icin yapin. Benim eltim 4 yil ortundu sonra ben istemiyorum dedi. Esiyle biraz sorunlar vs oldu ama inat etti. Kp kv ne der diye tutustu ama kmse hic bisey demedi. Gercekten istiyosaniz verilen tepkilere karsi dik durabilirim diosaniz acilin. Ama smdi acilacak 2 yil sonra olmadi tekrar ortuneyim diyecekseniz bence yapmayin.

Tepki vermediğim çok şey oldu. Ama ben yanlış zamanda örtünmüşüm çok pişmanım kötü bişey yapmadım aslında baktığınız zaman dinin gereği bu herkese nasip olmaz ama ben hakkıyla yapamıyorum. Eltinize hiç mi bişey demediler ? Kendi mi istemişti örtünmeyi yoksa onlar mı?

Ben kapali biriyim önce allah icin sonra kendim istedigim icin kapandim ama acik olsaydim kapanmayi je kocam icin nede kp rim icin kapanirdim ibadet veya tesettür allah icin yapilir benim kocam hic karişmadi benim kapali olmama .eger acilmayi düşünmüyorsaniz nasil tesettürlüsünüz bilmiyorum sizde imajinizi degiştirin yerlere kadar partüse degil de daha modern şeyler giyin eşarbinizi şeklini degiştirin ben mesela hergün şekilli eşarp modeliyle cikarim internetten şal bakma vidyolarini izleyin yada baktiniz cok mutsuzsunuz kimseyi dinlemeyin kafaniza göre takilin ben size acilin diyemem ilk zamanlar banada cok zor geldi heleki yazlari sonra akiştim şimdi acilsam cikamam dişari .hayati siz yaşiyorsunuz vee günahsa günah sizin günahiniz kp rinizin degil

Ne güzel ben bunu istiyorum böyle olacak demek. Ben cesaretli değilim hem de hiç bunun da bedelini ödüyorum işte
He bende tam tersi kapanmak istiyorum. Ama yapamıyorum. Peki değişik değişik şallar alsanız basinizi daha farklı baglasaniz. Belki açılma isteğiniz gider. He tabi ki açılmak istiyorsanız ona kimsenin hakkı yok karışmaya. Kapanirsaniz Allah için tabi ki kapali durun. Bende namaz kılan biriyim bunu duyan o zaman neden kapalı değilsin diyor bende bu aptallarla uğraşıyorum

Bi gun bi baktim ortunmus. Ben muhafazakar bi ailede buyudum ama icimde hic yok ortunmek. Hele erken yasta ortunenlerin hep yanlis yaptigini dusunurum. O da 20 yasinda oglunu dogurdu cocuk bi kac aylikken kapandi. Dedm ne alaka. Sabah uyanip ortunmek isteyemezsin bi kac kisiye akil danissaydin biraz evde falan deneseydin. Yok. 3 yil gecince ufaktan pismanlik gelmeye basladi cunku kendisi cok gosterisli ama sadece basi kapali onden spoiler veriyo. Ortunurken kmseye sormadi ama acilirken hepimizle konustu. Ben size dedigimi ona da dedm karar senin ama kapanirken pohpohlayanlar acilinca taslayabilirler en basta kocan sana cok karsi cikacak dedm. Cunku ortunurken iyi dusun geri donemezsin ben kapanmani istemem ama illa diyosan da sen bilirsin demisti. Velhasil en buyuk sorunu o cikardi he turlu mobingi uyguladi. Bi de kp den cok cekindi. Onunla da bi on konusma yaptik kv ile. Ortusunun sana ne faydasi var altyapili. O da hic olmamis.gibi davrandi. Acildi. Bence acikken daha guzel zaten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…