Valla başkalarının lafına bakarsanız işiniz var. Akıl hocaları fetvacılar bitmez.Anneyi örnek alırlar evet öyle. Bunu başarmak istiyorum yalnız babası taraf da değil arkadaş ortamı çevre herkesin bakışlarını üzerime çekeceğim bunları da biliyorum
Bu kapanmak ve açılmak tek tercih sizin. Eşinizin tercihine bile bırakmayın.Onlar ne dese eskisi gibi umrumda olmaz bunu biliyorum çünkü ben de onları takmıyorum artık benim için eşim önemli çocuklarım önemli. Açılsam da babasının benle konuşmayacağını iyi biliyorum
Nasıl bir aile ya cidden keşke çok iyi düşünseydin öyle karar verseydin kapanmaya sen istemedikten sonra kimse kimseye zorla birşey yaptıramaz ki zaten devamlı onlarla yaşamıyorum diyorsun ara sıra gidiyorsun hemen açık olman mı battı onlara valla ne diyeyim 9 yıl olmuş kapalısın madem alışamıyordun 9 yıl beklemeden açılsaydın bu saatten sonra abes kaçacak biraz ama sen bilirsin tabi yine açılmaya kararlıysan kimse karışamaz kendi kararınMerhaba arkadaşlar. Şu an örtülüyüm ama evlenmeden önce açıktım evlendikten 1 sene sonra örtündüm. Eşimin ailesi hep örtülü kuzenleri falan değil daha çok 1.dereceden olanları. Ben de evlendikten sonra kayınpederin rahatsız edici bakışları olmaya başlayınca kendimi çok kötü hissettim. Örtülü değilim diye sürekli kayınvalideme söylemesi çocuklarına söylemesi falan aynı evde kalmıyoruz bu arada yani onlara gidince. Sadece bir ara 3 gün kalmıştım orda bebeğimle eşim 1 gün kalmıştı sonra ili çıktı şehir dışına gitmek zorunda kalmıştı kendisi sürekli seyahat gerektiren bi işte çalışıyor ben de çalışan bir kadınım.Kayınpederiö sürekli örtünmemi istiyor bana da dedi konuştu benle kardeşi de öyle yani eşimin amcası o da sürekli ona diyor yani aynı fikirdeler. Surat asmalar sofrada. Benden sanki iğrenç biriymişim gibi surat ifadesi ile bakmalar ya da görmezden gelmeler…vs bunları eşim geldiğinde hiç anlatmadım evime geçtiğimde bile. Sonra aynı yılın kış ayında örtündüm annem erken dedi yapmazsın dedi yaparım dedim buna uzak değildim sonuçta bizim ailede de örtülü kişiler var ama kimseye karışılmaz bizde. İsteyen örtünür isteyen örtünmez. Neyse örtündüm 9 sene geçti rahatsızlık duyuyorum açılmak istiyorum Özgüven problemi yaşıyorum çok kötü çirkin hissediyorum kendimi geçen senelerden beri açılmak aklımda ama halen daha böyleyim. Örtüye gereken saygıyı duymadığımı fark ettim giyinme şeklimle falan.Üstüne üstlük 2 eltim de benden sonra evlenen açıklar (benden önceki 2 eltim örtülü)ve onlara bu denilmedi diğeri 1 yıllık evli öncekine de söylenmedi açıklar yani yaz diye buraya geldi biri ben de eşime bakalım baban ona da dicek mi örtün diye iğrençmiş gibi bakacak mı diye böyle konuştuk tartıştık az önce birbirimizi kırdık sana ne yapmışlar dedi kötü bişey mi yapmışlar dövmüşler mi dedi babam dedi seni sevmiyor değil mi onlar örtünmezsin sen de açıl o zaman dedi Allah’ın emrini yerine getirmişsin dedi sinirlendi ben de yok onu demiyorum demeye çalıştım da sinirlendi yani konuşamadık bağrış çığrış gecenin bu saatinde evden çıktı az önce gecesi hareketli bir şehirde yaşıyoruz o yüzden aklım onda hız yapıcam falan dedi sinirden yani hatalı mıyım diyorum ama ailesine hiç bi saygısızlığım olmadı babası bana sen gerizekalı mısın diye kötü bi kelime kullanmıştı evliliğimizin ilk başlarında dediğini löp diye anlamadığım için bu gece bunu da konuştuk eşimle yani o zamanlar ona hemen söylememiştim çok sonra baban böyle demişti demiştim şimdiyse sürekli söylüyorsun dedi şimdiki eltimle çok rahatlar bunu görünce daha çok sinirlendim haksız buluyorum sizce haksız mıyım yani sinirden ağladım ben de kötü biri değilim gerçekten ama mevzu ailesi olunca ben kötüymüşüm gibi benimle tartışıyor ya bunun için tartıştım onunla yani katlanamadım kötüymüşüm gibi bakıp cevaplarla saldırmasına..canım çok sıkkın nasıl konuşacağımı bilmiyor muyum ben? ben mi suçluyum lütfen birşeyler yazın
Kocam benim örtünmemi isterdi ben de uzak değildim ki saygı duyduğum birşeydi ama örtünemiyordum kocam da bişey demedi o zamanlar bi ara örtününce umreye gideriz falan demişti ben de sevinmiştim aslında yani örtüden nefret etmiyordum bişey vesile oldu gözüyle bakıyordum şimdi ise ordan bakmıyorum kendime kızıyorum Allah için değil de o baskı ile mi örtündüm diye yiyip bitiyorum kendimi ne zamandır
Başkasının isteği üzerine kapanman yanlış olmuş, sanki millet ahlak timsalidir de karşındaki kadın açık diye rahatsızlık duyuyorlar, onlara ne, kime ne, açık olunca müslüman olmuyor musun? Her şey beklenir mi açıklardan veya açıksın diye Allahın kulu olmak mı çıkıyorsun? Kimse yargılayamaz seni (eşin dahil) bu sadece senle Allah arasında, eğer ki zorla takıyorsan çıkar derim çünkü bu seni sadece dinden soğutur, başını açıyorsun diye de kimse sana o.. Muamelesi yapamaz, herkes kendini sorgulasın önce.Merhaba arkadaşlar. Şu an örtülüyüm ama evlenmeden önce açıktım evlendikten 1 sene sonra örtündüm. Eşimin ailesi hep örtülü kuzenleri falan değil daha çok 1.dereceden olanları. Ben de evlendikten sonra kayınpederin rahatsız edici bakışları olmaya başlayınca kendimi çok kötü hissettim. Örtülü değilim diye sürekli kayınvalideme söylemesi çocuklarına söylemesi falan aynı evde kalmıyoruz bu arada yani onlara gidince. Sadece bir ara 3 gün kalmıştım orda bebeğimle eşim 1 gün kalmıştı sonra ili çıktı şehir dışına gitmek zorunda kalmıştı kendisi sürekli seyahat gerektiren bi işte çalışıyor ben de çalışan bir kadınım.Kayınpederiö sürekli örtünmemi istiyor bana da dedi konuştu benle kardeşi de öyle yani eşimin amcası o da sürekli ona diyor yani aynı fikirdeler. Surat asmalar sofrada. Benden sanki iğrenç biriymişim gibi surat ifadesi ile bakmalar ya da görmezden gelmeler…vs bunları eşim geldiğinde hiç anlatmadım evime geçtiğimde bile. Sonra aynı yılın kış ayında örtündüm annem erken dedi yapmazsın dedi yaparım dedim buna uzak değildim sonuçta bizim ailede de örtülü kişiler var ama kimseye karışılmaz bizde. İsteyen örtünür isteyen örtünmez. Neyse örtündüm 9 sene geçti rahatsızlık duyuyorum açılmak istiyorum Özgüven problemi yaşıyorum çok kötü çirkin hissediyorum kendimi geçen senelerden beri açılmak aklımda ama halen daha böyleyim. Örtüye gereken saygıyı duymadığımı fark ettim giyinme şeklimle falan.Üstüne üstlük 2 eltim de benden sonra evlenen açıklar (benden önceki 2 eltim örtülü)ve onlara bu denilmedi diğeri 1 yıllık evli öncekine de söylenmedi açıklar yani yaz diye buraya geldi biri ben de eşime bakalım baban ona da dicek mi örtün diye iğrençmiş gibi bakacak mı diye böyle konuştuk tartıştık az önce birbirimizi kırdık sana ne yapmışlar dedi kötü bişey mi yapmışlar dövmüşler mi dedi babam dedi seni sevmiyor değil mi onlar örtünmezsin sen de açıl o zaman dedi Allah’ın emrini yerine getirmişsin dedi sinirlendi ben de yok onu demiyorum demeye çalıştım da sinirlendi yani konuşamadık bağrış çığrış gecenin bu saatinde evden çıktı az önce gecesi hareketli bir şehirde yaşıyoruz o yüzden aklım onda hız yapıcam falan dedi sinirden yani hatalı mıyım diyorum ama ailesine hiç bi saygısızlığım olmadı babası bana sen gerizekalı mısın diye kötü bi kelime kullanmıştı evliliğimizin ilk başlarında dediğini löp diye anlamadığım için bu gece bunu da konuştuk eşimle yani o zamanlar ona hemen söylememiştim çok sonra baban böyle demişti demiştim şimdiyse sürekli söylüyorsun dedi şimdiki eltimle çok rahatlar bunu görünce daha çok sinirlendim haksız buluyorum sizce haksız mıyım yani sinirden ağladım ben de kötü biri değilim gerçekten ama mevzu ailesi olunca ben kötüymüşüm gibi benimle tartışıyor ya bunun için tartıştım onunla yani katlanamadım kötüymüşüm gibi bakıp cevaplarla saldırmasına..canım çok sıkkın nasıl konuşacağımı bilmiyor muyum ben? ben mi suçluyum lütfen birşeyler yazın
Tesettür Allahın emridir...Merhaba arkadaşlar. Şu an örtülüyüm ama evlenmeden önce açıktım evlendikten 1 sene sonra örtündüm. Eşimin ailesi hep örtülü kuzenleri falan değil daha çok 1.dereceden olanları. Ben de evlendikten sonra kayınpederin rahatsız edici bakışları olmaya başlayınca kendimi çok kötü hissettim. Örtülü değilim diye sürekli kayınvalideme söylemesi çocuklarına söylemesi falan aynı evde kalmıyoruz bu arada yani onlara gidince. Sadece bir ara 3 gün kalmıştım orda bebeğimle eşim 1 gün kalmıştı sonra ili çıktı şehir dışına gitmek zorunda kalmıştı kendisi sürekli seyahat gerektiren bi işte çalışıyor ben de çalışan bir kadınım.Kayınpederiö sürekli örtünmemi istiyor bana da dedi konuştu benle kardeşi de öyle yani eşimin amcası o da sürekli ona diyor yani aynı fikirdeler. Surat asmalar sofrada. Benden sanki iğrenç biriymişim gibi surat ifadesi ile bakmalar ya da görmezden gelmeler…vs bunları eşim geldiğinde hiç anlatmadım evime geçtiğimde bile. Sonra aynı yılın kış ayında örtündüm annem erken dedi yapmazsın dedi yaparım dedim buna uzak değildim sonuçta bizim ailede de örtülü kişiler var ama kimseye karışılmaz bizde. İsteyen örtünür isteyen örtünmez. Neyse örtündüm 9 sene geçti rahatsızlık duyuyorum açılmak istiyorum Özgüven problemi yaşıyorum çok kötü çirkin hissediyorum kendimi geçen senelerden beri açılmak aklımda ama halen daha böyleyim. Örtüye gereken saygıyı duymadığımı fark ettim giyinme şeklimle falan.Üstüne üstlük 2 eltim de benden sonra evlenen açıklar (benden önceki 2 eltim örtülü)ve onlara bu denilmedi diğeri 1 yıllık evli öncekine de söylenmedi açıklar yani yaz diye buraya geldi biri ben de eşime bakalım baban ona da dicek mi örtün diye iğrençmiş gibi bakacak mı diye böyle konuştuk tartıştık az önce birbirimizi kırdık sana ne yapmışlar dedi kötü bişey mi yapmışlar dövmüşler mi dedi babam dedi seni sevmiyor değil mi onlar örtünmezsin sen de açıl o zaman dedi Allah’ın emrini yerine getirmişsin dedi sinirlendi ben de yok onu demiyorum demeye çalıştım da sinirlendi yani konuşamadık bağrış çığrış gecenin bu saatinde evden çıktı az önce gecesi hareketli bir şehirde yaşıyoruz o yüzden aklım onda hız yapıcam falan dedi sinirden yani hatalı mıyım diyorum ama ailesine hiç bi saygısızlığım olmadı babası bana sen gerizekalı mısın diye kötü bi kelime kullanmıştı evliliğimizin ilk başlarında dediğini löp diye anlamadığım için bu gece bunu da konuştuk eşimle yani o zamanlar ona hemen söylememiştim çok sonra baban böyle demişti demiştim şimdiyse sürekli söylüyorsun dedi şimdiki eltimle çok rahatlar bunu görünce daha çok sinirlendim haksız buluyorum sizce haksız mıyım yani sinirden ağladım ben de kötü biri değilim gerçekten ama mevzu ailesi olunca ben kötüymüşüm gibi benimle tartışıyor ya bunun için tartıştım onunla yani katlanamadım kötüymüşüm gibi bakıp cevaplarla saldırmasına..canım çok sıkkın nasıl konuşacağımı bilmiyor muyum ben? ben mi suçluyum lütfen birşeyler yazın
Artık yeter zaten sadece yanlış bir konuşma yapmak istemiyorumValla başkalarının lafına bakarsanız işiniz var. Akıl hocaları fetvacılar bitmez.
Öyle ultra zengin değil ama zengin yaniŞunu merak ettim: bu aile zengin mi?
Tahmin etmiştim. Karı koca ya babam bizi silerse diye korktuğunuz o kadar belli kiÖyle ultra zengin değil ama zengin yani
9 sene önceki ben ben değilim. Anneler bile 9 yaş farklı iki çocuğuna farklı yaklaşır farklı büyütür. Yani adam değişmiş olabilir. Daha az sınırlı biri olmus olabilir ya da daha az karışan. Size gerizekali dediginde neden siz benimle böyle konusamazsiniz deyip çıkıp gitmediniz. Eşiniz size hakaret edilince neden sizi savunsun hakaret bu.. ayrıca istersem kafama poşet geçirir öyle gezerim sizin bedeniniz kime ne? Açılmak istiyordum açıldım bitti. Sebebi ne derlerse öyle istedim dersinizMerhaba arkadaşlar. Şu an örtülüyüm ama evlenmeden önce açıktım evlendikten 1 sene sonra örtündüm. Eşimin ailesi hep örtülü kuzenleri falan değil daha çok 1.dereceden olanları. Ben de evlendikten sonra kayınpederin rahatsız edici bakışları olmaya başlayınca kendimi çok kötü hissettim. Örtülü değilim diye sürekli kayınvalideme söylemesi çocuklarına söylemesi falan aynı evde kalmıyoruz bu arada yani onlara gidince. Sadece bir ara 3 gün kalmıştım orda bebeğimle eşim 1 gün kalmıştı sonra ili çıktı şehir dışına gitmek zorunda kalmıştı kendisi sürekli seyahat gerektiren bi işte çalışıyor ben de çalışan bir kadınım.Kayınpederiö sürekli örtünmemi istiyor bana da dedi konuştu benle kardeşi de öyle yani eşimin amcası o da sürekli ona diyor yani aynı fikirdeler. Surat asmalar sofrada. Benden sanki iğrenç biriymişim gibi surat ifadesi ile bakmalar ya da görmezden gelmeler…vs bunları eşim geldiğinde hiç anlatmadım evime geçtiğimde bile. Sonra aynı yılın kış ayında örtündüm annem erken dedi yapmazsın dedi yaparım dedim buna uzak değildim sonuçta bizim ailede de örtülü kişiler var ama kimseye karışılmaz bizde. İsteyen örtünür isteyen örtünmez. Neyse örtündüm 9 sene geçti rahatsızlık duyuyorum açılmak istiyorum Özgüven problemi yaşıyorum çok kötü çirkin hissediyorum kendimi geçen senelerden beri açılmak aklımda ama halen daha böyleyim. Örtüye gereken saygıyı duymadığımı fark ettim giyinme şeklimle falan.Üstüne üstlük 2 eltim de benden sonra evlenen açıklar (benden önceki 2 eltim örtülü)ve onlara bu denilmedi diğeri 1 yıllık evli öncekine de söylenmedi açıklar yani yaz diye buraya geldi biri ben de eşime bakalım baban ona da dicek mi örtün diye iğrençmiş gibi bakacak mı diye böyle konuştuk tartıştık az önce birbirimizi kırdık sana ne yapmışlar dedi kötü bişey mi yapmışlar dövmüşler mi dedi babam dedi seni sevmiyor değil mi onlar örtünmezsin sen de açıl o zaman dedi Allah’ın emrini yerine getirmişsin dedi sinirlendi ben de yok onu demiyorum demeye çalıştım da sinirlendi yani konuşamadık bağrış çığrış gecenin bu saatinde evden çıktı az önce gecesi hareketli bir şehirde yaşıyoruz o yüzden aklım onda hız yapıcam falan dedi sinirden yani hatalı mıyım diyorum ama ailesine hiç bi saygısızlığım olmadı babası bana sen gerizekalı mısın diye kötü bi kelime kullanmıştı evliliğimizin ilk başlarında dediğini löp diye anlamadığım için bu gece bunu da konuştuk eşimle yani o zamanlar ona hemen söylememiştim çok sonra baban böyle demişti demiştim şimdiyse sürekli söylüyorsun dedi şimdiki eltimle çok rahatlar bunu görünce daha çok sinirlendim haksız buluyorum sizce haksız mıyım yani sinirden ağladım ben de kötü biri değilim gerçekten ama mevzu ailesi olunca ben kötüymüşüm gibi benimle tartışıyor ya bunun için tartıştım onunla yani katlanamadım kötüymüşüm gibi bakıp cevaplarla saldırmasına..canım çok sıkkın nasıl konuşacağımı bilmiyor muyum ben? ben mi suçluyum lütfen birşeyler yazın
Benim umrumda değil zenginlikleri zaten cimriler ancak kendilerineTahmin etmiştim. Karı koca ya babam bizi silerse diye korktuğunuz o kadar belli ki
Evet hesap verme olamaz özellikle babasına kocam gitsin ne diyorsa desin babasına işte diyebilecek mi yani var. Çünkü ben bu konuda muhattap olmak istemiyorumİstemiyorsan açıl gitsin. Ne eşine ne de babasına hesap verecek değilsin. Dinini onlar icin mi yasadın simdiye kadar?
Yani onlara demişler sözde örtünsünler diye işte diyorum acaba örtünecekler mi yoksa adam değişmemiş aynı kafa. Ama bana neden sert çıkıyorsun bu konuda onlar da anne babaları çok baskın ondan mı bilmiyorum ilgilendirmiyor da onlar ister örtünsün ister örtünmesin benim fikrim belli sadece biraz beklesem mi örtünmelerini diye o kafamı karıştırdı yoksa beni emsal gösterip onları benim üstüme salsınlar istemiyorum işte o açıldı siz bize örtünün diyorsunuz falan o yüzden bekledim de ama örtünecek gibi değiller. Ben örtü takmayacağım artık9 sene önceki ben ben değilim. Anneler bile 9 yaş farklı iki çocuğuna farklı yaklaşır farklı büyütür. Yani adam değişmiş olabilir. Daha az sınırlı biri olmus olabilir ya da daha az karışan. Size gerizekali dediginde neden siz benimle böyle konusamazsiniz deyip çıkıp gitmediniz. Eşiniz size hakaret edilince neden sizi savunsun hakaret bu.. ayrıca istersem kafama poşet geçirir öyle gezerim sizin bedeniniz kime ne? Açılmak istiyordum açıldım bitti. Sebebi ne derlerse öyle istedim dersiniz
Biliyor musunuz doğru dediniz. Açıkken dinime daha bağlıydım namazımı şimdi de kılıyorum ama açıkken dualarım şükürlerim yani içten bağlılığım çok vardı o yüzden örtünsem çok iyi örtünmeliyim derdim hep bekarken de. Hakkıyla,düzgün örtünmeyenleri eleştiren grup içerisindeydim şimdi ben de hakkıyla,düzgün örtünmüyorum o yüzden dinden biraz uzaklaştım bazen dinle ilgili eşimle de tartıştığım oluyordu benim çok bağlı olmadığımı düşünürdü o yüzden. Halbuki bir açık olarak kapalı arkadaşlarıma göre namazını kılan kuranını okuyan dışarda bile olsa makyajım akar mı diye düşünmeden abdest alır namaz kılardım arkadaşlarım da şaşırırdı şimdi ise örtüm bozulur diye bazen kılmıyorum dışarda genelde abdestli çıkarım eskiden beri o ayrı. Ama işte uzaklaştım sanki örtündüm örtünün büyüsü kaçtı bende neden böyle oldu böyle olmasına da ayrı üzülüyorum keşke örtüyle devam etseydim ama devam edemeyeceğim maalesefBaşkasının isteği üzerine kapanman yanlış olmuş, sanki millet ahlak timsalidir de karşındaki kadın açık diye rahatsızlık duyuyorlar, onlara ne, kime ne, açık olunca müslüman olmuyor musun? Her şey beklenir mi açıklardan veya açıksın diye Allahın kulu olmak mı çıkıyorsun? Kimse yargılayamaz seni (eşin dahil) bu sadece senle Allah arasında, eğer ki zorla takıyorsan çıkar derim çünkü bu seni sadece dinden soğutur, başını açıyorsun diye de kimse sana o.. Muamelesi yapamaz, herkes kendini sorgulasın önce.