Başka biri istedi diye tesettüre girilmez kusura bakmayın da onlar kim oluyor ki,başta hata yapmışsınız kendi kararınız yok mu.Üstüne üstlük 2 eltim de benden sonra evlenen açıklar (benden önceki 2 eltim örtülü)ve onlara bu denilmedi diğeri 1 yıllık evli öncekine de söylenmedi açıklar yani yaz diye buraya geldi biri ben de eşime bakalım baban ona da dicek mi örtün diye iğrençmiş gibi bakacak mı diye böyle konuştuk tartıştık az önce birbirimizi kırdık sana ne yapmışlar dedi kötü bişey mi yapmışlar dövmüşler mi dedi babam dedi seni sevmiyor değil mi onlar örtünmezsin sen de açıl o zaman dedi Allah’ın emrini yerine getirmişsin dedi
Allah için örtündüğümü düşünüyordum o zamanlar çünkü örtüye uzak biri değildim namaz kılan biriydim öncesinde de ama işte çok üzülüyorumYa o kim ki onun icin kapanıyorsun? Kula kulluk etmek icin mi kapandın…
Evet kayınpedere sevdiğin insanın babası diye bakıyoruz hepimiz saygı duyuyoruz vs,ama onun emrinde yaşamıyoruz ?Evet çok suçluyorum kendimi yani Allah için kapandığımı düşünüyordum ama baktım ki öyle değilmiş bunun vicdan azabını çekiyorum bunun farkına çok sonra vardım giyimime örtüme o saygıyı vermemek beni rahatsız ediyor ne zamandır. Kayınpeder de sevdiğiniz insanın babası gözüyle bakıyorsunuz işte
Ben o gözle bakmıyorum kocayı alıyorum nikahıma babasını değil ki?Evet çok suçluyorum kendimi yani Allah için kapandığımı düşünüyordum ama baktım ki öyle değilmiş bunun vicdan azabını çekiyorum bunun farkına çok sonra vardım giyimime örtüme o saygıyı vermemek beni rahatsız ediyor ne zamandır. Kayınpeder de sevdiğiniz insanın babası gözüyle bakıyorsunuz işte
Maalesef bu arkadaşta da iş yok kusura bakmasın da adam hep rencide etmiş sofrada bile ters ters bakmış,bu Hanım hem susmuş hem de eşine söylememiş aradan 9 yıl geçmiş şimdi lafını ediyor,Diğer gelinlere laf edemezler çünkü eşleri arkalarında. Senin kocanda iş yok.
Evet farklıyız eşim de diyor ki babam öyle konuşur şakalaşır. Kolaylıkla ağzına geleni söyleyen biri yani o zamanlar öyle anlatıyordu şimdiki tartışmamızda da öyle söyledi ben de cevabını verdim babam bile bana öyle şeyler dememiştir dedim haksızlık falan deyince köpürdü tabi eşim de çabuk öfkelenen biri sıkıldım bunların sinirli hallerindenBiri için açılıp kapanmak çok yanlış. Zaten en büyük hata eşinizle evlenmek olmuş çünkü tamamen farklısınız ve seviyorum diye bu farklı yaşayış biçimlerini görmezden geliyorsunuz sonucu da ne yazık ki ağır oluyor. Eşiniz karışamaz ailesi hiiiç karışamaz. Çok şükür bunca zaman bu tip insanlara denk gelmedim ama gelsem ağır konuşurum hayatları boyunca sözümü unutamazlar. Ben onlara niye açık değilsiniz deyip küçümser bakışlar atsam ne hissederler acaba? Aynı şey işte. Ne diyim Allah sabır versin.
Çoğu kabulleniş özenti baskı ve şiddetin ürünüdürSonunu okumadım sinirlenip. O kp sana gerizekalı mısın? dedi sende onun gözüne girmek için mi kapandın yani? Hadi buyur burdan yak.
Ben asla birdaha muhattap olmam net sevmiyor. Eşim ne yapıyorsa yapsın görüşsün bana ne. Kılık kıyafetime daha özenirdim çatlasınlar diye degiştirmezdim kime ne kendine baksın sivri zekalı.