Başkasının isteği ile örtünmek ve vicdan azabı..araftayımm yardımmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Babası benimle öyle konuştuktan sonra anlatmadım yani sıcağı sıcağına anlatmadım. Bikaç ay sonra çünkü bişey olmuştu babasına soğuk davrandım falan böyle konusu açıldı anlatmıştım yoksa 9 yıl sonra değil . Olaydan birkaç ay sonraydı anlatmam. Çünkü ters konuşması ile ilgili konu açılmıştı ben konuşmam dedim babanla o da ne oldu diye sorunca anlatmıştım. O da konulması öyledir üzerine alma vs demişti . Ailesinin yanından gelmişti işte bu geline ahmak dedi babam falan tebessüm edip anlatması üzerine açıldı konu yoksa ben ailesiyle ilgili tek bi soru sormadım yani babamın konuşması öyle sana özel değil demek için anlattı muhtemelen ama devamı geldi tartışma bağırış çağırış oldu. Babasının gelinlere kötü davranmasını neden isteyeyim ? Sadece bana yapılan baskı onlara da yapılacak mı diye gözlemleyeceğim neden bu baskı yapıldı bana o zaman kendini dindar diye kesin çizgilerle bunu yaptı şimdi dindar değil mi neden bunu soruyorum yoksa diğerleriyle bir problemim yok bana bu yapılmasaydı umrumda değil onların nasıl oldukları. Ayrıca kendi eşine kötü davranmasın diye de kayınvalidemin eksiklerini görmesin diye de övdüm kayınvalidemi yani bunun gibi şeyler. Kadınlara kötü davranılmasına karşıyım.Eşimin arada kalmasını pek istemiyorum ama babasına bakış açımı da biliyor

Gittim bir süre sonra çift terapisi önerildi eşim de istemedi sonra iş yoğunluğum çocuklar derken kendime yine vakit ayıramadım ama bu kararımdan ötürü gitmedim psikoloğa evlilik için daha çok gittim. Bikaç ay sonra söyledim o da bişey demedi ve darlamıyorum neyse onu söylüyorum pardon söyleyemiyorum çünkü tartışmadan öteye gidemiyoruz

Takmasam keşke ben de çok isterdim. Kendi hayatıma zaten bakmaya çalışıyorum iş ev çocuklar evlilik derken zor ve yoğun geçiyor herşey. Artık kimse umrumda değil çekirdek ailem dışında

Bu konuda kimseyi dinlemek zorunda değilsin. Baş örtüsü farz kılınmış olabilir ama dinde kesinlikle bu konuda zorlama yok . Senin kp ve ülkemizde bazı kesimler bu mevzu da haddini aşıyor
Zaten kimse umrumda değil eşim dışında onunla problem yaşamayalım yeter çünkü babasıgil zaten anlamayacaktır bu durumu hoşlanmayacaktır bu da çok önemli değil benim için

Kapanmak benim tercihim deyip kendi isteğinizle kapanmaliydiniz.Kayinbaba isteği ile değil.Muhtemelen esinizde sizi savunmamız.Artik yeni nesile de öyle karisilmaz.Ve adamın kafa yapısı da değişmiş olabilir.

Bütün hata sizde. Kp laf söylüyormuş, yok surat ediyormuş, diye diye takıntı yapmışsınız. Yapmasaydınız. Silah zoruyla olmadı ya. Umursamayacaktiniz.

Ben açık bir kadındım. Rofleli sarı saçlar, makyajlar, taytlar vs... Birkaç ay önce kapandım. Herkes şok. Eşim, kardeşlerim, babam vs benden beklemiyorlardi. Çünkü hiç bir zaman aklımda yoktu.

Ama bu kapanma, ben istediğim için oldu eğer biri bana zorla diretseydi asla kapanmazdim. Çünkü kimse beni zorlayamaz.

Siz de ya açılın istediğinizi yapın ya da kapalı olup kocanız kavga etmeyi bırakın. Yoksa hayatı kendinize dar edersiniz.

9 sene kendinize eziyet etmişsiniz. Madem istemiyorsunuz kim ne der diye düşünmeyin açılın. Bu tür şeyler insanın içinden gelerek olur. Başkasının hatrı ya da zorlaması ile olmaz.

Kayınpeder iğrenç birini görmek için,o zaman keşke aynadan kendisine bir baksaymış..

Bu aralar kaynana gibi olmak isteyen kayınbabalar türedi.

Zamanında tepkinizi verseymişsiniz keşke ama hayat sizin. Karar sizin eşinizle çok eski konulara gitmeden yapmak istediğinizi yapın. İnsanların özellikle bu erkeklerin sizin kılık kıyafetinizle egolarını şişirmelerine izın vermeyin.

Çok istiyorlarsa kendileri sarıklarla çarıklarla gezsinler

Sizin babanız eşinize gerizekalı dese eşiniz sorun çıkmasın deyip susup oturur mu? Siz de pişkin pişkin ya şaka yapıyor babam der misiniz? Bundan sonra böyle davranacaksın böyle giyineceksin, biz ne dersek onu yapacaksın dese kocanız o saniye basıp gider mi yoksa aman karıcım ağzımızın tadı bozulmasın babandır söylesin mi der? Çok önem verilmesi gereken biri değil kocanız, tam tersi beş para etmez bencil biri. İnsan olanın içine oturur eşine yapılan hakaret.

Hep başkaları yüzünden değil mi? Kimsenin hatası yok, ben bana dikte edileni canı gönülden gittim yaptım deme yok. Zaten istiyordunuz ama kayınpeder emredene kadar yapmadınız. Kayınpeder suçlu, kayınpederin kardeşi suçlu, açık giyindiği için eltiler kötü ama sizi babasına ezdiren koca iyi onunla aram bozulmasın. Hatanızın bedelini kendinize kesin başkalarına değil. Bakalım diğer gelinlere de öyle yapacak mı diye oturup beklediniz ve gelinler çetin ceviz çıkınca yıkıldınız mı? Bana yapılan onlara da yapılsın istediniz mi gerçekten?

Eşiniz tarafından ‘kötülük’ dövmek olarak algılanıyor farkında mısınız?
Tesettür iyi olmuş ama bence sizi asıl rahatsız eden diğer gelinlere olan esneklik. Kimsenin sözyle değil allahın emriyle kapandınız, 8-9 sene de iyi bir süre,ha baktınız hiç baş edemiyorsunuz hazır olduğunuz vakit yeniden girersiniz. Ama sizin mutluluğunuz tesettürde değil, özgüvende ve diğer gelinlerle olan adaletsizlikte. Ben olsam açmazdım tesettürümü.

Çevremde o kadar çok kişi açılıyor ki. Tek gördüğüm hepsinin artık daha mutlu olduğu. Bu sizin tercihiniz. Kayınbabanızın terbiyesizliği yüzünden kendinizi niye üzüyorsunuz? Açılmak istiyorsanız açılın gitsin. Ne istiyorsanız onu yapın.

Ailesindeki herkes türbanlı ve anne tarafımdaki herkesin vakit namazlarına kadar kıldığı bir ortamda dört abi, bir baba, beş amca ve yığınla erkek kuzen arasında büyüdüm ve kapanmayı istemeyen ve bu konuda daha çocuk yaşta tavır koyup haklarını koruyan bir birey oldum. Hiçkimse bu konuda ağzını açıp tek kelime de edemedi.
Sizin yerinizde olsaydım şimdi, kayınpederimle konuşurdum.
"Zamanında bana yaptığınız baskılar yüzünden kendi rızam dışında kapandım.
Ama bana yaptığınız zorbalığı sonraki gelinlerinize yapmadınız. Bana gerizekalı bile dediniz. Ben kendi edebimdem bunları kocama anlatmadım .Şimdi yıllar sonra sizin bu tavrınız yüzünden eşimle aram bozuluyor. Hatanızı düzeltin ve bizim hayatımıza lütfen bir daha karışmayın. Karı koca arasına aileler giremez. Kaldı ki kapanmak ya da kapanmamak benim bireysel kararım. Bu sizi hiç ilgilendirmez" demezseniz, bu tartışmalar uzar.
Edepli edebinden susar, edepsiz ben susturdum sanır diye bir laf var.
Hadsize hadsiz demek zorundasınız. En fazla bunun için bir tartışma daha yaşanır ama bir daha hiçkimse sizin hayatınıza müdahale edemez.

Ya güzelim hayatlarınızı onun bunun için harcıyorsunuz, ne kadar yazık.
Bi tane hayatınız var, biricik ve ne kadar kıymetli. Hayatınız sizin hazineniz.
Değdi mi 9 koca yılı bi yobazın iki pis bakışı yüzünden kahır içinde geçirmeye?
Hayat sizin. İnancınız da başınızdaki örtüde değil kalbinizde. Kim ne karışır, allah mı bunlar? Mutlu olmak, kendinizi iyi hissetmek elinizde, lütfen kendinizi nasıl mutlu hissediyorsanız öyle yaşayın. Yazık hayatınıza..

Cümlelerinize hayran kaldım maşallah. Ama karşı taraf bunu algılayabilir mi onu düşündüm.

Cümlelerinize hayran kaldım maşallah. Ama karşı taraf bunu algılayabilir mi onu düşündüm.
Onların algılaması inanın önemli değil ama emin olun algılarlar. Sadece işlerine gelmez.
Duymaktan haz etmeyecekler ve belki gene hakaretler edecekler ama konu sahibinin içi soğur. Benim bile kanıma dokundu. Kula Allah'ın soracağı soruları soramaz hiçkimse. Herkes kendi hayatından sorumludur. Yazık olmuş kadıncağız kaç sene bunlara maruz kalıp mutsuz olmuş. Bunların tek sebebi susup içimize atmamız.
Atmasın artık.

sizin günahınız sizin ya böyle saçmalık mı olur? baştan tavrınızı koymamışsınız amcaya kadar karışma hakkı doğmuş. hayatınız bu kadar mı ucuz da başkaları yönetiyor?

Bu kadar önem veriyorlarsa açıkla evlenmeyecekti en baştan.
Kimse kimseyi değiştirmemeli.
yaptıkları çok çirkin. O kadar önem veriyorlarsa evlenmenize karşı duracaklardı. Eşiniz de tercihini baştan yapacaktı. Evlenelim ben kapatırım düşüncesi kadar çirkin bir düşünce olmamalı. Zorbalık bu

Kpnin gerizekalı mısın lafını içinizde tutup tutup seneler sonra ortaya çıkarırsanız adam ne yapsın ? Babasına gidip sen seneler önce karıma böyle böyle demişsin diye mi konuya girsin. Baştan yutmamalıydınız. Zaten o laftan sonra nasıl kıyamet koparmayıp bide üzerine gözlerine girmek için kapandınız anlamadım. Bence açılmak istiyorsanız hemen açılın ve her şeye yeniden başlayın. Size edilen laflara da seneler sonra değil anında tepki verin.

Lisede kapanan ve tesettürü çok severek giyen biri olarak hep dedim çevreme de . Bu tür şeyler zorlama ile olmaz asla . Hele şu mantığı hiç anlamıyorum kızı açık seviyorsun öyle tanıyorsun hayatını biliyorsun ama evlenince hayır onları bırak benim istediğim gibi ol diyorsun. Böyle saçma bir düşünce olmaz . Bana tesettürünü bırakırsan evlenirim diyen birine asla taviz vermezdim siz de vermemeliydiniz. Bir kayınpeder gelinine nasıl bu cümleleri kurar bir eş buna neden müsade eder ben anlamıyorum. Açılmak isterseniz bu sizin kararınız başkaları umrunuzda olmasın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…