Babası benimle öyle konuştuktan sonra anlatmadım yani sıcağı sıcağına anlatmadım. Bikaç ay sonra çünkü bişey olmuştu babasına soğuk davrandım falan böyle konusu açıldı anlatmıştım yoksa 9 yıl sonra değil . Olaydan birkaç ay sonraydı anlatmam. Çünkü ters konuşması ile ilgili konu açılmıştı ben konuşmam dedim babanla o da ne oldu diye sorunca anlatmıştım. O da konulması öyledir üzerine alma vs demişti . Ailesinin yanından gelmişti işte bu geline ahmak dedi babam falan tebessüm edip anlatması üzerine açıldı konu yoksa ben ailesiyle ilgili tek bi soru sormadım yani babamın konuşması öyle sana özel değil demek için anlattı muhtemelen ama devamı geldi tartışma bağırış çağırış oldu. Babasının gelinlere kötü davranmasını neden isteyeyim ? Sadece bana yapılan baskı onlara da yapılacak mı diye gözlemleyeceğim neden bu baskı yapıldı bana o zaman kendini dindar diye kesin çizgilerle bunu yaptı şimdi dindar değil mi neden bunu soruyorum yoksa diğerleriyle bir problemim yok bana bu yapılmasaydı umrumda değil onların nasıl oldukları. Ayrıca kendi eşine kötü davranmasın diye de kayınvalidemin eksiklerini görmesin diye de övdüm kayınvalidemi yani bunun gibi şeyler. Kadınlara kötü davranılmasına karşıyım.Eşimin arada kalmasını pek istemiyorum ama babasına bakış açımı da biliyorEşinizin zamanda geri gidip de babasından o geri zekalı lafının hesabını sorabilmesi mümkün olmadığına göre hakikaten ya olay olduğunda söyleyecektiniz ya da sonradan baban bana böyle konuştu ben artık kendisiyle gerekmedikçe muhatap olmak istemiyorum deyip bitirecektiniz. Adam da bir yerde haklı ört bas edip sonra anlattığınız bir olayı kaç yıldır dönüp dönüp söylemeniz rahatsız edici ve faydasız. Ayrıca üçüncü şahıslar için kavga etmeyelim deyip eş ailesinin konusu açan sizsiniz. Eş ailesi şu an size bir şey söyler ya da yapar eşinizden taraf olmasını istersiniz ama geçmişte şöyleydi filan demek mantıksız. Hele de eltilere bana olduğu gibi kötü davranmadılar diye sızlanmak çok fena. Kayınpeder eltilerin tepesine binse adaletli davranıldı diye içiniz rahat mı edecek. Ayrıca anladığım kadarıyla eşiniz açılmanızı sorun çıkarmıyor e siz neden açılırsam ailesiyle sorun yaşarsa diye stres oluyorsunuz ki. Siz kararınızı verin eşiniz de ailesiyle ne yaşarsa yaşasın, vaktiyle çok alttan aldım onları artık çekemiyoruz dersiniz eşiniz arkanızda durmazsa o zaman kavgayı koparırsınız.
Gittim bir süre sonra çift terapisi önerildi eşim de istemedi sonra iş yoğunluğum çocuklar derken kendime yine vakit ayıramadım ama bu kararımdan ötürü gitmedim psikoloğa evlilik için daha çok gittim. Bikaç ay sonra söyledim o da bişey demedi ve darlamıyorum neyse onu söylüyorum pardon söyleyemiyorum çünkü tartışmadan öteye gidemiyoruzSizi rahatsiz edecek derecede kararlar aldiracak kadar, cekingen ve duygusalsaniz,
üstüne bu aldığınız karardan dolayi sürekli aile icinde huzursuzluk varsa, gidip psikolojik yardım alın, sonrada öyle devam edip edemeyeceginize karar verin.
Bir de, anlayamadığım sizi ortunmeye zorlayan eşiniz değil, size bu konuda baskı yaptiklarini da ona söylememişsiniz.
Şimdi adamı niye darliyorsunuz?
Takmasam keşke ben de çok isterdim. Kendi hayatıma zaten bakmaya çalışıyorum iş ev çocuklar evlilik derken zor ve yoğun geçiyor herşey. Artık kimse umrumda değil çekirdek ailem dışındaAynı b*kun lacivertini yaşadım yıllarca, düzelmiyor ve asla laf anlamıyorlar. Çünkü ailesi ya toz konduramıyor. Çoğu erkek adaleti sağlayamıyor malesef. Bence siz önce bi istediğiniz hayat tarzına dönün. Kimin ne dediğini de umursamadan. Onlara ne ayrıca, mezar tek kişilik kimse sizin için yanmayacak herkes kendinden sorumlu. Sonra da deyin ki ben bu hıyar herife ne anlatsam da anlamayacak amaaaaann öperim geçmişini deyip yap bir kahve ☺ kız ben artık öyle yapıyorum yoksa baş edilecek gibi değillerbende lisede kapandım 1 buçuk ay sonra eşarbı ütülerken bile ağlıyodum ben naaptım diye. Siz isteyerek değil başkası beyninize empoze etmiş o yüzden kapanmışsınız pişmanlık duyulacak bir durum olmasın bu, biraz da saçı açık durun nolacak sanki, beğenmeyen önünden yesin
Zaten kimse umrumda değil eşim dışında onunla problem yaşamayalım yeter çünkü babasıgil zaten anlamayacaktır bu durumu hoşlanmayacaktır bu da çok önemli değil benim içinBu konuda kimseyi dinlemek zorunda değilsin. Baş örtüsü farz kılınmış olabilir ama dinde kesinlikle bu konuda zorlama yok . Senin kp ve ülkemizde bazı kesimler bu mevzu da haddini aşıyor
Kapanmak benim tercihim deyip kendi isteğinizle kapanmaliydiniz.Kayinbaba isteği ile değil.Muhtemelen esinizde sizi savunmamız.Artik yeni nesile de öyle karisilmaz.Ve adamın kafa yapısı da değişmiş olabilir.Merhaba arkadaşlar. Şu an örtülüyüm ama evlenmeden önce açıktım evlendikten 1 sene sonra örtündüm. Eşimin ailesi hep örtülü kuzenleri falan değil daha çok 1.dereceden olanları. Ben de evlendikten sonra kayınpederin rahatsız edici bakışları olmaya başlayınca kendimi çok kötü hissettim. Örtülü değilim diye sürekli kayınvalideme söylemesi çocuklarına söylemesi falan aynı evde kalmıyoruz bu arada yani onlara gidince. Sadece bir ara 3 gün kalmıştım orda bebeğimle eşim 1 gün kalmıştı sonra ili çıktı şehir dışına gitmek zorunda kalmıştı kendisi sürekli seyahat gerektiren bi işte çalışıyor ben de çalışan bir kadınım.Kayınpederiö sürekli örtünmemi istiyor bana da dedi konuştu benle kardeşi de öyle yani eşimin amcası o da sürekli ona diyor yani aynı fikirdeler. Surat asmalar sofrada. Benden sanki iğrenç biriymişim gibi surat ifadesi ile bakmalar ya da görmezden gelmeler…vs bunları eşim geldiğinde hiç anlatmadım evime geçtiğimde bile. Sonra aynı yılın kış ayında örtündüm annem erken dedi yapmazsın dedi yaparım dedim buna uzak değildim sonuçta bizim ailede de örtülü kişiler var ama kimseye karışılmaz bizde. İsteyen örtünür isteyen örtünmez. Neyse örtündüm 9 sene geçti rahatsızlık duyuyorum açılmak istiyorum Özgüven problemi yaşıyorum çok kötü çirkin hissediyorum kendimi geçen senelerden beri açılmak aklımda ama halen daha böyleyim. Örtüye gereken saygıyı duymadığımı fark ettim giyinme şeklimle falan.Üstüne üstlük 2 eltim de benden sonra evlenen açıklar (benden önceki 2 eltim örtülü)ve onlara bu denilmedi diğeri 1 yıllık evli öncekine de söylenmedi açıklar yani yaz diye buraya geldi biri ben de eşime bakalım baban ona da dicek mi örtün diye iğrençmiş gibi bakacak mı diye böyle konuştuk tartıştık az önce birbirimizi kırdık sana ne yapmışlar dedi kötü bişey mi yapmışlar dövmüşler mi dedi babam dedi seni sevmiyor değil mi onlar örtünmezsin sen de açıl o zaman dedi Allah’ın emrini yerine getirmişsin dedi sinirlendi ben de yok onu demiyorum demeye çalıştım da sinirlendi yani konuşamadık bağrış çığrış gecenin bu saatinde evden çıktı az önce gecesi hareketli bir şehirde yaşıyoruz o yüzden aklım onda hız yapıcam falan dedi sinirden yani hatalı mıyım diyorum ama ailesine hiç bi saygısızlığım olmadı babası bana sen gerizekalı mısın diye kötü bi kelime kullanmıştı evliliğimizin ilk başlarında dediğini löp diye anlamadığım için bu gece bunu da konuştuk eşimle yani o zamanlar ona hemen söylememiştim çok sonra baban böyle demişti demiştim şimdiyse sürekli söylüyorsun dedi şimdiki eltimle çok rahatlar bunu görünce daha çok sinirlendim haksız buluyorum sizce haksız mıyım yani sinirden ağladım ben de kötü biri değilim gerçekten ama mevzu ailesi olunca ben kötüymüşüm gibi benimle tartışıyor ya bunun için tartıştım onunla yani katlanamadım kötüymüşüm gibi bakıp cevaplarla saldırmasına..canım çok sıkkın nasıl konuşacağımı bilmiyor muyum ben? ben mi suçluyum lütfen birşeyler yazın
Kayınpeder iğrenç birini görmek için,o zaman keşke aynadan kendisine bir baksaymış..Merhaba arkadaşlar. Şu an örtülüyüm ama evlenmeden önce açıktım evlendikten 1 sene sonra örtündüm. Eşimin ailesi hep örtülü kuzenleri falan değil daha çok 1.dereceden olanları. Ben de evlendikten sonra kayınpederin rahatsız edici bakışları olmaya başlayınca kendimi çok kötü hissettim. Örtülü değilim diye sürekli kayınvalideme söylemesi çocuklarına söylemesi falan aynı evde kalmıyoruz bu arada yani onlara gidince. Sadece bir ara 3 gün kalmıştım orda bebeğimle eşim 1 gün kalmıştı sonra ili çıktı şehir dışına gitmek zorunda kalmıştı kendisi sürekli seyahat gerektiren bi işte çalışıyor ben de çalışan bir kadınım.Kayınpederiö sürekli örtünmemi istiyor bana da dedi konuştu benle kardeşi de öyle yani eşimin amcası o da sürekli ona diyor yani aynı fikirdeler. Surat asmalar sofrada. Benden sanki iğrenç biriymişim gibi surat ifadesi ile bakmalar ya da görmezden gelmeler…vs bunları eşim geldiğinde hiç anlatmadım evime geçtiğimde bile. Sonra aynı yılın kış ayında örtündüm annem erken dedi yapmazsın dedi yaparım dedim buna uzak değildim sonuçta bizim ailede de örtülü kişiler var ama kimseye karışılmaz bizde. İsteyen örtünür isteyen örtünmez. Neyse örtündüm 9 sene geçti rahatsızlık duyuyorum açılmak istiyorum Özgüven problemi yaşıyorum çok kötü çirkin hissediyorum kendimi geçen senelerden beri açılmak aklımda ama halen daha böyleyim. Örtüye gereken saygıyı duymadığımı fark ettim giyinme şeklimle falan.Üstüne üstlük 2 eltim de benden sonra evlenen açıklar (benden önceki 2 eltim örtülü)ve onlara bu denilmedi diğeri 1 yıllık evli öncekine de söylenmedi açıklar yani yaz diye buraya geldi biri ben de eşime bakalım baban ona da dicek mi örtün diye iğrençmiş gibi bakacak mı diye böyle konuştuk tartıştık az önce birbirimizi kırdık sana ne yapmışlar dedi kötü bişey mi yapmışlar dövmüşler mi dedi babam dedi seni sevmiyor değil mi onlar örtünmezsin sen de açıl o zaman dedi Allah’ın emrini yerine getirmişsin dedi sinirlendi ben de yok onu demiyorum demeye çalıştım da sinirlendi yani konuşamadık bağrış çığrış gecenin bu saatinde evden çıktı az önce gecesi hareketli bir şehirde yaşıyoruz o yüzden aklım onda hız yapıcam falan dedi sinirden yani hatalı mıyım diyorum ama ailesine hiç bi saygısızlığım olmadı babası bana sen gerizekalı mısın diye kötü bi kelime kullanmıştı evliliğimizin ilk başlarında dediğini löp diye anlamadığım için bu gece bunu da konuştuk eşimle yani o zamanlar ona hemen söylememiştim çok sonra baban böyle demişti demiştim şimdiyse sürekli söylüyorsun dedi şimdiki eltimle çok rahatlar bunu görünce daha çok sinirlendim haksız buluyorum sizce haksız mıyım yani sinirden ağladım ben de kötü biri değilim gerçekten ama mevzu ailesi olunca ben kötüymüşüm gibi benimle tartışıyor ya bunun için tartıştım onunla yani katlanamadım kötüymüşüm gibi bakıp cevaplarla saldırmasına..canım çok sıkkın nasıl konuşacağımı bilmiyor muyum ben? ben mi suçluyum lütfen birşeyler yazın
Sizin babanız eşinize gerizekalı dese eşiniz sorun çıkmasın deyip susup oturur mu? Siz de pişkin pişkin ya şaka yapıyor babam der misiniz? Bundan sonra böyle davranacaksın böyle giyineceksin, biz ne dersek onu yapacaksın dese kocanız o saniye basıp gider mi yoksa aman karıcım ağzımızın tadı bozulmasın babandır söylesin mi der? Çok önem verilmesi gereken biri değil kocanız, tam tersi beş para etmez bencil biri. İnsan olanın içine oturur eşine yapılan hakaret.Onları artık dinlemiyorum zaten hatam bu. Sorun şu ki eşimle aramın bozulmasından dolayı tedirginim bu konuda sıkıntı çıksın istemiyorum çünkü aile konusu açılınca konuşmak o kadar zor ki bişeyler oluyor ona nedense bu kadar da savunucuları değildi gerçekten değildi
Çevremde o kadar çok kişi açılıyor ki. Tek gördüğüm hepsinin artık daha mutlu olduğu. Bu sizin tercihiniz. Kayınbabanızın terbiyesizliği yüzünden kendinizi niye üzüyorsunuz? Açılmak istiyorsanız açılın gitsin. Ne istiyorsanız onu yapın.Merhaba arkadaşlar. Şu an örtülüyüm ama evlenmeden önce açıktım evlendikten 1 sene sonra örtündüm. Eşimin ailesi hep örtülü kuzenleri falan değil daha çok 1.dereceden olanları. Ben de evlendikten sonra kayınpederin rahatsız edici bakışları olmaya başlayınca kendimi çok kötü hissettim. Örtülü değilim diye sürekli kayınvalideme söylemesi çocuklarına söylemesi falan aynı evde kalmıyoruz bu arada yani onlara gidince. Sadece bir ara 3 gün kalmıştım orda bebeğimle eşim 1 gün kalmıştı sonra ili çıktı şehir dışına gitmek zorunda kalmıştı kendisi sürekli seyahat gerektiren bi işte çalışıyor ben de çalışan bir kadınım.Kayınpederiö sürekli örtünmemi istiyor bana da dedi konuştu benle kardeşi de öyle yani eşimin amcası o da sürekli ona diyor yani aynı fikirdeler. Surat asmalar sofrada. Benden sanki iğrenç biriymişim gibi surat ifadesi ile bakmalar ya da görmezden gelmeler…vs bunları eşim geldiğinde hiç anlatmadım evime geçtiğimde bile. Sonra aynı yılın kış ayında örtündüm annem erken dedi yapmazsın dedi yaparım dedim buna uzak değildim sonuçta bizim ailede de örtülü kişiler var ama kimseye karışılmaz bizde. İsteyen örtünür isteyen örtünmez. Neyse örtündüm 9 sene geçti rahatsızlık duyuyorum açılmak istiyorum Özgüven problemi yaşıyorum çok kötü çirkin hissediyorum kendimi geçen senelerden beri açılmak aklımda ama halen daha böyleyim. Örtüye gereken saygıyı duymadığımı fark ettim giyinme şeklimle falan.Üstüne üstlük 2 eltim de benden sonra evlenen açıklar (benden önceki 2 eltim örtülü)ve onlara bu denilmedi diğeri 1 yıllık evli öncekine de söylenmedi açıklar yani yaz diye buraya geldi biri ben de eşime bakalım baban ona da dicek mi örtün diye iğrençmiş gibi bakacak mı diye böyle konuştuk tartıştık az önce birbirimizi kırdık sana ne yapmışlar dedi kötü bişey mi yapmışlar dövmüşler mi dedi babam dedi seni sevmiyor değil mi onlar örtünmezsin sen de açıl o zaman dedi Allah’ın emrini yerine getirmişsin dedi sinirlendi ben de yok onu demiyorum demeye çalıştım da sinirlendi yani konuşamadık bağrış çığrış gecenin bu saatinde evden çıktı az önce gecesi hareketli bir şehirde yaşıyoruz o yüzden aklım onda hız yapıcam falan dedi sinirden yani hatalı mıyım diyorum ama ailesine hiç bi saygısızlığım olmadı babası bana sen gerizekalı mısın diye kötü bi kelime kullanmıştı evliliğimizin ilk başlarında dediğini löp diye anlamadığım için bu gece bunu da konuştuk eşimle yani o zamanlar ona hemen söylememiştim çok sonra baban böyle demişti demiştim şimdiyse sürekli söylüyorsun dedi şimdiki eltimle çok rahatlar bunu görünce daha çok sinirlendim haksız buluyorum sizce haksız mıyım yani sinirden ağladım ben de kötü biri değilim gerçekten ama mevzu ailesi olunca ben kötüymüşüm gibi benimle tartışıyor ya bunun için tartıştım onunla yani katlanamadım kötüymüşüm gibi bakıp cevaplarla saldırmasına..canım çok sıkkın nasıl konuşacağımı bilmiyor muyum ben? ben mi suçluyum lütfen birşeyler yazın
Cümlelerinize hayran kaldım maşallah. Ama karşı taraf bunu algılayabilir mi onu düşündüm.Ailesindeki herkes türbanlı ve anne tarafımdaki herkesin vakit namazlarına kadar kıldığı bir ortamda dört abi, bir baba, beş amca ve yığınla erkek kuzen arasında büyüdüm ve kapanmayı istemeyen ve bu konuda daha çocuk yaşta tavır koyup haklarını koruyan bir birey oldum. Hiçkimse bu konuda ağzını açıp tek kelime de edemedi.
Sizin yerinizde olsaydım şimdi, kayınpederimle konuşurdum.
"Zamanında bana yaptığınız baskılar yüzünden kendi rızam dışında kapandım.
Ama bana yaptığınız zorbalığı sonraki gelinlerinize yapmadınız. Bana gerizekalı bile dediniz. Ben kendi edebimdem bunları kocama anlatmadım .Şimdi yıllar sonra sizin bu tavrınız yüzünden eşimle aram bozuluyor. Hatanızı düzeltin ve bizim hayatımıza lütfen bir daha karışmayın. Karı koca arasına aileler giremez. Kaldı ki kapanmak ya da kapanmamak benim bireysel kararım. Bu sizi hiç ilgilendirmez" demezseniz, bu tartışmalar uzar.
Edepli edebinden susar, edepsiz ben susturdum sanır diye bir laf var.
Hadsize hadsiz demek zorundasınız. En fazla bunun için bir tartışma daha yaşanır ama bir daha hiçkimse sizin hayatınıza müdahale edemez.
Onların algılaması inanın önemli değil ama emin olun algılarlar. Sadece işlerine gelmez.Cümlelerinize hayran kaldım maşallah. Ama karşı taraf bunu algılayabilir mi onu düşündüm.
sizin günahınız sizin ya böyle saçmalık mı olur? baştan tavrınızı koymamışsınız amcaya kadar karışma hakkı doğmuş. hayatınız bu kadar mı ucuz da başkaları yönetiyor?Merhaba arkadaşlar. Şu an örtülüyüm ama evlenmeden önce açıktım evlendikten 1 sene sonra örtündüm. Eşimin ailesi hep örtülü kuzenleri falan değil daha çok 1.dereceden olanları. Ben de evlendikten sonra kayınpederin rahatsız edici bakışları olmaya başlayınca kendimi çok kötü hissettim. Örtülü değilim diye sürekli kayınvalideme söylemesi çocuklarına söylemesi falan aynı evde kalmıyoruz bu arada yani onlara gidince. Sadece bir ara 3 gün kalmıştım orda bebeğimle eşim 1 gün kalmıştı sonra ili çıktı şehir dışına gitmek zorunda kalmıştı kendisi sürekli seyahat gerektiren bi işte çalışıyor ben de çalışan bir kadınım.Kayınpederiö sürekli örtünmemi istiyor bana da dedi konuştu benle kardeşi de öyle yani eşimin amcası o da sürekli ona diyor yani aynı fikirdeler. Surat asmalar sofrada. Benden sanki iğrenç biriymişim gibi surat ifadesi ile bakmalar ya da görmezden gelmeler…vs bunları eşim geldiğinde hiç anlatmadım evime geçtiğimde bile. Sonra aynı yılın kış ayında örtündüm annem erken dedi yapmazsın dedi yaparım dedim buna uzak değildim sonuçta bizim ailede de örtülü kişiler var ama kimseye karışılmaz bizde. İsteyen örtünür isteyen örtünmez. Neyse örtündüm 9 sene geçti rahatsızlık duyuyorum açılmak istiyorum Özgüven problemi yaşıyorum çok kötü çirkin hissediyorum kendimi geçen senelerden beri açılmak aklımda ama halen daha böyleyim. Örtüye gereken saygıyı duymadığımı fark ettim giyinme şeklimle falan.Üstüne üstlük 2 eltim de benden sonra evlenen açıklar (benden önceki 2 eltim örtülü)ve onlara bu denilmedi diğeri 1 yıllık evli öncekine de söylenmedi açıklar yani yaz diye buraya geldi biri ben de eşime bakalım baban ona da dicek mi örtün diye iğrençmiş gibi bakacak mı diye böyle konuştuk tartıştık az önce birbirimizi kırdık sana ne yapmışlar dedi kötü bişey mi yapmışlar dövmüşler mi dedi babam dedi seni sevmiyor değil mi onlar örtünmezsin sen de açıl o zaman dedi Allah’ın emrini yerine getirmişsin dedi sinirlendi ben de yok onu demiyorum demeye çalıştım da sinirlendi yani konuşamadık bağrış çığrış gecenin bu saatinde evden çıktı az önce gecesi hareketli bir şehirde yaşıyoruz o yüzden aklım onda hız yapıcam falan dedi sinirden yani hatalı mıyım diyorum ama ailesine hiç bi saygısızlığım olmadı babası bana sen gerizekalı mısın diye kötü bi kelime kullanmıştı evliliğimizin ilk başlarında dediğini löp diye anlamadığım için bu gece bunu da konuştuk eşimle yani o zamanlar ona hemen söylememiştim çok sonra baban böyle demişti demiştim şimdiyse sürekli söylüyorsun dedi şimdiki eltimle çok rahatlar bunu görünce daha çok sinirlendim haksız buluyorum sizce haksız mıyım yani sinirden ağladım ben de kötü biri değilim gerçekten ama mevzu ailesi olunca ben kötüymüşüm gibi benimle tartışıyor ya bunun için tartıştım onunla yani katlanamadım kötüymüşüm gibi bakıp cevaplarla saldırmasına..canım çok sıkkın nasıl konuşacağımı bilmiyor muyum ben? ben mi suçluyum lütfen birşeyler yazın
Lisede kapanan ve tesettürü çok severek giyen biri olarak hep dedim çevreme de . Bu tür şeyler zorlama ile olmaz asla . Hele şu mantığı hiç anlamıyorum kızı açık seviyorsun öyle tanıyorsun hayatını biliyorsun ama evlenince hayır onları bırak benim istediğim gibi ol diyorsun. Böyle saçma bir düşünce olmaz . Bana tesettürünü bırakırsan evlenirim diyen birine asla taviz vermezdim siz de vermemeliydiniz. Bir kayınpeder gelinine nasıl bu cümleleri kurar bir eş buna neden müsade eder ben anlamıyorum. Açılmak isterseniz bu sizin kararınız başkaları umrunuzda olmasınMerhaba arkadaşlar. Şu an örtülüyüm ama evlenmeden önce açıktım evlendikten 1 sene sonra örtündüm. Eşimin ailesi hep örtülü kuzenleri falan değil daha çok 1.dereceden olanları. Ben de evlendikten sonra kayınpederin rahatsız edici bakışları olmaya başlayınca kendimi çok kötü hissettim. Örtülü değilim diye sürekli kayınvalideme söylemesi çocuklarına söylemesi falan aynı evde kalmıyoruz bu arada yani onlara gidince. Sadece bir ara 3 gün kalmıştım orda bebeğimle eşim 1 gün kalmıştı sonra ili çıktı şehir dışına gitmek zorunda kalmıştı kendisi sürekli seyahat gerektiren bi işte çalışıyor ben de çalışan bir kadınım.Kayınpederiö sürekli örtünmemi istiyor bana da dedi konuştu benle kardeşi de öyle yani eşimin amcası o da sürekli ona diyor yani aynı fikirdeler. Surat asmalar sofrada. Benden sanki iğrenç biriymişim gibi surat ifadesi ile bakmalar ya da görmezden gelmeler…vs bunları eşim geldiğinde hiç anlatmadım evime geçtiğimde bile. Sonra aynı yılın kış ayında örtündüm annem erken dedi yapmazsın dedi yaparım dedim buna uzak değildim sonuçta bizim ailede de örtülü kişiler var ama kimseye karışılmaz bizde. İsteyen örtünür isteyen örtünmez. Neyse örtündüm 9 sene geçti rahatsızlık duyuyorum açılmak istiyorum Özgüven problemi yaşıyorum çok kötü çirkin hissediyorum kendimi geçen senelerden beri açılmak aklımda ama halen daha böyleyim. Örtüye gereken saygıyı duymadığımı fark ettim giyinme şeklimle falan.Üstüne üstlük 2 eltim de benden sonra evlenen açıklar (benden önceki 2 eltim örtülü)ve onlara bu denilmedi diğeri 1 yıllık evli öncekine de söylenmedi açıklar yani yaz diye buraya geldi biri ben de eşime bakalım baban ona da dicek mi örtün diye iğrençmiş gibi bakacak mı diye böyle konuştuk tartıştık az önce birbirimizi kırdık sana ne yapmışlar dedi kötü bişey mi yapmışlar dövmüşler mi dedi babam dedi seni sevmiyor değil mi onlar örtünmezsin sen de açıl o zaman dedi Allah’ın emrini yerine getirmişsin dedi sinirlendi ben de yok onu demiyorum demeye çalıştım da sinirlendi yani konuşamadık bağrış çığrış gecenin bu saatinde evden çıktı az önce gecesi hareketli bir şehirde yaşıyoruz o yüzden aklım onda hız yapıcam falan dedi sinirden yani hatalı mıyım diyorum ama ailesine hiç bi saygısızlığım olmadı babası bana sen gerizekalı mısın diye kötü bi kelime kullanmıştı evliliğimizin ilk başlarında dediğini löp diye anlamadığım için bu gece bunu da konuştuk eşimle yani o zamanlar ona hemen söylememiştim çok sonra baban böyle demişti demiştim şimdiyse sürekli söylüyorsun dedi şimdiki eltimle çok rahatlar bunu görünce daha çok sinirlendim haksız buluyorum sizce haksız mıyım yani sinirden ağladım ben de kötü biri değilim gerçekten ama mevzu ailesi olunca ben kötüymüşüm gibi benimle tartışıyor ya bunun için tartıştım onunla yani katlanamadım kötüymüşüm gibi bakıp cevaplarla saldırmasına..canım çok sıkkın nasıl konuşacağımı bilmiyor muyum ben? ben mi suçluyum lütfen birşeyler yazın