Başkasının isteği ile örtünmek ve vicdan azabı..araftayımm yardımmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu başkasının isteği ile olacak şey değil
İstemiyorsan yapman gereken şey belli

Evet benim hayatım ve kararlıyım bu sefer çünkü gerçekten çok zorlanıyorum artık. Normal tesettürlüyüm şal takıyorum kot giymeyi severim çok uzun tunikler değil ama kalçamı kapatır. Bone tarzı kapatmak da hiç hoşuma gitmez mesela hiç yapmadım öyle de ama diz altı olmalı bence giyilen tunikler benim ki diz üstü daha çok yani çok kötü kapanan biri değilim ben mu taşımak önemli salaş giyiniyorum ama bileğim görünüyor pantolonlarda yani böyle olduğunu düşünmüyorum tesettürün de makyaj vs de olmamalı ya ben ruj ve allık çok severim mesela işte yanlışım çok

Tamamen dini açıdan değil de kültürel olarak konuşmak istiyorum. Çünkü kapanma şeklinizde o sebepten olmuş.

Kimse için başka şekle girilmemeli bu hatayi başta yapmışsınız üstünden de epey zaman geçmiş. Muhtemelen şimdiki aklınız olsaydı da asla yapmazdiniz. Şimdi bu olay geçmişte kaldı.
Öz guvensizlik yaşıyorum diyorsunuz. Bunu bir anda farketmemissinizdir, muhtemeken gelen eltiler kendini değiştirmeyip hayatlarına devam ettikleri için kendinizi ezik hissettiniz diye düşünüyorum.
Açılmak istiyorsunuz ama eşiniz bunu asla hoş karşılayacak biri değil çünkü kulturel bir örtünme olduğu için dini kültürel unsurları da karısı uzerinden yürüttüğü için sizle kendi dindarlığı arasında da muhtemel bir bağ kurmuştur. Bundan hoşnut olmayacaktır.

Size tavsiyem, ya eşinizi bu fikre düzgün ifadelerle yavaş yavaş alistirin ve kendinizi cevrenizi de tabi ki. Bunu yaparken de asla kendinizi eltilerle vs kıyaslayıp o bana bunu yaptı, bu bana bunu dedi, bak o kafasına göre takiliyor tarzı fitarihinden kalma laflar etmeyin.

Bunla birlikte ikinci tavsiyem de, neden İslam'da (semavi dinlerde) kadının örtünmesi istenmiş? İslam'ın bizden insan olarak beklentisi nelerdir? Ben ne aşamada bir kulum benzeri soruların yanıtlarını bulmanız. Belki başınızı neden orttugunuz kültürel değil dini bir zemin bulur. Kalbiniz de rahat eder.

İlk kez bu kadar uzun yorum yazdım sanırım :))

bana gore yanlis düşünüyorsun kapali veya acik kendine bakacaksin bakimli olucaksin ben mesela tunik giymem kimoniler var reng reng aldim şallarim her reng var kalca hatlariini ve boynun gerdanin kapansin önemli olan bu .sana tavsiyem eger acilamazsan imajini degiştir ben şali taktigimda asla makyajsiz takmam hosuma gitmiyor yüzüm ruj da sürerim sonucta günah degil tabi kirmizi sürmem acik reng ojede surerim kapaliyim diye niye kendime bakmayim .karar senin canim kp den önce kocanla konuş hakkinda hayirlisi neyse o olsun

Buralarda din konuşmak yasak bildiğim kadarıyla sadece şunu söylemek isterim; dini emirlerin 'Kur-an okuyan' birisi olarak 'aslında' neler olduğunu biliyor olduğunuzu düşünüyorum, yani umarımmm biliyorsunuzdur... Örtü mitolojik bir simgedir ve İslam'dan çok önceden gelen bir gelenektir hatta başka bir dinde örtü sadece tırnak içinde beynelmilel kadınlar ayırt edilsin diye kullanılmıştır. Burda kimseye din dersi verecek değilim elbette ama konuşmak isterseniz özel mesajla konuşabiliriz.

Asıl içimden geçenleri söyleyeyim, olan olmuş bu vakte kadar gelinmiş artık, zamanında şunu yapacaktın böyle olacaktı demenin manası yok... Çok geç kalmışsınız bunun için bu bir gerçek... Açılmak içinizde varsa kapalı kalmanızın hiç bir manası yok dininizde artık... İyilik akıldan geçirince kabuldür; kötülük elden gelince, bunun gibi bir şey, bilirsiniz muhakkak... Ya eşinizle bu konu üzerine sağlıklı bir iletişim kurmalısınız sakince anlatmalısınız, kendiniz olmadığınızı bu şekilde yaşamanın size huzur vermediğini ya da önce kendi ailenize anlatıp destek alıp ailece eşinizle konuşmalısınız.. Aileniz sizinle olduğu sürece her sorunun üstesinden gelirsiniz eşiniz de size maalesef ki hiçbir şey diyemez, sizi o doğurmadııııı, büyütmedi... Yerini kavrasın... Ha olmuyor mu, baktınız hiç oluru yok. lütfen hayatınıza bakın. bu dünyaya bir daha gelmeyeceksiniz ve kimsenin istediği şekilde yaşamak zorunda değilsiniz buna anne babanız dahil... yazdıklarım sebebiyle kırılan olduysa şimdiden özür dilerim :/

Diğerlerine kapan denmezken size neden densin?
Bi ailenin kuralı herkese isler. Burada mantıksızlık var

Eşinin ailesinin yaptığı çok günah keşke kapanmasaydın başkası için. Bir insan sadece Allah için kapanmalı Allaha kulluk edebilmeli siz o sebeple kapanmamışsınız dine uygun giyinmedikten sonra da bir sevabı yok bi manası yok. Bence içinizden gelen şeyi yapın. Bir insanı kapanması için teşvik edebiliriz ama onun açık olmasından dolayı aşağılar gibi davranmak çok zorbaca bir hareket.

Tavsiyeleriniz çok güzel. Zaten birkaç arkadaş da dedi burda eltileri karıştırmadan kendi meramını anlat diye öyle yapcam ben de ve örtünmeyle ilgili çok baktım çok araştırdım açılmamak için de zorladım kendimi ama benden bu kadarmış. Kültürel örtünme kavramı da aslında iyiymiş yani beni anlatıyor eşim çok fazla karşı çıkar mı bilemedim ailesi ile arada kalır diye endişeliyim

İşte onu diyorum hakkıyla örtülü değilim çok kötü hissediyorum kendimi hem bu yüzden hem de baskı ile olması yüzünden de of çok zor

Diğerlerine kapan denmezken size neden densin?
Bi ailenin kuralı herkese isler. Burada mantıksızlık var
Ama onlara bu kural işlemiyor neden ben de buna katlanamıyorum bunun adı kıskançlık değil neden bana bu yapılıyor da onlara yapılmıyor. Çok zenginler diye mi ? Onların durumu iyi aslında ben öyle düşünüyorum ya da başka bişey yani sonuç itibari ile bana nasıl iğrenç bakış attıysa onlara da yapsın aynısını neden bana yapılıyor ben bunun için kavga ettim eşimle çünkü o da herşey normalmiş gibi davranamaz ama çünkü belirli bi aile yapısı var ama şu anki davranışları ailelerine uyan davranış şekli değil

Ben de evet eskiyi açmaktansa şu anki durumumu anlatayım diyorum. Ama illa konu oralara gidecek ben açmasam da o açar diye düşünüyorum. Hem eşimle ben sakince konuşsam konu ailesi olunca o sakince konuşamıyor olumsuz birşey desem sanki onlara kürfretmişim gibi çok yükseliyor kötü oluyor tartışmamız

Teşekkür ederim ben de bakımlı biriyim ama işte zaten tesettürün amacı ilgi çekmemektir makyaj da yüzü güzel gösteren birşey,yok renkli şallar yok havalı giyimler olmaması gereken şeyler bunları yapamadığım için rahatsızım zaten hakkıyla örtülü olmamak beni üzüyor ve baskı ile bunu yaptığım için de üzülüyorum o yüzden bırakıyorum zaten

İşte ben de bana sadece başı kapalı densin istemiyorum çok kötü bir cümle bence bu böyle şeyler beni rahatsız ediyor tesettürde.Ama ektiniz cesaret edip çok geçmeden istediğini yapmış keşke ben de çok geçmeden yapsaymışım bu kadar da içime oturmazdı şu an en azından. Kp ve kv bişey dememiş eşi demiş ilginç o zaman onlar öyle bir baskı da yapmamışlar ona

Bişey dememiş olmanın vicdan azabını çekiyorum maalesef
Bundan sonra ezdirmeyin kendinizi surat yapıyorlarsa da gitmeyin ya da ayrı sofra kurun kimsenin kimseyi ezmeye psikolojik baskı kurmaya hakkı yok isterseniz kapanırsınız benim kardeşim kapalıydı açıldı onun kararı saygı duyarım ama aç kapa aç kapa da olmaz doğru karar vermek lazım ve inanarak Allah için olması gereken bir şey gördünüz ki kul için yapınca böyle sonuçlar doğuruyor maalesef

Onlar umrumda değil eşim önemli ama daha cesaretli olacağım bunu başarmak istiyorum

Wala ister hız yapsın ister naparsa yapsın.Adama bak.Hala anasının eteğinde.Kusura bakmayın ama hata sizde.Onlar kim ki istiyolar diye kapandınız.9 sene iyi dayanmıssınız tebrik ederim.Açılmak istiyosanız açılın bu mutsuzluğa neden mahkum edesiniz kendinizi.

Bahsettiginiz igrenc bakisi ya da alayci küçümsemeyi esiniz size ailesinin farkedecegi sekilde uyguladigi icin kayinpederiniz buradan cesaret bulmustur. Yani esiniz bir sekilde ailesine kendi rahatsizliginida hissettirmis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…