Başıma büyük bir dert fırtınası geliyor yorumunuza ihtiyacım var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızım altı üstü kocaya kaçmışsın, bizim ülkede alışılageldik şeyler bunlar. Her sülale yaşadı en az 1,2 kez, fecaat ya da vahim vay efendim böyle asiyim olayı değil. Çok gözünde büyütme, söyle geç.
Birkaç seneye bayramda torunu getir demeye başlarlar

Bu arada bir arkadaşım bebek doğmadan babasına mektup yazmıştı , çok çekinmişti ama babası torunu için deli oluyor şimdi . Ayrıca mektubun üzerine de hiç sinirlenmedi kızına küsmedi de

Ay neden bu kadar beklediniz yaaa zaman geçtikçe daha zor olur. Bir de nasıl söylemeden durabildin hiç mi aile ile bir araya gelmediniz?

Su kürtaj dramasi bu ülkede ne zaman bitecek acaba çok merak ediyorum.
Sokakta mendil satsın ama yaşasın mantığını anlayamıyorum...
Neyse, konu sahibinin kararı doğurmak olmuş. Onun kararı ve sorusu dogum üzerine değil. Bence hangi ebevenin daha yumuşak ise onunla konuş. Esin de yanında olsun. Tabi bir tartışma olacaktır ama torun tatlıdır.
Arkadaşım kaçtı çocuk yaptı. Çok sert olan ailesi su an deli oluyor torunlarına. Torun işi yumuşatır merak etmeyin

Konudan alakasız sorum olacak: 4 ayrı doktor nasıl kontrol etti de tüp bebek harici çocuğunuz olmayacağını söyledi? Ultrason mu, elle muayene mi, ne? Zira bunu söylemesi için ya hiç yumurtlamanızın olmaması ya da tüplerinizin tıkalı olması gerek. Tüpünüzün tıkalı olduğunu görebilmesi için de anestezi verip hsg çekmesi gerek. Devlet hastanelerinin jinekoloji bölümünde yapılmaz, ya özel tüp bebek merkezine gidip para bayılıp çekilirsiniz (ki sizin gibi bir öğrenci, aklında çocuk sahibi olmak yokken ne diye bu işleme para versin ki) ya da devlet hastanelerinin tüp bebek bölümü varsa, eşinizle birlikte dosyanız oluşturulur ve öyle çekilir. Ee sizin resmî bir eşiniz bile olmadığına göre devlet hastanesinde de bu işlemi yaptıramazsınız.

4. Denememde tüp bebek ile çocuk sahibi oldum, tüp bebek uzmanı doktorum 6. Hafta itibariyle doğum kontrolüne başlamamı söyledi. Aman dedim geçmişi siz biliyorsunuz, olacak olsa bu vakte kadar kendiliğinden olmaz mıydı veya 4 tüp bebek denemesinin üçünde olmaz mıydı? Doktorum dedi ki, 4 denemede olması çocuğun olmuyor anlamına gelmez, risk var hamile kalma riskin hep var
[/QUOTE]

Kesinlikle katiliyorum. Bende tüp bebekle anne oldum. Tüp bebek demesi önce hicbir Doktor (her 6 ayda bir doktoruma görünürüm) bana bebeğin olmaz demedi.

20 yaşindaki bir kadina adeti düzensiz diye bunu diyen doktorlar varsa vay halimize

Hemen anneni ara ve acik acik konuş. Olan biteni anlat. Gerisi kolay.
Korkmana gerek yok. Zaten ortaya cikacak bir durumu saklamak cok sacma.

Merhabalar, biraz zaman tanımak gerek muhakkak şoka uğrayacaklardır.
Ben bunca zaman söylenmediği için çok kızardım asıl. Kızı hamile kalmış, doğurmuş, çocuk büyütüyor haberim yok.

Ailenize daha da geç olmadan söyleyin. Bebekle gitmeniz daha kötü olur. Şimdi söyleyin bilsinler.

Allah analı babalı büyütsün. İlk defa bugün konunuzu okudum, zor bir durum.. Linç için sıraya giren kadınları da anlamak mümkün değil. Size herşeyi anlatın yazacaktım ki doğum yapmışsınız, bence baştan anlatsaniz daha doğru olurdu ama cesaret edemediniz belli ki.. Anlattıktan sonraki tüm yorumlarını sert de olsa göğsünüze yumuşatın, gizlemenizden özellikle de doğum yapacak kadar bir süre saklamaniz hayal kırıklığı yaratacaktır, düşünmenize evladınız doğum yapıyor yanında bile olamıyorsunuz, uzulmeleri, tepki vermeleri, sitem etmeleri hatta belki de küsmeleri normal olur. Ama zamanla yumuşayacaklardir diye düşünüyorum belli ki size düşkünler. Sadece çok içten olun diye öneride bulunabilirim, gençlikte herkesin hatası olabilir, herşey insanlar için olmuş, bitmiş, yeni bir can hayata gelmiş, uzun ömürlü, sağlıklı, bahtı açık olsun. Umarim iyi anne baba olursunuz, ona güzel ve şefkatli bir yaşam sunarsınız, hayırlı olsun

Cocugunuzun bebekligini kacirmislar. Cok yazik. O bebek kokusunu icine cekemeden koca cocugu goturup tanistiracaksiniz. Aileniz aylik harclik gonderiyor herhalde onu keseceklerinden korktugunuz icin gizlediniz. Yaptiginiz sey cok korkunc.

Ben sizin çocuk sorumluluğunu alacak olgunlukta olduğunuzu düşünmüyorum. Çocuğa yazık.

Kesinlikle katiliyorum. Bende tüp bebekle anne oldum. Tüp bebek demesi önce hicbir Doktor (her 6 ayda bir doktoruma görünürüm) bana bebeğin olmaz demedi.

20 yaşindaki bir kadina adeti düzensiz diye bunu diyen doktorlar varsa vay halimize
[/QUOTE]

Zaten doktorlar muhtemelen ona cocugun olmaz demedi , onun doktorun soylediklerinden anlayabildigi bu kadar.

Zaten doktorlar muhtemelen ona cocugun olmaz demedi , onun doktorun soylediklerinden anlayabildigi bu kadar.
[/QUOTE]
Bence muhtemelen pcos vardi doktor bunu dedi bu da netten arastirdi zor hamile kaliniyor diye birkac yazi gordu, korunmak da zor geldi yokus asagi saldi arabayi
Yoksa 4 tane tup bebek doktoru gezmek falan hic inandirici gelmedi bana

Eninde sonunda ortaya çıkacak bir şeyi neden bu kadar sakladınız ki?
Hamileyken söylemeniz gerekiyordu. Anneniz babanız neredeyse ilk senesini kaçırmış bebeğin. Bebekken göremediklerine çok üzülecekler. En güzel zamanlarından mahrum kalmışlar. Yanlış yapmışsınız

allahim kabus gibi bir hikaye. ben de bir evladım ve böyle bir halt yeseydim ilk işim elbette bebeği aldırmak olurdu. ah yiyecek ekmeği var vs vs diyerek güzelleme yapamayacağım bu konuda. ben öyle bir riski göze alamazdim. ailemde rezil bir yere konulacak yüzümde bin yıllık eziklik yaşamak zorunda kalacaktım öyle bur durumda adım gibi eminim. Allah şaşırtmasın diyeceğim bu cinselligi cok kişi yaşıyor mutlaka ama en azından korunma yollarını uygulamayi da biliyorlardı yani. evlat olarak bunu aileme yapma hakkım yok. çok şükür yapmadım da. Su an küçükte olsalar iki kizim var. düşününce onların da bana böyle bisey yapmaları durumunda çok çok üzülürdüm. ya her türlü üzülürdüm ne diyeyim bilemiyorum elbette kinamiyorum da. aileniz adına üzüldüm uzunca süredir kandırılıyor olmalarına, sizin adınıza üzüldüm böylesi arada kalmanıza....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…