Başıma büyük bir dert fırtınası geliyor yorumunuza ihtiyacım var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

İkisine birden yanıtım olsun bu. Aileme söylemeye korkuyorum çünkü çok üzeceğim. İleride öğrendikleri zamanda çok üzülmüş belki daha üzülmüş olacaklar evet haklısınız. Cesaret edemiyorum sanırım hamileliği söylemeye. Çünkü nasıl bir tepki verirler bilmiyorum. Aileme doktorların dediğini söyledim biliyorlar tabii ki. Buna nasıl cesaret ettin diyenler olur yine. Arkadaşlar tamamen gaflete düşmekten başka bir şey değil. İnsanım kusursuz değilim. Yaşım gereği belki de üzerimde şuursuzluk vardı. Şuan o şuursuzluk gitti daha açık görüyorum. Cesaret edemediğim için ne yapacağımı bilmeyen bir konumdayım. Erkek arkadaşım öyle beni ortada bırakacak gidecek bir insan değil. Tüm varlığıyla üstüme titreyen birisi çok şükür ki. Çok iyi bir baba olacağına şüphem dahi yok. Ben cesaretim olmadığı için geldim yazdım buraya ne yapacağını bilememek iki ucu pislik değnek durumunda hissettiğim için. Bebeğimle alakalı bakmak, parasızlık, kötü annelik gibi bir durum söz konusu bile değil. Sadece aileme yaptığım ilk ve en büyük hatam bu. Bu yüzden yazmak istedim ve kendimi tam açıklayamadım yazarken. Asiydim asabiydim derken ailemin bir suçunun olmadığını benim karakterimin böyle olmasından kaynaklı olarak bana karışamadıklarını söylemek istedim.

İkinize ve bu şekilde yaklaşanlara teşekkür ederim. Çok sağolun gerçekten. Ben şu yaşıma kadar hiç onlara karşı hata yapmadan geldim. Boyunlarını hiç bükmedim. Hiç utandırmadım onları. Sadece bir dönem kendi kişisel görünüşüm ile ilgili konuda annemle çok kavga ettik 2 ay benimle doğru düzgün konuşmadı. E durum böyleyken bende çok utanıyorum söylemeye her gün bunu düşünüyorum. Gittim yanlarına konuyu açmak adına evlenmek istediğimi söyledim ama yüksek lisansım bitene kadar kesinlikle izin vermediklerini söylediler. Ya o kadar iyi ebeveynler ki aslında günümüze göre. Diyorum şimdi keşke memleketten dönmeden önce babamı alıp karşıma konuşsaydım kızardı küserdi belki ama bir hal çaresine bakardı. Korkudan ve utançtan diyemedim o günlerde. Şimdi de bu durumu her gün yaşamak zorunda kalıyorum. İnsan annesini babasını ağlatmak istemez üzmek istemez. Evet haklısınız bunu başta düşünecektim ama aptallığım da bu zaten. Düşünemedim. O kadar şey geldi başıma hepsiyle kendim başa çıktım onlar üzülmesin diye. Bunu yazmaya utanıyorum ama kendimi anlatma ihtiyacı duyuyorum beni affedin. Zamanında yakın arkadaşım tarafından zarar gördüm. Sonrasında bir ilişkim oldu ve uzun yıllar sürdü. Bunu o öğrendikten sonra beni lekeli olarak gördü ve reddetti suçu bana yıktı ve gitti. Sonra işte şimdi hayatımda olan kişi girdi hayatıma o beni kabullendi bana destek oldu herşeyiyle yanımda oldu. Maddi manevi her türlü yanımda oldu. Bunları ailem bilmiyor çünkü o şeyi yaşadığım zaman aileme bunu diyemedim kendi içimde yaşadım. Panik ataklar, anksiyete ve bir çok psikolojik problem. Elhamdülillah hepsi geçti üstesinden geldim. Borca battım yine kendim üstesinden geldim. Daha bir çok şey. Sanırım sürekli başıma gelen belaları ve dertleri kendim halletme alışkanlığı yüzünden bu durumu da kendim hallederim gizlerim uzun süre sonra oturur anlatırım diye düşündüm. Sadece kendime uzaktan bakınca böyle görüyorum. Belki yanlış görüyorum. Psikolojik olarak kendimi yorumlamaya çalışıyorum. Neden bu kadar yolumdan şaştım diye sorgularken bunları buluyorum. Belki bahane olarak arkasına sığınıyorum belki de psikolojik yorumlaması bu bilmiyorum. Ne kadar çıkmazda hissettiğimi anlayın diye anlatıyorum bunları. Sonra buraya yazdım işte. Dedim ki benim halimden ancak benden büyük kadınlar anlayabilir. Onlar bana yol gösterebilir. Çok linç yedim dün çok kötüydüm yediğim linçler yüzünden. Gece uyuyamadım bile. Kendimi kötü iğrenç hissettim. Hayırsız evlat oldum. Oysa en korktuğum da buydu. Size tekrardan teşekkür ederim. Yorumlarınız için. Dediğiniz gibi olan oldu artık korkmanın da bir manası kalmadı. Başta korkacaktım ki bunlar yaşanmasın. Utanmak da bana hak bu durumda. Sanırım utanmasam sıkıntı olurdu. Utansam da sıkılsam da korksam da bunu onlara anlatmam gerekiyor. Teşekkür ederim hepinize. Sağolun.

Anneyim kızım ilerde günde 3 kez telefonla konuşup bana bunları anlatmasa kahrımdan ... neyse büyük konuşmak istemiyorum devamını getirerek.
Ailenize anlatın. Bakın kürtaja param yoktu diyorsanız o bebeğe bakamazsınız zaten,her ay doktor kontrolu,bezi,emzirmezseniz maması inanın sizden çok masrafı olacak,nasıl altından kalkacaksınız?

e zaten bana ne? soru sordun cvp verdik git ötede ağla canımı sıkma. cevapları seçerek okuyacaksan elimize liste ver ona göre yorum yapalım salak mısın?
O cevabımı sana değil başkasına verecektim altınıyı yanlış yapmışım hakkını helal et. Şimdi fark ettim yeni okudum. Öncelikle erkek değilim, ergen değilim. Konu doğru. Yaşadığım bir şey şuan. Doktor çocuğun olmaz demiş diyorlar. Ya bakın ben ilk 18imde gittim doktora profesördü kendisi. Ben bir şey demeden bana bunu dedi direkt pat diye. Sonra değiştirdim nihayetinde 4.gittiğim doktor dedi ki tüp bebek tedavisi ile olabilir sadece devamında normal yollarla olmaz. Yumurtalıklarım gelişmiyor üstüne bir de kistlerle kaplıydı. Bu yüzden de adet olamıyordum olsam da çok az kan geliyor ve 2 3 gün sürüyordu en fazla. Yani her doktor aynı değil. Bana bu doktorlar denk geldi ben de doktor olmuşlar sonuçta diyerek inandım. En son gittiğim doktor dk hapına başlattı 1 yıl sonunda bıraktırdı. Sonra bir daha başlamadı çünkü işe yaramadı adetim hap sayesinde düzenliydi ama 2 gün sürüyordu ve leke gibi kan geliyordu. 1 yıl kullanıp sonrasında 6 ay izlenip sonuç alamadığımız için bende pes ettim artık. Yine adet olmuyordum ki ben yani nasıl hamile kaldım bilmiyorum bile. Daha öbce de korunmadım ama olmadı. Kendimi kısır olarak görüyordum iyice yani. E hamile kalınca aldırmayı düşündüğüm zaman beynimde bir sürü ses yankılandı ya bu son şansınsa Allah bir daha vermezse diye. Dedim ya vazgeçtim zaten sonra diye. Durum değerlendirmesi yaptım sadece bebeği ve geleceğini düşünerek. Babası makine mühendisi, maddi olarak sorunumuz yok, annesinin eğitimi devam ediyor yüksek lisans yapma sebebi akademik kariyer ve bu konuda da hırslı başarılı. Yani inşallah seneye hedefime ulaşmış oluyorum. Bebek bir birini seven saygı duyan duyarlı bir ailenin içine gelecek. Eğitimi, istekleri yerine getirilebiliyor. Yani kısacası bebeğim dünyaya geldiği zaman inşallah Allahtan bir zeval gelmezse mutlu ve huzurlu bir şekilde büyüyecek. Aynı zamanda dil konusunda da 2 dil bilerek büyüyecek. Yani bebek konusunda endişe etmeye gerek yok çünkü hepsini düşündük ölçtük tarttık. Babası sürekli konuşuyor kendisiyle şimdiden çok çok seviyor sabırsızlanıyor. Sürekli düşünüyor hangi şehirde büyümesi daha iyi olur, benim beslenmemi kontrol ediyor, sürekli araştırıyor geçen gün bebek doğduğu zaman hisse alacağım diye olan yapıyordu ve banka hesabı açacakmış 18 yaşına geldiğinde bir kız çocuğu olarak ekonomik özgürlüğü elinde olsun kimseye boyun eğmesin diye düşünüyor. Bunları doğmadan önce bu kadar düşünüyor babası. Çok şükür ki kötü bir insan sorumsuz bir insan değil. Umrunda olmayabilirdim, beni bırakıp gidebilirdi, arkamda durmayabilirdi. Şükür ki bunlar olmadı. Bunlardan yana hiç problemim yok. İşte dedim ya sadece ailemi utandırmış olacağım ve bu durum beni çok geriyor. Bebeğimin babası bu konuda diyor ki sen söyle küserlerse barışırlar ben varım o dönemi beraber atlatırız kafana takma rahat olman gerekiyor vs vs. Ben kadınların görüşünü merak ettim o yüzden yazdım. Sonra görüşleri aldım. Bugün hepsini baştan aşağı okudum. Uzun oldu. Başka sorun varsa cevaplayabilirim.

Helal olsun. Umarım herşey su gibi akar ve yoluna girer. Bebeğin ve senin için en mutlusu ve hayırlısı olsun.

Ooo ferhans nick degismis. Ama dusunceler hala ayni

Konu sahibi,
Sureci uzatarak sadece ailenin yikilma ihtimalini arttirmissin malesef. Ogrendiginiz gibi nikah yapip, biz evlendik diye karsisina cikmaniz, kucaginizda bir bebekle cikmanizdan daha iyi bir secenekti. Daha da fazla uzatirsaniz sureci yine size zarar olacak. Ama once nikah yapin da ben size soyleyemedim ama evlenmistim, bu da esim vs cocugum diyebilin

Okuduğum kadarıyla müstakbel eşinde sende gayet kendi ayakları üzerinde durabilen bireylersiniz maddi yönden de sıkıntı yok diyorsan bebeğin doğması için herhangi bir sorunda yok bence iyiki aldırmamışsın hemde düşündüğün gibi bu son şansın bile olabilirdi.
Ama dediğim gibi bi an önce annenle konuş en azından. Direk bebekle karşisina çıkman daha çok üzer onu emin ol :) Belki başta kızcaklar, kabullenmiyecekler hatta seninle bir süre konuşmayacaklar ama artık bir bebeğin olacağından haberleri olucak. Bı anda pat diye bebekle karşılarına çıkmaktan daha iyi bence illaki yürekleri yumusayacak anne baba sonuçta. Yine dediğim gibi hakkında hayırlısı olsun

Olan olmuş daha da yeni dertler ekleme bence bir an önce söyle. Doğmasini bekleme aklindan gizli dogurmayi falan geçirme sakın.

En yakinimin yaşadığı benzer bir olayi anlatacağım bundan kendine pay çıkar. Çok doktora gitti ve doktor çift rahim olduğunu bebeğinin tutma ihtimalinin çok az olduğunu söylemişti yani hiç bebeği olmayabilirdi. İl dışında calismaya başladı. Yıllardır da il dışındaydı. Hamile kaldı ve adamı herkesten sakladı yaşı çok büyük diye( kız 26 adam 38) . Bunlar nikah tarihi almışlar adamin ailesi herseyi hazirlamis gelinlik takı ne gerekiyorsa hersey hazır. Kızın ailesinin haberi yok hala il dışında çalışıyor diye biliyorlar. Adamı da ailem seni istemiyor diye kandırıyor tabi. Velhasıl nikah günü geldi çattı kız ailem melek gibi onları bırakamam bu adama da aşığım bebeğim de var diyerek çıkmaza girer ve intihara kalkisir hastanelik olur. Annenin haberi hastanede olur ve herseyi hastanede öğrenir. Olaylar çok iğrenç bir boyut aldı gördün mü. Bebek dogdu dedesi de ananesi de hiç birşey olmamış gibiler ama büyük bir kazık atıldı malesef bunu da hiç bir zaman unutmazlar. Sen de unutmalarini bekleme ama torun farklıdır çok severler. Doğana kadar söyle yoksa daha kötü olur herşey. Bebeklik halini görmemek onları daha da kötü etkiler haberin olsun o da yaşandı ve onaylandı. Allah yardimcin olsun Ailene geç kalmadan söyle. Belki doğurana kadar sıkıntı cekersin ama elinden tutarlar merak etme. Doğduktan sonra da zaten hiç birşey olmamış gibi davranırlar. Bu arada o kız hala nikah yapmadı. Noldu bilmiyorum bak kimsenin umrunda olmadı. Herkes bebek seviyor şimdi

He bu arada ailen çok sinirlenir seninle konuşmayı keserse (haklı olarak) sakın asi olma sakinligini koru kapıdan kovsa bacadan gir. Seni silmiş gibi gozukebilir ama sırt dönme. Bebeği senden çok onlar heyecanla bekleyecekler çünkü. Nasıl olsa arkamda eşim var diyip asilik yapma sakın. Annen aglarsa git sarıl sen de ağla ama sakın sırt dönme anne baba bulunmuyor bir daha

Çevremde olduğu halde yine de okurken şaşırıyorum

Erkek kuzenim ailesinin evlen baskına 1 aya çocuğum olacak demişti

Mahallemizde erkek biri yıllar önce üniversiteden karısı ve çocuğuyla gelmişti aile bağrına bastı tabii ama toplulumuzda bunu yapan kadın olduğunda hoş bakılmıyor. Gerçi kuzenim için halam çok üzülmüştü eniştem o sene kalp krizi geçirdi ameliyat oldu. Ama tüm evlilik masraflarını karşıladılar.

Ayrıca seçmen kağıdında neden soyisim gözüksün kimlikte soyadınızı değiştirmezsiniz olur biter.

Ailenizle çok sık görüştüğünüz halde söylemiyosanız ayıp oluyor.
Benim de kızım var sevdiği adamdan bebeği olmasını tercih ettiyse biraz erken olduğu için şok olmakla birlikte onu bu sürecinde yalnız bırakmam. Sonuçta yetişkin ve kendi isteğiyle olan bir şey. Bu olay burda değil de atıyorum hollanda da olsaydı kimse neden evlenmeden hamile kaldın demezdi, kültürel bakış açılarımız farklı olduğu için çok stres yapıyorsun ama bu stres sana da bebeğe de kötü, söyle kurtul herkes 1 aya şoku atlatır

Öncelikle burada sizi yargılamak kimsenin haddine olamaz. Ama bir hata yapmışsınız ve hatayı devam ettiriyorsunuz ailenize hala söylemeyerek neyi bekliyorsunuz bebeğin doğmasını mı. Bence karnınız büyümeden alın erkek arkadaşınızı ailenize götürün ve evlenmek istediğinizi önce bi kabul ettirin hemen nikah kıymak istediğinizi kararlı bi şekilde söyleyin ve yıldırım nikahıyla evlenin gitsin. nikahtan sonra gerisi hallolur zaten bi şekilde. Sonra bebeği söylersiniz ama artık elinizi çabuk tutmalısınız 4.5 ay zaten geçmiş artık beklememelisiniz

15 yasinda evlat sahibi bir anne olarak yorum yapacağım.üzülürdüm hem de çok üzülürdüm.kendimi sorgulardim nerede hata yaptığımı kendime sorardım öncelikle ama ne olursa olsun hiç bir anne bunu haketmez.
22 yasinda bir genç kadın olarak neyin ne ile sonuclanacagini bilecek yaştasın.daha fazla yanlışa sürüklenmeden al anneni karşına konuş.nasil tepki vereceğini sen daha iyi bilirsin.ben daha çok annene üzüldüm şu an.Allah yardımcısı olsun

Burda 20lik çocuklar da milleti aptal yerine koyup yazıyor ya 4 doktor çocuğun olmaz dedi diye. Bi kendileri akıllı bizler hep salak.
Arkadaş yüreklice diyeceksin ki ben bi yedim
Adet düzensizliği ve kistleri olduğu için belki buna istinaden demişlerdir. 7 cm büyüklüğünde çikolata kistim vardı, bana da doktor normal yolla çocuğun olmaz, cocuk düşünürseniz tüp bebeğe yönlendirebilirim demişti. Ben ilk korunmasız ilişkide hamile kaldım orası ayrı

Arkadaşlar görür müsünüz bilmiyorum ama ben doğurdum bebem oldu 7.5 aylık ve ailem hala bilmiyor. Çağan Irmak senaryosu yaşıyor gibiyim. Ramazan bitsin söyleyeceğim dedim ramazan bitti nasıl söyleyecem şimdi diyorum. Aklıma bi fikir geldi düşünürken. Benim yaşadığım bütün süreci ailemi kaybetmekten korkumdan tutun, doğum da yaşadığım ölüm riskine kadar herşeyi detaylı ama çok de detaylı olmadan bi arkadaşım yaşamış gibi anlatmak. Sonra o kız ben olsaydım siz ne yapardınız diye soracağım. Cevap kötü/iyi olsun fark etmez o kız benim diyeceğim. Ön hazırlık ve itiraf. Bebem büyüyüp evlenecek benim torunum olacak neredeyse bu gidişle. Eşim de iyi valla hamdolsun kötü birisi de olabilirdi. Baktım küstüler benim bebeklik videom var o videoyu alıp şuan ki halimi ve bebeğimin videoları ile güzel editli bir video yaparım atarım barışırlar herhalde. Sırtımda öyle yük oldu ki anlatamam size. Neyse itiraf ettikten sonra yaşananları gelip yine anlatacağım. Güncelleme yapacağım. İnşallah kırılmadan, kırmadan, beddua edilmeden, kötü söz söylenmeden, dargınlık,kırgınlık,küskünlük olmadan Allah'ın yardımı ve izniyle bu iş hallolur da rahatlarım. Çok özledim annemi, babamı, kardeşlerimi. Bebişimle eşimle tanışıp iyi bir şekilde kaynaşsınlar anlaşsınlar isterim.

Sanirim benim bebegimle ayni gunlerde dogru bebisin, sen de daha bebeksin halbuki

Ailenin bakis acisini bilemiyorum elbette ama ben coktan bagrima basardim kizimi da torunumu da, bu arada ara guncellemeleri okuyamadim, evlendiniz mi?

şaka gibisiniz ya gercekten. veya fake siniz bilemedim.

Hamileyim büyük konuşmak istemiyorum sizde hamilesiniz tek duam inşallah evladınız ailenize yaşattığını size yaşatmaz çünkü genelde insan yaşattığını yaşamadan ölmüyor

Evlendin mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…