Başıma büyük bir dert fırtınası geliyor yorumunuza ihtiyacım var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam da herkesin de hamile kalma potansiyeli bir değil.konu sahibi korunmamış ama korunurken olan da var.
Üfff ferhans eminim demek ki doğurganlığımdan. İnsanı konuşturuyorsun sinirlendirip. Doğum kontrol hapını bıraktıktan bir ay sonra aldım gebelik haberini. Korunmayı bilmezsen hamile kalırsın. Delirtme insanı

Ay ailelere anlatsan tonla sıkıntı, ayılmalar bayılmalar ambulans. Kaçsınlar en iyisi.
Baştan söyleseydi hamileliği kendi ailesine, annesine ,şimdiye çoktan evlenmislerdi. Kaçmak kolay yahu bebek doğacak, annesi olmayacak mi konu sahibin yanında? Daha 22 yaşında. Sevgilisini ailesinin eline mi kalacak? Nereden baksak zararlı çıkacak olan kendisi.

Ne hikayeler okuduk burada.ben olsam ben de korunurum.yani normal bir kadın olsaydım korunurdum.

Ayy tüm yorumları okudum.

Aile için çok üzüldüm. Her şeyden habersiz, evlat okusun diye çalışıp çabalıyorlar eminim. Düşünsenize belki kızın annesi bu forumdan biridir.
Herkesin başına her şey gelebilir cidden. Büyük konuşmamak lazım.

Evlilik öncesi cinsel yaşamı olan çok var. Muhafazakar görünüp, evlilik dışı birliktelik yaşayan da çok var. Çevremizdeki pekçok insan bakire değil, ama bunu toplumsal kalıplardan ötürü söylemiyorlar tabi. Bence bakirelik önemli de değil. Ama en azından bu kişilerin korunmayı bilmeleri lazım.
Böyle gebelik durumlarına düşmemeleri lazım. Bu yüzden anneler evlatlarının bir şekilde, doğum kontrol yöntemlerini bilmelerini sağlamalılar. Bu gerek konuşarak olur, gerek bir uzman eğitimi ile olur. Gerek dolaylı - gerek dolaysız. Ama bir şekilde bilinçlendirmeleri gerekir.
Gerçekten çoğu genç kızın annesi, başına gelmez diye düşünebilir ama o genç kızların pek çoğunun cinselliği var, sadece aileleri bilmiyor.

Konu sahibinin ailesi elbet öğrenecek. Başta çok tepki gösterirler ama sonra illa ki affederler diye umuyorum.
Anne olarak başıma gelse , her koşulda bilmek ister ve evladımın arkasında dururdum.
Ama evlat olarak başıma gelse, aileme söyleyemezdim galiba hemen ya

Bir halt yiyorsunuz bari kontrollü yiyin. Bu ne pervasızlık böyle ya bütün üyelerin dediği gibi çocuk aldırmaya gelince para yok çocuk doğurup bakmaya para var. Hıhı öyledir kesin sen şuna ben evlenme delisiyim o yüzden aldırmadım desene. Yazık ben doğacak bebeğe üzülüyorum bakamayacak bunlar belli ergenler daha kendi daha çocuk bir bebeğin sorumluluğunu alamazlar. Ah rabbim onca bebek hasretiyle yanan kullarına nasip etsen keşke zira böyleleri bebekleri heba ediyor.

O esnada yanımda 3k para yoktu şuan param var bahsettiğim konu para konusu mu hanımefendi
Sen kendin demişsin aldıracak param yok diye insanlar yalan mı yazıyor hey allahım ya kendi yazdığından haberi yok daha bide çocuk doğurup bakacakmış sen bir kendini büyüt hele ne yazdığını bir hatırla

Eşim çalışıyor mühendis kendisi aynı zamanda yani para konusunda bir sıkıntımız yok
daha eşin değil sevgilin !!!! bunuda ayırt etmeyi bil kağıt üzerinde imza atarsın eşin olur biz mi öğretcez bunların arasındaki farkı hamile kalmasını bilmişsin bunlarıda bil bir zahmet ay bu konu sahibi gitmiş ya daha çok diyeceklerim var edebim el vermiyor ailesine yazık gerçekten zannediyorlar ki evladı okuyor hey hey kız hamile kalıyor oralarda

Ne halt yerseniz yeyin bu sizin hayatınız ama sizde mantık sıkıntılı kürtaja para yok,ama doğacak çocuğun her türlü masrafını karşılayabilirsiniz?? Lafı dolandirmayin istedik yaptık derdi bizim masrafı bizim kime ne değin,kimsenin gıkı çıkmaz.Oturup günlerce sizi düşünecek değiliz.Vakit geçmeden ailenize haber verin,artık bebek 4,5 aylık olmuş seçimde 5 geçer,doğumda haber vermeyeceginize göre.........

Dogum kontrol hapini gunu gunune saati saatine kullandigim halde gebe kaldim ustelik geri cekilme yoluyla iliskim vardi esimle valla veren Allah veriyo pat diye . Doktorlar kordon baglanmasi bile %100 korumaz dediler bana yumurtaliklari aldirmadigin surece hep bir ihtimal vardir dediler

Antibiyotik yada ilaç kullanmışsınızdır. Doğum kontrol hapı 99.9 korur. Binde birin sizi bulması doğru değil. Ya saatte hata yaptınız yada ilaç kullanıma dikkat etmediniz

evlenmeden önce düzensiz adetten onlarca doktora gittim, 3 ay da adet olmadığım oldu aynı senin gibi. evlendikten sonra da bir sürü doktora gittim, ilaçlar da kullandım, tüp bebekte yaptırdım negatif oldu. buna rağmen tek biri bile bana senin normal yollardan çocuğun olmaz demedi. 4 farklı doktorun adını verin de gitmeyelim.

[QUOTE="rubiupup, post: 74308825, member: 1116302"Erkek arkadaşımla birliktelik yaşıyordum zaten ama korunmuyorduk çünkü 4 ayrı doktor bana tüp bebek tedavisi dışında hamile kalmamın mümkün olmadığını söyledi
[/QUOTE]

Konudan alakasız sorum olacak: 4 ayrı doktor nasıl kontrol etti de tüp bebek harici çocuğunuz olmayacağını söyledi? Ultrason mu, elle muayene mi, ne? Zira bunu söylemesi için ya hiç yumurtlamanızın olmaması ya da tüplerinizin tıkalı olması gerek. Tüpünüzün tıkalı olduğunu görebilmesi için de anestezi verip hsg çekmesi gerek. Devlet hastanelerinin jinekoloji bölümünde yapılmaz, ya özel tüp bebek merkezine gidip para bayılıp çekilirsiniz (ki sizin gibi bir öğrenci, aklında çocuk sahibi olmak yokken ne diye bu işleme para versin ki) ya da devlet hastanelerinin tüp bebek bölümü varsa, eşinizle birlikte dosyanız oluşturulur ve öyle çekilir. Ee sizin resmî bir eşiniz bile olmadığına göre devlet hastanesinde de bu işlemi yaptıramazsınız.

4. Denememde tüp bebek ile çocuk sahibi oldum, tüp bebek uzmanı doktorum 6. Hafta itibariyle doğum kontrolüne başlamamı söyledi. Aman dedim geçmişi siz biliyorsunuz, olacak olsa bu vakte kadar kendiliğinden olmaz mıydı veya 4 tüp bebek denemesinin üçünde olmaz mıydı? Doktorum dedi ki, 4 denemede olması çocuğun olmuyor anlamına gelmez, risk var hamile kalma riskin hep var

Tam uzun uzun bunu soruyordum benden önce davranmışsınız

Burda 20lik çocuklar da milleti aptal yerine koyup yazıyor ya 4 doktor çocuğun olmaz dedi diye. Bi kendileri akıllı bizler hep salak.
Arkadaş yüreklice diyeceksin ki ben bi yedim

Mümkün olduğu kadar lısa sürede evlenip ben evlendim böylr böyle oldu demek olayı biraz daha yumuşatır sanki

Yorumlari okumadim. Olumsuz yorum varsa aldirmayin. Herkes hata yapabilir.

Merhaba konu sahibi şuan banlanmissin ama okuyorsan nacizane birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum.
Ayrica arkadaşlar olan olmuş sonuç olarak bebek artık aldirilacak zamanı geçmiş bunu tartışmanın, önceden niye korunmadin diye yüklenmenin bir manası yok sonuçta kızın annesi - babası falan değiliz bizene ikinci olarakta aldirmis olup vicdan azabıyla yazsa ' o bebek için ne kadar çok uğraşan insan var biliyomusun ,çok gunah masum bir canankiydin vicdan azabı çekmelisin tabikii' tarzında linçler yicekti yine yani her türlü linç linç linç. (Yanlış anlaşılmasın böyle düşünenleri yargılamiyorum asla dalga geçmek amaçlı yazmadım linç türünden örnek verdim sadece). Herneyse konu sahibi bana kalırsa en azından annenle konuşmanı öneririm sonradan pat diye haberleri olursa çok çok üzülürler. Ben bir anne olarak düşünüyorum kızım böyle bir durumda olsa bana önceden söylemediğine daha çok üzülürüm. Seninde onlara karşı vicdan azabı duyduğun belli annene başta biraz çıtlat yavaş yavaş sonra söyle gitsin sonuçta olmuş bikere yapacak birşey yok. Belkide düğün bile yaparsınız en azından karnın çok büyümeden gelinliğide giymiş olursun içinde kalmaz. Hakkında hayırlısı olsun inşallah

Banlanmissin ama nihayetinde mesajları okuyorsundur.

Bir anne adayı olarak sureci doğru yönetmek adına annene ihtiyacın var. Şu an zaten karnın belli olmaya başlamıştır. Kaçak Göcek iş yapıp aileni tamamen şok etmek yerine anlat ki yanında olabilme şansını onlara ver. Bir aile için bu şekilde gizlice evlenmek, gizlice çocuk sahibi olmak çok büyük üzüntü yasatir. Kendini onların yerine koy. Çok kızıp tepki gosterseler bile nihayetinde seni yetiştiren ve seven ailen bu muameleyi hak etmiyor. Sen de gizlice evlenmeyi hak etmiyorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…