Bana bir akıl verin :/

Çok erken başlamış bir ilişki olmuş
Üniversşre mezunu olup olmamasının kıymeti size bağlı. Anlaşıyorsanız sıkıntı yok.
Ancak günümüz şartlarında 1800 lira maaşla geçinmek çok çok zor.
Öte yandan onun ailesiyle geçireceğiniz zaman sizi çok fazla yıpratır.
Üstünde çok düşünülmesi gerekn bir durum bu.

Göremediğin herşeyi annen göstermiş sana aslında.
Evlendikten sonra zaten atansan bile nasıl gideceksin? Hadi gittin diyelim erkek arkadaşın vasıfsız eleman nasıl iş bulacak?
E bide kaynanayla bir oturma işi var

Hakkaten neresinden tutarsan elinde kalıcak, tutma.

Valla vaya haklisin meslek din din kültür ayrılığı ne bu insanlarda

Bu hikaye çok tanıdık sonu bile belli yani.
Çok yakınımda biri üniversite kapısıdan döndü sonra biri istemeye geldi annesi ısrarla bir daha hazırlan sınava dedikçe diretti evlendi evin içine girdi.
Sonuç ne mi oldu hep eziklik baskı aşağılanma ve daha bir sürü şey.
Annen sana senin için ders çalış diyor ne çıkarı olacak kadının aklını başına al

Kaçma atanmayi bekle.yasiniz 40 değil elbette kaçmadan evlenirsiniz.elalemin evinde kalma ana baba gibisi yok.isci öğretmen diye ayırmıyorum allah sevene dogru olana her daim yardım eder.ne psikopatlar var bankacı ama şiddet manyağı

Anneniz çok haklı. Onu dinlemezseniz buraya keşke annemi dinleseydim, bir bildiği varmış diye konu açarsınız.

Maddi durum farkı vs önemli değil. Ama kültür farkı çok büyük sorun. Sizin ailenizin ve çevrenizin kültürüyle (eğitimleri değil hayata bakış açıları) sevgilinizin kültürü çok farklı. Örneğin eminim kuzenleriniz içinde kayınvalideyle aynı evde yaşayan veya kaçan yoktur. Ama o bunları teklif edebiliyor.

Bağnaz biri olarak bunları yazdığımı düşünmeyin. Lezbiyenim/geyim, sevgilimi seviyorum deseniz, gidin yurtdışında evlenin, daha rahat edecekseniz orada yaşayın, bu sizin hayatınız, kimse karışamaz derim.

Ama kültür farklılığının mutsuzluğa sebep olduğu bilinen bir gerçek. Yaşayarak öğrenmeyin.

Son düzenleme:

Çok atarli bi yorum
Bazen gerçekler insanın suratına tokat gibi çarpar öyle düşün bu mesajı geleceğini gördüm diyim

Bence en iyi bilen kişi annendir
Anneni dinlesen böyle yorumlarda almazsin
Annen ders çalış diyormuş sen kaçmayı dusunmussun ee ben daha ne yaziyim sana

Kültür olarak ailesini tanıdım yakın kültürlerdeniz o konuda bir korkum yok ama zamanı mı beklemek daha mı mantıklı yoksa diretmek mi bilemiyorum. Ben bu işin ailemin rızasıyla olmasını diliyorum şu an.

Kacmayin, evlenirseniz ev ev ustune olmaz ayri eviniz olsun. Uni mezunu olup olmamasi, es adayinizin bunu komplex yapip yapmamasi ile ilgili bir de tabi is bulmasinda... Umarim atanirsiniz

Bence once oturup guzelce dersinizi çalışıp atanmaya bakın. Daha sonra ailenizi ikna edip evlenin ( ben bi sakınca gormuyorum iki kisi birbirini seviyosa arada saygı da varaa gerisi teferruattır) ama asla kayinvalideniz ile birlikte oturmayın.
Acele etmeyin evlenmek icin daha 22 yaşındasınız. Isleri yavas yavas yoluna koyarak kimseyi de uzmeden ilerleyin bence

Aynen kacanlarin başı göğe erdi ya bi sen eksiksin kacta gör........

Ne kadar severseniz sevin eşiniz hep kendini ezik hissedicek ve bu hep ilişkinize yansicak ailenizi dinleyin hele kv ile hiç oturmayın

Sizin ailemizde yaşıtlarınız içinde kayınvalidesiyle oturan var mı? Veya kocaya kaçan? Veya oğlu ve geliniyle aynı evde oturan? Ama onlarda bu normal. "Ekonomik özgürlüğünüz olunca evlenin" diye kestirip atmamışlar. Aynı evi kabul etmişler. Sizin ailenizse aynı evde oturmanıza karşı.

Onlar oğullarını okutmaya veya kariyerine fazla önem vermemişler, sizin ailenizde en önemli konu sizin eğitiminiz ve kariyetiniz. Nasıl bir kültürel benzerlik bu?

Şimdi kimseyi küçümsemeyi sevmem. Hayat senin hayatın karar senin.kacyığınla pişman olmayacaksan,diğer arkadaşlarımın eşi unv mezunu sen cahilsin diye ileride adamın başına kalmayacaksan, bir okulla anlaştığında veya maaşın ondan yüksek olduğunda adami kucumsemeyeceksen ve hayatımda sen olmasaydın atanırdim senin yüzünden 8 sene (ki o 6 sene olacak) ayrı kalmamak için evlendim demeyeceksen,kısacası kendine sevgine güveniyorsan ve hiçbir ana evladının gururuyla oynamam diyorsan ailene karşı gel ve evlen.ama birinı bile söylersen bile bile günaha girersin.

Sen atanmayı düşünüyorsan zaten evlensende ayrilacaksiniz. O zaman ne olacak?

Kesinlikle kaçma. Önce seviyosun ölüp bitiyosun her ne olursa olsun kabul ediyorsun ama olunca da katlanamıyosun bizimde aşk evliliğiydi aşk bitti evlilik kaldı sadece. Aşkı bu kadar önemseme evliliğin baki olacak o yüzden mantıklı düşün. Kimse için aileni çiğneme. Ya ne olursa olsun aileni ikna et vazgecemiyosan. Cünkü insan severken gerçekten kör oluyo.

Mantıklı söyledikleriniz aslında bu yönden düşünmemiştim. Biraz bekleyerek aynı evde oturma meselesi ortadan kalkmış olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…