• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün ayrılık

Hadsiz, seviyesiz, görgüsüz, kompleksli, manipülatif ezik. Şimdiden ailene kadar dili uzanmış saygısız, aşağılık herifin.
Böyle biriyle geçirdiğin zamana, hayalkırıklığına üzül ama bittiğine sakın üzülme, şükret, git sadaka ver, şükür namazı kıl.
Yarın bi gün salya sümük yalvarmaya da çalışabilir bu haysiyetsiz, sakın ama sakın inanma sözlerine.

Son düzenleme:
2 yıllık bir ilişkim vardı. 1 hafta önce ailemle tamıştırdım ben de onun ailesiyle tanıştım. Sevgilim bu 3 yıl boyunca ara ara biriktirdiğim parayı sorardı. İkimiz de öğretmeniz bu arada. Ben de parayı biriktirmesi için babama atardım. Babam parayı araba almam için biriktiriyordu. Sevgilim evlendikten sonra o birikimimi eve getirmemi istedi. Getir araba alırız dedi. Ondan önce biriktirdiğim paralar bu arada. Benim de hoşuma gitmedi böyle söylemesi ve ondan önce olan bir para olduğunu ve babamdan geri istemeyeceğimi söyledim. Ki gıcık olmasam dahi babama verebilirim paramı. Sonra sevgilim baya kızdı. Ben sana kendin biriktir dedim babana atma demedim mi diye falan. Sonra bundan sonraki ayların parasını kendin biriktireceksin dedi. Askerlik durumu oluştu bir de. Bedelli de gitse er de gitse düğünümüz ertelenecekti. Çünkü seevgilimin durumu iyi değil ailesi de iyi değil o yüzden istemiyor destek. Bedelliye verse düğün parası kalmayacaktı. Er olarak gitse yine çok zaman geçecekti. Böyle olunca bedelliyi benim ödememi istedi. Açıklama olarak da evliliğe engel oluyorsa sen de ödeyebilirsin demişti. Ben de kabul etmedim. Daha sonra sürekli böyle maddi konular konuştu durdu. Bilezikleri de 10 gr alıyordu. Kendi annnesi de benim annem de 10 gr almamasının, 20 gr almasının doğru olacağını söyledi. Ben de bunu söyleyince yapamayacağımı bile bile nasıl istersin benden bunu diyerek ayrıldı. Ailemle de yeni tanıştırdım. Ne yapacağım bilmiyorum. Çok kötüyüm. O da baya ağladı. Eksik hissettiriyorsun beni diye. Yapamayacağım şeyler istiyorsun dedi.

Sevgilim bilezik alabilmek için her ay baya sıkışıyordu. Annem de zorlanıyorsa eğer birini sen onun yerine yap demişti hatta. Ama sevgilim ondan önce yaptığım birikime kafayı takmıştı. Hatta demişti ki ben düğün yapmak için bu kadar sıkışırken sen ailene para yolluyorsun. O parayı haram ediyorum ailene dedi. Geri alamayacaksın o paraları falan diyordu.
Kız nesine üzülüyorsun, Allah kurtarmış işte.

2 yıllık bir ilişkim vardı. 1 hafta önce ailemle tamıştırdım ben de onun ailesiyle tanıştım. Sevgilim bu 3 yıl boyunca ara ara biriktirdiğim parayı sorardı. İkimiz de öğretmeniz bu arada. Ben de parayı biriktirmesi için babama atardım. Babam parayı araba almam için biriktiriyordu. Sevgilim evlendikten sonra o birikimimi eve getirmemi istedi. Getir araba alırız dedi. Ondan önce biriktirdiğim paralar bu arada. Benim de hoşuma gitmedi böyle söylemesi ve ondan önce olan bir para olduğunu ve babamdan geri istemeyeceğimi söyledim. Ki gıcık olmasam dahi babama verebilirim paramı. Sonra sevgilim baya kızdı. Ben sana kendin biriktir dedim babana atma demedim mi diye falan. Sonra bundan sonraki ayların parasını kendin biriktireceksin dedi. Askerlik durumu oluştu bir de. Bedelli de gitse er de gitse düğünümüz ertelenecekti. Çünkü seevgilimin durumu iyi değil ailesi de iyi değil o yüzden istemiyor destek. Bedelliye verse düğün parası kalmayacaktı. Er olarak gitse yine çok zaman geçecekti. Böyle olunca bedelliyi benim ödememi istedi. Açıklama olarak da evliliğe engel oluyorsa sen de ödeyebilirsin demişti. Ben de kabul etmedim. Daha sonra sürekli böyle maddi konular konuştu durdu. Bilezikleri de 10 gr alıyordu. Kendi annnesi de benim annem de 10 gr almamasının, 20 gr almasının doğru olacağını söyledi. Ben de bunu söyleyince yapamayacağımı bile bile nasıl istersin benden bunu diyerek ayrıldı. Ailemle de yeni tanıştırdım. Ne yapacağım bilmiyorum. Çok kötüyüm. O da baya ağladı. Eksik hissettiriyorsun beni diye. Yapamayacağım şeyler istiyorsun dedi.

Sevgilim bilezik alabilmek için her ay baya sıkışıyordu. Annem de zorlanıyorsa eğer birini sen onun yerine yap demişti hatta. Ama sevgilim ondan önce yaptığım birikime kafayı takmıştı. Hatta demişti ki ben düğün yapmak için bu kadar sıkışırken sen ailene para yolluyorsun. O parayı haram ediyorum ailene dedi. Geri alamayacaksın o paraları falan diyordu.
Ne gibi bir emeği varmış üstünüzde de parayı haram ediyormuş? Hoooşşt diye kovalayın gitsin.

Ikinizde birbirinizden tuhafsiniz.. evlilik oncesi varini yogunu babasina veren kisi erkek olunca burada bin tane laf ederler bu ayri bir sey.. kadina para hesabi soran adamdan hic kimseye hayir gelmez oda ayri bir sey.. onun gercektende hakki yok sizin evlilik oncesi paraniza karismaya ama yarin birgun ayni seyi oda yaparsa o zaman uzulmeyeceksiniz. Kaldi ki hangi devirdeyiz ya 10 gr 20 gr nedir, su yozlasmis adetler ne mutluluklari baltaliyor, sanki 100 yil onceki gibi 15 yasindaki issiz cocuklari mi evlendiriyorlar, herkesin eli ekmek tutuyor ne bu altin meraki anlamiyorum. Neyse. Adam bes para etmez ama sizde hak ediyorsunuz diyorum ve cekiliyorum.

O kim oluyor ki senin ailene yolladığın paraya laf ediyor bide üstüne haram etmiş komedi. Kurtulduğuna şükret paran için evlenecekmiş seninle

Kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmesi erkeklerin işine geldi resmen, eskiden erkekler taşı sıksa suyunu çıkarırdı ya hu bir gururları vardı. Şimdi gururdan eser yok. Bir de en ufak bir şeyde her şeyi Kadın Erkek eşitliğine bağlayan bir tayfa var.

Ayrilin.

istedigi ladar zorlansın! Senin babana attıgın paralari istemesi cok yüzsüzlük! Bedelli ğarası sen mi ödeyecektin kendi anası babası yokmu ödesin iste!! Bunun gibi erkoları nerden buluyorsun ya

Ben tam anlayamadım. İkiniz de aynı maaşları alıyorsanız ve siz x birikim yaptıysanız sevgiliniz de x birikim yapmadı mı? Kendisi birikimini getirip siz getirmeyeceksiniz diye mi kızdı yoksa kendisi hiç birikim yapmadığı halde sizin paranızı mı istiyor? Bana kalırsa erkek de birikiminin getiriyorsa kadının da getirmesi lazım. Zaten parayı babanın biriktirmesini ve eşten altın istemeyi hiç mantıklı bulmuyorum. Biz evlenirken eşimle ben bir takımdık ve diğer insanlar bize altın taktılar, eşim karşı taraf değildi o yüzden ondan altın istemedim. Parasini babasinda biriktiren biriyle de evlenmezdim, o kısımda yengence katılıyorum.

Ha adam parasını ailesine yedirdiyse, hic birikimi yoksa tabi ki sizden isteyemez o saçmalık. Zaten de hali tavrı da hoş değil bu kişinin, yaşınız da çok küçük. Bence ayrılık iyi olmuş. Ama yukarıda yazdığım senaryo varsa ortada ben de parayı getirmenizi isterdim sizinle evlenecek olsam.

Ben tam anlayamadım. İkiniz de aynı maaşları alıyorsanız ve siz x birikim yaptıysanız sevgiliniz de x birikim yapmadı mı? Kendisi birikimini getirip siz getirmeyeceksiniz diye mi kızdı yoksa kendisi hiç birikim yapmadığı halde sizin paranızı mı istiyor? Bana kalırsa erkek de birikiminin getiriyorsa kadının da getirmesi lazım. Zaten parayı babanın biriktirmesini ve eşten altın istemeyi hiç mantıklı bulmuyorum. Biz evlenirken eşimle ben bir takımdık ve diğer insanlar bize altın taktılar, eşim karşı taraf değildi o yüzden ondan altın istemedim. Parasini babasinda biriktiren biriyle de evlenmezdim, o kısımda yengence katılıyorum.

Ha adam parasını ailesine yedirdiyse, hic birikimi yoksa tabi ki sizden isteyemez o saçmalık. Zaten de hali tavrı da hoş değil bu kişinin, yaşınız da çok küçük. Bence ayrılık iyi olmuş. Ama yukarıda yazdığım senaryo varsa ortada ben de parayı getirmenizi isterdim sizinle evlenecek olsam.
Birikimi falan yok, bedelli parasini kizdan istemis. 🤷

Birikimi falan yok, bedelli parasini kizdan istemis. 🤷
O parayla bilezik eşya falan aldıysa ve kızın birikimiyle baş başa geldiyse o zaman kendisi de birikim katmalı. Ama postta bu durum net anlaşılmıyor ki ona göre yorum yapamıyorum🫠 aynı maaşları alan iki kişi de ailesine yedirmediyse benzer birikimler yapmalı diye düşünüyorum.

Sen nasil ki evlenmeden onceki birikimini ona vermek zorunda degilsen o da evlenmeden once yasal olarak hepsi sana kalacak bilezikleri çalışıp sana yapmak ve düğünde takmak zorunda değil. Her şey karşılıklı.
Yoo gayette adettendir bilezik takılması, işin mehir kısmına dini konu olduğu için girmiyorum.
Ama kadının evlenmeden önceki tüm birikimi kocasına vermesi gibi bir adet duymadım. Hatta evlilik içinde de parasını vermek zorunda değil.
Bu bakış açısı yüzünden erkekler iyice prenses oldu bana göre. Hatta Tv'de gördüğüm kadarı ile isler bir nevi jigololuga dönmüş. Gündüz kuşağı erkeklere para kaptiran akilsizlarla dolu

Benim önceden biriktirdiğim babamda bırakıp sakladığım parayı elalemin İnsanı (adam demiyorum) anama babama haram edicek öyle mi 😂şey yapın bence bileziklerin tamamını sen al,bedelliyi sen öde ,gelinlik ,damatlık,salon herşeyi sen karşıla.O prenseste oturup oje sürsün💅
Böyle bir durumda damatlıği konu sahibi giysin 😂

Yoo gayette adettendir bilezik takılması, işin mehir kısmına dini konu olduğu için girmiyorum.
Ama kadının evlenmeden önceki tüm birikimi kocasına vermesi gibi bir adet duymadım. Hatta evlilik içinde de parasını vermek zorunda değil.
Bu bakış açısı yüzünden erkekler iyice prenses oldu bana göre. Hatta Tv'de gördüğüm kadarı ile isler bir nevi jigololuga dönmüş. Gündüz kuşağı erkeklere para kaptiran akilsizlarla dolu
Ben eşitliği savunuyorum benim için adet gelenek görenek hikaye. Adete girecek olursak yillarca ataerkil bir toplum olarak yasadik kadin oturacak cocuk bakacak kocasi calisip para kazanacak. Bu is eskidendi. İkisi de ogretmen. Evlilik yoluna giriyorlar. Birisi parasını toplayip banasina atip bu benim param diyorsa diğeri de ben de evlenene kadar istedigimi yaparim der gayet de. Adamin durumu da yok. Ne demek illa ki yapacak. Neden kadina bilezik yapmak zorunda olsun? Adet gelenek gorenek benim mantigimi astiginda direkt silerim. Hayat musterek.

Ben esimden hic bilezik falan istemedim cok komik. Evlenmeden once parasini kim nereye verdi bilmiyoruz. Evlendikten sonra da her seyi ortak yaptik. Borcsa borc birikimse birikim. Kusura bakmayin bu sefer kadindandan yana degilim. Para senin alninin teriyse o adamin da oyle. Parani vermemekte son derece haklisin. Ama karsi tarafa 10gr istemem 20 gr olsun diye baski yaparsan iste burada haksizsin. İkiniz de calisiyorsunuz canim. İs almaya gelince cok cok ver adam evlenip kendimize araba alalim dediginde yok ben vermem.

Bu arada konu sahibi bana tek taraflı anlatıyor izlenimi verdi. Bu kadar yiyici bir tipse siz ayrilsaydiniz? Bence siz cok maddiyatci yaklasmissiniz. Ama is kendi paraniza gelince "vermeeeem" modunu asmissiniz. Yolun daha basinda cok cirkin durumlar. En iyisi olmus sizin adiniza.

Ben eşitliği savunuyorum benim için adet gelenek görenek hikaye. Adete girecek olursak yillarca ataerkil bir toplum olarak yasadik kadin oturacak cocuk bakacak kocasi calisip para kazanacak. Bu is eskidendi. İkisi de ogretmen. Evlilik yoluna giriyorlar. Birisi parasını toplayip banasina atip bu benim param diyorsa diğeri de ben de evlenene kadar istedigimi yaparim der gayet de. Adamin durumu da yok. Ne demek illa ki yapacak. Neden kadina bilezik yapmak zorunda olsun? Adet gelenek gorenek benim mantigimi astiginda direkt silerim. Hayat musterek.
Ben kadın erkek eşitliğinden çok kadın erkeğin denk ve kendi görevleri olduğuna inanıyorum. Bana göre erkek evi geçindirmekle yükümlü. Yaratılış şeklimizde bu şekilde. İsteyen istediğine inanabilir.
Ayrıca adamın durumu yoksa evliliği ertelesin, kadının parasına güvenerek mi evlenecek? Bugün çocuğu olsa 2 yıl izne çıksa aç mı oturacaklar?

Back