Bana bir akıl verin :/

evinencitipitisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2014
9
5
36
34
İstanbul
Merhabalar arkadaşlar. Direk konuya geçeyim buraya sizin fikirlerinizi almak için yazmak istedim çünkü ne yapacağımı hiç bilmiyorum ve çok bunalmış durumdayım. Benim 6 senedir süren bir ilişkim var ve birbirimizi çok seviyoruz. Sonuç olarakta evlenmek istiyoruz haliyle. Ben 22 erkek arkadaşım ise 24 yaşında. Ben sınıf öğretmeniyim o ise fabrikada işçi şuan. Aileme erkek arkadaşımın onlarla tanışmak istediklerini söyledim kışın, annem kesinlikle istemediğini söyledi babam ise bi okulun bitsin bakarız dedi. Babam daha çok ılımlı konuşmuştu fakat geçenlerde tekrar babama söylediğimde sence uygun mu bu cocuk sana dedi ve annemle konusacağını söyledi ama hala ikisinden de bir ses seda yok. Benimle de dopru dürüst konuşmuyor. Annem sevgilim üniversite mezunu olmadığı için ve bir süre sevgilimin ailesi ile kalacağımız için istemiyor. Ben sadece tanışmalarını istedim belki sevgilimi tanıyınca yumuşarlar dedim ama ona dahi yanaşmıyorlar. Sevgilimde çalışıyor yani üni mezunu olmasada boş gezenin boş kalfası değil 1800 minimum maaşı var bende çalışacağım sonuçta. Annem ilişkinin başından beri biliyordu onunla konuştuğumu ama hala ayrılmamı istiyor ama çok seviyorum çok bağlandım ayrılamıyorum. Atanmamı istiyorlar ama şu an mevcut sistemle atanıp geri gelmem bir sekiz seneyi minimum bulur. Bu yüzden zaten 6 sene beklemişken daha da fazla beklemek istemiyorum. Annem her gün baskı yapıyor ders çalış diye her saat başıma geliyor. Artık çok bunaldım bir yandan erkek arkadaşım olmayacaksa kaçalım diyor aklıma yatıyor ama kaçarak ailemi üzmek istemiyorum. Bilmiyorum ne yapacağımı çok kötü arada kaldım boşlukta gibi hissediyorum kendimi çırpınıyorum sürekli bana bir akıl verin lütfen...

Kaçmak gibi bi hata yapmazsınız inşallah hangi devirdeyiz okumuş cahillerden değilsiniz inşallah? Ailenin rızası olmadan karar verme taraftarı değilim ama bi geçmişiniz var belliki. Bilemedim. Ben olsam bu kadar uzun bi ilişkiye kalkışmazdım en başta. O kadar sabrım ve cesaretim yok heralde ondan
Hayırlısı inşallah hakkınızda

Minimum 1800 dediginiz maas gercekten minimum. Boyle seylere gercekten takilmam ama gecinmeniz imkansiz. Siz zaten esinizden daha cok maas alacaksiniz. 1 sorun olmaz 2 sorun olmaz mutlaka birgun bu sorun cikaracak.

Atanmaya ihtiyaciniz var. Mutlaka deneyin. Calisin. Kacmayi kesinlikle dusunmeyin. Cok buyuk bir ihanet, cok buyuk bir hayal kirikligi. Benim evimden bi adam icin kacacak evlat bi daha beni ana baba bilmesin derim ben.

Ailenin yerinde olsam ben de bu evlilige izin vermezdim, hulusi kentmen tribine girerdim, bu ne yahu, yavas ve acili bir iskence yontemi istiyorsaniz gidin tedavi olun.
Atanmadan evlenip ailesinin evinde yasayacaginiza kendi ailenizin evinde otursaniza, ne meraklisiniz elin kirli donunu yikamaya? Nasil rahat edeceksiniz yabanci insanlarin evinde... insan bir misafirlige gidiyor da 3 gun kalamiyor..

Kaçmak şu an zaten başvurmak istemediğim bir yol aileme bunu yapmak istemiyorum bu yüzden buraya yazmak istedim belki göremediğim birşey vardır diye. Sadece bundan sonra nasıl ilerlemem gerektiğini bilemiyorum. Çünkü nereden tutsam elimde kalıyor.

Kaçma hata yaparsın.
Ayrıca daha öğretmen değilsin, bakalım atanabilecek misin.
Ayrıca böyle aileler ne sinir ya, sanki kendi çocuğu nasada çalışıyor da karşısındakini layık görmüyor.
Bir doktorla evlen eğer seni üzerse eh olsun en azından damat doktor derler.

Cok zor evet ama evlenmek icin daha zamaniniz var bence. Bu sartlarda gecinemezsiniz. Aciktan neden okumuyor sevgiliniz? Gec degil ki okumak icin. 2 gun sonra isten cikarilsa napicaksiniz? Aile yanina tasinmayi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bu sartlarda sevgiliniz asla ayri eve cikamaz. Kayinvalide dirdirindan 1 aya baba evine donersiniz.

Ailesiyle yaşayacağını söylüyorsun! Bu platformda bir sürü örnek var aç oku kv ile yaşayanların nelerden geçtiğini. Ayrılığa kadar gidiyor bu durum! Ayrıca gayet küçüksün! Sevgilin de küçük aldığı maaş da ikinizden de küçük! Çok pişman olursun aileni dinlemelisin.

Kaç kız git kaynanayla otur kaynin görümcen varsa onlara hizmetçi olursun 2 3 de bebe belik yap al sana mis gibi hayat
Anneni sakın ha dinleme
Neyine yetmiyor 1800 tl maaş
İnsanları yargılamak ne kadar kolay değil mi. Kendi olduğunuz yerden düşünmeden yargılamak. Evet belki hiçbirinizin yaşadığı şeyleri yaşamadım ve belkide yaşadığınız kötü deneyimleri yaşamamak için buraya bu konuyu açmışımdır. Bu mu acaba sizin yardım anlayışınız. Anlamadan dinlemeden asıp kesmek. Bu konuyu insanca akıl danışmak için açtım belki bana bir yol gösterir biri çıkar diye. Yanlış düşünüyorsam eğer bunu bu denli sert bir şekilde yüzüme vurma cesareti nereden geliyor. Ben kaçacağım demedim aklıma yatsada şu safhada aileme bunu yapamam diye belirttim. Lütfen karşınızdakinin gerçekten yardıma ihtiyacı olan bir kızkardeşiniz oldupunu düşünerek cevap verin vermeyecekseniz görmrzden gelin.

Siz eğitim almış insansınız.. konuşma şekli, iletişim tarzınız, bir öğretmen olarak giyim tarzınız, herşeyiniz farklı düşecek..
_zamanla eşinizi değiştirmeye çalışacaksınız.. olmadı eleştireceksiniz..aranızda sorun olur..
_ ama 6 sene olmuş az zaman değil.. emek vermişsiniz.. sevip, saygı duymuşsunuz.. tanımışsınızdır.. bütün bu söylediklerimi göze alıp incelerseniz.. herşeye rağmen evet diyorsanız.. ailenizi ikna edin..

1800 gözünüze çok mu geliyor bilmiyorum ama ben bilgi vereyim çok değil şu devirde az bile ama asgari ücretle geçiniyorlar boş herkes geçinemez öyle şimdi sorun yok ama yarın öbürgün fazla maaş alırsan seni sindirmeye çalışacak psikolojin bozulacak kaldı ki eğitimli insansın kv le yaşamak nedir? Sana sıfırdan ev bile açamayan biriyle nereye kadar bunlar biraz acı ama gerçek ve bu hayatta öğrendiğim tek şey anne baba istemiyorsa o işte bir şey vardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…