• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün ayrılık

Ben kadın erkek eşitliğinden çok kadın erkeğin denk ve kendi görevleri olduğuna inanıyorum. Bana göre erkek evi geçindirmekle yükümlü. Yaratılış şeklimizde bu şekilde. İsteyen istediğine inanabilir.
Ayrıca adamın durumu yoksa evliliği ertelesin, kadının parasına güvenerek mi evlenecek? Bugün çocuğu olsa 2 yıl izne çıksa aç mı oturacaklar?
Hayir ben sundan bahsediyorum, gonlunden gecer esine yapmak ister ve yapar zaten karsindaki adamin tavir ve hareketlerinden samimiyetini anlarsin. Elinden geleni yapiyordur sen de okey dersin. Evlendikten sonra adam da hasta olabilir kadin calisip ona bakar artik es durumunda sartlar ne gerektiriyorsa o yapilir kadini erkegi yok ki.

Kendi biriktirdigi parayi ne yapiyorsa yapar tabii ki, ama daha evlenmeden bunun hesabini yapiyorsa ve mustakbel esinin ve ailesinin durumu olmadigini da goruyorsa ben ille de su kadar gram yap diye daraltmazdim karsimdakini. Utanirdim. Yok cunku neyi yapsin. Ha ben dogum yaparim esim evi gecindirir bu durum zaruriyet. Ama evlenmeden bu benim param bunu babama atıcam sen de calisim bana 100gr bileezik yap demek beni utandiriyor.

2 yıllık bir ilişkim vardı. 1 hafta önce ailemle ben de onun ailesiyle tanıştım. Sevgilim bu 3 yıl boyunca ara ara biriktirdiğim parayı sorardı. İkimiz de öğretmeniz bu arada. Ben de parayı biriktirmesi için babama atardım. Babam parayı araba almam için biriktiriyordu. Sevgilim evlendikten sonra o birikimimi eve getirmemi istedi. Getir araba alırız dedi. Ondan önce biriktirdiğim paralar bu arada. Benim de hoşuma gitmedi böyle söylemesi ve ondan önce olan bir para olduğunu ve babamdan geri istemeyeceğimi söyledim. Ki gıcık olmasam dahi babama verebilirim paramı. Sonra sevgilim baya kızdı. Ben sana kendin biriktir dedim babana atma demedim mi diye falan. Sonra bundan sonraki ayların parasını kendin biriktireceksin dedi. Askerlik durumu oluştu bir de. Bedelli de gitse er de gitse düğünümüz ertelenecekti. Çünkü seevgilimin durumu iyi değil ailesi de iyi değil o yüzden istemiyor destek. Bedelliye verse düğün parası kalmayacaktı. Er olarak gitse yine çok zaman geçecekti. Böyle olunca bedelliyi benim ödememi istedi. Açıklama olarak da evliliğe engel oluyorsa sen de ödeyebilirsin demişti. Ben de kabul etmedim. Daha sonra sürekli böyle maddi konular konuştu durdu. Bilezikleri de 10 gr alıyordu. Kendi annnesi de benim annem de 10 gr almamasının, 20 gr almasının doğru olacağını söyledi. Ben de bunu söyleyince yapamayacağımı bile bile nasıl istersin benden bunu diyerek ayrıldı. Ailemle de yeni tanıştırdım. Ne yapacağım bilmiyorum. Çok kötüyüm. O da baya ağladı. Eksik hissettiriyorsun beni diye. Yapamayacağım şeyler istiyorsun dedi.

Sevgilim bilezik alabilmek için her ay baya sıkışıyordu. Annem de zorlanıyorsa eğer birini sen onun yerine yap demişti hatta. Ama sevgilim ondan önce yaptığım birikime kafayı takmıştı. Hatta demişti ki ben düğün yapmak için bu kadar sıkışırken sen ailene para yolluyorsun. O parayı haram ediyorum ailene dedi. Geri alamayacaksın o paraları falan diyordu.
Öğretmen olup da paranla ilgili kocan dahi olmamış bir insana ağzının payını veremeyişine şaşırdım. Sen bu hızla evlenirdin onun gittiği iyi olmuş.
Yat kalk şükür namazı kıl, sadaka falan dağıt.
Tanıştı ise tanıştı görücü usulünde de bir dünya kişi tanışıyor

Erkeklerin seviye neden bu kadar düştü kızlar ya ? Adam bedelli parasını sevgilisinden istiyor şaka gibi
İstiyor iki gün sonra da askerde bunaldım deyip ayrılacak işte başka hatuna gidecek. Paranın üstüne de soğuk su içecek konu sahibi
Allahtan ayrılmış

Hayir ben sundan bahsediyorum, gonlunden gecer esine yapmak ister ve yapar zaten karsindaki adamin tavir ve hareketlerinden samimiyetini anlarsin. Elinden geleni yapiyordur sen de okey dersin. Evlendikten sonra adam da hasta olabilir kadin calisip ona bakar artik es durumunda sartlar ne gerektiriyorsa o yapilir kadini erkegi yok ki.

Kendi biriktirdigi parayi ne yapiyorsa yapar tabii ki, ama daha evlenmeden bunun hesabini yapiyorsa ve mustakbel esinin ve ailesinin durumu olmadigini da goruyorsa ben ille de su kadar gram yap diye daraltmazdim karsimdakini. Utanirdim. Yok cunku neyi yapsin. Ha ben dogum yaparim esim evi gecindirir bu durum zaruriyet. Ama evlenmeden bu benim param bunu babama atıcam sen de calisim bana 100gr bileezik yap demek beni utandiriyor.
Biz çalışan kadınlar olarak kendi maddi durumumuza göre yorum yapıyoruz ama her kadın çalışmıyor ya da belki asgari ucrete çalışıyorlar. Şimdi bu istenilen altın kadının güvencesi oluyor.
Bende evlenirken bilezik istedim ve sonra lazım oldu eşime verdim, hala gelir diye bekliyorum 😂 bu paraya ihtiyacım olduğundan değil, erkekten birşey yapabileceğini görmek istememden kaynaklı. Bence maddi olgunluğa ulaşmamış, parasini değerlendirmeyi beceremeyen adamlar evlenmeli. Sonra kadın hem işte hem evde köpek gibi çalışıyor, kendi parasının hayrını falanda görmüyor.

Biz çalışan kadınlar olarak kendi maddi durumumuza göre yorum yapıyoruz ama her kadın çalışmıyor ya da belki asgari ucrete çalışıyorlar. Şimdi bu istenilen altın kadının güvencesi oluyor.
Bende evlenirken bilezik istedim ve sonra lazım oldu eşime verdim, hala gelir diye bekliyorum 😂 bu paraya ihtiyacım olduğundan değil, erkekten birşey yapabileceğini görmek istememden kaynaklı. Bence maddi olgunluğa ulaşmamış, parasini değerlendirmeyi beceremeyen adamlar evlenmeli. Sonra kadın hem işte hem evde köpek gibi çalışıyor, kendi parasının hayrını falanda görmüyor.
Altınım da altınım :D severiz hediye altını

2 yıllık bir ilişkim vardı. 1 hafta önce ailemle tamıştırdım ben de onun ailesiyle tanıştım. Sevgilim bu 3 yıl boyunca ara ara biriktirdiğim parayı sorardı. İkimiz de öğretmeniz bu arada. Ben de parayı biriktirmesi için babama atardım. Babam parayı araba almam için biriktiriyordu. Sevgilim evlendikten sonra o birikimimi eve getirmemi istedi. Getir araba alırız dedi. Ondan önce biriktirdiğim paralar bu arada. Benim de hoşuma gitmedi böyle söylemesi ve ondan önce olan bir para olduğunu ve babamdan geri istemeyeceğimi söyledim. Ki gıcık olmasam dahi babama verebilirim paramı. Sonra sevgilim baya kızdı. Ben sana kendin biriktir dedim babana atma demedim mi diye falan. Sonra bundan sonraki ayların parasını kendin biriktireceksin dedi. Askerlik durumu oluştu bir de. Bedelli de gitse er de gitse düğünümüz ertelenecekti. Çünkü seevgilimin durumu iyi değil ailesi de iyi değil o yüzden istemiyor destek. Bedelliye verse düğün parası kalmayacaktı. Er olarak gitse yine çok zaman geçecekti. Böyle olunca bedelliyi benim ödememi istedi. Açıklama olarak da evliliğe engel oluyorsa sen de ödeyebilirsin demişti. Ben de kabul etmedim. Daha sonra sürekli böyle maddi konular konuştu durdu. Bilezikleri de 10 gr alıyordu. Kendi annnesi de benim annem de 10 gr almamasının, 20 gr almasının doğru olacağını söyledi. Ben de bunu söyleyince yapamayacağımı bile bile nasıl istersin benden bunu diyerek ayrıldı. Ailemle de yeni tanıştırdım. Ne yapacağım bilmiyorum. Çok kötüyüm. O da baya ağladı. Eksik hissettiriyorsun beni diye. Yapamayacağım şeyler istiyorsun dedi.

Sevgilim bilezik alabilmek için her ay baya sıkışıyordu. Annem de zorlanıyorsa eğer birini sen onun yerine yap demişti hatta. Ama sevgilim ondan önce yaptığım birikime kafayı takmıştı. Hatta demişti ki ben düğün yapmak için bu kadar sıkışırken sen ailene para yolluyorsun. O parayı haram ediyorum ailene dedi. Geri alamayacaksın o paraları falan diyordu.
Daha nişan yok, evlilik yok. Sadece aile tanışması olmuş biri ne hakla size benim bedelli askerlik paramı öde diyebiliyor? Ne hakla babana verdiklerini geri al diyor.
Bu adam yiyici belli, durumu olmasa bile olduğu kadar yapar yine de sizden birşey istemez.

Ya bu ayrilma isini bu adamlara niye birakiyorsunuz?? Sizin ayrilmaniz gereken durumda kalkip bu herif sizi terketmis. Kendine guvenmiyorsa evlenmesin. Sizin biriktirdiginiz paradan ona ne? Paşama bak bedelliyide size odetip aradan cikartacak. Iyi ki ayrilmis valla kurtulmussunuz.

Ayrıca er olarak gitsin askere, daha maddi olarak hazır değil belli ki ne bedelliye ne de evliliğe...
Ertelemeniz en doğrusu, ne aceleniz var?

Back