• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakirelik?

Bakirelik

• Önemli

OY: 122 53,0%
  • Önemsiz

OY: 112 48,7%

• Ankete Katılan
    230
Bir pazar sabahından günaydın :KK70:
Şu günde, şu saatte bile yetişmem gereken yerler varken şu toplumun(!) nabzını tutan konuya bir iki çift laf etmeden gidesim gelmedi.

Zara paha biçilmesinden hoşlanan kadınlar olduğu sürece, bu bakış yıkılmayacak onu baştan söyleyeyim. Bu bir erkek değil, kadın mevzu... Küçükten "Zarını koru" fikriyle beyni yıkanmış kadının, kendi kızına "Yüzümüzü yere eğme(!)" tembihi, kendi oğluna "Namusluyu(!) seç" öğüdü.

18 sayfa boyunca illa yazılmıştır "Bekaret biz kadınlar için önemli olmasaydı bizde zar olmazdı" denilmiş ya; ilkten bekaret kavramının zara indirgenmesine gülmekle beraber, o kızlık zarı dediğiniz şeyin tek işlevi, bebekken mkunuz bilmem neyiniz vajinanıza bulaşıp, bağışıklık sistemi güçlenmeden, henüz 10 yaşımızı bile göremeden karın zarı vb. bir iltihaptan, mikrobik durumdan geberip gitmemeniz için ekstra bir süzgeç olması. Pislik süzen bir şey ki herkeste de aynı değil yapısı.

Bunu açılış töreni edasıyla kutlayan insanlar; bugün zar dikimlerinin, bilgisizce ve korunmadan anal -oral seks ile götürmeye çalışanların mimarı.

Bizim toplumun cinsellik eğitimi "Zarını koru" seviyesinde olduğundan; korunma çeşitleri ve güvenli seks, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, kendi vücudunu tanıma, özel insanı bekleme-ilk cinsel ilişki muhabbeti, hormonlar, g noktası, orgazm vs vs gerisi bomboş. 25 yaşındaki kadına sor sana kızlık zarı ve bekaret üzerine 60 senelik hikaye anlatsın ancak korunma yöntemini bilmesin... Ne acı.
Özetle buna cahillik diyoruz.
2018de bekaretin tartışıldığı bu nokta = Cahillik.
Dini kısmı da herkesin kendine.
Bu kadar.

Son düzenleme:
Hayır madem bu zar meselesini önemli görmek bu kadar saçma o zaman bir kadın doğuma muayeneye gidildiğinde bile evli olup olmadığın neden sorulur, bekarsan neden alttan muayene edilmez madem bu zar bu kadar önemsiz doktor bekar evli dinlemez yırtar geçerdi zarı alt yollardan da yapardı muayenesini. Ben sadece kadının değil erkeğin de zinaya bulaşmasına karşıyım, kocam benden önce bakir olmasaydı evet net evlenmezdim, ben olmasam o da beni istemezdi. Başkasının dokunduğu bir teni ben sahiplenmem, sahiplenemem..

Önemli olmasaydi zar olmazdi. Veya erkekler icin önemli olsaydi onlarda da zar olurdu.

Kadin dogurandir, zannimca.

Kesin topa tutulacagim gardimi alayim :p

Allah ıslah etsin. Sizden degil de sizin yetistireceginiz erkek cocuklardan gercekten korkuyorum.

Sizin durumunuz nasıl bilmiyorum ama bakirelik önemli bir kavram olması gerekiyor, çokta anlam yüklenmemesi gereken bir durum.

Bakir erkek sayısı azaldıkça bakire kız sayısı çoğalmıyor.

Hayır madem bu zar meselesini önemli görmek bu kadar saçma o zaman bir kadın doğuma muayeneye gidildiğinde bile evli olup olmadığın neden sorulur, bekarsan neden alttan muayene edilmez madem bu zar bu kadar önemsiz doktor bekar evli dinlemez yırtar geçerdi zarı alt yollardan da yapardı muayenesini. Ben sadece kadının değil erkeğin de zinaya bulaşmasına karşıyım, kocam benden önce bakir olmasaydı evet net evlenmezdim, ben olmasam o da beni istemezdi. Başkasının dokunduğu bir teni ben sahiplenmem, sahiplenemem..

o zarın bir amacı var
iç mekanizmayı korumak
kadın ilk kez birlikte olduktan sonra o savunma mekanizması çalışır ve bagısıklık sistemi gelişmeye başlar çünkü artık bu işi görecek zar yoktur

Bekaret kişisel olarak yani kişinin kendisiyle ilgili bir konu olarak kalsaydı ne iyi olurdu.Önemli mi,önemsiz mi sorusu bile kadini aşagıliyor.Benim için önemli değil ama benim bekaretim benim dışımdakiler için genel olarak baktığımda önemliydi yani üç beş arkadaşım dışında ailem olsun çevrem olsun herkes önemsiyordu.Onları ilgilendirmediğini düşünsemde onlari ilgilendirdi hep.Annemin aman kızim kimseye güvenme demesi,yada bu konuda anlatılan kızı kullandı kullandı attı Allah korusun vb hikayelerle büyürken ben, onemsiz diyemedim bile hatta önemsiz oldugunu yıllar sonra farkettim..Kisacası bence önemsiz ama bu konuda ben deditmeyen bir topluma sahip olduğumuz için cevabim ne kadar anlam taşır bilemiyorum.

Benim ikinci, eşimin ilk evliliği. İkimizde çok genciz severek evlendik. Daha önce hiç evlenmemiş gibi bi düğünüm oldu herseyim olması gerektiği gibi oldu. KİMSEDE BİRŞEY DİYEMEDİ.

Evlenmeden bekaretimi kaybetseydim yine soylerdim eşime ve kimsenin haberi olmazdı zaten o durumumdan. İlk evlilik denirdi. Ama şuan ikinci evliliğim işte...

Bedeninize değiil, insanlığınıza ve duygularınıza önem veren adamlarla birlikte olun.. çünkü evliliği saçma sapan bi zar sürdürmüyor.

Madem zar önemsiz burada bikiritimi kiybittim simdi ivlilik disiniyirim diktirsem inlisilir mi diye sorulan konulara yine ayni düsüncede ki insanlar diktir diyor? E o zaman o soruyu soran kisiyide topa tutun yahu

Bu ne perhiz ne lahana tursusu :deli:

Demek ki neymis; her ne kadar yirtinsakta önemsiz diye, toplumun cogu önemli diyoo :KK52:

Dini yorum gibi olmasını istemem ama burdaki mesele bence bakirelikten ziyade zina olayı zaten... Benim inançlarım gereği evlilik dışı birliktelik uygun bi durum değil ama tabiki herkesin düşüncesi, inancı kendine.... Ama bir bayan evlenmiş bekaretini kaybetmiş boşanmış tekrar evlenmek istiyordur işte bu noktada bakire olmasi olmamasi bence hic bir önem arz etmez.

Önemli değil. Bakire ama ellenmemiş yeri kalmayanlar ne olacak? İnsanın zihniyeti bakire olsun,küçük şeylere takılmayın. Çevremde bakire olan bir kişi var sadece,bakire olarak evlenecek.. onun dışında inan tanımıyorum.. hepside evli kimsede yalan söylemiyor. Zaten bunu soramaz erkek! Biz onlara bakir misin diyor muyuz ? Bakirse eğer tamam,gitsin bakireyle evlensin.
İnsan sevdiğiyle sevişmek ister. Zarı duran ama bilmemkaç yıllık evli olduğum halde benden daha çok ellenmiş,yemediği halt kalmamış olanlardan çok daha karakterli bence bakire olmayan ve bunu pat diye söyleyebilenler.

Dini Açıdan evet Günah zina haram kılınmış sonuçta ama kadın için haramsa erkek için de haram .
Bunun dışında ahlaki Açıdan da sadece kadın suçlu ve Ahlaksız ilan ediliyor evlilik dışı ilişkilerde erkek erkektir istediği kızla gezer tozar ama bâkire kız hakkıdır bâkire olmayanla evlenilmez düşüncesi var . Bu da çok acımasız ve haksız bir düşünce bana göre bâkire olmayan kızla erkek Arasında hiçbir fark yok . Sonuçta her iki tarafında kendini sakınması gerekiyor .

Misal evlenmiş ayrılmış kızla evlenmek çok Abes karşılanıyorken Erkeğin dulu olmaz diyorlar . Toplum Ahlaksız ...

Hayattaki tek marifetiniz o zarınız sanırım.
Onun dışında bir başarınız yok gurur duyarak anlatacağınız en ufak bir anınız dahi yok. Cok seviyesiz ve cok cirkinsiniz.
Sizin zorunuza giden aslında zar falan degil ozgur kadinlar. Biz ozgur oldukca çıldırıyorsunuz, kendimize guvendikce kendi ayaklarimiz ustunde durup hayatimizda kimsenin soz hakki olmadigini gorunce çıldırıyorsunuz. Ezik egonuzu anca kufur ederek hakaret ederek ve sizde olan o zari kutsallastirarak tatmin edebiliyorsunuz, cunku baska bir seyiniz yok :) Bende ki zari da alin Allah askina sizin olsun :-)

Dini yorum gibi olmasını istemem ama burdaki mesele bence bakirelikten ziyade zina olayı zaten... Benim inançlarım gereği evlilik dışı birliktelik uygun bi durum değil ama tabiki herkesin düşüncesi, inancı kendine.... Ama bir bayan evlenmiş bekaretini kaybetmiş boşanmış tekrar evlenmek istiyordur işte bu noktada bakire olmasi olmamasi bence hic bir önem arz etmez.
+100000
kuldur şaşar beşer hata yapar. Evlendiğim adamla bile evlilik dışı ilişki yaşasam pişmanlıktan kahrolurdum. Nedeni ise işlediğim günah. Bilerek bilmeyerek işlediğimiz dualar için tövbe ederken zinayı savunmak bana korkutucu geliyor.

Bakir olmayan birinin bakire birini araması ise çok üzücü bir durum.
Ayrı üzüldüğüm nokta ise çevremde oğluna Türk gelin arayan anneler namuslu terbiyeli kız bakarken, oğlu yabancı birini getirdiğinde o namus birden müslüman olsun yetere geliyor.

Bu konu çok hassas bir konu ama benim inancıma göre bekaret zinadan dolayı önemli ama pişmanlık daha önemli.

Madem zar önemsiz burada bikiritimi kiybittim simdi ivlilik disiniyirim diktirsem inlisilir mi diye sorulan konulara yine ayni düsüncede ki insanlar diktir diyor? E o zaman o soruyu soran kisiyide topa tutun yahu

Bu ne perhiz ne lahana tursusu :deli:

Demek ki neymis; her ne kadar yirtinsakta önemsiz diye, toplumun cogu önemli diyoo :KK52:
Toplumun çoğu zaten önemli diyor. Çünkü toplum ikiyüzlü ve ahlaksız.. Eğer ahlaklı bi toplum olsaydık namusu, ahlakı kadının vajinasına koymaz kişinin zihniyetinde arardık.

Misal sen şimdi tecavüze uğrasan kimse tecavüze edene "kirlendi, bozuldu" demeyecek. Çünkü onun vajinası yok ama senin var. Namus da sadece vajinada olduğu için kirlenen sen olacaksın. Hiç bir suçun yokken kirli diye damgalanacaksın. Böylece erkek sevişse de, tecavüz de etse asla namusu kirlenmeyecek, ama kız kardeşi sevişirse namusu kirlenir bak (!) Çünkü namus sadece kadında vardır !!!

Düşünmek... Sorgulamak...
Deneyin bunları, güzel şeyler...

Back