- 18 Ocak 2021
- 992
- 1.290
- 43
Bir arkadaşım var çok mutlu başka arkadaşım var çok mutsuz biri var çocuk olduktan sonra iyi oldular başka biri boşandı yani bu işler tamamen gidişata bağlı bence. Ama sorun olur gibime geldi umarım bu konuyu açmaz ilerde. Ya sinir oluyorum bu kafalara cidden rest çekip ayrıl denir normalde sen kusurlu değilsin denir ama sevgide var işin içinde. bilemedim...Merhaba arkadaşlar daha önceki yazılardan hatırlarsınız belki suan ki konuştuğum erkek arkadaşıma açıkladım bakire olmadığımı o da ilk başta sorun etti söylendi yüz ifadesi düştü sonra düşündü karakterin kişiliğin daha ağır bastı dedi Haziran da isteme olacak kısmetse ama ben hala kendimi kötü hissediyorum değersiz gibi çünkü beni öyle bilmiyordu o da zor kaldırdı ama anlayışlı biri tabi hatta bir daha bu konu açılmasın dedi ben hala içimde yara kalmak gibi ilerde nasıl anne olacağım diyorum çünkü ailem beni bu konuda çok tembihlerlerdi benim daha önce bu hatayı yapmam Kendime bile yediremem ilerde evlensem mutlu olcakmıyım diye sorgulamalar .benim gibi olup evlenenler bu psikoloji ile nasıl başa çıktınız?
İnan bana kendini kime sakladığın kimsenin umurunda değil. Kendini birilerine saklamak istediysen bu senin kararın en nihayetinde kimse karışamaz. Ancak konu içerisinde dert yandığın, yakındığın, muzdarip olduğunu söylediğin o "iğrenç" adetlerin hepsine konuşmaların ve davranışlarınla çanak tutuyorsun.
Kapıda çarşaf bekleyen insanları eleştirirken koşa koşa kocana kanlı peçete gösterip bak kocacım sana sıfır kilometre geldim al istersen annenle, babana da göster o kadar ötv verdiler bilsinler sıfır kilometre gelin aldıklarını minvalinde ki davranışın sence de çelişkili değil mi?
Konu sabahtan beri anasayfada duruyor hep aynı terhaneler olduğu için bakmıyordum bi okuyayım dedim yazdıklarınla beni kanser etmeyi başardın tebrik ederim.
Kendini eğitip kafa yapını değiştirmeden çocuk yapma lütfen!
Herkes rahat ortamlarda büyümüyor ailesinden ne görürse öyle büyüyor. Bende namusumu korumamı ögrendimİnan bana kendini kime sakladığın kimsenin umurunda değil. Kendini birilerine saklamak istediysen bu senin kararın en nihayetinde kimse karışamaz. Ancak konu içerisinde dert yandığın, yakındığın, muzdarip olduğunu söylediğin o "iğrenç" adetlerin hepsine konuşmaların ve davranışlarınla çanak tutuyorsun.
Kapıda çarşaf bekleyen insanları eleştirirken koşa koşa kocana kanlı peçete gösterip bak kocacım sana sıfır kilometre geldim al istersen annenle, babana da göster o kadar ötv verdiler bilsinler sıfır kilometre gelin aldıklarını minvalinde ki davranışın sence de çelişkili değil mi?
Konu sabahtan beri anasayfada duruyor hep aynı terhaneler olduğu için bakmıyordum bi okuyayım dedim yazdıklarınla beni kanser etmeyi başardın tebrik ederim.
Şöyle bir kafam olsa yemin ederim keser atardımEsime tertemiz geldim ve yetistirildigim cevrenin verdigi baskiylada o peceteyi gosterirken kendimle gurur duydum
Ne gördüysem o elin iyilerinden gördüm, kaynana en sıkışık anımızda bize yok çekerken eşimin elinde büyüyen komşu çocuğu kredi çekti, her ay ödedik sonra. Nikahımız olduğunda komşuları geldi eşimin, kardeşleri vardı sadece akrabadan bi Allah' ın kulu yoktu. Bi derdimiz olduğunda hepsinden önce o elin iyileri koştu, bir yardımcım var kendi kızkardeşimden daha evla. Bize çok kızdılar çünkü bekliyorlardı ki canımıza da okusalar ana baba gardaş akraba diyelim. Bizim yapımıza ters. Her düştüğümüzde evin kötüsünden evvel koşan canlara haksızlık etmiş oluruz. Birinin sadece benden çeyrek asır önce doğmuş olması saygı duymam için yeterli değil. Benim de iki kızım var, cesaret edip böyle düşüncelere sahip olabiliyorum.Aynen oyle ama sigara falan kullanmiyorum Allahtanyinede saygisizlik etmem hicbirzaman. Annem evin kotusu elin iyisinden binkat iyidir kızım derdi. Allah korusun bugun birsey olsa yine ana baba koşar iyide olsa kotude olsa. Esimi seviyorsam anne babasinada katlanmam lazim. Esim cok tersler lafı verir hemen ozaman bile icim sızliyo tamam sonucta bazen cok zorluyolar ama hakli bile olsa evladin ana babaya bagirmasi cok zoruma gidiyor benimde evladim var bana oyle davransa hosuma gidermi? Herkesi idare etmek cok zor bir durum. Hep boyle yetistirildim haklida olsan sen sus gelinlikle gittin kefenle cikarsin hep ezil ama sus sen kızsın o oglan yapar(erkek kardesim icin) Eger birgun kizim olursa herne yasarsa yasasin hicbirzaman kendini ezdirmemesini herzaman kendi ayaklari uzerinde durabilmesini bunun icin bir erkege ihtiyaci olmadigini ogretecegim ona. Okumasini ehliyet almasini haksizlik karsisinda hicbirzaman susmaması gerektigini ogretecegim. Yani benim annem bana ne ogrettiyse tam tersini ogretecegim ona..
Merhaba arkadaşlar daha önceki yazılardan hatırlarsınız belki suan ki konuştuğum erkek arkadaşıma açıkladım bakire olmadığımı o da ilk başta sorun etti söylendi yüz ifadesi düştü sonra düşündü karakterin kişiliğin daha ağır bastı dedi Haziran da isteme olacak kısmetse ama ben hala kendimi kötü hissediyorum değersiz gibi çünkü beni öyle bilmiyordu o da zor kaldırdı ama anlayışlı biri tabi hatta bir daha bu konu açılmasın dedi ben hala içimde yara kalmak gibi ilerde nasıl anne olacağım diyorum çünkü ailem beni bu konuda çok tembihlerlerdi benim daha önce bu hatayı yapmam Kendime bile yediremem ilerde evlensem mutlu olcakmıyım diye sorgulamalar .benim gibi olup evlenenler bu psikoloji ile nasıl başa çıktınız?
Uzun bir iliski hatta nisani atip eşimle evlendim.Laf arasinda ilişkiye başladığımız ilk gün konusu oldu ve sonrasına bakarim ben dedi konuyu kapattık.5 yıl bitti ne imasi olmuştur ne ezik hissettim.Kendi acmamis gonca değildiMerhaba arkadaşlar daha önceki yazılardan hatırlarsınız belki suan ki konuştuğum erkek arkadaşıma açıkladım bakire olmadığımı o da ilk başta sorun etti söylendi yüz ifadesi düştü sonra düşündü karakterin kişiliğin daha ağır bastı dedi Haziran da isteme olacak kısmetse ama ben hala kendimi kötü hissediyorum değersiz gibi çünkü beni öyle bilmiyordu o da zor kaldırdı ama anlayışlı biri tabi hatta bir daha bu konu açılmasın dedi ben hala içimde yara kalmak gibi ilerde nasıl anne olacağım diyorum çünkü ailem beni bu konuda çok tembihlerlerdi benim daha önce bu hatayı yapmam Kendime bile yediremem ilerde evlensem mutlu olcakmıyım diye sorgulamalar .benim gibi olup evlenenler bu psikoloji ile nasıl başa çıktınız?
İşte bu yüzden asla düşündüğünüz gibi güçlü bir kız çocuğu yetiştiremezsiniz bence.Esime tertemiz geldim ve yetistirildigim cevrenin verdigi baskiylada o peceteyi gosterirken kendimle gurur duydum.
Kızınız olmadığına ve anne olduğunuza göre de erkek çocuğunuz var. Üstelik ailenizin de erkek-kız evlat ayrımı yaptığından yakınmışsınız ama ailenizden biraz olsun farkınız olsaydı alıntıladığım cümleyi kurmazdınız. Dini değerler herkes için aynı çünkü cinsiyet ayırmıyor ama siz namus konusunda sadece kız çocukları üzerinden gitmişsiniz.Ailemin bu konudaki dusuncelerine hicbirzaman kizmadim bencede bir kiz ilerde evlenecegi kisinin yuzune utanmadan bakabilmeli.
Yalnız çocuklar öğretileni yapmaz, ailesi neyse o’dur.Aynen oyle ama sigara falan kullanmiyorum Allahtanyinede saygisizlik etmem hicbirzaman. Annem evin kotusu elin iyisinden binkat iyidir kızım derdi. Allah korusun bugun birsey olsa yine ana baba koşar iyide olsa kotude olsa. Esimi seviyorsam anne babasinada katlanmam lazim. Esim cok tersler lafı verir hemen ozaman bile icim sızliyo tamam sonucta bazen cok zorluyolar ama hakli bile olsa evladin ana babaya bagirmasi cok zoruma gidiyor benimde evladim var bana oyle davransa hosuma gidermi? Herkesi idare etmek cok zor bir durum. Hep boyle yetistirildim haklida olsan sen sus gelinlikle gittin kefenle cikarsin hep ezil ama sus sen kızsın o oglan yapar(erkek kardesim icin) Eger birgun kizim olursa herne yasarsa yasasin hicbirzaman kendini ezdirmemesini herzaman kendi ayaklari uzerinde durabilmesini bunun icin bir erkege ihtiyaci olmadigini ogretecegim ona. Okumasini ehliyet almasini haksizlik karsisinda hicbirzaman susmaması gerektigini ogretecegim. Yani benim annem bana ne ogrettiyse tam tersini ogretecegim ona..
Size katılıyorum, böyle yazmamın sebebi konuda birbirini seven ve bu yüzden sevişecek iki insan görmemem. Zaten işin fizyolojik kısmına takılmışlar.genel anlamda size katılmakla beraber yalnızca 1 kısma müdahele etmek istedim.
cinsellik fizyolojik bir şeydir evet ama insan kendini hazır hissettiğinde,gerçekten istediği zaman sevişmelidir. yani ister 30 unda ister 40 ında sevişir,bu tamamen bireye bağlı :) o yüzden 30 una adar sevişmemiş insan sağlıksızdır kısmına katılamadım sadece :) 18'inden sonra dilediği vakitte sevişmekte özgür herkes bence :)
Kimsede benim kizimin namusunu bir kurdaleye baglayacak kadar nasil bukadar kucuk düşürebiliriz yeni ailesine karşı demedi
Esime tertemiz geldim ve yetistirildigim cevrenin verdigi baskiylada o peceteyi gosterirken kendimle gurur duydum.
+1000000Siz de "namusumu iki damla kana bağlayarak kendimi nasıl bu kadar küçük düşürebilirim" dememişsiniz sonuçta.
Biri "bu kuşağı abisi bağladı, kocası çözer" der; öteki erkek haline bile bakmadan gelinin kanlı çarşafını görmek için sabahın köründe yollara düşüp kapılara dayanır; siz milletin gözüne kanlı peçete sokma peşindesiniz...
Yok ki birbirinizden farkınız.
Sorsak "bizde sevişmeyi geçtim el ele tutuşmak bile ayıp" diyorsunuz ama afedersiniz bir kadının iki bacağının arası cümle aleme dert oluyor, herkesin dilinde bu konu geziyor.
Baba, abi, kayınpeder, anne, kayınvalide, hatta eşin teyzesi, kuzeni bile hiç utanmadan, sıkılmadan gayet rahat bunu konuşuyor, peşine düşüyor ve kimsenin 1 gram yüzü kızarmıyor. Bu nasıl ayıp bilmek?
Gerçekten yani, hani marjinal bizdik?
Kendisine göre sevdiği kadınla yapmak istemiş evleneceği kadınlaAdam 30 yaşında ve gerçekten hiç yapmadıysa zaten sex hayatın onunla direkt kötü başlayacak demektir...30'una dek normal bi erkek illa ki yapar...
Bence senin bunu sorgulaman gerekiyordu, 30'una kadar neden olmadı diye. Sorun mu var derdim ben olsam...
Ne anne olamamasından bahsediyorsun? Ya bi geçin bu işleri.. Karakterin ağır bastı demiş yani ben de az buz haltlar yemedim zaten diyor yani
Yapmak istesem yapamazmıydım diyor yok dediAdam 30 yaşında ve gerçekten hiç yapmadıysa zaten sex hayatın onunla direkt kötü başlayacak demektir...30'una dek normal bi erkek illa ki yapar...
Bence senin bunu sorgulaman gerekiyordu, 30'una kadar neden olmadı diye. Sorun mu var derdim ben olsam...
Ne anne olamamasından bahsediyorsun? Ya bi geçin bu işleri.. Karakterin ağır bastı demiş yani ben de az buz haltlar yemedim zaten diyor yani
Annemler anlatır onların dönemde varmış çarşaf ben hep saçma buldum eş adayı da saçma buluyor carsaf olayını ailesin de var onun için kendisi tutmuş şimdiye kadar bana o yüzden şaşırdı beklemiyordu bilmesem daha iyi dedi bende çok takıntılıyım bu konuda benim için de öneml konu evleneceğimi düşündüğüm insanla yapmak istedim olmadıİnan bana kendini kime sakladığın kimsenin umurunda değil. Kendini birilerine saklamak istediysen bu senin kararın en nihayetinde kimse karışamaz. Ancak konu içerisinde dert yandığın, yakındığın, muzdarip olduğunu söylediğin o "iğrenç" adetlerin hepsine konuşmaların ve davranışlarınla çanak tutuyorsun.
Ne güzel konusunu dahi açmamışUzun bir iliski hatta nisani atip eşimle evlendim.Laf arasinda ilişkiye başladığımız ilk gün konusu oldu ve sonrasına bakarim ben dedi konuyu kapattık.5 yıl bitti ne imasi olmuştur ne ezik hissettim.Kendi acmamis gonca değildiBenim hayatımda yokken,ben bir saniyeyi bile geri alamioken neyin hesabini hayatimda olmayan birine verecem ki??Bence sonradan sorun edecek bir tipse yol verin gitsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?