Hanımlar,
anlaşıldı bu konu bu haliyle devam edemeyecek, dini yorum yasak dedikçe konu sahibesi bile dini yorum yazıyor, ki hep diyorum bir insanın tabuları varsa, yetiştiği aile kültürüne ters hareket ettiğini düşünüp pişmanlık yaşayacaksa, yaşadıklarının arkasında duramayacaksa, hata diye niteleyecek kendini değersiz hissedecek, evleneceğe insana karşı kendini eksik görecekse, evlenmeden önce kimseyle el ele dahi tutuşmayacak.
Dini yorumlar ve konular yasak diyoruz devam ediyorsunuz, bu yasağın sizlerin yararına olduğunu anlamak istemiyorsunuz.
Kim ister dini değerleri tartışılsın?
Bakın yalnızca tek bir din için demiyorum, ki zaten İslami yorum yasak denmiyor, "Dini" deniyor, dini deyince içeriğe tüm dinler giriyor, ateizm ve deizm'de var.
Burada farklı dinden insanların veya bir ateist ya da deist arkadaşımız dahil olup kutsalınıza kendi görüşlerine göre yorum yapsalar kabul edebilecek misiniz?
Ben söyleyeyim hayır asla kabul edemeyeceksiniz çünkü kimse laf söyletmek istemez zira inanç insanın en kutsal değeridir.
Sizler burada aynı inançtan kişiler bile ihtilafa düşüp birbirinizi sözde müslüman olarak nitelerken başka dinden görüşten birinin yorumu sonrası neler olur bilmiyorsunuz ama biz biliyoruz ondan yasak diyoruz.
Kaldı, ki sitedeki Hıristiyan ve Yahudi arkadaşlarımız dini yorum yazmıyor, ateist ve deist arkadaşlarımız da kurala uyuyor, peki biz neden uymuyoruz?
Bu mesele çoğunluk azınlık meselesi değildir, bu hangi dinden görüşten olursak olalım inançlarımıza hem kendimizin hem başkalarının saygı göstermesini sağlamaktır, ister Müslüman olalım, ister Hıristiyan, Yahudi, Deist veya Ateist.