babamın yeni eşi

zaten çabalıyorum canım evime davet ediyorum otyurup sohbet ediyoruz kadından yana eskisi gibi bir sıkıntım yok ama o kız beni delirtiyor hani çocuk falanda değil o hareketleri 10 yaşında çocuk yapmaz.

Kesinlikle, sunu da ekleyeyim annelerine bir sey olsa 'kocam istemiyor, kayinvalidem sorun cikariyor, kendi cocugumla yetisemiyorum idare edemiyorum' diye kendi oz kardeslerine bakmazlar.

Iki erdemli vicdanli gorunucem diye altindan kalkamayacaginiz yuklerin altina girmeyin hanimlar, bu is lafinizda kalmaz da gercek olursa uykulariniz kacicak kimse kimseyi kandirmasin burada.

Ayrica anne olmakla ne ilgisi var yani, insan baska birisine guvenip cocuk yapiyor ve bunu sacma bulmamak icin mi anne olmaliyiz?

mal mal davranıyor dediğiniz lise çağındaki o çocuğun da anne-babasının ayrıldığını ve psikolojisinin iyi olmadığını düşünemiyor musunuz Allah aşkınıza....belli ki babanız da eşi de hep birlikte kaynaşmak bişeyler yapmak istiyorlar. ama siz herşeye hayır, yok benim istediğim gibi olsun diyorsunuz.. o nefret ettiğin ergen kadar sen de yanlış davranıyorsun.

sahsen ben hic oyle bir niyet ile yazmamistim yorumlarimi.

Bilemiyorum tatlım, kim nasıl tepki verir diye fakat hayatınız değişmiş resmen. Yani yabancı birisi annenizin konumuna gelince, haliyle içten içe huzursuz olmuşsunuzdur. Bunu da aşağı yukarı herkes hissedebilir.
Yani ben de sinir olurdum, orası annemin hakkı çünkü, bir kardeşim olacaksa da annem doğurmalı falan diye çocukça tepki verirdim. Hatta şimdi olsa şimdi de böyle tepki veririm ben. Ama doğru ama yanlış, fakat çok insani bir durum. Anlaşılmayacak bir şey değil.

miss mou,

konu bebegin alinmasi degil esasen. evet ben -hamile ve bir cocuk sahibi olarak yaziyorum - benzer bir durumda gebeligi sonlandirirdim ancak bu benim kararim olurdu. esimin onceki evliliginden olan kizinin benim hamileligim uzerinde yorum yapma hakki kesinlikle sakli degildir keza.

diger yandan pembe kardesimizin babasinin evliligini kabullenmek uzerine bir sikintisi var. sen yukarida sormussun arkadasim benzer durumda tepki ne olurdu diye, ben yazdim kendi hikayemi. bakabilirsin.

pembecige enerji verip, agresiflestirmek kolay; kendi adima yapmaya calistigim musterih hale getirmek.

operim nikocugumu da.

Konu sahibi naz niyaz biraz cadilik yapmis olabilir gayet normal.
Kiskanmasida normal. Ama kalkip hain planlar kurgulayip sacma sapan seyler yapmadiktan sonra sorun yok.
Belki burda derdini paylasarak rahatlamak istemistir. Hemen dramaya cevirmeye gerek yok.

Herneyse
Ilk önce baban evlendi diye ve üvey kizi ve yeni dogan bebegi olacak diye sana olan sevgisinde bir degisiklik olmayacak konu sahibi. Bunu aklinda bulundur ve hic unutma. Gönlünü ferah tut. Baban cok iyi bir baba ve orta yolu bulmaya calismis cidden. Ben bile üzüldüm bu durumda kalmasina.

Olayin bir kismini merak ediyorum. O kadinin niyetinin ne oldugunu düsünüyorsun ki cocuk dogurarak? Yani öfken bu konudan kaynaklaniyor galiba.

Babacığınızı kıskanmışsınız ,paylaşamıyorsunuz aslında
Ama bunu artık böyle kabullenin zamanla eminim alışacaksınız bu duruma
Tabiki zor bir durum ama yapacak birşey yok şu bir gerçek artık o eşi
Siz şimdi arayın birşey olmamış gibi konuşun alındığını size hissettirirse alın gönlünü adam bellik arada kalıyor bu durumda
O kızıda aklınıza takmayın tipik bir ergen işte....

Off valla ergen, hak veriyorum sana arkadasim. Sen baban geldiğinde al babanı seninle işimiz var de. Çıkar götür bir kafeye 2 saat otur konuş sonra bırak. Hem özlem giderirsin hem hafta iki saat baba-kız vaktiniz olur. Bunu adet haline getirin zamanla herkes alisir

zaten çabalıyorum canım evime davet ediyorum otyurup sohbet ediyoruz kadından yana eskisi gibi bir sıkıntım yok ama o kız beni delirtiyor hani çocuk falanda değil o hareketleri 10 yaşında çocuk yapmaz.

banada biraz yanlış davranıyorsunuz gibi geldi..
babam bir gecede bende kalsın diyorsunuzda evli adam o artık karısı dururken neden sizde kalsın.. mantıklı düşünemiyorsunuz..
ayrıca bilmiyorum farkındamısınız ama siz şu yaşınızla babanızı paylaşmak istemezken o çocuğun herşeye ağlamasını sorun ediyorsunuz şımarıklık olarak değerlendiriyorsunuz.. peki o çocuğun neler yaşadığı hakkında bir fikriniz var mı? siz kendinizi açıkça ifade edebilirken o ağlayarak içinde yaşadıklarını atıyor olabilir mi?
siz eviniz ayrı olmasına rağmen kadını istememişsiniz peki o kız belki o da istemedi annesinin evlenmesini .. belki o da annesinin elin adamından hamile kalmasını istemedi..
aynayı sadece kendinize çevirerek ancak kalp kırarsınız.. ben sadece babamı seviyorum o da benim istediğim şekilde davransın diye bir durum yok..

Zaten kiskanip uzuldugu belli, o yuzden yol gostermeliyiz.

Biraz da anlamamiz lazim ne kendisi ne de o ergen kiz kolay zamanlar gecirmiyor.

Ben oz annemin hamileligini hala tamamen sindirmis degilken, uvey birininki cok zor olurdu.

Bagir cagir, yuzlerine bile bakma demeyecegiz elbette, ama o da sinirini burada bosaltmali ki icinde tasiyip onlara patlamasin..

Ben de bebekcigimi opuyorum..

Of cok zor. Sevmedigim insanla beni ayni ortama sokup dursalar cok sinir olurum. Istemedigim seyin dayatilmasi cok sinirlerimi bozar. Kimseye katlanmak, kaynasmak zorunda oldugumu dusunmuyorum acikcasi. Babam yalniz gelirse gelir yoksa gelmesin kendi bilir derim. Acimasiz miyim evet, ama kimsenin keyfine gore hareket etmem. Beni mutsuz eden seylere uzun sureli katlanamam. Seni anliyorum. Sen yine ilimlisin ben olsam herkese resti cekerim :)

Genel yorumlara baktım da herkes babanın artık bir ailesi var muhabbeti yapmış. Konu sahibi o babanın ailesi zaten. Eşine kizina ayırdığı vakitten daha fazla ayırmaz. Hatta kızının ne kadar vakte ihtiyacı varsa onu ayırmalı.

İnsanlar kendi evlilikleri ile eslerinin kv ve kp sorumlulugu ile ilgili karistiriyorlar herhalde bu durumu. Sanki adam tekrar evlenince ilk çocukları eski ailesi yeni eşi ve ondan olacak çocuğu tek ailesiymis gibi yorum yapıyorlar.

Onun disinda o bebek sizin kardeşiniz. Onu sevip saymaya bakın. Bebisin durumu ne tam olarak anlamadim ama inşallah sağlıklı bir bebek olur.

bilgisayar başında da sallamadım yukardaki yorumumu yaparken .. yaşadıklarınızın çok benzerini yaşamış biri olarak yorum yaptım..

Son düzenleme:

Aslında haklisiniz. Ama bazen işleri yoluna koymak için haklı olduğunuzu iddia etmek değil, durumu kabullenmek gerekir.
Ben size empati yapın biraz da karşı tarafı anlayin falan demeyeceğim. Şu an içinizdeki bu sıkıntıyı çözmenin tek yolu kabul etmek.
Evet liseli ergen de zor şeyler yaşıyor olabilir, ama bu sizin yaşadıklarınızı hafifletmez ve kızın ne kadar sinir bozucu olduğunu değiştirmez.
Kardeşiniz daha kolay kabullenmiş, sanırım o da babanizla yasiyor (?)
Belki biraz babanızdan uzak olmanizin da payı var bu durumda.
Bie de liseli kıza çocuk muamelesi yapmak en doğrusu. Herkes aynı olgunlukta yetişmiyor. Onun çocuk olduğunu düşünmek belki daha katlanılır hale getirir simarikliklarini. Kıza ara sıra kötü bir şekilde, uyarır gibi degilde, herkes tarafından kabul görecek ufak uyarılarda bulunabilirsiniz. Ama neyi nasıl söylediginiz önemli koca kadın küçük kızı kıskandı olmasın sonra.
Yeni Kardeş fikri bir tek bana mı nahos geldi bilmiyorum. İnsanlar evlendiklerinde illaki aralarındaki bağı arttırsın diye çocuk yoluna gitmemeli. Ki bence bu durum yeni çocuk için de zor. Ama artık olmuş, merak etmeyin, kardeş gibi görecek ve seveceksiniz de.
Belki paylaştığınız şey artarsa işleri yoluna koymak kolaylaşır. Yeni çocuğun geleceği için siz endişe etmeyin. Yaşanmamış zamanin sıkıntılarını şimdiden kendinize yük edinmeyin.
Zor durumdasiniz, ne kadar çabuk kabullenirseniz o kadar kolaylaşır.

Evli bir bayansınız, yaşınız daha mantıklı düşünmeyi gerektirir. Babanız evlenmiş, eşi hamile ve eşinin çocuk ruhlu bir kızı var. Bunu değiştirecek durumda değilsiniz ama bence yaptıklarınız o şımarık dediğiniz kız çocuğuna benziyor. Kimseyi yargılamayın başınıza gelebilir. Yaşım icabı bunu hem kendimden hemde etrafımdan tecrübe etmişliğim vardır.
İçinizde büyüttüğünüz bu dertle siz babanızın yeni eşine ve onun kızına daha çoookkkk gıcık olursunuz.
Bence boşverin gitsin. Böylesi daha güzel olacaktır.

Ben de bunu anlatmak istiyordum. Ya zaten üslup hararetli, sinirle açılmış bir konu, büyük bir oranda da gerçek düşüncelerin birçoğunu yansıtmayan bir konu zaten. Ya siz hiç sinirlenince abartıp, bire bin katmadınız mı? Valla ben katarım, çok da acımasız olabilirim bu konuda.
Konu sahibi de zor zamanlar geçiriyor, bunu herkes göz ardı etmiş. Her şey konu sahibinden beklenmiş, güçlü olmak zorunda olan oymuş gibi. Güçlü olmak zorunda olan babası ve annesi. Annesi olayın dışında kalmış mecburi sebeplerden, o zaman diğer ebeveynde top. Baba bir yandan istemediği bir çocuk yapıyor, bir yandan da üvey kızını öz kızının benimsemesini, üvey annesiyle de ilişkisinin iyi gitmesini bekliyor olabilir de... Konu sahibi buna hazır mı acaba?
Tamam üvey kardeş de sıkıntıda olabilir. Fakat şu durumda pembe hanım da iyi bir ruh hali içerisinde değilken bir de üvey kardeşini düşünmesini beklemek haksızlık olur. Herkes kendi yaşasa, benim derdim bana yeter derdi emin olun.
İlk yorumumda da belirttim, kocası ve ailesiyle de sıkıntılı zaten konu sahibi. Şimdi onları yazmak istemiyorum, belki kızar. Ama onlar da yıpratmıştır, neticesinde de tahammül seviyesi normalden daha aza inmiştir.

Kesinlikle.

Evin icinde volta atan bir kaynana, ses etmeyen es...

Uvey anne, uvey kardes, simdi bir kardes daha.

Hem esinin ailesi, hem babasinin yeni ailesi, hem kendi ailesi, hepsini yutup kabullenmek bu kadar basit mi?

Ne kadar uzucu bir durum konu sahibinin yasadigi.

Bebek hastalikli ya da sakat dogacak ama ablalari var dogurayim bir sey olmaz diyen bir uvey anne..

Ben evladima bakarim diyecekse dogurmali o cocugu, boyle diyen bir kadinin cocuguna oz kardesim olsa da bakmam.

Sız o liseliden daha ergensiniz. Babanizi kiskaniyorsunuz ama evli barkli kadinsiniz fazla bu kadari. Babanizi siz ve eşi arasında seçim yapmak zorunda bırakıyorsunuz. Onlar onun ailesi ve siz onlara ne kadar yabanciysaniz onlar da size o kadar yabanci ve ellerinden geleni yapiyorlar beraber olmak için. Elinden geleni yapmayıp kapris yapan sadece sizsiniz. Buyuyun ve babanız için her şeyi zorlastirmaktan vazgeçin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…