babamın yeni eşi

cok aci. dilerim tahminin disinda gerceklesir netice.
lutfen siz bu konuya dahil olmayin pembe.
birakin babaniz ile esi kendi sinavlarini kendileri versinler bu konuda.
icinizi rahatlatacaksa da soyliyeyim, muhtemelen bebekteki sorun down. ve down sendromlu bebekler 30 yaslarini goremiyorlar. size kalmaz bakimi o sebeple, musterih olun.

biliyorum bende üzüldüm bırakın babamı kimsenin başına gelsin istemem.
bebek bakımından ziyade yapılan bencillik benim sinirlermi bozan.
yok zaten birebir kimseye bişey demiyorum kadınla da görünürde bir sıkıntım yok sadece evlenirken bize asla bebek düşünmüyoruz deyip sonradan ben aslında hep istiyotrdum demesinin ikiyüzlülük olarak değerlenidiyorum.

İhtimalleri pek düşünmeden yazıyor gibisiniz. Sürekli kadın ölecek kadın ölecek. Nereden biliyorsunuz ne zaman öleceğini?
Bebeğin rahatsızlığı nedir?

ya kadın ölecek falan demiyorum kadn zaten babamdan daha genç ama ölürsem ablaları var demesine uyuz oluyorum ben mesela öyle bir durumda babası dışında kimse bakamaz diye düşünürüm ne abla ne annane ne babane nasıl baksın hasta çocuğa annesi gibi.

biliyorum bende üzüldüm bırakın babamı kimsenin başına gelsin istemem.
bebek bakımından ziyade yapılan bencillik benim sinirlermi bozan.
yok zaten birebir kimseye bişey demiyorum kadınla da görünürde bir sıkıntım yok sadece evlenirken bize asla bebek düşünmüyoruz deyip sonradan ben aslında hep istiyotrdum demesinin ikiyüzlülük olarak değerlenidiyorum.
hayir bu ikiyuzluluk degil, ben de bebek istemiyordum. ikinci bebegi katiyen istemiyordum, doktor ne zaman ki bebekte sikinti olabilir olu dogum yaptirabiliriz dedi; kendimi nisantasinda arabalarin onune attim, aklimi oynatiyorum sandim.
bunu anlaman mumkun degil.
bana hic kimse demedi ki sen semur bebegi istemiyordun oh iste bak dogmaz olur boyle...
yapmayin lutfen.
hic bilmediginiz bir konu hakkinda bu kadar net konusmayin, sinavi 100000 kere daha yazdigim gibi cok agir olur, tasiyamazsiniz.

yok ben bu konuda sizin kadar masum düşünemiyorum.
hasta bir çocuğum olacak dese doktor olsun ya yeterki olsun ben o 20 yaşına gelmeden ölcem ama olsun demem ben diyenide hiç bir türlü aklım almaz.

insanlar bazen kendi öz be öz çocuğuna bakarken deliriyor kim emanet edebilir hemde hasta bir çocuğu bir başkasına
düpedüz bencillik bu kadının yaptığı bence vicdan sahibi bir anne benden sonrası tufan diyerek çocuk yapmamalı.
bildiğin cahillik.

Kadın Kaç yaşında
Çocuğun engelli dogacagi kesinmi
Belki sağlıklıdır

ya kadın ölecek falan demiyorum kadn zaten babamdan daha genç ama ölürsem ablaları var demesine uyuz oluyorum ben mesela öyle bir durumda babası dışında kimse bakamaz diye düşünürüm ne abla ne annane ne babane nasıl baksın hasta çocuğa annesi gibi.

bu tamamen kişilik meselesi, kalp meselesi
insanlar, engelli-özürlü çocukları evlat ediniyorlar!
kan bağı yok, akrabalık yok, tanışmışlık yok
buna "iyilik" deniyor "iyi kalplilik" deniyor

canım sonuç geldi. netleşti bebeğin durumu.
o yüzden babam istemiyor. ben sağlıklı çocuğa ne bırakabilcem ki buna ne sağlayayım diyor.
kadının bu umarsızlığıda beni delirtiyor.

Henüz annelik duygusunu yaşamadın değil mi pembesu pembesu ?
Bu umarsızlık değildir be canım, kıyamaz kolay kolay, hasta da olsa o yavru.
Bak her bebişin rutin testleri oluyor, benim de 2li test olacağında, doktora "Yaptırmasak" dedim.
Yine de merakıma yenildim yaptırdık. İstatistik sonuç gelmeden önce de "Allah'ım beni seçim yapmak zorunda bırakma" diye gözümün ucunda yaş dua ediyordum. Ortada bi şey yok bile.

Neyse sonucu almış gelmiş eşim, kağıdı almadan daha "Aldırmam bi şey çıksa da aldırmam" diyordum. Daha anne adayıyım ve böyle diyorum düşün...
Çıkmadı Allah'a şükür, ama o duygu ayrı bi şey pembesu pembesu cum. Öyle umarsız vb deme kadına :/

yahu tahminen diyorum hadi olsun 70 ya ortalama bir yaş söylüyorum. babam zaten daha yaşlı kendi diyor hiç bişeyini göremicem diye.

kadın niye benimle görüşmek istemesin ben ne yapıyorum ona kendi de açıkca söylüyor vicdannen rahat değilim yaptık ama belki dünyaya geldikten sonra bize lanet edecek bakamayacaktınız niye doğurdunuz diyecek diyor.
bu yaşta doğurmasaydım böyle olmayacaktı diyor.
bizde aaa olur canım ya üzme kendini diye sırtını sıvazlamıyoruz gerçekleri söylemek ne zamandan beri kötü oldu.

her gebelik rikslidir,kimisi 50 yaşında doğurur çocuğu sağlıklı olur kimisi 25 de doğurur problemli olur,yani bu kişinin sağlığı ile alakalı ,sonuçta kenya da yaşamıyor illaki doktor muayenesine gidiyordur,insan bile bile rahatsız olduğunu bildiği bir çocuğu dünyaya getirmez vardır onda sizin bilmediğiniz bişey.yoksa yapılan tarama testleri boşuna boşuna yapılmıyor değilmi?gerçekleri söylerkende ddestek olmak yerine köstek olmamalı değilmi?,gerçekten üvey anne olarak değilde nihayetinde bir insan olarak durumunun zor olduğunu görseniz,yaklaşımızı ona göre yapsanız

Kadın belki çekindi söylemeye. Tepki almaktan çekindi belki.Belki düşünüyor du ama. Oda emin değildi.
Ama ne olursa olsun o senin kardeşin. Bak dünya hali bu hiç belli olmaz belki sende muhtaç olabilirsin belki çocuğun o kadına. Allah korusun tabi.

Ama demekki sizi yakın hissediyor. Ben mesela bunu çocuğum için kimseye soyleyemem. Halası amcası babaannesi vs . canı gönülden bakmazlar eminim. Daha önce diğer torunları ile ilgili bir durum oldu ve hepsine dedim vasiyetim kabul edin annem hayatta olmaz. ablam falan da ben ve babası na bişey olurda bakmazsa çocuğumu çocuk esirgeme kurumuna verin diye söyledim. Demekki bu kadın sana canını verecek teslim edecek kadar güveniyor. İyilik için söylenmiş. Yakınlık belirtmek için söylenmiş bir sözü böyle algılamayın.

Tekrar söylüyorum. Eger size karşı bir art niyet durumu yok ise sizde bu yakın lığa karşılık verin. Büyük bir aile olun. Benim de üvey ablam var. Inanki konu içinde anlaşılsın diye yazıyorum böyle. Yoksa üvey falan diyemem ben ona. Senin gibi ablam evli iken dogmusum ben. Hatta yeğenim ile aynı yastayım. Yegenlerim benim canım. Ben büyüyene kadar ablamada da sana benzer durumlar oldu. Ona hiç kızmıyorum. Hak veriyorum. Kolay değil. Ama şimdi onun bir derdi olsun hemen beni arar ay çok sinirliyim bir seni arayım da sakinleseyim dedim der. Bende aynı şekilde. Bazen takışırız ama aynı evde büyümesek bile kardeş olmak böyle birşey kin falan olmuyor. Bak ozledim yine hatunumu arıycam şimdi:)

Söylenebilecek her şey söylenmiş zaten. Benim tekrar etmeme gerek yok.

Sadece size tavsiyem babanızın eşine ve onun kızına bir şans verin. Anlattığınız kadarıyla kötü insanlar olmadıkları, aksine sizinle bişeyler paylaşıp aile olmak istedikleri izlenimi uyandı bende. Ergen bir kızın bir ablaya çok ihtiyacı vardır, ona abla gibi yaklaşırsanız eminim o da aşırı tutumlarından vazgeçecektir. Bir de böyle deneyin, iyi olmayı, iyi davranmayı deneyin bakalım ne olacak.

Canım aynı şeyleri yaşadığım için anlayabiliyorum çok şükür eşin varmış evin yuvan varmış onlarla yaşamak zor gelirdi o Zaman ben babam evlendiğinden beri bir kere olsun yalnız görüşemedik 11 sene olmuş ve suçun babamda olduğunu anladım babamın eşi kendi çocuklarıyla hep Başbaşa gezer eğlenir babam onları gezdirir hiç beni çağırmazdı anladımki eşi iyi bir anneydi ama babam benim için iyi bir baba olamadı yani evlendikten sonra Zaman ayırması zor oluyor artık maalesef

Ya bilemedim, çünkü pembesu da babasının meselesinden hariç şu sıralar gergin günler geçirdi.
Üstelik babamla annem boşansa, babam 55 yaşına bakmadan çocuk yapsa, bir de ablası bakar canım ne olacak dese ben de tabi canım evladım sayılır ne olacak ki demem. :KK51:
Babamı annemden başkasıyla görmeyi uzun süre sindiremezdim, bir de üzerine cici üvey kardeş, of dur daha bitmedi bir de hasta doğabilecek benden 23 yaş küçük bir kardeş. Allah aşkına bu kız da travma yaşıyor olamaz mı? Çok hızlı gelişen bir şeyler var ortada ve evli de olsa yetişkin de olsa bu kız hala o adamın kızı. Ve de hala bu tür şeylerden etkilenebilir. Şu anki tutumu bir tepki olamaz mı? O yüzden böyle bir konu açmış, ve normalde oldukça mantıklı ve sabırlı ( kayınvalide olayını açın okuyun) birisi. Oysa bu konuda oldukça farklı bir profil sergiliyor, bence konu sahibi kötü bakan biri değil.
Bana kalırsa taban tabana da haksız değil. Annem 45 babam 55 yaşındayken hadi anne baba bana kardeş yapın demezdim yani. Kendimle hiç çelişemeyeceğim, kusura bakmayın.
Herkes de üvey ailesini benimsemek zorunda değil diye düşünüyorum. 20 küsür yıl sonra hayatına biri dahil oluyor birden, ona koşulsuz şartsız hemen alışmak zorunda değilsin ki. Az kendinizi yerine koyun bence, ben olsam ben de afallar, öfkelenir ve bir anda böyle hışımla konu açabilirdim. Üzgünüm, bende peygamber sabrı yok, mükemmel biri değilim.

boşandılar.
düşman değilim ama bu yaştan sonra çocuk diye tutturdu hamile kaldı evlenirken bize söz vermişti babam eşide istemiyoruz ne çocuğu demişti şimdi ise hamile. biz atanamız olsun öyle evlenin demiştik bi nevi kendimizi kandırılmış hissetti,k üstelik babam hala arada bebekte bir takım sıkıntılar çıktı babam istemiyor kadın doğurcam ölsem bile ablaları bakar modunda.
o yüzden kadının iyi niyetinden şüpheliyim hee bir de bebeğin kız olduğunu duyunca 2-3 gün ağladı ne hikmetse..

yinede babama çok özen gösteriyor o yüzden görmezden geliyorum.

kadın kaç yaşında babanızın yaşı vardır diye düşünüyorum. kadında babanızla hemen hemen eştir yani o yaşta neden çocuk istedi kadın ki çocuğu var hani ilk desem anne olmak istedi dicem de babanızın malı mülkü varmı

Babacığın, evlendi diye içinde bir kırgınlık var. Ama hayat onun. Seni de kenara atmak istemiyorum, yeni eşin kızını da...

Hiç arayı soğutma, cok pişman olursun, sonrasında.

Ara simdi, babacığım dünkü tavrım için özür dilerim, galiba seni onlardan kıskandım, cocukluk ettim, de...Açık açık anlat.

Babalar kızlarına dayanamazlar.

Babanizin cok ustune gitmeyin, sizi kaynastirmaya calisiyor adam, siz biraz kiskanclikla en ufak hareketr bile negatif mana vermeye alismissiniz ama bence babanizin hatri icin az biraz caba harcayin, aile ortamlarina katilin, babanizin istedigi tum cocuklari bir arada olsin yeni hayatinda da ki bence cok guzel bir istek, herkesi mutlu etmeye de calismis adam ama imkansiz bisey bu haliyle yapamamis, sizde bence biraz daha yumusak , daha ilimli davranin

Kimse kusura bakmasin da basiniza gelmeden bilemezsiniz.

Kaciniz bi uvey kardesi, uvey aileyi rahatca kabullenebilirsiniz?

Ben kendi dogacak oz kardesimi zor kabullendim, bu kadinin kardesi aniden hayatina giren bir kadindan dogacak.

Konu sahibini nasil tasliyorsunuz sen kotu kalplisin, kiskancsin, ne anlarsin sen diye, cok yazik ya !

Kendi babanizi baska bir kadinin yaninda gorup de hic kiskanmiyorsaniz sizin sorununuz.

Kendi annemizden bile kiskanmisizdir muhakkak, bu kadar yapmayin Allah askina..

Yol gosterip anlayis gostereceginize yerden yere vuruyorsunuz surada kadini.

Ayrica soyledikleriyle de ovunmuyor yani, ama icini buradan baska nereye dokecek?

Kimse kusura bakmasin da basiniza gelmeden bilemezsiniz.

Kaciniz bi uvey kardesi, uvey aileyi rahatca kabullenebilirsiniz?

Ben kendi dogacak oz kardesimi zor kabullendim, bu kadinin kardesi aniden hayatina giren bir kadindan dogacak.

Konu sahibini nasil tasliyorsunuz sen kotu kalplisin, kiskancsin, ne anlarsin sen diye, cok yazik ya !

Kendi babanizi baska bir kadinin yaninda gorup de hic kiskanmiyorsaniz sizin sorununuz.

Kendi annemizden bile kiskanmisizdir muhakkak, bu kadar yapmayin Allah askina..

Yol gosterip anlayis gostereceginize yerden yere vuruyorsunuz surada kadini.

Ayrica soyledikleriyle de ovunmuyor yani, ama icini buradan baska nereye dokecek?

herkes için söylemiyorum ama sırf mualefet olayım bi kaç beğeni alayım diye kendini yırtan insanlar var burada.
ben kimse ölecek demiyorum ortalama bir insan hayatı söylüyorum gelmiş bana senin hiç mi korkun yok kadın diye çemkiriyolar.

hasta çocuğu olan insanlar tanıyorum bazen kendi öz evladına dayanamıyor Allaha isyan ediyor niye ben diye kendi annesi gibi ben nasıl bakarım çocuğa ben kardeşim yada diğer ablası bir anne başkasına güvenip çocuk yapmamalı diyorum vay efendim anne değilmişim olsam anlarmışım. oku sayfalarca yemediğim laf kalmadı.

insan kendi başına gelmeyince anlamıyor ben kimseye git çocuğunu aldır demiyorum benim başıma gelse bende aldırmam ama kimseye de aman ölürsem arkada bakacak var diye de güvenemem.
lafı herkes istediği yerden anlıyor çok güzel çekip uzatıyorlar.

tekrar söylüyorum herkes değil ama bazı kişiler sırf dikkat çekmek için yorum yapıyor başına gelse belki benden 10 kat beter davranacakta neyse..

Ya bilemedim, çünkü pembesu da babasının meselesinden hariç şu sıralar gergin günler geçirdi.
Üstelik babamla annem boşansa, babam 55 yaşına bakmadan çocuk yapsa, bir de ablası bakar canım ne olacak dese ben de tabi canım evladım sayılır ne olacak ki demem. :KK51:
Babamı annemden başkasıyla görmeyi uzun süre sindiremezdim, bir de üzerine cici üvey kardeş, of dur daha bitmedi bir de hasta doğabilecek benden 23 yaş küçük bir kardeş. Allah aşkına bu kız da travma yaşıyor olamaz mı? Çok hızlı gelişen bir şeyler var ortada ve evli de olsa yetişkin de olsa bu kız hala o adamın kızı. Ve de hala bu tür şeylerden etkilenebilir. Şu anki tutumu bir tepki olamaz mı? O yüzden böyle bir konu açmış, ve normalde oldukça mantıklı ve sabırlı ( kayınvalide olayını açın okuyun) birisi. Oysa bu konuda oldukça farklı bir profil sergiliyor, bence konu sahibi kötü bakan biri değil.
Bana kalırsa taban tabana da haksız değil. Annem 45 babam 55 yaşındayken hadi anne baba bana kardeş yapın demezdim yani. Kendimle hiç çelişemeyeceğim, kusura bakmayın.
Herkes de üvey ailesini benimsemek zorunda değil diye düşünüyorum. 20 küsür yıl sonra hayatına biri dahil oluyor birden, ona koşulsuz şartsız hemen alışmak zorunda değilsin ki. Az kendinizi yerine koyun bence, ben olsam ben de afallar, öfkelenir ve bir anda böyle hışımla konu açabilirdim. Üzgünüm, bende peygamber sabrı yok, mükemmel biri değilim.

ahh teşekkür ederim..

buradaki bayanların bir çoğu mükemmel ve tüm hücrelerinden merhamet fışkırıyor o yüzden aynı noktada buluşamıyoruz.

bak bişey diyim mi kendi başına bile değil yan komşunuun başına gelse bu yaştan sonra ne çocuğu o kadının başka niyetleri var , aaa sen niye bakcan canım kardeşine ne münasebet ayol sana mı güvendiler diye gaz verecek tipler gelmiş burada bana ahkam kesiyor.

bilgisayar başından sallamak kolay işte.

X