- 10 Nisan 2015
- 1.213
- 811
Çocuğunuz var mı?
O kızın annesi yeni doğacak kardeşinizin annesi. Dolaylı yoldan kardeşiniz sayılır.kardeşim sayılmıyor aramızda kan bağı yok bişey yok ne kardeşi.
yenidoğacak olan evet kardeşim ama o kız hiç birşeyim değil yolda görsen polise ihbar edersin öyle bir tip emo mu ne zıkkımsa yüzü gözü gözükmüyor satanist gibi dolaşıyor evde.
yok ben bu konuda sizin kadar masum düşünemiyorum.
hasta bir çocuğum olacak dese doktor olsun ya yeterki olsun ben o 20 yaşına gelmeden ölcem ama olsun demem ben diyenide hiç bir türlü aklım almaz.
insanlar bazen kendi öz be öz çocuğuna bakarken deliriyor kim emanet edebilir hemde hasta bir çocuğu bir başkasına
düpedüz bencillik bu kadının yaptığı bence vicdan sahibi bir anne benden sonrası tufan diyerek çocuk yapmamalı.
bildiğin cahillik.
Anne olmadan bazı konularda kesin hükümler vermeyin. İlerde pişman olabilirsiniz. Karnındaki bebeğin engelli olacağını bile bile aldıramayan kadınlar var. O da bir can. Hatta ne olursa olsun kabulüm diyerek tarama testi bile yaptırmayan anneler var.hayır henüz yok.
kadınla evlendi diye her aktiviteyi beraber yapmak zorunda değiller
evet eşimde aynı şeyi söyledi kadında babanda sırf kızı kaynaşın diye getiriyor evet kız tam ergen mal mal davranıyor ama çocuk takılma sen falan diyor ama çayı kafasına geçiresim geliyor.
düşman değilim ama bu yaştan sonra çocuk diye tutturdu hamile kaldı evlenirken bize söz vermişti babam eşide istemiyoruz ne çocuğu demişti şimdi ise hamile. biz atanamız olsun öyle evlenin demiştik bi nevi kendimizi kandırılmış hissetti,k üstelik babam hala arada bebekte bir takım sıkıntılar çıktı babam istemiyor kadın doğurcam ölsem bile ablaları bakar modunda.
o yüzden kadının iyi niyetinden şüpheliyim hee bir de bebeğin kız olduğunu duyunca 2-3 gün ağladı ne hikmetse..
Anne olmadan bazı konularda kesin hükümler vermeyin. İlerde pişman olabilirsiniz. Karnındaki bebeğin engelli olacağını bile bile aldıramayan kadınlar var. O da bir can. Hatta ne olursa olsun kabulüm diyerek tarama testi bile yaptırmayan anneler var.
pembesu
pembecigim; kiskaniyorsun!
benim de annem babam 3 yasimdan beri ayri, ustelik ben ayrildiklari gunden itibaren babam ile bir daha hic gorusmedim. zaman zaman denk gelmelerim disinda. Ben universitedeyken ogrendim ki evlenmis ve o yil baba olmus. cocuklarinin isimlerini bilmiyorum, babami babam diye gormedigim icin cocuklarini kardes olarak goremiyorum cunku ancak cocuklarinin tekbir sac teline zarar gelsin istemem. insani severim var edenden oturu cunku.
onceki konularini biliyorum anne ve baba uzerine olan. annen ve babanin bosanmasinda bu kadinin hicbir sucu yok, cok daha evvel bosanmislar ebeveynlerin, dolayisiyla su anki tavrin manasiz kaciyor.
yukarida demissin ki
acaba esin senden ayri bir aktivite yapsa ailesi ile, yine bu fikirde mi olursun? hic sanmiyorum!
ne kendine ne de babana haksizlik etme.
baban yeniden bir aile sahibi olmayi secmis. evlendigi hanim 40 yasinda, gunumuzde bircok kisinin ilk kez anne oldugu yasta. cocuk sahibi olma kararini danisacaklari kisi kardesin, sen veya babanin esinin kizi degil. cunku artik hepiniz ya yetiskinsiniz yahut yetiskin olma yolunda olan bir birey...
ote yandan yine demissin ki "o kiz nereden kardesim?"
ortak bir can her ikinize birden abla diyecek. yine o ortak canin cani yandiginda her ikiniz de onun icin siper edeceksiniz kendinizi. iste bu, arada var olabilecek herhangi bir kan bagindan cok daha guclu.
akli selim davranmanizi oneririm.
Kadın 40 yaşındaymış bende zannediyorum 60 yaşında. Kimin önce öleceğini Allah bilir bunu unutmayın.bakın emin olabilirsiniz aynı şeyi bende yaparım doğururum fakat belli bir yaştan sonra bu ihtimalin yçok çok yüksek olduğunu bildiğim halde üstelik bakamayacak durumdaysam çocuk yapmam insan biraz kendini sorgular düşünür benden sonra bu çocuğa kim bakacak diye.
herkeste şevkat duygusu yok olsa bile kim bakabilir ya bir çocuğa annesi gibi kim sabırla onu eğitebilir.
bir çok kişi kendini kandırıyor bu konuda emin olun.
ben kendi çocuğuma baktığım gibi bakamam.
Valla durumun zor ama hakkaniyetli olarak yazacağım.daha önce bahsetmiştim babam yeniden evlendi ve bir bebek bekliyorlar..
kadın henüz tayin aldıramadığı için 2-3 ay daha ayrı yaşayacaklar. kadın benim yaşadığım şehir arası 1 saat.
babam 2 haftada 1 geliyor buraya bazen bana hiç uğramıyor bazen de bi kahve içip kalkıyor.
en son geldiğinde aradım 2 gece kalıyorsan 1 gecesini bende geçir madem eşin neyse ama o kızla (eşinin kızı ) görüşmek zorunda değilim demiştim tamam demişti ama..
c.tesi günü aradı beni ben o tarafa geliyorum pazar günü piknik yapalım hep beraber dedi. bende hep beraber piknik yapmak istemiyorum sen bu akdam gel bende kal yarında tüm günü eşinle geçirirsin dedim. kem küm etti sonra akşam 8-9 gibi beni aradı müsaitsen sana kahveye gelcez dedi ertesi gün tatil nasılsa tamam gelin dedim.
geldiler 2 saat falan oturup gittiler. yarın da pikniğe gidelim dedi babam bakarız yorgunum falan dedim eşim de babama isterseniz bizim bahçede yakalım pazar dışarısı çok kalabalık olur dedi konu öyle kapandı.
pazar günü kardeşimde bendeydi babam geldi bize kardeşimi aldı gelin burada yakalım ateşi çıkmayın dışarı diye ısrar ettik babam da yok şu kız göl kenarı bi yer istiyormuş illa dedi ( kız eşinin kızı istediği bişey olmadığında ağlıyor sürekli henüz liseli ) küçük aslında kızılacak gibi değil ama ben onun yaşında böyle gerizekalı gibi davranmadığım için kızın hareketleri bana yapmacık geliyor. ayrıca eşinin göbeğide çıkmış iyice.. neyse of.
babamlar gitti. ben de üzgünüm haliyle eşim istersen öğren nereye gittiklerini bizde gidelim dedi yok onlarla olmak istemiyorum. biz başbaşa gidelim bi yere dedim küçük bir sepet hazırladım eşimle gittik balık tutmaya.
babam tam 2 saat sonra aradı beni kızım biz oturacak bir yer bulamadık size gelelim mi bahçede yakarız dedi.
bende biz evde değiliz balık tutmaya geldik dedim hani yorgundunuz dedi bende çıktık baba işte dinleniyoruz göl kenarındayız istiyorsanız buraya gelin dedim yok tamam dedi. sonra kardeşim mesaj attı bana babam çok bozuldu onu eve davet etmedin diye dedi bende o küçük ucubenin keyfine göre hareket edemem bakın işinize dedim.
sonra bi piknik alanı bulup oturmuşlar babam aradı biz şuradayız gelmek isterseniz diye bende yok buradan eve geçeriz dedim.peki tamam dedi konu kapandı. bütün günüm mafoldu.
kadınla evlendi diye her aktiviteyi beraber yapmak zorunda değiller kaldı ki bana her geldiğinde 1 saat yalnız gelip otursa kalan her günü kadınla geçirse ben yine bişey demem artık karısı oldu. ama o kızın her anımızda yanımızda olmasına tahammül edemiyorum.
kardeşim sen babamı sevmiyorsun hiç özlememişsin özlesen pikniğe gelirdin falan dedi bende babamı gayette özlüyorum bi gece oturduk o bana yetti falan dedim ama içim de hiç rahat değil. babam kırıldı bana biliyorum ama bende kırgınım ona. kadın kızını 2-3 saatliğine babasına bırakabilir ama bırakmıyor onu da geçtim babama kızlarına git 2 saat otur gel diyebilir onuda yapmıyor e biz ilk başta gelin bize dedim gelmediler sonra yer bulamayınca mecburiyetten bana gelinmesinede uyuz oldum kabul etmedim eve.
babamı çok seviyorum ama çok arada kaldım şimdi arıcam ne diyeyim dışardan bir göz akıl verin bana. üzmek istemiyorum onu ama haksız mıyım sizce?
bakın emin olabilirsiniz aynı şeyi bende yaparım doğururum fakat belli bir yaştan sonra bu ihtimalin yçok çok yüksek olduğunu bildiğim halde üstelik bakamayacak durumdaysam çocuk yapmam insan biraz kendini sorgular düşünür benden sonra bu çocuğa kim bakacak diye.
herkeste şevkat duygusu yok olsa bile kim bakabilir ya bir çocuğa annesi gibi kim sabırla onu eğitebilir.
bakın emin olabilirsiniz aynı şeyi bende yaparım doğururum fakat belli bir yaştan sonra bu ihtimalin yçok çok yüksek olduğunu bildiğim halde üstelik bakamayacak durumdaysam çocuk yapmam insan biraz kendini sorgular düşünür benden sonra bu çocuğa kim bakacak diye.