- Konu Sahibi KucukKelebek
-
ben de ankara-bahçelideyim.Eşim de farkı olmadığını savunyor ama tazeliği kıyas kabul etmez,fiyatı ise neredeyse yarısı
zaten o gelmiyor.ama "kaynanam" diyorum bazen ona,bi sebep buluyor söyleniyorevet evet kesinlikle farkı var
eşler için market daha kolay, gezmeden halloluyor alışveriş, ondan öyle söylüyorlar galiba
ben domateslerin kabuklarını soyup rondodan geçiriyorum
buzdolabı poşetlerine koyuyorum
birer kepçe gibi ayarlıyorum miktarını, buzluğa atıyorum
kışın yemeklere, çorbalara falan o şekilde koyuyorum.
tarhana yapsam çok iyi olacak,
iki çocuğum var ikisi de seviyor
o yüzden dışardan almak istemiyorum
evde yapmak istiyorum
selamlar
ben konserve denedim
oktay ustanın anlattığı gibi yaptım
kapaklarında herhangi bir bozulma falan olmadı ama tadı ekşi gibi geldi bana
ondan artık yapmıyorum
babaannem aspirinle yapardı, onun da tadı güzel olur dediğiniz gibi.
kaynatmak biraz daha uğraştırıcı oluyor
zaten o gelmiyor.ama "kaynanam" diyorum bazen ona,bi sebep buluyor söyleniyor
Asprinde de salisilik asit bulunuyor sanırım. Aynı şey yani
Oktay usta nasıl yapıyor bilmiyorum ama kaynatarak yapıyorsa siz yeterince kaynatmadığınız için ekşi gelmiş olabilir.
Ben yemeklere bolca katıyorum ve taze domates kullandığımdan herhangi bir fark olmuyor.
teşekkür ederim, bugün közleyeceğim patlıcanları.
bu haftaki listemi şöyle düşündüm:
pazartesi: köfte, patates, salata
salı: salçalı makarna, yoğurt
çarşamba: şehriye çorbası, karışık kızartma
perşembe: barbunya, pilav
cuma:tarhana çorbası, kabak yemeği
cumartesi:ızgara tavuk, bulgur pilavı
pazar: domates çorbası, imam bayıldı
bugün sebzeleri falan alacağım, gelince yine yazarım ne kadar tuttuğunu.
evde olunca da farketmiyor, aynen dediğin gibi önceki günden hazırlık yapmak gerekiyor.
hani kalinkaselin basit yemek günü yapmış ya, o fikre bayıldım, her gün yemek yapmak yerine haftada bir gün rahat ederiz
bu arada yavaş yavaş kışa hazırlık yapıyorum, buzluğu doldurmaya başladım
patlıcan var evde onu nasıl buzluğa koyarım bilemedim
araştırdım herkes bir şey diyor
zevk, damak tadı meselesi tabi,
bazıları buzlukta hiç olmuyor diyor patlıcan için bazıları bayılıyor.:44:
şimdi uğraşacağım bir sürü, bir de güzel olmazsa çok fena olur valla
kizlar bu is listesi yapanlar...siz evdemisinizde boyle listeler yapiyorsunuz??? yani dusunuyorumda 6-7 gibi evde olan bayanlar nasil yetistirecekler ki bu isleri??? boyle bir listeyi o yuzden yapmam anlamsiz olur sanki
ben genel temizligimi, nevresim degistirmeyi, perde yikamayi, camasir yikamayi, cam silmeyi filan haftasonu yapanlardanim...mecburen oyle cunku hafta ici yemek yapip karnimizi doyursam sukrediyorum
selamlar.
çok plan yaptım ama 2 yılda şu planı oturttuk.
yemek isimlerine değil de çeşitlerine göre plan yaptım. misafir, gezme, aksilik, özel gün olmadığı sürece şu plana uyuyorum.
sebze, salata ve yoğurdu değişik şekillerde sofrada bulundurmaya gayret ediyorum.
arka arkaya pilav yapmamaya özen gösteriyorum. eğer ekmekle yenecek bir yemekse pilav, patates gibi karbonhidatları yapmamaya çalışıyorum..
bir sofrada her yemeği aynı ürünle yapmamaya özen gösteriyorum. mesela bulgurlu çorba+ bulgur pilavı + bulgurlu dolma gibi bir menü yapmamaya çalışıyorum ya da pirinçli çorba + pilav + pirinçli dolma + sütlaç gibi.
pazartesi: et yemeği günü: etli yemek çeşidi+ pirinç pilavı çeşidi + çorba çeşidi (kuru fasulyeyi 2 haftada 1 yapıyorurm.)
salı:makarna günü: makarna çeşidi (mantı, erişte, lazanya, fırın makarna, haşlama makarna vs. )+ sebze sote + yoğurt + sos
çarşamba: balık Veya Sebze günü. balık günüyse: balık, salata, kışın balık üstüne portakal yemek çok hoş oluyor.+ helva
sebze günüyse: sebze yemeği + çorba çeşidi + bulgur pilavı çeşidi + cacık(veya ayran)
perşembe:dolma, sarma günü: dolma çeşidi + çorba çeşidi + salata + yoğurt.
cuma: tavuk günü: tavuk yemeği çeşidi + patates çeşidi + salata + isteğe bağlı çorba(tavuklu nohut haşlamasını seviyorum. salça katmadan, soğanı da bütün atarak haşlıyorum. hem yemek şekli çok lezzetli oluyor, hem de buzluğa atıyorum ki pırasa, ıspanak, pilav yaparken ekliyorum. daha lezzetli oluyor.)
cumartesi: artan yemekler günü: evde artan yemek ve ekmekler varsa bu gün bitiriliyor. ekmek mantısı, pilavdan çorba gibi. tatlıyı bu akşama hazırlıyorum. genelde sütlü yada meyveli tatlı oluyor.
pazar: hamur işi günü: börek(poğaça) çeşidi + kek çeşidi + kısır( gibi çay yanı salataları) + çay ( gözleme varsa ayran, bazı böreklerle komposto) mevsim meyveleri...
işte bu kadar canlar.
hepimize kolaylıklar versin Rabbim. bereketini, faydasını ve lezzetini artırsın.
bu dengeli beslenme işine ben de dikkat etmeye çalışıyorum
spora da başlayacağım inşallah
tabi olur ben de listemi yazayım
herkese fikir olur
hayırlı olsun, Allah bir yastıkta kocatsın
her evde var işte sebze yemeyen, et yemeyen falan...
kadınların işi zor valla
kızlar listemi şöyle yaptım bu hafta:
( evdekilerin istekleri üzerine sebzeyi azalttım, bakliyatı çoğalttım)
pazartesi: garnitürlü et sote, pilav, yoğurt
salı: gözleme, çay
çarşamba: domates çorbası, fırında mantar
perşembe: yeşil mercimek, makarna
cuma: köfte, patates kızartması, cacık
cumartesi: kuru fasulye, pilav, salata
pazar: fırında tavuk, bulgur pilavı
araştırayım ben de o halde,Marhaba kucukkelebek ben kesinlikle patlicani dondurucuya koymuyorum...icindeki bir madde (suan ismi aklimda degil) buzluga koyuldugu zaman kansorejen madde uretiyormus...ben bunu en yakin arkadasima soyledigimde "aman tadi cok guzel oluyor bosversene" dediginde cok sasirmistim.sonucta insan sagligi bu...hatta doktorum programinda bir saglikcida zararlarindan bahsetmisti...bilginiz olsun,uyup uymamak size kalmis...bu arada topic i yeni okumaya basladim.cok iyi olmus.bende faydalanacagim...
slm. Firinda mantari tepsiye mantarlari dizip cikartmaya yakin kasar rendesi serpiyorum ben...tarifiniz boyle mi...eger farkli ise tarifini alabilir miyim...
mantarların ince kabuklarını soyuyorum
tepsiye diziyorum içine biraz tereyağı koyuyorum, biraz tuz da konulabilir ama ben koymuyorum,
içine küçük kaşar parçası koyuyorum
o şekilde fırına veriyorum
kaşarı önceden koyuyorum yani.
birde şöyle bir tarif var,
mantarı soğan, sarmısak, biber ve domatesle pişirip fırın kabına alıyorum
üzerine kaşar rendeleyip fırına veriyorum
üstü kızarınca alıyorum
bugün işe başlayınca eteklerim tutuştu ve bu topik geldi aklıma
liste yapmam lazım kızlar
hele de bir de bebeğim var artık
uğrayıp sizlerden de fikirler almaya çalışcam
kolay gelsin hepimize
güzel bir yıl olsunben geldimmm malum okul başlayınca hemen liste hazırlamam gerek bu hafta hazırlamak lazımmmm
süper olmuş menün,salı-et bulgur salata
çarşamba-
perşembe-makarna cacık
cuma-tavuk pilav ayran
cumatesi-yeşil fasülye ayran
pazar-mantı
pazartesi-kavurma salata
salı-baget patates fırında ayran
güzel bir yıl olsun
öğrencilerin hiç yormasın seni inşallah
bebeğin hayırlı olsun lovelicim, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
dün sana dua okudum farmasinin topiğinden
süper olmuş menün,
mantı istedi canım
uzun zamandır yapmadım, hep hazır alıyorum
gerçi yapmak için biraz kalabalık olmak lazım
sohbet muhabbet derken bitiverir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?