- Konu Sahibi KucukKelebek
-
aylik degilde haftalik yapiyorum ben soyle yani haftanin hergunu bir besin grubu olacak sekilde listeledim ornek,pazartesi bakliyat,sali sebze,carsamba hamur isi gibi siralamayi agirdan hafife dogru yaptim.buna gore her hafta yemek listemizi yapiyoruz hem ne yapalim sorunu olmuyo hemde dengeli ve saglikli besleniyoruz hemde bebegim herseyi yemis ve alismis oluyoo:))))
ben de yapmak istiyorum artık.
benim de iki yaşında bir kızım var dediğin gibi sağlıklı ve dengeli beslenme de çok önemli benim için.
bir şey daha sormak istiyorum günde kaç çeşit yemek yaparsınız mesela?
çorbasız hiç yapamıyorum ben de, mutlaka olsun isterim,bende haftalık yapıyorum listemi..haftada birgün et, 2 gun sebze, bır gun bakliyat bir gun balık şeklinde ayarlıyorum..
biz 2 kiişi oldugumuz ve yaz oldugu için bazen tek çeşit baZen ikiçeşit yapıyorum kışın hergun çorba yapıyorum ama
mutfaktaki oturmus denge cok kolaylik sagliyoo:)) bizde yemekleri 4 gun ben 3 gun esim yapiyo,cesit bazen azaliyo bazen cogaliyo mesela bakliyat gunumuzde kuru fasulye varsa yanina pilav yapariz ve her yemekte mutlaka salatamiz olur anlayacagin bazen 1 cesit bazen 3-5 cesit oluyo ben yemek yapmayi cook seviyorum eger zamanim varsa epey bi yaparim benim rahatlama yontemim:)))
persembe bizde balik gunu firinda somon ve salata
çok teşekkür ederimsize örnek olabilmesi icin haftalik planimizi yazayim dusunerek yaptik esimle hani hangi grup olsun hangisnin arkasindan hangisi olsun
sindirimi zor yada kolay olan gibi...
pazartesi:Bakliyat
Sali:sebze
Carsamba:hamur isleri yada karisik yani et ve sebzeli yada hamurlu sebzeli..gibi
Persembe:balik
Cuma:meyve
Cumartesi:et
Pazar:salata
bu haftaki menumuzu yazayim,
pazartesi:nohut yahni ve pirinc pilavi, salata
sali:türlü, mevsim sebzelerinden,bulgur pilavi, salata
carsambaizza,salata
persembe:firinda somon ve salata
cuma:karisik meyve ve peynir
cumartesiatlican kebabi
pazar:coban salata
umarim yardimci olabilirim:))bizde boyle cok kolay oluyo her pazar listemizi tekrar yapiyoruz bazen uymayabiliyoruz bebegim var o izin verdigi surece:)) yapabiliyoruz yoksa karisiyoo hersey:)))
beraber başlayalımkızlar bende bu pazartesiden itibaren başlıcam:)
bende yazim gerçi bi topicikte daha yazmıştım ama ben çorbasız yapamıorum elimde diil yiyemiorum boğazıma takılıyo yemek her gün olcak mutlaka..
pazartesi: yaprak sarması, çorba
salı:bakliyat,çorba
çarşamba:sebze,çorba
perşembe:basit yemek günü haftada bi gün basit yemek günü yaptım eşim yemek seçmez benim hem çalışıorum bugün ütüde yaptım için yorulmamk adına yapıorum böle bişe makarna salata,hazır mantı çorba,bulgur plavı turşu çorba vs gibi...
cuma kırmızı et yada balık çorba balık varsa çorba yapmıorum:)
cumartesi sebze çorba
pazar:tavuk yemeği, çorba
kaba hatlarıyla böle şimdi her hafta buna uygun yemek planı çıkarıp yazcam buraya sarmaları pazartesi yapıorum çünkü pazar evde oldum için sarıp koyyorum dolaba pazartesi basitce pişiriorum eşim için bu bazen pazı bazen kara lahana sarıorum duruma göre:)
bu hafta yazim
pazartesi: yaprak sarma, şehriye çorbası
salı: nohut yemeği pilav salata
çarşamba:fırında mantar, tarhana çorbası salata
perşembeatates çorbası hazır mantı salata
cuma: kıyma sote soğuk yoğurt çorbası
cumartesi:tiritli taze fasulye kavurması bulgur pilavı,
pazarda fırında tavuk salata aayran:)
yani bu hafta pazardan almam gerekenler neler : salatalık malzeme yeşillik domates salatalık havuç,mantar,yarım kilo biber,yeşil fasulye,iki çeşit meyve:) taş çatlasa 15 milyon harcarım:)
allah bagislasin yavrularinizibenim bir tane daha cok kucuk yok canim pizzayi kendim yapmiyorum ya marketten yada pizzacidan siparis:)))ama bebegime yedirmiyorum
helal olsun henüz bende böyle bir yemek listesi oluşmadı.ama yapanlara imrendim.tebrik ederim.bana çok geçmişi hatırlattı.annem köye bir haftalığına gimişti.kızkardeşim,ben ve babam şehirde kalmıştık.babam işten geldiğinde ne yesin,ne yapalım diye düşünmeyelim diye annem gitmeden bir hafta önce yemek listesi hazırlamıştık,onu buzdolabına yapıştırmıştık.oradan bakıp yapıyorduk :)
Kelebekçim topiğin hayırlı olsun bende haftalık yapmaya çalışıyorum yemek planını bazen uyuyorum bazen uyamıyorum ama insan ne yapıcağına karar verince hazırlaması kolay oluyo.Eğer istersen ben sana benim yaptığım pizzanın tarifini verebilirim kolay oluyo hemde güzel.Vericem ölçülerle ben bir tane büyük bir tanede küçük tepsi çıkyo 4,5 su bar. un,bir paket toz instant maya,tuz 1 tatlı kaşığı falan çok dolu olmıycak,1 çorba kaşığı margarin ben becelin zenyinyağlısından koyuyorum,aldığı kadar da su koyup hamur kıvamına getiriyoeum suyu az az koyda birden çok dökünce un eklemek gerekiyo sonrasında çok fazla hamur oluyo üzerine salçalı su hazırlayıp sürüyorum sonrasında ne istersen koyabilirsin üzerine hamuruda ince çok kalın koymuyorum biz beğeniyoruz bu şekilde.Sende un miktarını falan kendine göre koyupta yapabilirsin.Yapınca umarım sizde beğenirsiniz.Bundan sonra bende uğrarım bu topiğe:))
ayy cok guzel fikir bu yaa
bencede besin guruplarina gore ayirarak liste yapmak cok mantikli...
onerebileceginiz listeler var mi kizlar
evet besin grubuna gore liste cok mantikli
ben simdilik haftalik liste yapip uyguluyorum, aylik listeye gecemedim ama bu bile cok rahatlatti beni.
bu hafta icin citkirildim ve kalinkaselin in liste ornegi var, ben kendi listemi kopya cekerek yaptim:))
onumuzdeki hafta icin dusunuyorum, hazirlayinca paylasacagim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?