- Konu Sahibi KucukKelebek
-
ben en az iki sebze yapmak istiyorum her hafta ama kışın biraz daha zorluyor.Selamlar. Kışlık sebzeleri ben seviyorum ama eşim pek fazla sevmiyor. Her hafta 1 pişecek sebze almaya çalışıyorum. O hafta bitirmeye çalışıyorum.
Teşekkürler... Kolay gelsin
Zeytinyaglılar 1 hafta durabiliyor
süper olur, bekliyoruz:)Topik tekrar canlanmış ne güzel :) bende 2 haftalık menümü hazırladım zamanımın bol olduğu bir vakit paylaşıcam
bir sorum olacak pişmiş yemekleri buzdolabında saklamak için paşabahçe'nin hani kilitli kapaklı borcamları var onlardan kullanıyoruz ve evlenince de kullanmayı düşünüyorum. ne tür yemek kaç gün kalır 2 günden fazla dolapta hani hiç ısıtılmadan bekleyebilir mi yemekler sizce?
süper olur, bekliyoruz:)
yemeğin içinde ne olduğuna bağlı aslında. mesela patates, ıspanak gibi sebzeler dolapta fazla bekleyemez.
evde bebek olunca zaten 48 saat içinde yaptığınızın tüketilmesi gerekiyor. ben sorun yaşamamak için az yapıyorum her zaman.
bugün pazara gitmeyi planlıyorum
gidebilirsem akşama listeyi hazırlarım
günaydın
dün lahana sarması yaptım nefis oldu özlemişiz valla, bu sefer lahanaların kenarlarını içe kıvırmadan tencereye dizdim.
hiç açılmadı kenarları, artık böyle yapacağım, hem daha kolay hem daha ince oldu.
pazartesi: domates çorbası, ıspanak yemeği
salı: soğanlı yumurta, ayran
çarşamba: şehriye çorbası, köfte, patates kızartması
perşembe: nohut, pilav
cuma: tarhana çorbası, kapuska
cumartesi: pizza, limonata
pazar: yayla çorbası, brokoli yemeği
bu arada pazarda kestane 5 liraydı,daha önce 15 lira civarındaydı diye almamıştım,
umarım güzel çıkar
kestaneler umarım iyi çıkmıştırbu arada soğanlı yumurtayı merak ettim, farklı yumurta tarifleri hep ilgimi çeker, salçalı yumurtayı öğrenmiştim en son süper pratik ve lezzeti harika, soğanlıyı da öğrenirsem her hafta farklı bir yumurta çeşidi olabilir
Pazar kavurma pişirdim
pazartesi: mercimek ç. , et sote, pilav
salı: çorba, makarna, ıspanak
çarş: köfte, patates
perş: çorba, bulgur pilavı, kuru biber sote
cuma: tavuk, çorba
cmt: balık.
merhaba kızlar bende yeni evli sayılırım. Eylül de evlendik :)
işten çıkınca eve geliyorum yemek hazırla filan -tabii daha önceden fazla tecrübem olmadığından- epey zaman geçiyor. Zaten öyle sora filan donatacak kadar tecrübeli filanda değilim((
bu topic çok güzelmiş :) menülere bayıldım fikir almak amaçlı beğendiklerimi aldım müsadenizle :) zamanla belki bende iyi -usta sanmam- bir aşçı olabilirm ...belki....
bugün annecim gelmişti sağolsun yumurtalı ıspanak ile ezogelin yapmış ama yeme fırsatımız olmadı
nasip yarına
benim bu hafta ki planım -eğer tutarsa-
salı yumurtalı ıspanak - ezogelin-havuç tarator
çarşamba salıdan kalanlar - makarna filan
perşembe taze fasulye - çorba-pilav
cuma tavuk- çorba
cmt-pazarı düşünmedim henüz :)
haftasonuna kek-poğaça-sigara böreği-mercimek köftesi filan yapmayı düşündüm..keki poğaçayı ve sigara böreğini fazlayapıp dondurucuya atıcam nasipse...
birde yorumların bazısında dikkatimi çekti yemeklerin saklanma süreleri ile ilgili...mesela çorba derin dondurucuda ne kadar saklanır? artan yemekleri atsam derin dondurucuya sonra çıkartsam diyorum ama hangileri nasıl atılır? mesela patates yemeğini yapıp atsa dondurucuya olur mu? veya başkasını ?
var mı böyle yapan?
teşekkürler
selamlar Allah bir yastıkta kocatsın
ben buzluğa yemek koymayı pek sevmiyorum ya da tercih etmiyorum diyelim, iki çocuğum var mümkün olduğu sürece taze taze az az yapıyorum.
buzluğa sebzeler ayıklanmış, haşlanmış koyuyorum genelde, o şkelide yemek yapmak epey pratik oluyor, bazı sebzeler çiğ de konabiliyor.
çorbayı buzluğa koyanlar 1 ay beklettiklerini söylüyorlar, patates buzdolabında 48 saatten çok beklemez o nedenle buzluğa koymayı denemedim bile( patatesten zehirlendim, bir akrabamın bu konuya dikkat etmemesi nedeniyle!!!)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?