selamlar.
çok plan yaptım ama 2 yılda şu planı oturttuk.
yemek isimlerine değil de çeşitlerine göre plan yaptım. misafir, gezme, aksilik, özel gün olmadığı sürece şu plana uyuyorum.
sebze, salata ve yoğurdu değişik şekillerde sofrada bulundurmaya gayret ediyorum.
arka arkaya pilav yapmamaya özen gösteriyorum. eğer ekmekle yenecek bir yemekse pilav, patates gibi karbonhidatları yapmamaya çalışıyorum.

.
bir sofrada her yemeği aynı ürünle yapmamaya özen gösteriyorum. mesela bulgurlu çorba+ bulgur pilavı + bulgurlu dolma gibi bir menü yapmamaya çalışıyorum ya da pirinçli çorba + pilav + pirinçli dolma + sütlaç gibi.
pazartesi: et yemeği günü: etli yemek çeşidi+ pirinç pilavı çeşidi + çorba çeşidi (kuru fasulyeyi 2 haftada 1 yapıyorurm.)
salı:makarna günü: makarna çeşidi (mantı, erişte, lazanya, fırın makarna, haşlama makarna vs. )+ sebze sote + yoğurt + sos
çarşamba: balık Veya Sebze günü. balık günüyse: balık, salata, kışın balık üstüne portakal yemek çok hoş oluyor.+ helva
sebze günüyse: sebze yemeği + çorba çeşidi + bulgur pilavı çeşidi + cacık(veya ayran)
perşembe:dolma, sarma günü: dolma çeşidi + çorba çeşidi + salata + yoğurt.
cuma: tavuk günü: tavuk yemeği çeşidi + patates çeşidi + salata + isteğe bağlı çorba(tavuklu nohut haşlamasını seviyorum. salça katmadan, soğanı da bütün atarak haşlıyorum. hem yemek şekli çok lezzetli oluyor, hem de buzluğa atıyorum ki pırasa, ıspanak, pilav yaparken ekliyorum. daha lezzetli oluyor.)
cumartesi: artan yemekler günü: evde artan yemek ve ekmekler varsa bu gün bitiriliyor. ekmek mantısı, pilavdan çorba gibi. tatlıyı bu akşama hazırlıyorum. genelde sütlü yada meyveli tatlı oluyor.
pazar: hamur işi günü: börek(poğaça) çeşidi + kek çeşidi + kısır( gibi çay yanı salataları) + çay ( gözleme varsa ayran, bazı böreklerle komposto) mevsim meyveleri...
işte bu kadar canlar.
hepimize kolaylıklar versin Rabbim. bereketini, faydasını ve lezzetini artırsın.