Aylık yemek listesi hazırlayan var mı?

Yok kızlar haftalık pazar alışverişime göre dolabımda hangi sebze, gıda varsa ona göre yemeklerimi yapıyorum

selamlar kızlar
bu ara biraz yoğun geçti, Allah sağlık versin de hallolur inşallah her şey,
fark ettiğiniz gibi liste yapamadım
bu pazar tekrar başlıyorum inşallah
böyle hiç rahat olmadı,
misafirim de çoktu zaten

kizlar bu ara gelemiyorum, topik bos kalmis.
dun bezelye ve pilav yaptim
bugun izgara kofte, semizotu salatasi yapacagim
cumartesi taze fasulye, makarna
pazar zaten benim klasik oldu, pizza yapacagim:))

bu haftalık liste yapmak çok iyi fikir bence
bende yapmak istiyorum siz pazara çıkmadan önce mi liste yapıyosunuz yoksa evdekilere göre mi liste yapıyosunuz?

bu haftalık liste yapmak çok iyi fikir bence
bende yapmak istiyorum siz pazara çıkmadan önce mi liste yapıyosunuz yoksa evdekilere göre mi liste yapıyosunuz?

mevsim sebzelerinden hosuma gidenleri pazar gununden alip liste yapiyorum genelde.
bugun turlu, pilav ve yogurt var menude
dun barbunya ve bol salata yaptim
yarin ekmek arasi kofte ve ayran var:)
bu ara pazarda en guzel sebze yesil fasulye. alip duruyorum ama hep yemegi olmuyor, degisik tarifler pesindeyim:)

Konu başlığı iyi fikirmiş, Bende yeni evli olduğum için yaşadiğim tek zorluk yemek yapmak konusu. Bekarken annem hazirlardi. Simdi her gun ne yemek yapacagimi dusunmem cok zor geliyo bana . Bi de ramazan...Cok sukur ki esim yardimci oluyor, bazen ben bazen o yemek yapiyor. Bu hafta gecsin, haftaya bende liste yapacagim. sizin listeleriniz de isimi kolaylastirir bi yer ekadar cunku yazdiginiz tum yemeklerin ismini pek bilmiyorum. Bizde cogu yemeklerin isimleri farkli..

ilk defa liste yaptım bakalım nasıl olucak pazardan da buna göre alışveriş yapıcam..

pazartesi: barbunya , pilav , cacık
salıatates püresi, tavuk sote
çarşamba:şehriye çorbası,karışık kızartma
perşembe:sulu köfte,salata
cuma:börek, puding
cumartesi: free takılıyoruz bugün gezme günümüz çünkü
pazar:domates çorbası,kabak dolması,biber dolması

eşi çok yemek seçen biri olarak bize haftalık aylık yemek listesi hak getire !

yinede ramazanda hazırladım çok da işime yaradı.. gerçekten hergün ne pişirsem derdim olmadı malum: yemeğin adını koyunca yapması kolay.

Bende tekrar başladım listeye hem alışverişim kolay oluyor hemde ne pişirecek derdine son

Pzrtsi: yeşil fasulye - cacık
Salı: barbunya - salata
Çarşamba: mantarı tavuk sote - salata
Perşembe : çorba- buğday salatası
Cuma: köfte - salata
Cumartesi : söğürme- cacık- turşu
Pazar : çorba - ton balıklı salata

Pazartesi: mantar sote- cacık
Salı : kısır
Çarşamba: kuru fasulye - salata
Perşembe: kabak yemeği
Cuma : çorba - salata

Şimdilik bu kadar eşim diyette olduğu için ona göre yemek yapıyorum menü biraz hafif :)

Kızlar nerdeyiniz ya artık kimse liste yapmiyormu
ben de geldimmmm kızlarr:))

selamlar,
ramazan da geçti, artık listeyi ben de yapacağım
ara verdim, daha doğrusu ara ara liste yaptım
zor oluyor öyle,
hafta sonundan pazar alışverişini halledeceğim yine
bayram dönüşü olduğundan bu hafta marketten sebze alırım artık,
bu arada acayip yoruldum bayramda başım şu an inanılmaz ağrıyor

süper elinize sağlık valla
tavuk istedi benim de canım,
kızım da çok sever

yemeğin adını koymak gerçekten çok kolaylaştırıyor işimizi,
ben tekrar kolları sıvıyorum

ben de şekere dikkat ederek hazırlayacağım
birazdan hemen yazıyorum

pazartesi: yayla çorbası, kızartma
salı: menemen, ayran
çarşamba: tavuk sote, pilav
perşembe: yeşil mercimek, salata
cuma: fırında köfte- patates, ayran, turşu
cumartesi: pizza,meyve suyu
pazar: domates çorbası, kek, börek

Henuz listeye baslamadim cunku yeni evli cift olarak ramazanda surekli biri cagirip gidiyoduk bayram icin de sefir disindaydik, dun gece donduk.. bu hafta aklimiza geleni yapcaz galiba, haftaya sizden fikir alip, liste yapacagim insallah

her gün aynı sistem yürümezki yemek artabilir üstüne biri gelir kalmayabilir o gün başka yere davetli olunabilir canınız başka şey isteyebilir ??

İlle de listeye uyacaksın diye birşey yok o gün canının istediğini yaparsın veya artıysa onu tüketirsin menüyü sadece kaydırırsın sadece yardımcı oluyor bende yarınki menümü değiştirmeyi düşünüyorum mesela yazdığımıda. Haftaya yaparım

Henuz listeye baslamadim cunku yeni evli cift olarak ramazanda surekli biri cagirip gidiyoduk bayram icin de sefir disindaydik, dun gece donduk.. bu hafta aklimiza geleni yapcaz galiba, haftaya sizden fikir alip, liste yapacagim insallah
Allah bir yastıkta kocatsın

her gün aynı sistem yürümezki yemek artabilir üstüne biri gelir kalmayabilir o gün başka yere davetli olunabilir canınız başka şey isteyebilir ??

zencefillipastam aynı defnemelin dediği gibi düşünüyorum,
dün yaptığım yemek tam listedeki olmadı, son dakika değişiklikleri oluyor tabi ki herkeste.
liste kesinlikle bir yol gösterici ve bu anlamda çok işe yarıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…