Aylık yemek listesi hazırlayan var mı?

sağol canım salıya bakarım bi:)

Ben hamurunu kendim hazırlayarak bir pizza yapıyorum, eşim bayılıyo buna, ama hamur yapımı dinlendirmesi 2 saati buluyor.
Bir gün acelem varken mılfoyle denedim, eşim çok sevdi.

milföyleri 2ye böluyorum, kare hamurlar oluyor, onları yağlı kağıdın üzerine serıyorum.
üzerine domates rendesi, kekik, sarımsak, ketcap karışımı bir sos suruyorum. tadına bakıp dengeyi kafama göre hazırlıyorum, isteğe bağlı.
sosun üzerine kaşar rendelıyorum. bırkaç sucuk dilimi, mantar dilimi, sıyah zeytın dilimi biraz mısır koyup 200de ısıttıgım fırına atıyorum 15 20 dkya cıkarıyorum, 5 dk sonra yıyoruz:) toplamda yarım saatte hazırlanıp yenılebılıcek pratık bişey oldu:)

canım istedi bak şimdi:)
oldukça pratik , bende denicem bu tarifi

ben ne temizlik ne yemek mevzusunda hiç haftalık liste yapmadım doğaçlama yaşamayı seviyorum galiba:16::52:ruh halim o gün ne isterse öyle
ben de yıllarca hep öyle yaptım,
şimdi böylesi daha rahat geliyor:34:
Kızlar merhaba bu konu çok faydalı bende inanıyorum plan yaparak herşeyin daha kontrollü gidebileceğine:)

Ben haftada 2 3 kez markete gidiyorum her seferinde en az 60 lira gidiyo, ay sonunda bir bakmışım nerden baksan 700 lira harcanmış, bir de 2 kişiyiz, ipin ucu kaçıyo.

Bende liste yapmaya karar verdim, inşalllah becerebilirim.

Şimdilik amacım haftayı 100 lira ile kurtarmak, sizce yapabılır mıyım? Ne yapmalıyım? :14:

Haftalık listem:
Pazartesi : Karnıyarık-Şehriyeli Pilav-Cacık
Salı : Mercimek Çorb.-Beşamel soslu karnıbahar-makarna
Çarşamba : Etli patates yemeği-bulgur pilavı-turşu
Perşembe: Fırında tavuk-domatesli pilav-salata
Cuma : Mücver-soslu hazır mantı-patlıcan salata
Cumartesi - Domates Çorbası-Yufka kebabı
Pazar-Milföy Pizza
elleriniz sağlık
ben çok uzun süredir karnıyarık yapmadım patlıcan mevsimi değil diye almıyorum,
sizin buzlukta mı vardı patlıcan?
canım istedi valla:56:
yufka kebabı nasıl oluyor acaba?

Canım menü harika görünüyor,
sadece salı günü menüsünde beşamel soslu karnıbahar ile makarna aynı anda ikisi ağır gelebilir gibi geldi bana.
Bir de milföy pizza yı nasıl yapıyorsun, merak ettim
bence de süper menü,
böyle olunca insanın aklına daha çok çeşit geliyor :56:
sağol canım salıya bakarım bi:)

Ben hamurunu kendim hazırlayarak bir pizza yapıyorum, eşim bayılıyo buna, ama hamur yapımı dinlendirmesi 2 saati buluyor.
Bir gün acelem varken mılfoyle denedim, eşim çok sevdi.

milföyleri 2ye böluyorum, kare hamurlar oluyor, onları yağlı kağıdın üzerine serıyorum.
üzerine domates rendesi, kekik, sarımsak, ketcap karışımı bir sos suruyorum. tadına bakıp dengeyi kafama göre hazırlıyorum, isteğe bağlı.
sosun üzerine kaşar rendelıyorum. bırkaç sucuk dilimi, mantar dilimi, sıyah zeytın dilimi biraz mısır koyup 200de ısıttıgım fırına atıyorum 15 20 dkya cıkarıyorum, 5 dk sonra yıyoruz:) toplamda yarım saatte hazırlanıp yenılebılıcek pratık bişey oldu:)

ellerinize sağlık,
milföy çok güzel fikirmiş:16:

kızlar bu hafta menüyü geç yazabiliyorum,
bugün menüde mantar yemeği, bulgur pilavı vardı, yarından devam edeyim:

salı: domates çorbası, bulgur pilavı(bugünden kalan:8:)
çarşamba: yayla çorbası, karnabahar-havuç-patates haşlama
perşembe: barbunya, pilav
cuma: mercimek çorbası, fırında tavuk, salata
cumartesi: pizza, ayran
pazar: döner(evde yapmayı deneyeceğim:6:), pilav, ayran:56::56:

kızlar selamlar
bu hafta çok zorlandım,
tam ara mevsim gibi oldu mart ayı, kış sebzeleri azaldı,
yaz sebzelerini de daha almak istemiyorum.

bugün patates yemeği, ayran vardı.
henüz yarın ve sonraki günler için listem yok:ssz:
sizin listelerde neler var?
bana akıl verin:40:

Son düzenleme:
Her hafta listemi yazıcam demiştim ama benim ufaklık pek izin vermiyor:) ben bu sefer aylık liste yaptım evde 3 kişiyiz ama mutfak masrafımız aşırı oluyor hesaplayamiyorum.. Aylık liste ile kendime belli bir miktar ayarlicam 200 tl yeterli olacaktır bence listemi en yakın zamanda yayınlicam.. Siz ne kadar harcıyorsunuz ayda mutfak masrafına

Bu haftakini yazıyım :
Pztesi: ıspanaklı kıymalı börek
Salı: domatesli sehriye çorbası, yumurtalı ıspanak
Çarşamba: tavuk sote, pilav
Perşembe: lahana sarması ( yapanılırsem:) )
Cuma : karışık kızartma , kâhvaltılık olabılır

Kızlar merhaba bu konu çok faydalı bende inanıyorum plan yaparak herşeyin daha kontrollü gidebileceğine:)

Ben haftada 2 3 kez markete gidiyorum her seferinde en az 60 lira gidiyo, ay sonunda bir bakmışım nerden baksan 700 lira harcanmış, bir de 2 kişiyiz, ipin ucu kaçıyo.

Bende liste yapmaya karar verdim, inşalllah becerebilirim.

Şimdilik amacım haftayı 100 lira ile kurtarmak, sizce yapabılır mıyım? Ne yapmalıyım? :14:

Haftalık listem:
Pazartesi : Karnıyarık-Şehriyeli Pilav-Cacık
Salı : Mercimek Çorb.-Beşamel soslu karnıbahar-makarna
Çarşamba : Etli patates yemeği-bulgur pilavı-turşu
Perşembe: Fırında tavuk-domatesli pilav-salata
Cuma : Mücver-soslu hazır mantı-patlıcan salata
Cumartesi - Domates Çorbası-Yufka kebabı
Pazar-Milföy Pizza

bizde iki kişyiz ve bede marketten en az elli lirayla cıkıyorum iki üç güne bir ugruyorum...akine birde az yiyoruz hep kalıyor ikinci gün yada üçüncü gün yenmiyorda hergün yemek yapmak cok sıkıcı ...birde haftaonu dolaba bakıyorsun ki herşey çürümüş :(

Her hafta listemi yazıcam demiştim ama benim ufaklık pek izin vermiyor:) ben bu sefer aylık liste yaptım evde 3 kişiyiz ama mutfak masrafımız aşırı oluyor hesaplayamiyorum.. Aylık liste ile kendime belli bir miktar ayarlicam 200 tl yeterli olacaktır bence listemi en yakın zamanda yayınlicam.. Siz ne kadar harcıyorsunuz ayda mutfak masrafına
selamlar defnemelcim,
biz 4 kişilik bir aileyiz aşağı yukarı 350 tl tutuyor,
biraz et, tavuk, kaşar, beyaz peynir falan aldık mı zaten fatura kabarıyor.
balık alsan haftada bir o da epey tutar, öyle canım işte
pazara değil de markete gidiyorum meyve sebze için,
bu hafta karar verdim pazara uğrayacağım
belki biraz düşer masraflar:1:

bizde iki kişyiz ve bede marketten en az elli lirayla cıkıyorum iki üç güne bir ugruyorum...akine birde az yiyoruz hep kalıyor ikinci gün yada üçüncü gün yenmiyorda hergün yemek yapmak cok sıkıcı ...birde haftaonu dolaba bakıyorsun ki herşey çürümüş :(

ben çok yapmamaya çalışıyorum
ben küçük tencere taraftarıyım, böylece ona göre yapıyorsun 34:

Malesef artık et te alamicaz:) yine zam geldi.. Bende marketten yapmak zorundayım eşim pazara gitmeyi sevmiyor ucuz marketlerede gitmez çok kalabalık diye bizim markette aşırı pahalı o yüzden mutfak alış verişi tavan.yapiyor

Malesef artık et te alamicaz:) yine zam geldi.. Bende marketten yapmak zorundayım eşim pazara gitmeyi sevmiyor ucuz marketlerede gitmez çok kalabalık diye bizim markette aşırı pahalı o yüzden mutfak alış verişi tavan.yapiyor

defnemelcim, ucuz marketlerden aldığım bir kaşarın içinden kıl çıktı:20:
fiyat araştırmak için ara ara uğruyorum ama bilmediğim marka almıyorum.
pazara ben kendim gitmek istiyorum, gündüzden, orda da seçme şansım yok, dur bakalım ben son durumları bildiririm:9::9:

kızlar lahana ve karnabahar aldım,
bu haftanın sebzeleri tamam:1:
sıra listemde:

pazartesi: domates çorbası, haşlama et
salı: menemen( buzluktaki domates ve biberle)
çarşamba: şehriye çorbası, kapuska
perşembe: fasulye, pilav
cuma: yalancı paça çorbası, fırında karnabahar
cumartesi: fırında tavuk, domatesli pilav, börek
pazar: kek, pizza:56:

buzluktaki domatesleri bitirmem gerek, o yüzden bu hafta hep domatesli yemeklerim:1:

günaydın.ben yemek listesi yapmıyrum ama her hafta 50 tl pazar alışverişi, 30 tl market alışverişi yapıyrum.2 kişilik aileyiz harcamalarımız aşırı çok.hiç yemek yiyecek çöpe dökmem.genelde sebze meyve evde hep bulunr.ayda bazen 400 bile geçer.hamile olduğum için çeşitli yemek yapıyorum.haftada 2 kez mercimek çrbası tüketiriz.4-5 kişilik aileler nasıl idare ediyor anlamıyrum.herhalde herşeyden yiyemiyordur.malum asgari ücretle geçinilmez.istanbulda herşey çok pahalı.biz eşimle çalışıyoruz yıllardır hiç birikim yok.offff...

günaydın.ben yemek listesi yapmıyrum ama her hafta 50 tl pazar alışverişi, 30 tl market alışverişi yapıyrum.2 kişilik aileyiz harcamalarımız aşırı çok.hiç yemek yiyecek çöpe dökmem.genelde sebze meyve evde hep bulunr.ayda bazen 400 bile geçer.hamile olduğum için çeşitli yemek yapıyorum.haftada 2 kez mercimek çrbası tüketiriz.4-5 kişilik aileler nasıl idare ediyor anlamıyrum.herhalde herşeyden yiyemiyordur.malum asgari ücretle geçinilmez.istanbulda herşey çok pahalı.biz eşimle çalışıyoruz yıllardır hiç birikim yok.offff...

selamlar lovelypink,
ben pazara gitmiyorum ama bu haftadan itibaren niyetliyim,
geçen gün prof.Erkan Topuz'u dinledim
marketten almamaya çalışın dedi,
işte aklın yolu bir tabi ki, markette hepsi aynı boy, parlak parlak meyveler falan hiç inandırıcı değil:20:
en sonunda tarla alacağım sanırım:1::1:

İstanbul çok daha pahalı,
yiyecek,giyim, benzin falan derken birikim söz konusu değil,
Allah kolaylıklar versin,
bebişini de sağlıkla kucağına alırsın inşallah:16::emir_bebek::nazar:

gerçekten marketler hem günlük degil hemde saglıklı degil.bende kendi evim olsa bir bahçeli, oraya bol yeşillik ekerdim.yeşil alanlara hasret kaldım.çevremde birçok insan hep belli yaştan sonra hasta.40 yaş ve üzeri insanlar hep kanser istanbulda.yediklerimiz saglıksız üstüne stres...eger pazara doğal ürünler geliyrsa hiç erinme ugra derim.ben yediklerim konusunda dikkat etmeye çalışıyrum.

Biz eşimle oturduk üşenmedik hazırladık canım ama ne kadar uyduk orası tartışılır tabikisi:1::1::1:

topik bos kalmıs :) haftalık listemı eklıyorum

pztsi: lepe (antep yemegı) tursu,ayran
salı: tavuk corbası, söğürme, cacık
carsamba: tavuk sote,pilav
persembe: karısık dolma
cuma: kızartma(kofte-patates)

Kızlar ancak yaziyorum yine bu haftaki son durumu:3:
haftalık pazar alisverisim 25 tl, geçen hafta çok güzel oldu pazar işi, markete göre yarı yarıya fiyatlar hem de taze.
Mesela yeşillik alıyordum hafta sonu marketten, daha cuma olmadan kötü oluyordu. Şimdi bir haftadançok dayandı.

Salı: kolay pide, ayran
çarşamba : domates çorbası, etli patates yemeği, salata
perşembe: barbunya, pilav
cuma: balkabağı çorbası, kuru patlican dolması
cumartesi: tavuk sote, domatesli pilav
pazar: köfteli sandviç, kek, milfoy börek

Son düzenleme:
gerçekten marketler hem günlük degil hemde saglıklı degil.bende kendi evim olsa bir bahçeli, oraya bol yeşillik ekerdim.yeşil alanlara hasret kaldım.çevremde birçok insan hep belli yaştan sonra hasta.40 yaş ve üzeri insanlar hep kanser istanbulda.yediklerimiz saglıksız üstüne stres...eger pazara doğal ürünler geliyrsa hiç erinme ugra derim.ben yediklerim konusunda dikkat etmeye çalışıyrum.
evet canım geliyor doğal ürünler sanırım
adam organik diyordu çok güldüm ona:9: o kadar da değil, keşke organik olsa:1:
hani kırlara koşalım diye bir laf var ya, herkes aynı şeyi hissediyor aslında
istanbulda bir konut projesinin reklamı var televizyonda, evlerin bahçesi de olacakmış tam bize göre:16:

Biz eşimle oturduk üşenmedik hazırladık canım ama ne kadar uyduk orası tartışılır tabikisi:1::1::1:
olsun ya arada kaçamak olur:16::16:
topik bos kalmıs :) haftalık listemı eklıyorum

pztsi: lepe (antep yemegı) tursu,ayran
salı: tavuk corbası, söğürme, cacık
carsamba: tavuk sote,pilav
persembe: karısık dolma
cuma: kızartma(kofte-patates)

ellerine sağlık canım:56::56:

kızlar enginar mevsimi geldi mi?
dün ebru şallı tv de enginar püresi yaptı, tam zamanı şimdi dedi
ben göremedim pazarda,
sadece bir yerde vardı.