Aylık yemek listesi hazırlayan var mı?

Selamlar sakardeniz, nasilsin?
Listen cok guzel olmus,
benim cumartesi ve pazar icin birkac sey yapmam gerekiyor, herkes evde olunca yok cayin yanina bir seyler, yok oglen icin,yok aksam icin falan

benim listem soyle:

pazartesi: domates corbasi,sulu kofte
sali: tost, ayran(salilari kolay yemek gunu ya, sandvic falan iyi oluyor)
carsamba: sehriye corbasi, pirasa yemegi
persembe: nohut yemegi, pilav
cuma: haslama et, korkulu ruyam ispanak:18:
cumartesi: tavuk, bulgur pilavi, salata, borek
pazar: kek, pogaca, sutlac, mantarli pizza

selam küçükkelebek...nasılsın canım?? ben haftasonu biraz griptim.bir de oğluşum biraz rahatsızdı..sanırım azı dişlerini çıkaracak..öyle kötü bir haftasonuydu..
bugünkü menümü yazayım
ezogelin çorba
izmir köfe
bezelyeli pirinç pilavı
salata
tatlı olarak da revani yapıcam.. valla ben değil ikizlerin canı çekti sanırım:)))
herkese iyi haftalar..

geçmiş olsun canım
bu azı dişleri çıkarken çok fena oluyor, kolay gelsin sana hamile halinle zor gerçekten...
senin menüler hep çok güzel, ellerine sağlık

Harika bir konu olmuş
takipteyim
hoşgeldiniz,
teşekkür ederimmm

selamlar kızlar
haftalık listemi yazıyorum:

pazartesi: domates çorbası, haşlama et, ayran
salı: gözleme, salata
çarşamba: şehriye çorbası, ıspanak yemeği, kurabiye
perşembe: kuru fasulye, pilav
cuma: tavuk haşlama, salata
cumartesi: bulgur pilavı, ayran, börek
pazar: yayla çorbası, mantar yemeği, kek

Küçük kelebek sana çok teşekkür etsem azdır ,bu sayfayı bulduktan sonra bende bir denesem nasıl olur dedim ve 1 haftalık menü hazırladım kendime,ve o hafta okadar rahatt ettimki,listemede uydum akşamları ne yapcam derdi olmadı
Birde ben sankii liste hazırlayınca o gün o menüyüü kendime mecbur hissetiim
Uzun zamandan sonra bende yine hazırlıyayım dedim,aldım elime kağıdı kalemi bir de ne göreyim öyle bir iştaha gelmişim ki 1 aylık liste yaptım
Bende emine bederin kitabı var,ve daha önce internet sitelerinden yazdığım tariflerde vardı en azından onlarıda denemiş olacağım
çünkü herzaman insan aynı tadlardan sıkılıyor
1haftalıkı menümü yazayım şimdilik
-pazar,
Etsiz çiğ köfte,marul salatası,ve tencerede fincan kek,bu keki herzaman yapmayı istiyordum bir türlü kısmet olmadı bu gün akşama doğru kesin yapılacak,
-pazartesi,
patatesli kayseri mantısı,hamur açılıp su bardağıyla kesilecek ve patetesli iç konacak kapanıp suda haşlanacak ve yoğurt sarmısaklı üzerine salçalı soos,
-salı,
tavuklu makarna,
-çarşamba,
Patates tavasıfırında,bulgur pilavı mısırlı ve salata
-perşembe,
yaprak sarma ve ayran
-cuma,
nohut ve pilav
-cumartesi,
çökertme kebabı,patetesler kızartılacak servis tabağına alınacak üzerine sarmısaklı yoğurt dökülecek evde yapmış olduğum köfteler pişirilip üstüne dilimlenerek dizilecek,bunu yeni öğrendim çok güzel oluyor
-pazar,
dızmana ve kahvaltı

rica ederim canım
çok mutlu oldum
ben de çok rahat ettim, henüz aylık hazırlayamadım, haftalık yapabiliyorum şimdilik
aylık daha güzel olacağı kesin
ellerine sağlık
çökertme kebabını gözüme kestirdim valla

İnternetten öğrendim gerçekten çok güzel oluyor,onlar et kavurup koymuşlar üstüne ben köfte kızartım koydum,tavukta olur evde ne varsa
üstüne salçalı sos yakmayı unutma
bugünkü menümüde yaptım normalde yapmam ama listeye uymaya için yaptım inan ve farklı bir lezzet yemiş olduk

merhaba arkadaşlar bir şey soracaktım bende bur da mı okudum bide temizlik planı mı yapıyordunuz acaba?

Günaydınlar h, geçen hafta o kadar rahat ettim ki elimde liste olunca , herkese çok teşekkür ederim
Zor yemekleri haftasonuna doğru bırakıyorum , hafta içi biraz daha pratik yemekleri yapıyorum ben.
Haftalık listemi yazayım bende

Pazartesi : Mantar Çorbası - Ispanak yemeği - Peynirli makarna
Salı : Tavuk Kanat -Salata
Çarşamba : Pideli köfte - patates kızartması
Perşembe :Nohut - Pilav - Ayran - turşu
Cuma : Lavaş Dürm - Patates kızartma -Salata
Cumartesi - Evde yokuz :)
Pazar : Börek - Yeşil mercimek yemeği-pilav cacık ( Haftaya Pazartesiyede yenir )

kızlar bu konu muhteşem sayenizde bende liste yaptım hem çalış hem geç gel bazen yemek yapmak bunaltıcı oluyor,ben bi çizelge hazırladım sizinle paylaşmak istiyorum:) ama cumartesi-pazarı yok ,biz haftada 2 gün kayınvalidem ya da kendi anneme gittiğimiz için 2 günü bi şekilde doldururum die yazmadım listemde pazartesiden cumaya oldu ama isterseniz eklersiniz dedim ama ben dosyayı ekleyemedimm (((44:

Tamam canim,tesekkurler:)
ellerine saglik
merhaba arkadaşlar bir şey soracaktım bende bur da mı okudum bide temizlik planı mı yapıyordunuz acaba?

Evet, yemek listesinin yaninda bir de temizlik listemiz var
pazartesileri banyo yikama, sali toz alma falan diye

Cok guzel olmus listen,
benim cocuklarla disarda yemem mumkun olmuyor
7/24 calisiyorum

Kolay gelsin,
listeniz gorunmuyor bende
rahatlatir bu liste isi sizi umarim

ayy günaydıın :) rahatlatmazmı süpersiniz sayenizde daha düzenli olucam :)

ben ne temizlik ne yemek mevzusunda hiç haftalık liste yapmadım doğaçlama yaşamayı seviyorum galibaruh halim o gün ne isterse öyle

Kızlar merhaba bu konu çok faydalı bende inanıyorum plan yaparak herşeyin daha kontrollü gidebileceğine:)

Ben haftada 2 3 kez markete gidiyorum her seferinde en az 60 lira gidiyo, ay sonunda bir bakmışım nerden baksan 700 lira harcanmış, bir de 2 kişiyiz, ipin ucu kaçıyo.

Bende liste yapmaya karar verdim, inşalllah becerebilirim.

Şimdilik amacım haftayı 100 lira ile kurtarmak, sizce yapabılır mıyım? Ne yapmalıyım?

Haftalık listem:
Pazartesi : Karnıyarık-Şehriyeli Pilav-Cacık
Salı : Mercimek Çorb.-Beşamel soslu karnıbahar-makarna
Çarşamba : Etli patates yemeği-bulgur pilavı-turşu
Perşembe: Fırında tavuk-domatesli pilav-salata
Cuma : Mücver-soslu hazır mantı-patlıcan salata
Cumartesi - Domates Çorbası-Yufka kebabı
Pazar-Milföy Pizza

Canım menü harika görünüyor,
sadece salı günü menüsünde beşamel soslu karnıbahar ile makarna aynı anda ikisi ağır gelebilir gibi geldi bana.
Bir de milföy pizza yı nasıl yapıyorsun, merak ettim

sağol canım salıya bakarım bi:)

Ben hamurunu kendim hazırlayarak bir pizza yapıyorum, eşim bayılıyo buna, ama hamur yapımı dinlendirmesi 2 saati buluyor.
Bir gün acelem varken mılfoyle denedim, eşim çok sevdi.

milföyleri 2ye böluyorum, kare hamurlar oluyor, onları yağlı kağıdın üzerine serıyorum.
üzerine domates rendesi, kekik, sarımsak, ketcap karışımı bir sos suruyorum. tadına bakıp dengeyi kafama göre hazırlıyorum, isteğe bağlı.
sosun üzerine kaşar rendelıyorum. bırkaç sucuk dilimi, mantar dilimi, sıyah zeytın dilimi biraz mısır koyup 200de ısıttıgım fırına atıyorum 15 20 dkya cıkarıyorum, 5 dk sonra yıyoruz:) toplamda yarım saatte hazırlanıp yenılebılıcek pratık bişey oldu:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…