Seni tebrik ediyorum Songülcüm bu düşüncenden dolayı. alkisalkisalkis
Bu bastırılmışlık kalksın artık.Tutup da psikolog bir bayan vardı geçen sene TV'lere filanda konu olmuştu kıznın ilk reglinde parti vermişti sanırım, onun gibi yapalım demiyorum bende. Ama çok çok gizli, yada ayıp birşey de değil. Aile arasında paylaşılabilir. Regl olan kıza bir hediye verilebilir, aileceke yemeğe gidilebilir. Bunda ayıp hiçbirşey göremiyorum.
Erkek çocuk sünnet olunca "amanda aman oğlum erkek mi olmuş", haydi düğünler dernekler oynamalar, altınlar, takılar. ne kadar gereksiz.
Bir kız bir oğlan annesi olarak sünnet düğününü çok ama çok saçma buluyorum. Allah kısmet ederde görürsem o günleri oğlan sünnet olduğunda mevlüt okutmayı düşünüyorum. Kızımın ilk reglinde de aynını yapmayı düşünüyorum.
Rabbim inşallah gösterir o günlerisengözlerimebaksanab
İnşallah en güzelinden gösterir o günleri. Bencede sünnet düğünleri biraz gereksiz ama herkesin fikri başka tabi.
Bişey sormak istiyorum sevgili kuzu hani ufak bir hediye aile arası bir yemek falan demişsin ya
Ayıplandığı ve kirlendiği düşüncesiyle kötü şeyler hisseden kız hediye ve tebrik karşısında ne hisseder acaba ?
İnşallah en güzelinden gösterir o günleri. Bencede sünnet düğünleri biraz gereksiz ama herkesin fikri başka tabi.
Bişey sormak istiyorum sevgili kuzu hani ufak bir hediye aile arası bir yemek falan demişsin ya
Ayıplandığı ve kirlendiği düşüncesiyle kötü şeyler hisseden kız hediye ve tebrik karşısında ne hisseder acaba ?
Ben kızımı özellikle bu konuda ayıplarla yetiştirmiycem. henüz bizim yaşımıza çok var regl için.Kızım bu konuda ayıp yada kirlilik hissetmiycekki, kısmet olursa. Küçük hediye ve yemekle hayatında artı ve güzel bir sayfa açtığını hissedecek bebeğim. Regl olduğunda babasından çekinmesin istiyorum. Ona da söyleyebilsin bunu.
Benim ilk reglimde annem anlatmamıştı hiçbirşey. (Ama biliyordum regl olayını.)sadece "masana bir kitap koydum git oku bakalım" dedi. Bilmiyorum niye öyle söyledi, çekindimi, utandımı yada benim utanacağımı mı düşündü hiç bilmiyorum. o kitaptan sonra hiç acemilik çekmedim. :lepi:
regl başlangıcı ile sünnet edilmeyi paralel düşünüp yorum yapamayız.. alâkâsız çünki..
benzer olan, erkeklerin ilk meni görmeleri..
üzerinden konuşulabilecek konu bu olur bence..
Peygamberimizin buyurduğu sünnet, apayrı bir konu..
kadının adı var kitabını hatırlattı bu konun songül
bizim toplumumuz kadının yaptığı herşeyin adını ayıp koymuş canım
erkeklerle ilgili olanlar normal gibi gösteriliyor kadınla ilgili olanlar ayıp diye adlandırılıyor
peki bunu yapan kim yine biz kadınlar
dediğin gibi sünnet babında değil fakat bu tür mevzuların aile içinde konuşulması gerekir mutlaka
bilinçsizce büyüyüp şoklar yaşamaları dahamı iyi
ben kızlarım ergenlik dönemine yaklaştıklarında herşeyi anlattım
ve gerçekten çok güzel karşıladılar sorun yaşamadılar
ayıpmış ayıpı değerlendirirken neye ayıp deneceğine bakarak deseler olmuyor sanki
açıklamaya yapmayı bilmeyip adını ayıp diyip kestirip atıyorlar bence
çıkıp bağırmayacaksın ya oleyy yaşasın kızım ergen oldu duyun millet diyecek halimiz yok
tabiki konuşulacak aile içinde
sen en doğrusunu yapmışsın canım
Ya sadece biryere takılıp kalmayın arkadaşlar,o sünnet örnekti,
benim konu başlığından da anlayacağınız gibi
ayıp olarak mı düşünüyorsunuz...
bakın bu konuyu açmamdaki neden,
bir kızcağız sırf ayıp diye öğretildiği için,
ilk olduğu aydan sonra 6 ay olmamış ve bunu ne annesine
ne de ablasına söyleyememiş...
utanmış...
Bu Utanılacak birşey mi sizce....??
bunu soruyorum ben?
Anne babanın anlayışını tartışalım istiyorum...
başkaları önemli değil,ilan edilsin de demiyorum,
lütfen konuyu farklı algılamayın...
sevgiler...
Songülüm tabiki paylaşmalı...
erkekler babaları ile kızlar anneleri ile paylaşmalı bu yaşadıklarını...
şimdi erkek çocuğun olsaydı ergenliğe geçişini konuşabilirmiydin acaba diye ben sana sormak istiyorum canım...
yoksa benim konuşmam mı gerekirdi....
konu regl partisi yapıldığı günden beri ilgimi aşırı çekiyor...
acaba ben mi yanlış yapıyorum diye kendimi sorgulamama neden oldun biliyormusun...
çünkü senin düşüncelerine fikirlerine görüşlerine inanılmaz değer veriyorum...işte bu sebepten sorgulamaya başladım kendimi...
lütfen erkek çocuk anneleri de katılsın...sadece kızların reglisi değil erkek çocukların ergenliğe geçmesi de konuşulmuyor ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?