• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayıp........mış

alışılmışlar :delphin:
Çok sancılı adet geçiririm ve buna rağmen ne ababm ne abim bu sebeplen oldugunu bilmezler söyleyemem
annem üşütmüş karnı ağrıyor diyip geçiştirir
hatta babam endişelenir çok kötüyse hastaneye gidelim diye adam bilmiyor ki o yüzden oluyor :delphin:

benim bilirler valla :delphin:
artık iyice arsızlaştım ben :roflol:
hatta amcamın o halime dayanamayıp apar topar kucaklayıp acile götürmüşlüğü vardir gamyoncuiremsu
canım benim :1hug:

ilk olduğumda bilinçsiz olduğumdan dolayı çok korkmuş hatta ağlamıştım anne saolsun bana anlatmıstı olayı uzun uzun valla hiç çekinmedim bu tabiatın kanunu yani bunda utanacak bır sey yok tabı herkesle deıl ama aıle uyelerıyle ozellıklede anneyle paylasmak gerekli bence

Ben insan vücuduyla alakalı hiç bir şeyi ayıp ya da günah olarak nitelendirmem...
Her kadının her ay yaşadığı bir mucize, sağlıklı bir kadın olduğunun en büyük göstergesi, gurur duyulacak bir durum...
Hatırlıyorum onun yaşında bende aynı endişeleri yaşamıştım... Şimdi komik geliyor ama babam beni artık sevmez mi acaba diye dahi düşünmüştüm... Kızın da böyle düşünüyor ya da benzer duygular taşıyor olabilir...
Bu konudaki endişelerini yok et Songülcüm... Bedeniyle gurur duyan bir genç kadın olsun....

Ama ne kadar hoşuma gitti,
hepinize teşekkür ediyorum ben...
şimdiki anneler yani bizler bilinçli olduğumuz için
çocuklarımız kendilerini ezik hissetmeyecektir...
Önemli olan en yakın çevredir zaten...
vee en önemlisi de küçük prenseslerimizin psikolojisi...
içlerinde esen fırtınayı bir kendi kendilerine atlatmaları vardır,
tabi atlatabilirlerse,
bir de en yakını annesiyle paylaşarak atlatması vardır...
dedim ya,annesine bile söylemeye korkan kızları duydum,bu konuyu da
onun için açtım zaten...

tabi atlatabilirlerse,
onun için açtım zaten...

annemden ömrüm boyunca hiç bir şeyimi saklamadım her şeyimi bilir öyle yetiştirmiş allah razı olsun ondan inşallah benim kızımla bende annem ve ben gibi oluruz inşallah teşekkürler canım güzel bir konuya değindin...:lepi:

benim bilirler valla :delphin:
artık iyice arsızlaştım ben :roflol:
hatta amcamın o halime dayanamayıp apar topar kucaklayıp acile götürmüşlüğü vardir gamyoncuiremsu
canım benim :1hug:

benim babamın ne annesi ne ablası kız kardesi varmış annemle evlenene kadar öyle adet falan bilmezmiş bile bayada şaşırmış düşünebiliyor musun
yanlarında orkidimi falan alıyorum ama insan yinede hep böyle yozlaştırıldığı için utanıp sıkılıyor mirmirmirmir sevgilime diyebiliyorumda abime babama diyemiyorum kaydirigubbakcemile3

abim anlıyordur ama babam anlam veremiyor ağrılarıma :utangac:

bence baskı uygulanmaması gerekıyor songul herkese duyurulsun toren yapılsın demıyor zaten ama neden kızlar ılk adımını heyacanını rahatca paylasamıyor??Insanlar taksım meydanında saatlerce opusurken hatta ılerı gıderken,tvlerde ıntte sansur denılen bırsey kalmaazken boylesıne masumca bırsey neden ayıp erkek sunnt olunca resımlerı bıle cekılıyor cırılcıplak bunları kızlarda goruyor bu ayıp degılde ,bıraktım kızın herkese soyleyıp kutlama yapmasını bastırılması neden ayıp oluyor anlamıyorum.Keske herkes bu konuda bıeraz daha rahat olabılse.Ben o konuda cok sanslıyım cunku babam kucukken benı 1 ay tatıle gotuturdu ne annem olurdu ne ablam.Yerı gelırdı kampta bulamazdık o..gıdıo pamuk getırırdı annesı olmayan cocuklar napsın ayıpmıs!!!!herseyı kendılerımı ogrensın..Cokta memnunum halımden ben kı lıse gırıs sınavı vardı cok ıyı hatırlıorum okdr yıl once regldım heyecanlıydım annem evde yoktu evden cıkarken babama bısey bellı oluyormu babacım demsıtımkaydirigubbakcemile2ıste bazıları cok tutucu oluyor buda kızların basık yetısmeısne neden oluyor pısmanmıyım hayır?Nısanlımada acıgım o konuda yoksa sınırlı kaprıslı oldgm gunlerın hesabını nasıl vercem:roflol:

tabi atlatabilirlerse,
onun için açtım zaten...

bunu dedinya aklıma ne geldi bak ilk renklendiğinde ilköğretim 7 nin başlarıydı
yeterince bilinçlendirmiştim ama kanı görünce yinede panik yaptı a.s

kadın bağını görmeye ve kana tahammülü yoktu a.s
4 yada 5 kilot hazırlıyordum kadın bağlı ve her lavoboya gittiğinde karidorda bekletiyodu beni :roflol:
görmeden çıkar anne kilotumu giydir anne fazla abartmıştı ufff ne günlerdi ama -tatlicadiarzu-
ilk iki yada üç ay bu şekilde olmuştu
sonra zamanla öğrendi :utangac:
aklımda kalmış işte gülümsenecek bir anı sizlerle paylaşmak istedim a.s

benim babamın ne annesi ne ablası kız kardesi varmış annemle evlenene kadar öyle adet falan bilmezmiş bile bayada şaşırmış düşünebiliyor musun
yanlarında orkidimi falan alıyorum ama insan yinede hep böyle yozlaştırıldığı için utanıp sıkılıyor mirmirmirmir sevgilime diyebiliyorumda abime babama diyemiyorum kaydirigubbakcemile3

abim anlıyordur ama babam anlam veremiyor ağrılarıma :utangac:

benim babamın da kız kardeşi yok la
erkek erkeğe büyümüşler kaydirigubbakcemile3
benden 1 yaş küçük erkek kardeşim de zati kendi sevgilisi de adet sancısı cektiginden anlıyo halimi yavrum benim :1hug:

bunu dedinya aklıma ne geldi bak ilk renklendiğinde ilköğretim 7 nin başlarıydı
yeterince bilinçlendirmiştim ama kanı görünce yinede panik yaptı a.s

kadın bağını görmeye ve kana tahammülü yoktu a.s
4 yada 5 kilot hazırlıyordum kadın bağlı ve her lavoboya gittiğinde karidorda bekletiyodu beni :roflol:
görmeden çıkar anne kilotumu giydir anne fazla abartmıştı ufff ne günlerdi ama -tatlicadiarzu-
ilk iki yada üç ay bu şekilde olmuştu
sonra zamanla öğrendi :utangac:
aklımda kalmış işte gülümsenecek bir anı sizlerle paylaşmak istedim a.s

vay anasını eceye bak sen....
Allahtan bebek bezi bağlamamışsın hasbişim
ben bıkmıştım artık 2-3 saatte bi değiştirmeye
bebek bezi bağlıcam diye tutturmuştum
hey gidi günler hey :roflol::roflol:

Tamamen eğitimden kaynaklanan bir durum.. Ayıp mı normal mi?.... anlayışı.
Allahıma çok şükür arkadaş gibi olduğum, ama şimdilerde yokluğuna asla alışamayacağım anneciğim beni bu olaya hazırlamıştı. Genç kız olacaktım, büyümüş olacaktım, beraber alışverişe gidip sütyen alabilirdik artık... vs. vs...O yüzden ben tedirgenlikle değil heyecanla beklemiştim regl olmayı...
Okulda bazı arkadaşlar da din dersi öğretmenlerinden ...Artık günahlarınız yazılacak.... kötükedihüso Çocukluk bitti ...:1no2:gibi kavramlarla karşılamışlardı bu dönemi....

Ne mutlu biz ve bizim gibilere Sevgili Songül ki.. Bilinçliyiz ve çocuklarımızı böyle yetiştireceğiz. hep konuşarak, paylaşarak....Kızına da ne mutlu senin gibi bir annesi var.

ben şahsıma konuşup kendi fikirlerimi sunayım
kızlar için eskiden beri gelen ayıpların sonu gelmiyor düşünsenize annelerimizi bile dinlediğimizde eskiden onlara kızlar kahve içmezmiş yok gezmeye gitmez miş bu bile ayıp denirmiş çok saçma olaylar bence
neyin nerde ayıp olunacağını biliyoruz bilincimiz yetiyor çok şükür
baskıcılıkla nereye kadar gidebiliriz sizce bir arpa boyu kadar yol alamayız ki çoğu kadında böyle :(( zaten halen saçma ayıpları sürdürüp duruyor

kadınlara verilen özel haller tabikide duyurlmamalı ama bukadar baskıcı olunmamalı bence
şahsıma konuşayım rabbim evlat sahibi olmamızı nasip ederse ve olurda kız çocuğumuz olursa böyle bir durumda herkesin haberdar olması gerekmiyor ama kızımın artık büyüdüğünü babasına söylerdim bu durumda onun da bilgisi olsun babasının öğrenmesinde ayıp bi taraf göremiyorum ben
herşey bilgiden geçiyor bilgili anne baba olduğumuz sürece yanlış insanlar değil daha bilinçli kişilikler yetiştiririz diye düşünüyorum
ve herzaman da diyorum rabbim evlat sahibi olmayı nasip ederse (inşallah hayırlısı olur hakkımızda )
muhteşem bir anne baba olacağımızada inanıyorum
ayıplarla baskıcı değil biliçli yetiştireceğimiz evlatlarımız olacak inşallah

Çocuklarımızı onların anlayabileceği ölçü de bilinçlendirmemiz şart...
dışarıda herhangi birinden öğrenmesi büyük zararlar getirebilir...
Toplumumuz da ayıp olan değerler bile artık göz önünün de yaşanıyor ve
insanlar tepkilerini dile getiremiyorlar...
demek ki bazı şeylere çok da kolay alışabiliyoruz...
ama konu çocuğumuz olduğu zaman ,dünyayı yıkarız değil mi???
onun için de en yakınlarıyla yabancı gibi olmaması için
bir dost,sırdaş,arkadaş,anne ve baba olmak zorundayız...

ben de regl olmaya başlamadan önce anacumdan gerekli bilgiyi almıştım olunca da şaşırmadım. sadece aaannnneeee bi gellll diye baardım wcde o da geldi noldu nie çağırdın die. ben de bak şey oldum dedim gayet sakin :CüvCüv: annem kendisi ilk reglisinde şamar yemiş o gün anlattıydı. "ben sana vursaydım sen beni 3 sokak kovalardın" diyerek de bir gerçeğe parmak bastı :ecrin_bebek: sırnaşık şey

konuyla alakalı olarak, yakın zamanda bi akrabamızın oğlunun sünnet düğünü oldu. sünnetin cdsini verdiler oturalım izleyelim dedik bi açtık ki çocuğun ameliyatı :1shok: çocuğun şeyine tutmuşlar affedin resmen an be an kesildiğini biçildiğini görcektik kapatmasaydım benneyaptımki yav ben mecburmuyum senin çocuğunun şeyini izlemeye, ben düğün için aldım o cdyi ne bileyim adam başına çocuğunun şeyinin kesilmesini koymuş :kızgın: tutup koparaydı da atasözüne yaraşaydı :kızgın: sünnet olayının bu kadar tezeğinin çıkarılmasına karşıyım ben de :kızgın:

Çocuklarımızı onların anlayabileceği ölçü de bilinçlendirmemiz şart...
dışarıda herhangi birinden öğrenmesi büyük zararlar getirebilir...
Toplumumuz da ayıp olan değerler bile artık göz önünün de yaşanıyor ve
insanlar tepkilerini dile getiremiyorlar...
demek ki bazı şeylere çok da kolay alışabiliyoruz...
ama konu çocuğumuz olduğu zaman ,dünyayı yıkarız değil mi???
onun için de en yakınlarıyla yabancı gibi olmaması için
bir dost,sırdaş,arkadaş,anne ve baba olmak zorundayız...

yukarda yazdıklarım karışık oldu sanırım ama
anlatmak istediğimde buydu işte a.s.
evlatlarımız kendilerine dışardan yakın insan arayacaklarına evinde yakınını bulsun öyle değilmi ki onlarada en yakın en iyi dostta anne babadan başka kimse olamaz zaten
evlatlarımıza neyin iyi neyin kötü olabileceği konusunda anne babadan başka en iyi öğretici olamaz zaten

benim babamın da kız kardeşi yok la
erkek erkeğe büyümüşler kaydirigubbakcemile3
benden 1 yaş küçük erkek kardeşim de zati kendi sevgilisi de adet sancısı cektiginden anlıyo halimi yavrum benim :1hug:

vay anasını eceye bak sen....
Allahtan bebek bezi bağlamamışsın hasbişim
ben bıkmıştım artık 2-3 saatte bi değiştirmeye
bebek bezi bağlıcam diye tutturmuştum
hey gidi günler hey :roflol::roflol:

malesef gurbişim ne kadar hazırlasakta panik yapıyolar kafamçokkarıştı
helede kandan korkan bir yapısı varsa yandınız a.s
ama hakkını yememek lazım bundan 30 yıl öncede kızım kadar olmasada(ben kızımın yaptığını anneciğime yapmadım bizimkiler zamane zangırdatması :roflol: ) sevinçle karşılamıştı anneciğim ilk regimi :asigim:
babamla alışverişe çıkıp en pahalısından iç çamaşırı almışlardı bana tavşanlı uğur böcekli kilotlardan kurtulmuştum ilk hafiften fistoları olan iç çamaşırımı giymiştim :utangac:

Son düzenleme:
Ayıp değil tabiki utanılacak bişeymiki ayıp olsun.

Bu babadan saklanmamalı.

Ama belli ölçülerde gizlenmesi o kızın faydasına diye düşünüyorum.

Sizin kızınız bugün anne babama söyleme diyebiliyosa bence utandığından değil bunun daha doğru olacağına inandığındandır. Ne mutlu ona ki koca koca kadınların hissedemediği edebi hissetmiş.

bu ayıp konusu benimde yaramı deşiyor Çok üzgünüm çoook
herşey kızlara ayıp aman kızım şunu yapma ayıp bunu yapma ayıp ama bir kere erkeğe denmiyor ki ayıp :kızgın:
erkek yapar eder
kızlara hep baskı :mymeka:
şahsen kızım olursa ben baskılarla büyütmek istemem erkekler kadar kızlarında biraz rahat olmaya ihtiyacı var zira erkeklerden fazla sorumluluğumuz var
baskılarla büyüyen insanın hayatına bu hep yansıyor
belki bazı tabular yıkılmıyor ama en azından kızlara biraz daha anlayışlı ve baskıcılıktan uzak davranmak gerekiyor diye düşünüyorum a.s

Yani bir suç işliyormuşcasına,
ayıp denmesi ve çocukların bunun ezikliğini yaşamasına
sinirlendim ben...
Ben kızımla herşeyi konuşurum,babası da konuşması gerekenleri konuşur ,
tabi ki sünnetle bir tutulmaz belki ama
en azından ayıp olmadığı söylenmeli diye düşünüyorum...

ayıp değil olağan normal birşet bayanlar için. ama bayanlara özel bir durum ve bayanlar içinde kalmalı. hani bence çok ta ulu orta olmamalı. sünnet çok farklı birşey. dinimizce şart koşulmuş bir gereğin yerine getirilmesidir. ama regl olma durumu çok farklı. aileyle herşey konuşulması taraftarıyım ama hani kutlanacak veya altın takılacak kadar söylenmesi kutlanması gerek diye düşünmüyorum. kaydirigubbakcemile2

konuyla alakalı olarak, yakın zamanda bi akrabamızın oğlunun sünnet düğünü oldu. sünnetin cdsini verdiler oturalım izleyelim dedik bi açtık ki çocuğun ameliyatı :1shok: çocuğun şeyine tutmuşlar affedin resmen an be an kesildiğini biçildiğini görcektik kapatmasaydım benneyaptımki yav ben mecburmuyum senin çocuğunun şeyini izlemeye, ben düğün için aldım o cdyi ne bileyim adam başına çocuğunun şeyinin kesilmesini koymuş :kızgın: tutup koparaydı da atasözüne yaraşaydı :kızgın: sünnet olayının bu kadar tezeğinin çıkarılmasına karşıyım ben de :kızgın:

İyi bir oha geçti içimden :1closedeyes: içimde kalmasın yoksa bana zararı olur demi.

Ohaa ve de çüş ne bu kaşıkçı elmasımı ameliyat cd sini millete dağıtmışlar yasakkelime

Ya sadece biryere takılıp kalmayın arkadaşlar,o sünnet örnekti,
benim konu başlığından da anlayacağınız gibi
ayıp olarak mı düşünüyorsunuz...
bakın bu konuyu açmamdaki neden,
bir kızcağız sırf ayıp diye öğretildiği için,
ilk olduğu aydan sonra 6 ay olmamış ve bunu ne annesine
ne de ablasına söyleyememiş...
utanmış...
Bu Utanılacak birşey mi sizce....??
bunu soruyorum ben?
Anne babanın anlayışını tartışalım istiyorum...
başkaları önemli değil,ilan edilsin de demiyorum,
lütfen konuyu farklı algılamayın...
sevgiler...

senin ne demek istediğini çok iyi anlıyorum ablacım..
en azından aile içinde kız çocuğunun sıkılmadan utanmadan
bu dönemin normal ve ayıp bişi olmadığını kabullenmelerinden bahsediyosun
ulu orta söğleyin demiyosun..
şimdi ben ilk adet olduğum günü hiiiç unutmuyorum
annem görmüş sabah kalkınca
ama ben annem söğler söğlemez
köşe bucak hep kaçtım
asla annemin y üzüne bakamdım
halbuki evde böğle bir baskı konuşma geçmedi
belki toplumdan etkilendim.
ben okadar utanarak geçirdimki o ilk adet günlerimi
anneme babama kardeşlerime yaklaşamadım
sanki yanlış bişi oldu bana öğle geliyodu ozamanlar
ve ilk adet olmamdan bugüne annem asla nezaman adet oluyorum
nasıl geçiyo asla bilgi sahibi olamadı
annem ileşitime geçmek için çok uğraştı
hatta babam bile sevinmiş ..annem arkadaşlarına sevinçle gözü parlayarak anlatıyodu
kızım adet oldu diye ama o her andığında ben tabanları yağlayıp o ortamdan kaçıyordum
hep ayıp yasak gibi gelirdi bana kendimce..
bence aile içinde budurum ayıp günah diye ört bas edilmemeli..
çok anne tanıdım kızının rahat tavırlarından ay hiç utanmıyo
eskiden biz adet olunca yerin dibine girerdik
şimdikiler hiç utanma arlanma bilmiyo
yani var hala böğle anneler
songülün demek istediği işte bu aileler yanılmıyorsam..

Back