Ayıp........mış

Ayıp günah diye diye , ayıbı da karıştırdık günahı da.. Ne günahı tam anlamıyla bildik ne ayıbı... Keşke gerçekten bilseydik de en azından Allah katında makbul olanı yapsaydık ama ...

Allahın bizlerin gelişimi ve devamı için bedenimizde yarattığı değişiklikler ayıp olsaydı Allah yaratmazdı.. Ona buna reklam edilicek bir şey değil elbet ama saklanılıp utanılacak bir şey hiç değil...

Siz de zaten bilinçli bir annesiniz kanımca, kızınıza gerçek ayıplardan bahsedin ve bu yaşadığı şeyin ne kadar normal olduğunu anlatın.. O sizi anlıcaktır...

hatırlıyorum da ilk kez regli olduğumda babam bana sarılıp artık kız çocuk değil genç kız babasıyım demişti.
aynı şeyi kardeşime de dedi.
belki bana söylerken küçüktüm farkında değildim ama kardeşime söylerken yüzündeki gururun farkındaydım.

nerden öğrendim regl olmayı bilmiyorum.
ya da hep konuşulan birşeydi onun için çok büyük bir olay gibi gelmemişti bana.
doğal bir süreç olan bunu bizim ailemiz doğal karşılamıştı.

hamile olduğumu babama söylediğimde "bunu nasıl bu kadar geç farkedersin, kadın adet döneminin geçtiğini bilmez mi ya ilaç falan içseydin bu dönemde" dedi bana.

bizim için tabu değil,
benim çocuğum için de olmayacak.
benim çocuğum erkek de olsa kadınların regl olmasının ne demek olduğunu bilecek zaten..

Canım, benim kızımın bu konuda bir problemi yok,çünkü
ben gerekli açıklamayı yapmıştım zaten...
bilmesi gerekeni sınırlar dahilinde hep anlatırım...
çok şükür ki,bir problem yaşamadım ....
ve genç olma yolundaki çocuklarımızda yaşamasın ..dileğim budur...
sevgiler...

Kuran da hayız(adet-regl) ile ilgili gecen tek ayet Bakara 2/222'dir."Sana, kadınların aybaşı hali hakkında da sorarlar, de ki: "O bir ezadır". Aybaşı halinde iken kadınlardan el çekin, temizlenmelerine kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri zaman, Allah'ın size buyurduğu yoldan yaklaşın. Allah şüphesiz daima tövbe edenleri sever, temizlenenleri de sever."
Bu toplumumuzda regl olan bayanın kirlenmis gıbı gorunmesının sebebı sanırım bu ayette gecen temızlenmeleri ifadesi. Bız bugunun tıbbi bilgilerine gore bılıyoruz ki gercekten bır kadın adet oldugunda vucudundaki kırlı kan atılıyor. Ayette aslında bıyolojık bir olaya dıkkat cekılmıs yoksa o bu olay sebebıyle kadının kırlı oldugu gibi bır mana cıkmaz. Iste eski kadını dusuk goren asagılıyan dusuncelerın gunumuzde sankı dının emrı ya da İslamın bakıs acısıymıs gıbı sunulması. Islama gore o durum biyolojık bir durum ve eza tabırı kullanılmıs zor bır donem cunku bayan ıcın. Ve o donemde bedensel olarak yapılan ibadetlerın bayaanlarda zorluk olusturmaması ıcın sonra kı bır doneme tehır etmıs.

gizlenip saklanması, kızınızın kendini suclu hissetmesine, cocuklugunu sanki geride birakmis, artik buyuk sorumluluklar yuklenecekmis gibi hissetmesine sebep olabilecegi gibi

rahatca konusmasi da etraftaki kotu niyetli insanlarin dikkatini cekebilir veya arkadaslarinin ona farkli davranmasina sebep olabilir
bence bu acidan kimsenin bilmemesi daha iyi, ancak cocuga da bu sekilde soylemek yanlis olur
bunun bayanlara ozel bir durum oldugunu, duyulsa da ayip bisey olmadigini ancak uluorta soylenmesine gerek olmadigi soylenebilir cocuga...
ben olsam babasinin bunu bildigini, onun asla kendisini ayiplamayacagini tersine buyuyup bu yasa geldigi icin gurur duydugunu ancak boyle seyleri annelerin daha iyi bildigi icin benle konusmasini soylerim...

ama cevrede bunlari rahatca kizlariyla konusan babalar da var nadir de olsa

yanlış bir bilgiyi düzeltmek istiyorum , regl döneminde vücuttan atılanın kirli kan değil döllenmeyen yumurtanın parçalarıdır..
burda kirli yada temiz kan söz konusu değildir..
kadının regli döneminde afaroz edilmesi ise günümüzde çağ dışı kalmış batıl inanışlar tarafından halen sürdürülmektedir..
yemek yemezler elinden en basit örneği..

ayıp olmadığı fiziksel bir reaksiyon olduğunu kızınıza anlamasını sağlamalısınız tabiki kutlanması gereken birsey değil bencede bilinçlendirilmesi gereken bi konu sadece

Songülcüm emin ol oğlumla arkadaş gibiyiz...

bir çok annenin anlatmayacağı +18 fıkraları bile anlatmışımdır oğluma...

ne zaman gusul abdesti alması gerektiğini uslubunca anlattım ...

gerçi o zaman daha küçüktü ama ergenliğe geçtikten sonra anlatamam diye 9-10 yaşlarındayken anlattım...

babalar ne konuşacaklar bu konuda?

aslında regli durumu gibi çok konuşalacak anlatılacak ve de yapılacak işi yok gibi geliyor bana bu işin...

Son düzenleme:
Konuyu sakın dine bağlamayalım.
çünkü çok ama çok alakasız olur benim anlatmak istediğimle...

ama hepinize teker teker teşekkür ediyorum,çünkü hepimiz aynı fikirdeyiz...
onun için bizim çocuklarımız gerçekten çok ama çok şanslılar...
sevgiler...

Biliyorum Sardunyacım...
ergenlikteki bir genç delikanlı da
sanırım annesiyle bu durumu konuşamaz...
konuşanlar varsa da ben onları da tebrik ediyorum..
dediğim gibi ,bizler onların anne ve babalarıyız,dolayısıyla
doğruyu,yanlışı bizler öğretmeliyiz ve en önemlisi de
hayata bizler hazırlamalıyız...,

bence de...konuyla hiç alakası yok...
genç kız oluşunu paylaştık aplam...üniversite mezuniyet,n, de paylaşacaz inşallah...
heee...hatta senin torununu da....inşallahhh...

demek kızın ergenliğe büyük adımını attı..
tebrıkler..
ben bastırılmamış gençlikten yanayım..
ama mahrem sınırlarıda olmalı
aynı fikirde olmayanlar çıkabılır bu benım görüşüm
oğlumun sünnetı nasıl önemlıyse kızımın ergenlığinin adımı da o derecede önemlı..

regl ise çok geniş ve anlatacak çok derinliği yapacak çok işi var...

bir kere regl olana kadar her ay geçireceği sendromun ondan kaynaklandığını bilmeli...

pedlerini ne kadar sıklıkla değiştirmesi gerektiğini bilmeli....

daha çok ama çok şey var regli cidden çok derin ve yorucu bir periyod...bu konuyu kız çocuk annesi olsaydım kızımla sık sık konuşurdum...

sevgiler .....

işte songül ne güzel örnek bunlar
bilmesi gerekeni bilerek büyüyen
ister kız olsun ister erkek çocuklarımız
doğruları bildiği için sağdan soldan duydukları sapık şeylere meyil etmeden büyüyorlar
buda sağlıklı doğru topluma gidiş demektir
erkek evladım yok ama yeğenlerim var
onlar bu tarz bir soru sorduklarında hiç sıkılmadan anlatırım bildiğim kadar doğrusunu
eğer o an cevap veremezsem yanlış vermemek adına araştırır sonrada olsa anlatırım
bugün onlara anlatmaya sıkıldığımız ayıp dediğimizi yanlış öğrenip
yanlış uyguladıklarında o ayıbı kim ayıplayacak

un turşu kapakları açtırılmazmış..
hamur mayalattırılmazmıs önceleri..
saçma sapan şeyler..
ben reglı olunca aılem ac kalır o ınanca göre..:1closedeyes:

Biz o günü kızımla kutlayarak geçirmiştik kendi aramızda :1rolleyes:
Bütün gün gezdik, tozduk, konuştuk beraber.
Çok güzel bir gündü.
Şimdi bu olayı anarken ayıp ve hastalıklı birşey gibi değil, gurur duyulacak bir olay gibi anar.
Bütün kız annelerine de tavsiye ederim.

bence de...konuyla hiç alakası yok...
genç kız oluşunu paylaştık aplam...üniversite mezuniyet,n, de paylaşacaz inşallah...
heee...hatta senin torununu da....inşallahhh...

Sizlerden başka kiminle paylaşacığım ki,
bazı şeyler paylaştıkca daha da güzelleşiyor..
iyiki varsınız hepiniz...
üniversite tamam da,torun işi bilemiyorum ki Betişim,
Allahım o günleri herkese ,bizlere de göstersin inşallah...

konuyla hiç ilgisi yok biliyorum ama regliyken elimi turşu kavanozuna soktum ve bozuldu....

böyle bir durum var ve vücudun kimyası ile ilgili olduğunu düşünüyorum...kirliyim pisim diye değilkaydirigubbakcemile3

çok reca edıcem kız annesı olupta reglının hala bı utançlık olay olduyğunu düşünen anneler okusun ve feyz alsınlar..
kutlarım canım çok hoş fikir..
alkisalkisalkis

konuyla hiç ilgisi yok biliyorum ama regliyken elimi turşu kavanozuna soktum ve bozuldu....

böyle bir durum var ve vücudun kimyası ile ilgili olduğunu düşünüyorum...kirliyim pisim diye değilkaydirigubbakcemile3

cidden mi :1shok: :1shok:
ilk defa duydum böyle bişi fisfisfis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…