tabiki ayıp da değil,utanılacak birşey de değil,
önemli olan anne baba olarak çocuklarımızı bilgilendirmek,
çocuklarımızla iletişimizi koparmamak...
tutup da regl oldu diye, tabi ki düğün dernekle duyurulmayacaktır,
ama ayıp birşey yaşamış gibi bir duygu hissettirilmesi de çok yanlış...
ilk kez 7.sınıfı bitirdiğim gün adet olmuştum..wc deyim,kan gelmiş...ayy adet oldum ben dedim..çünkü annem bana herşeyi anlatırdı.. kapıyı açtım annemi çaırdım.. bana ped getirsene dedim..neyse üstümü başımı düzelttim içeri geçtim..içerde misafir vardı hatta,girdim.tebrik ettiler.. annem o gün onlara söyledi..ertesi gün anneannemle telde konuşuodu ona söyledi.. akşam babama söylemiş..bir sonraki ay çok fenaydım.sancı falan..anneannemlerdeydim..dayım dedem eniştem herkes birlikte.. benim ağrım olunca korktular tabi,onlara da söyledik.. erkek arkadaşlarımda bilir hep..çünkü ağrılı geçiyo görüyolarben de söylüyorm.. bizim ailemizde ayıp değildir bu..çünkü ben söylemesem de babam zaten biliyor bu durumu.. ayıp gözüyle bakmanın ne faydası var ki..
ve ayrıca bi arkadaşımdan duymuştum..onun kuzeninin arkadaşı annesinden 6 ay saklamış..yaz aylarında camiye girmiş tam 15 gün..sonra sonra ortaya çıkmışş..ne kadar yanlış bişey,ilk kez değişik bişeyle karşılaşıosun.ne yapcağını tam olarak bilemiyosun ama utancından kimseye de söyleyemiosun