Ortaokul 2.sınıf öğrencisiyim,sabah kalktığımda karnımda ufak bir ağrı ile uyandım,tuvalaete gittiğimde regl olduğumu yani adet olduğumu gördüm.Evde hiç bir şekilde bir ped yoktuki evin ablamdan sonra tek büyük bendim ve kimseye söylemeden evden çıkıp mahallenin bakkalına gittim,nasıl alırım yada nasıl isterim diye düşünürken hemen çıktım utancımdan abi bana bir tane ped verirmisin diyemedim.
Hemen evimizin üstündeki markete gittim,cips,çikolata....... ve bir adet orkid aldım,orkidide gazeteye sarmasını söyledim,gören olursa çok utanırım çünkü
Eve gedlim ilk defa böyle bir şey kullanacağım için önce bir baktım sağına soluna,sanki uzayda yaşıyorum ve nasıl kulanılacağını bilmiyorum yaa ay çok komik yaa kaydirigubbakcemile3
Neyse işte bütün deneyimlerimi kendim deneme yanılma yöntemi ile öğrendim maalesef ne annem ile nede babam ile bu tarz diyaloglara giremedim,çünkü ailede yetiştirilme tarzım yada o zamanki şartlar bunu gösteriyordu maalesef.
Ablam yeni evlendiği için ne zaman kafama takılsa bir şey onu arar ondan öğrenirdim ve annemede söyleme diye sıkı sıkı tembihlerdim. :1no2:
Bu biraz yaşam ile alakalı bir durum yani benden sonraki kız kardeşlerim adet olduklarında hemen bana söylediler ve ben yönlendirdim,annem ne zamanmı öğrendi benim adet olduğumu;ben adet olduktan 1 buçuk yıl sonra ağzımdan kaçtı tabi kendisi tahmin ediyordu ama ben söyleyemedim işte :1no2:
Vesselam özetle aslında bu şekilde genç kız olunca heleki o yaşlarda bir panik içinde oluyorsun ve ne yapacağım ben diyorsun?Bir bilene sorma ihtiyacı duyuyorsun ama ayıp olduğunu düşündüğün için susuyorsun?
Bu şekilde sıkıntı çekilmektense konuşup o genç kızımızı da bilinçlendirmek en doğru olanıdır.
Şu an bende anneyim kız annesi olmasamda erkek annesiyim 5 yaşında ama herşeyi biliyor ve öğreniyor,takıldığı yerdede sorusunu hiç çekinemden soruyor?Bende elimden geldiğince mantıklı cevaplar ve doğru cevaplar vermeye çalışyorum ki doğru olan budur.!!
Sünnet = Adet (Regl olmak) belki bağdaşılması yanlış olur ama bir genç kızın regl olduğunu ailesinin bilmesi en doğal hakkıdır,o genç kızın sıkıntı çekmemesi anlamında ve en doğru bilgileri alması açısından,sevgilera.s.
tabiki utanılacak saklanılacak bişey değil kızlarımız adet gördüklerinde bu da ne deyip ürkmemeliler fakat öyle ulu orta söylenecek bişeymiş gibi görüp te baba abi erkek arkadaşlarla konuşulacak kıvama da getirmemek lazım kanımca çünkü zamanla nesil hiçbirşeyden utanmaz hale geliyor birazdaha böyle giderse evlenecek yavrumuz cahil kalmasın diye anne baba cinselliği anlatacak,anlatanlarda vardır elbet ama eskiden anlatılmayanlardan hangileri o işi yapamamış hepsinin 6-7 tane çocuğu olurmuş,o zamanların da bir güzelliği olur,yıllar sonra konuşulacak güzel hatıralar olur,şimdiki genç kızlar olmuş jinekolog...çocuklarımızı bilgilendirirken utanma duygularını da ellerinden almayalım...
tabiki utanılacak saklanılacak bişey değil kızlarımız adet gördüklerinde bu da ne deyip ürkmemeliler fakat öyle ulu orta söylenecek bişeymiş gibi görüp te baba abi erkek arkadaşlarla konuşulacak kıvama da getirmemek lazım kanımca çünkü zamanla nesil hiçbirşeyden utanmaz hale geliyor birazdaha böyle giderse evlenecek yavrumuz cahil kalmasın diye anne baba cinselliği anlatacak,anlatanlarda vardır elbet ama eskiden anlatılmayanlardan hangileri o işi yapamamış hepsinin 6-7 tane çocuğu olurmuş,o zamanların da bir güzelliği olur,yıllar sonra konuşulacak güzel hatıralar olur,şimdiki genç kızlar olmuş jinekolog...çocuklarımızı bilgilendirirken utanma duygularını da ellerinden almayalım...
Kesinlikle bitanem...
Bu tabuları yıkmak da,anne babaya düşüyor işte...
bilmesi gereken herşeyi anlatmalıyız çocuklarımıza...
ben kesinlikle arkadaş gibi olmak taraftarıyım,
tabiki sınırları aşmadan...
sevgiler...
Yorum çok yapılmış yorum yapmıyorum,ellerinize sağlık,beyninize sağlık çok değerli bir paylaşım olmuş teşekkürler...
Belki de bizler hep öyleydik,çekingen,utangaç,sesiz...
(genelleme yapamıyorum bu konuda...)
ben hamile olduğumu babama söyleyemedim ama
babam anneme soruyormuş ne zaman düşünüyorlar diye..
babamın bildiğini bildiğim de ise,çok utanmıştım...
utanmam için bana aksi birşey denmemişti ama
o zamanlar öyleydi demek ki...
haa şimdi olsa babacım dede oluyorsun derdim,büyük bir keyifle...
doğanın kanunu bu arkadaşlar...
lütfen çocuklarımıza utanılacakları,ayıpları,
utanılmayacakları ve doğal olan herşeyi
öğrenmeleri gerektiği
kadar öğretelim,anlatalım..
inanın ukala değil,bilinçli,aklı başında
bir gençlik bizim çocuklarımız olacaktır diye umut ediyorum...
sevgiler...
bak senin utandığın kadar babanda sana soramamış
işte sorunumuz bu zaten songül
benim babam bana rahatlıkla sormalı benle konuşmalı bunu
rahmetli ile konuşurdum da hiç rahatsızlık duymazdım
çünkü o benim babamdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?