Ayıp........mış

evet bu cok kötü bişey...bende ergenlikte anneme söylemiştim öyle bir tokat yedimki..zaten olayın farkına bile varamadan birde tokat yemiştim bu sanırım örf e adettenmiş ne alakaysa..cok sacma bişey bu yaaaa..daha ne oldum karayamadan birde üstüne tokat atıyorlar yok baca saydırmalar fln...bence yeni nesil annelerine örnek olsun buu...sacma sapan kuralları var...ben hala o acıyı unutmaıyorum meselaa

Ah kıyamam sana,sana da tokat attılar demek ki,
böyle adet olmaz,sakince yaklaşmak gerekirsek,
şiddetle yaklaşılıyor,gerçekten yanlış,
her konuda anne babanın çocuğuna sakin yaklaşması gerek,
sakin olursak eğer,çocuğumuzdan öğrenmek istediklerimizi
daha doğru öğreniriz...
sevgiler...

bu tokat olayını da yeni duydum!:uhm: ne enteresan adetlerimiz var yahu!:1no2:

ilk adet oldugumda anneannem bana hafıf bır tokat attı. annem de babama hemen yetiştirmişti, çok bozulmuş ağlamıştım. hale baksanıza ben ınanılmaz zor bır olay yaşıyorum,aşmam gereken bır suru duşuncelerım var ustune anlamsız bır tokat yıyorum ve annem benı babama karşı utandırıyor. şimdı duşununce ayıp degıl ama o zaman çok hassas oluyorsunuz, narin, duygusal boşlukta...memen çıkmış, basen guzelleşmiş, sıvılceler basmış, kıllar cıkmış, erkekler değişmiş artık kardeş gözuyle bakılmıyorsun, o kadar çok stresli bır dönem ki. kendını keşfetmeye çalışıyorsun, bir tek babamın gözunde kuçuk kalsaydım bari anne dıye gunlerce kızdım ve agladım. annemde anlayamadı benı o dönem ama çok utanmıştım.

Tokatı bende duymusdum ama zamanında yemedım
Lakın tokat yemıyecek kadar buyuktum
Yas 15 tum arkadaslarım adet goruyo ben sadece ped reklamlarını gorebılıyorum
Bıgun bı muhabbette duydum ıste şok olmasın dıye bı tokat attım kızıma dıyen bırını
Dusundum hanı belkıde o an bı mantıgı bulunabılırmıkı dıye
Benım kızım var dedım bılınclıyım ne de olsa
Bu konuda da yerı geldıkce ucundan kıyısından anlatıyorum da
Eee zaten daha yası da 10
Hallederız derkennnnnnn
Kızımdan duydum ben tokat yıyecek hale dustum :1shok:
O mınıcık ya gozumde
napacagımı bılemedım :çok üzgünüm:
Kızım dedı anne bı dur nerde senın kanatlıların dıye

ilk sayfaları okuyabildim ancak..neden ayıp olsun ki annem hep ayıp diye yetiştirilmiş ama bana ayıp ya da utanılmaı gerekmeyen bir durum olmadıgını cok güzel anlatmıstı...süneetle esdeger degil elbet ama ikiside farklıda degil nazarımda..

üniv. ögrencisi olmamıza ragmen arkdasım kesinlikle ped alamazdı marketlerden hep beraber alıp paket yaptırırdık ben pek de utanmıyorum sebebi ise kasiyerlerin esleri anneleri kız kardesleri ped kulanmıyormu?? ne yapayım yani :1closedeyes:

annecim ilk adet oldugunda korkusundan söyleyememiş annsine (

Son düzenleme:

Gerçekten kızlarımızın büyüdüğünü kabullenemiyoruz değil mi,
Allah bağışlasın yavrunuzu..
sevgiler...

anneden babadan bu anlamda korkmak ne kadar yersiz değil mi??
peki bu korkuyla,en yakınımızdan,canlarımızdan
ne öğrenebilirz ki,
ben kızıma şimdidn,annelerden hiçbişey saklanmaz,
herşeyini anlat diyorum,ve anlatıyor yavrum...
o yakınlığı,o samimiyeti bizlerden görecekler ki,
hem anlatacaklar,hem de en doğruyu öğrenecekler...
marketten alma işi artık çok ama çok normal,
reyonlarda bu kadar rahat sergilenebiliyorsa,
demek ki almak da bu kadar rahat olmalı diye düşünüyorum...
sevgiler...

iki tane kız bekliyoruz biz de ve şimdiden babasıyla bunları ayrıntılı konuşuyoruz,ne yapmamız gerektiği,nasıl davranmamız,nasıl yaklaşmamız gerektiği konusunda.Bir çocuğa ne kadar açık olursanız o da okadar açık olur size karşı,böyle düşünüyoruz.Bu gibi şeyler konusunda da evet düğün dernekle duyurmak değil ama bunu bir sağlık blirtisi olduğnu,utanılması gerekn bir şey asla olmadığı konusunda konuşmak ve evde de babasıyla,ya da yakın hanım akrabalar arasında konuşulabilmesi gerekir diye düşünüyorum..

ayıp değil tabiki ancak kutlanacak şerefine yemeğe gidilecek birşey de değil bence. önemli olan kız çocuğunun durumu algılaması. ona herşeyin normal olduğunu, bu durumun artık onun özeli olduğunu usulüne uygun bir dille anlatmak gerek. o taktirde çocuk ayıp olarak algılamayacağı gibi uluorta söylememesi gerektiğini de kavrayacaktır.

Kutlama şekli her aileye göre değişir,
kızlarımız zaten bilinçli olduğu zaman,
anne ile konuştuğu zaman uluorta söylenecek
bir konu olmadığını ama aynı zamanda ayıp olmadığını da öğrenecektir...
sevgiler...

bence kızını bunun bir ayıp olmadığını anlatmalısın. hakikaten psikolojik olarak çok etkiliyor. ben ilk adet olduğumda adet olunacağını bile bilmiyodum ve anneme yengemin yanında kan geldi deyince annem öyle bir azarlamıştıki beni. tabi heryerde ben genç kız oldum diye anlatmamalı ama saklamamalıda. gayet normal bir şey inşallah benimde bir kızım olur ve o günleri görürüm.

Dün kızımı işyerime getirdim,değişiklik olsun diye,
ayrıca kızımla özel işimiz vardı,( özel bakım yaptırmaya gittik)
öğlen erken çıktık ve gittik işimizi halletmeye,
gittiğimiz yerde ortayışın üstünde bir teyze vardı..kızımla beni görünce
dedikleri şuydu;
ne güzel bak anneniz sizinle her konuda ilgileniyor,
zamanında bizler hiçbirşeyimizi söyleyemezdik,korkardık,
neden korkardık bilemiyorum ama öyle öğretmişlerdi,deyince
Ezgi şaşırdı,insan annesinden korkar mı diye...
ama üzücü olan hala korkan çocuklarımızın ve
korkutan anne ve babaların olması değil mi sizce de...
sevgiler...

sünnette erkeğin özeli
bunu herkeslere ilan ediyoruz
ama kız regl olunca,babasına söylemesi bile ayıp!
neden ayıp olsun?bizler değil miyiz o günlerde bütün hormonları altüst olan,ağrıdan kıvrılıp kalan,solgun benzimizle günlük işlerimizi halletmeye çalışan?ne olur sanki söylesek de insanlar anlasa biraz?ben reglmin ilk günü 2 saat ayakta durmak sorunda oldugumdan fenalaştım acile kaldırdılar.şimdi ben kusura bakmayın oturmam lazım kötüyüm deseydim,bunun ayıp olduğunu hissetirmeseydi insanlar bana içten içe ne olurdu?evet bu bizim özelimiz,erkeklerin de sünnet özeli.onlar ne şanslılar ki bunu bir kere yaşıyorlar.biz her ay yaşıyoruz.bu yüzden mi bize tolerans yok?halbuki asıl toleransın bize olması gerekmez mi..bu bizim fizyolojimiz,biz bunun sayesinde bebek sahibi oluyoruz,sevdiklerimizin bebeklerini doğuruyoruz.aslı biz regl olunca davul zurna kutlamalı herkes,geleceğin annesi diye:CüvCüv:

bence babasına söylemesi hiçde ayıp degil !
babasıda bunu bilmeli sevinmeli kızım genc kız olmus diyeee
tmm kutlamalar yapılmaz sünnet dügünü gibi ama cocuklarla hersey konusulmalı serbest bırakılmalı kii
zekaları daha fazla gelişsin ayıp sen sus hşştttt diyen cocuk bastırılmaktan kendini geliştiremiyo diye düşünüyorum !

Hiçte ayıp değil aksine gurur verici bir durum.Yani kendini bu şekilde her ay yenileyebilen başka bi organ varmı?Ve bu yenileniş ileriki yaşlarda onun kutsal bi varlık yani anne olabilmesi için.Hembu artık derslerde bile konu olarak anlatılan bişey eğer o çocukları eğiten büyüten anneler buna ayıp diyolarsa herşeye at gözlüğüyle bakıyorlar ve dünyada olan biten bunca ayıbı görmüyorlar...

ben de annem le yengemle konuuyorduk dayımın kızı ile bana anlatıyorlardı neyse konuşma bitti ben tuvalete bi gittim abowww:)anne koş dedim kızım korkma dedi:) sanki konuşmamızı bekliyormuş gibi konuştuk hemen geldi sagolsun:)11 yasındaydım ozaman ufacıktımannem hep derdi bak kızım misafirlikte felan olursan ev sahibinden iste ayıp degil derdi ama ben utanırım anne derdim sen yinede yanında bulundur ama olmassa sor kızım derdi bende babama söyleme anne demiştim ne bileyim işte neden utanıyorsam oda sanırım babama söylemiş babam yanına çagarımıştı bi kaç gün sonra öpmüştü beni harçlık vermişt:) daha sonradan anladım genç kız oldugum için kutladı beni:)ve benım ailem okumuş insanlar degil annecigim ilkoukl 2den terk malesef babamda orta okuldan ama ikiside kendilerini yetiştirmişler sagolsunlar..

Utanılacak bir şey değil ama bu bastırılmışlık falanda değil hakikaten regl olayı sünnetle kıyaslanamaz.Kendi ailende kutlarsın ki kutlamak gerek bence ama etraf duysun bilsin gerennnk yok bence..Zaten ergenliğe geçtiğimizi belli ediyoruz vücudumuzla ..Bayan biraz utangaç olmalı bu bir temsil..

bende ilk regl oldugumda sirf anneme söylemistim ama o babama benden gizlice söylemis. sebebide eger kizin para isterse (ped almak icin) sorma ne yapicaksin falan diye hemen ver o genc kiz oldu demis. akrabaglarda sordugu zaman veya sohbet sirasinda konuysa ozaman söylenir bizde regl oldu falan diye ama öyle partyler veya herkeze telefonla haber vermeler bizde de yok. belki geri kafaliyim ama nasilki benim erkek kardesim benim ilk regl ne zaman oldugumu bilmiyorsa bende onun ilk rüyasini bilmek istemem. anne baba bilir ona lafim yok ama diger aile uyelerinin bilmesini gerektircek bi sey diye sanmiyorum.

ben ilk oldugumda erken yasta olmustum anneme söylemistim annemde ilk basta belki affederseniz kasidin tahris oldu filan demisti cunku ilkokul 4 e gidiyordum aglamistim sonra gelen yogunlukla adet oldugum anlasildi ama herkesede demistik tabi herkes derken aile arasinda cunku ben cok agladigim icin herkes benmle konusmutu ne oldugunu anlatmislardi zamanini ne kadr sürdügünü,fakat lisede bir arkadasim vardi adeti lise 2 deylen olmustu o ilk fakat annesinden gizliyordu..bence ulu orta denmezsede cocuk deyincede ayip filan denilmemesi lazim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…