Ayıp........mış

eski ve aptalca bir adet sözdetokat atılan kızın yanakları kırmızı olurmuş

benimkiler olmadı allık sürüyorumkaydirigubbakcemile3

Yanakları kırmızı mı olsun diye?:1shok:delikafaduldenkaydirigubbakcemile3 sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün..kaydirigubbakcemile3

songülcüm ne güzel kızın ergenliğe adımını atmış.biz o heycanı geçen yaz yaşadık..bende kızımı bu konuda baskılamadım hiç birzaman.davulla zurnayla ilan etmedik ama baskılamadıkda..hatta sevdiğim insanlarla dostlarımızla paylaştık..ama kızım hala bu konuları konuşmayı sevmez..hatta babasının duymamasını istedi.sanırım arkadaşlarından etkileniyorlar..ben daha rahat olmasını istiyorum.çünkü bu doğal bir süreç..bugün yanımızda dolanan o küçük ergenler geleceğin anne adayları..

hanımlar bende bu tarz konularda çok rahat bir ailede büyüdüm hatta o kadarki bir sorunum veya sorum varsa babamla dahi konuşabilecek şekilde yetiştirildim(buna cinsellikde dahil tabi abatmamak kaydıyla) ama yinede ilk adet olduğum gün bende babam duysun istememiştim gerçi ananem sağolsun evde resmen tellalık yaptı öğrenmeyen kalmadı vcdumuzda bazı şeyler değiştiği farklı birşeye geçtiğimizi fark ettiğimiz için insanların duymasından tedirgin oluyoruz ilk anda çünkü daha kendin bile ne olduğunu anlamamıyorsun.ama üzerinden zaman geçince alışıyorusn normal gelmeye başlıyor.benim annemde babamda çalışıyordu eğer annem yoksa evde ve dışarı çıkamaycaksam babamda ped isterdim ama tabi bunun için 1_2 sene geçti.ayıp değil ama utanma olgusu desek daha doğru olur bence ve bu bana normal geliyor hatta güzel çünkü utanmaya bilen insan kendini koruma duygusunuda geliştirebilir diye düşünüyorum

bizim katta görevli bayanla konuştuk şimdi,
bizler utanıyorduk dedi,annemizden bile utanıyorduk,
gizli saklı ypıyorduk herşeyi,
neyi,nasıl yapacağımızı bile yalan yanlış başkalarından
öğrenip yapıyorduk diyor,belki de şimdi ki
rahatsızlıklarımın çoğu,bu olayı bilinçsiz yaşamamdan kaynaklanıyordur...diyor...
kesinlikle doğru,yanlış bilgi,bazen çok ağır yükler bırakıyor insana...
anlatmak,konuşmak ama her konu da,
çocuklarımız yanlız olmadıklarını bilmeli,
en doğruyu aileden öğreneceğini bilmeli,
onlara kapılarımızın sonuna kadar açık olduğunu bilmeliler,
yoksa kime güvenecekler...!!
sevgiler...

Hamilelik gibi muhteşem bir olayı dahi babasıyla paylaşmaktan çekinen bir toplumda yaşıyoruz...

Bence adet dönemi muhteşem bir dönem,tüm sıkıntılarına rağmen...Rahmimiz çalışıyor sağlıkla ne güzel işte...

Gidip babama direk baba ben adet oldum demedim ama babam biliyordu.Pedlerimizi babam alıyordu.Evde 3 tane bayan olunca tabi,yetişmek zor:)))Toptan alıcam diyormuş hatta...Sancılarımızın sebebini de bilirdi ama bunlar diyolağa dökülmezdi..Hatta ilk sütyenimi taktığımda,babam omuzlarıma masaj yaparken farketmiş ve anneme daha küçük değilmi diye sormuş.Babaların kızlarını büyütmesi zor:)))

Benim kızım olurda o günleri görmek nasip olursa inşallah,minik bir parti yapabilirim sanırım,Kardeşim ,annem,kuzenlerim ve onların kızlarıyla...Genç kız olduğunu,bunun utanılacak değil,gurur duyulacak bir şey olduğunu bilmeleri ve anlamaları gerekir.

Çok uluorta konuşulmasından yana değilim ama yüz kızartacak ve utanılıp sıkılınacak bir şey olamdığını,kadın vücudunun normal döngüsü olduğunu ve sağlık için gerekli olduğunu anlatmak gerekir...Çünkü uzunca bir süre bunula yaşayacaklar...Anne olacaklar ilerde..Ve adet olmalarıda anne olacakları günlere bir başlangıçtır.Bu da harika bir şeydir...

Yani kısacası haklısınız,katılıyorum:)))

Son düzenleme:

Çok doğru....
hamileliğini bile gizlemeye çalışan,en azından belli bir aya kadar
o kadar çok kızlarımız,arkadaşlarımız var ki...
neden bu anneden babadan çekinme,utanma duygusu....???
anneden,babadan da utanacaksak (utanılacak konular hariç)
dışarıda ne yapacağız diye düşünmeden edemiyorum açıkcası...??

Kızlar bende hamıle kalsam babama söyleyemem bunu.

Anneme söylerım o söyler babama,utanırım yani.şakkıdı

İster cahıllık dıyın ıster gerıkafalılık,ama böyle.Belkı hayatın bir parcası bu ama ben onun hala küçük kızıyım,büyüdüm evlendım,kocam oldu,o iş oldu ve ben hamıleyım,nılmem bana tuhaf gelıyor,söyleyemem..:1closedeyes:

Ama cook ilerde kızım olursa ve genc kız olursa bende ufak bbı kutlama yaparım,sevdım bu fıkrı kaydirigubbakcemile3

aaaaa ayp söylenmez, aaaa oda ayıp o hiç söylenmez...

E biz derdimizi sıkıntımızı,mutluluğumuzu kimle paylaşıcaz...

tabiki her şeyi bir sınırı olmalı bu hayatta,yoksa işin arkasını alamayız ama..gerçekten ayıp olanlarla olmayanları iyi ayırmak lazım...Olan kızlarımıza oluyor çünkü,erkeklere bir şey olduğu yok..Hatta bu bilgilerin uygun bir dille uygun bir yaşta erkek çocuklarınada anlatılması gerekir bence...Çünkü o erkek çocuklar birgün bir bayanla evlenecekler ve bu dönemlerin zorluğunu,bu dönemlerde eşlerine anlayış göstermeleri gerektiğini bilmeleri gerekecek...

Kısacası aslında çocuk yetiştirirken erkek kız diye ayırmamak gerekiyor...

estağfurulah,herkesin kendi tercihi...

Ben davul zurnayla haber veririm heraldeopuyorumnanaktan

Bide senin bundan çekinmen ayrı bir olay
Tolumdan sürekli baskı alıp,"söyleme ayıp" denmesi ayrı bir olay bence

bencede sünnetle es değil çünkü erkek çocukları sünnet oldukları zaman değil ilk meni geldikleri zaman ergenliğe adım atarlar...
ve bunuda kolay kolay kimseyle paylasamazlar..
tabikide genç kızların ayıp değil ki artık okullarda bile bunun dersi veriliyor...
mesela;yiğenim ilk regl olduğunda bana haber verdiler ama dayısına vermediler haa ayıp olduğu içn mi?
tabikide hayır ama saçma olur...bunlar sadece aile içind kalmalı tabikide babanın eğer abi varsa evde abinin haberi olmalı bunun ayıbı yok ama sünnetle es değer değil....

aaa estağfirullah arkadaşım,
kesinlikle o kelimelerin hiçbirini söyleyemeyiz...
herkesin yetiştirilme tarzı,yaşam biçimi farklıdır...
ama artık biz çocuklarımıza yakın olalım diyorum..
hiç olmazsa çocuklarımız anne ve babasına
yabancı olmasınlar...dertlerini anlatabilsinler...
her konuda ama...

Yukarıda ki yorumuma yazmayı unuttum aslında aklıma gelmedi yiğenimden örnek verdim ama bir an düsündüm....
Benim babmda abimde maço diyeceğimiz bir tipti bırakın bu konuyu babamla konusmak babam zamanında kırmızı oje yüzünden ablamlara neredeyse iskence etmis bir adamdır...Ama bir gün kahvaltıda abimden para istedim napıcaksın dedi lazım dedim bozuk yok dedi bende ama çok lazım hımm anladım tamam ben marketten alırım dedi:))
çok utandım ama neyi alacaksın dedi ee kızım bizde okuduk cahil değiliz bu biyolojik birsey benden mi utanacaksın dedi babamda yanımızda:))
eğer aileysek bunlar konusulmalı tartısılmalı bu değil hersey böyle bir ailem var çok sükür...ama dediğim gibi çokta ilan edilmemeli....

benim kızım 11 yasına girecek ve onunla herşeyi açık konuşuyorum.

bana kızıyolar arkadaşlarım biz herşeyi bilerekmi büyüdük die ama konuşmasında fayda var bence mocalar çocuk..diger türlü.

songülcüm hayırlı olsun bidanem,benim kızımda bu yıl 1.yılı doldu,geçen yıl ne heycan yapmıştım,,aslında gurur verici bişey yarınlarda anneliği yaşayacağının en güzel kanıtı,hemen telime sarılıp kısmetsiz eltime msj atmıştım,çok yakın olduklarımıza paylaştık tabii,kızımda yakın gördükleriyle paylaşır durumunu,ben hemen babasına sölemiştim,şimdi adetli olduğunda da sölerim,
3 ay önce adet görememeye başladı,dr.götürdüm sökülemediği için yumurtalığında kist oluşmuş ,2 aydır ilaçlarla rahatlattık,yani sıkıntıları da başladı bizde.

Ortaokul 2.sınıf öğrencisiyim,sabah kalktığımda karnımda ufak bir ağrı ile uyandım,tuvalaete gittiğimde regl olduğumu yani adet olduğumu gördüm.Evde hiç bir şekilde bir ped yoktuki evin ablamdan sonra tek büyük bendim ve kimseye söylemeden evden çıkıp mahallenin bakkalına gittim,nasıl alırım yada nasıl isterim diye düşünürken hemen çıktım utancımdan abi bana bir tane ped verirmisin diyemedim.
Hemen evimizin üstündeki markete gittim,cips,çikolata....... ve bir adet orkid aldım,orkidide gazeteye sarmasını söyledim,gören olursa çok utanırım çünkü
Eve gedlim ilk defa böyle bir şey kullanacağım için önce bir baktım sağına soluna,sanki uzayda yaşıyorum ve nasıl kulanılacağını bilmiyorum yaa ay çok komik yaa kaydirigubbakcemile3
Neyse işte bütün deneyimlerimi kendim deneme yanılma yöntemi ile öğrendim maalesef ne annem ile nede babam ile bu tarz diyaloglara giremedim,çünkü ailede yetiştirilme tarzım yada o zamanki şartlar bunu gösteriyordu maalesef.
Ablam yeni evlendiği için ne zaman kafama takılsa bir şey onu arar ondan öğrenirdim ve annemede söyleme diye sıkı sıkı tembihlerdim. :1no2:
Bu biraz yaşam ile alakalı bir durum yani benden sonraki kız kardeşlerim adet olduklarında hemen bana söylediler ve ben yönlendirdim,annem ne zamanmı öğrendi benim adet olduğumu;ben adet olduktan 1 buçuk yıl sonra ağzımdan kaçtı tabi kendisi tahmin ediyordu ama ben söyleyemedim işte :1no2:
Vesselam özetle aslında bu şekilde genç kız olunca heleki o yaşlarda bir panik içinde oluyorsun ve ne yapacağım ben diyorsun?Bir bilene sorma ihtiyacı duyuyorsun ama ayıp olduğunu düşündüğün için susuyorsun?
Bu şekilde sıkıntı çekilmektense konuşup o genç kızımızı da bilinçlendirmek en doğru olanıdır.
Şu an bende anneyim kız annesi olmasamda erkek annesiyim 5 yaşında ama herşeyi biliyor ve öğreniyor,takıldığı yerdede sorusunu hiç çekinemden soruyor?Bende elimden geldiğince mantıklı cevaplar ve doğru cevaplar vermeye çalışyorum ki doğru olan budur.!!
Sünnet = Adet (Regl olmak) belki bağdaşılması yanlış olur ama bir genç kızın regl olduğunu ailesinin bilmesi en doğal hakkıdır,o genç kızın sıkıntı çekmemesi anlamında ve en doğru bilgileri alması açısından,sevgilera.s.

çok gözel bir yorum kardeş a.s.alkisalkisalkis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…