Tokat mevzusu nedir,? merak ettim biri açıklayabilir mi?
eski ve aptalca bir adet sözdetokat atılan kızın yanakları kırmızı olurmuş
benimkiler olmadı allık sürüyorumkaydirigubbakcemile3
Hamilelik gibi muhteşem bir olayı dahi babasıyla paylaşmaktan çekinen bir toplumda yaşıyoruz...
Bence adet dönemi muhteşem bir dönem,tüm sıkıntılarına rağmen...Rahmimiz çalışıyor sağlıkla ne güzel işte...
Gidip babama direk baba ben adet oldum demedim ama babam biliyordu.Pedlerimizi babam alıyordu.Evde 3 tane bayan olunca tabi,yetişmek zor:)))Toptan alıcam diyormuş hatta...Sancılarımızın sebebini de bilirdi ama bunlar diyolağa dökülmezdi..Hatta ilk sütyenimi taktığımda,babam omuzlarıma masaj yaparken farketmiş ve anneme daha küçük değilmi diye sormuş.Babaların kızlarını büyütmesi zor:)))
Benim kızım olurda o günleri görmek nasip olursa inşallah,minik bir parti yapabilirim sanırım,Kardeşim ,annem,kuzenlerim ve onların kızlarıyla...Genç kız olduğunu,bunun utanılacak değil,gurur duyulacak bir şey olduğunu bilmeleri ve anlamaları gerekir.
Çok uluorta konuşulmasından yana değilim ama yüz kızartacak ve utanılıp sıkılınacak bir şey olamdığını,kadın vücudunun normal döngüsü olduğunu ve sağlık için gerekli olduğunu anlatmak gerekir...Çünkü uzunca bir süre bunula yaşayacaklar...Anne olacaklar ilerde..Ve adet olmalarıda anne olacakları günlere bir başlangıçtır.Bu da harika bir şeydir...
Yani kısacası haklısınız,katılıyorum:)))
Kızlar bende hamıle kalsam babama söyleyemem bunu.
Anneme söylerım o söyler babama,utanırım yani.şakkıdı
İster cahıllık dıyın ıster gerıkafalılık,ama böyle.Belkı hayatın bir parcası bu ama ben onun hala küçük kızıyım,büyüdüm evlendım,kocam oldu,o iş oldu ve ben hamıleyım,nılmem bana tuhaf gelıyor,söyleyemem..:1closedeyes:
Ama cook ilerde kızım olursa ve genc kız olursa bende ufak bbı kutlama yaparım,sevdım bu fıkrı kaydirigubbakcemile3
Kızlar bende hamıle kalsam babama söyleyemem bunu.
Anneme söylerım o söyler babama,utanırım yani.şakkıdı
İster cahıllık dıyın ıster gerıkafalılık,ama böyle.Belkı hayatın bir parcası bu ama ben onun hala küçük kızıyım,büyüdüm evlendım,kocam oldu,o iş oldu ve ben hamıleyım,nılmem bana tuhaf gelıyor,söyleyemem..:1closedeyes:
Ama cook ilerde kızım olursa ve genc kız olursa bende ufak bbı kutlama yaparım,sevdım bu fıkrı kaydirigubbakcemile3
aaa estağfirullah arkadaşım,
kesinlikle o kelimelerin hiçbirini söyleyemeyiz...
herkesin yetiştirilme tarzı,yaşam biçimi farklıdır...
ama artık biz çocuklarımıza yakın olalım diyorum..
hiç olmazsa çocuklarımız anne ve babasına
yabancı olmasınlar...dertlerini anlatabilsinler...
her konuda ama...
Ortaokul 2.sınıf öğrencisiyim,sabah kalktığımda karnımda ufak bir ağrı ile uyandım,tuvalaete gittiğimde regl olduğumu yani adet olduğumu gördüm.Evde hiç bir şekilde bir ped yoktuki evin ablamdan sonra tek büyük bendim ve kimseye söylemeden evden çıkıp mahallenin bakkalına gittim,nasıl alırım yada nasıl isterim diye düşünürken hemen çıktım utancımdan abi bana bir tane ped verirmisin diyemedim.
Hemen evimizin üstündeki markete gittim,cips,çikolata....... ve bir adet orkid aldım,orkidide gazeteye sarmasını söyledim,gören olursa çok utanırım çünkü
Eve gedlim ilk defa böyle bir şey kullanacağım için önce bir baktım sağına soluna,sanki uzayda yaşıyorum ve nasıl kulanılacağını bilmiyorum yaa ay çok komik yaa kaydirigubbakcemile3
Neyse işte bütün deneyimlerimi kendim deneme yanılma yöntemi ile öğrendim maalesef ne annem ile nede babam ile bu tarz diyaloglara giremedim,çünkü ailede yetiştirilme tarzım yada o zamanki şartlar bunu gösteriyordu maalesef.
Ablam yeni evlendiği için ne zaman kafama takılsa bir şey onu arar ondan öğrenirdim ve annemede söyleme diye sıkı sıkı tembihlerdim. :1no2:
Bu biraz yaşam ile alakalı bir durum yani benden sonraki kız kardeşlerim adet olduklarında hemen bana söylediler ve ben yönlendirdim,annem ne zamanmı öğrendi benim adet olduğumu;ben adet olduktan 1 buçuk yıl sonra ağzımdan kaçtı tabi kendisi tahmin ediyordu ama ben söyleyemedim işte :1no2:
Vesselam özetle aslında bu şekilde genç kız olunca heleki o yaşlarda bir panik içinde oluyorsun ve ne yapacağım ben diyorsun?Bir bilene sorma ihtiyacı duyuyorsun ama ayıp olduğunu düşündüğün için susuyorsun?
Bu şekilde sıkıntı çekilmektense konuşup o genç kızımızı da bilinçlendirmek en doğru olanıdır.
Şu an bende anneyim kız annesi olmasamda erkek annesiyim 5 yaşında ama herşeyi biliyor ve öğreniyor,takıldığı yerdede sorusunu hiç çekinemden soruyor?Bende elimden geldiğince mantıklı cevaplar ve doğru cevaplar vermeye çalışyorum ki doğru olan budur.!!
Sünnet = Adet (Regl olmak) belki bağdaşılması yanlış olur ama bir genç kızın regl olduğunu ailesinin bilmesi en doğal hakkıdır,o genç kızın sıkıntı çekmemesi anlamında ve en doğru bilgileri alması açısından,sevgilera.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?