- 17 Aralık 2016
- 425
- 354
- 53
- 32
- Konu Sahibi elifduru2101
-
Henuz bi atak gelmedi dun hicbisey istemeye gelmedi bakalim bugun nolucak bekliyorum acikcasi ama ben kendimi hazirladim bisey istedigi zaman burda paylascam olaniewet konu sahibi naptı acaba cvb bekliyoruz
Valla bilmiyorum ki biz ankaradayiz dun diger komsuya sordum ondan da kakao margarin fln istemis bi kac defa yok de artik isteyemez dedi ben bu binaya daha sonradan tasindin benden once herkes birbirini tanimis zaten ama yinede arada gidip onlardanda yoluyo benimki kadar cok sık olmasadaBiz acaba aynı apartmanda mı oturuyoruz ki. Bizim de her gün üç kere kapıya gelen bir komşumuz var, bir gün gelmediğini bilmem, evde olabilecek her şeyi istiyor. Aklınıza ne gelirse yumurta, margarin, limon, tuz, evde olabilecek ne varsa ve geri de vermiyor. Annem çok yumuşak yüzlü benim de "verelim, nolacak diyordu." Zor da olsa onu da ikna ettim kapıyı açmıyoruz. Evde olduğumuzu anlayınca daha çok basıyor; ama yine de açmıyoruz, "anlasın bilerek açmadığımızı da bir daha gelmesin, boşverin." dedim. Biz açmayınca diğer komşuya gidiyor, o da açmazsa ki o hiç açmıyor onlara kapıyı, aşağıda başka bir komşuya gidiyor. Sanırım artık aşağıdaki de açmıyor kapıyı ki sadece bize basıp geri giriyorlar içeri. Siz de açmayın bence kapınızı, konuşunca da pek bir sey değişmiyor, canınızın sıkıldığı ile kalıyorsunuz.
Değiliz o zaman; ama aynı komşu tipine sahibiz. Arada tuz, yumurta istenir; ama her gün her gün defalarca gelip, üstüne de alınan verilmeyince insanın canı sıkılıyor, kullanılıyormuş gibi hissediyor insan kendisini. Benim bahsettiğim komşu karşımızda oturuyor, o yüzden en sık bizden istiyor, sizde de karşınızda mi komşu? Belki ondan en sık size geliyordur. Bizim en son bir ütü meselemiz oldu, annemgil tatildeydi - ütünün de hafif bozukluğu var, dikkat edilmezse ütülerken yakıyor.- ben de anlattım böyle böyle bir durumu var diye, vermek istemedim, "olsun yine de alayım." dedi. Verdim rahat bir hafta geçti geri vermedi, gerildim. Gittik, istedik. Baktık hala prizde ütü, vermeye niyeti yokmuş, sanki evinin ütüsü gibi kullanıyormuş. Anneme de "Kızın böyle dedi; ama hiç yakmadı." demiş. Çocuğu da "Anne yaktı ya." demiş, annem de "Doğru demiş, sorunu vardı ütünün." demiş. Nasıl sinir oldum bir de üstüne beni anneme bu şekilde şikayet etmiş. O günden beri kapı mapı açmıyoruz, laftan anlamıyor bu tipler.Valla bilmiyorum ki biz ankaradayiz dun diger komsuya sordum ondan da kakao margarin fln istemis bi kac defa yok de artik isteyemez dedi ben bu binaya daha sonradan tasindin benden once herkes birbirini tanimis zaten ama yinede arada gidip onlardanda yoluyo benimki kadar cok sık olmasada
Böyle böyle zengin olunuyor demek:)Hayir maddi durumu cok cok iyi oturdugumz binanin teras katinda oturuyo onun haricinde iki evleri daha var ama ben biktim artik
Yok ben karsisinda degilim karsisindakileri coktan biktirmis sanirim ben 2 kat altta oturuyorum ama kadin bana gelmeye usenmiyo utanmiyo narkete gtmeye useniyo sanirim arsiZ yaDeğiliz o zaman; ama aynı komşu tipine sahibiz. Arada tuz, yumurta istenir; ama her gün her gün defalarca gelip, üstüne de alınan verilmeyince insanın canı sıkılıyor, kullanılıyormuş gibi hissediyor insan kendisini. Benim bahsettiğim komşu karşımızda oturuyor, o yüzden en sık bizden istiyor, sizde de karşınızda mi komşu? Belki ondan en sık size geliyordur. Bizim en son bir ütü meselemiz oldu, annemgil tatildeydi - ütünün de hafif bozukluğu var, dikkat edilmezse ütülerken yakıyor.- ben de anlattım böyle böyle bir durumu var diye, vermek istemedim, "olsun yine de alayım." dedi. Verdim rahat bir hafta geçti geri vermedi, gerildim. Gittik, istedik. Baktık hala prizde ütü, vermeye niyeti yokmuş, sanki evinin ütüsü gibi kullanıyormuş. Anneme de "Kızın böyle dedi; ama hiç yakmadı." demiş. Çocuğu da "Anne yaktı ya." demiş, annem de "Doğru demiş, sorunu vardı ütünün." demiş. Nasıl sinir oldum bir de üstüne beni anneme bu şekilde şikayet etmiş. O günden beri kapı mapı açmıyoruz, laftan anlamıyor bu tipler.
Cekil soyle bi bakiyom dicem neye diyince benim kapida supermarket falanmi yaziyoda benim haberimmi yok acaba dicemTuz isteyeni duydum da muz isteyeni ilk defa.sen eve alışveriş yapmıyormusun de?şakayla karişik .yada bidaha istediğinde kapıya market tabelası yaptırıcam yakında de
Birinciye bakamiyoruz ikinciyi niye yapmis simdi ikisini birden birakacak bi yer bulmustur bu insanlar ne kadar yuzsuz anlamiyorum hastaneye gitmem gerektiginde ya mecbur cocugumu yanimda gotururum kimseye birakmam yada esim ogun ise gitmez o evde cocuklara bakar bnde gidip gelirim bilmiyorum ama bu insanlar nasil rahat boyle nasil birakiyolar cocuklarini baskalarina ya dusse ya basina bisey gelse kim alcak sorumluluguEski binamda kadın sürekli çocuğunu birine bırakmaya çalışırdı benim üst katımdakini bezdirmişti mesela pazara gidecek olurdu binayı gezerdi o zaman kızı 2,5 yaşında falandı
Bir gün zile bastı müsaitsen çocuğu getireyim bir iki saat oynasınlar dedi bende tamam dedim birkaç dakika sonra geldi çocuğu içeri bıraktı bende onun girmesini bekliyorum ben bilmem nereye uğrayacam ... vs bişeyler anlatıyor yok tek olmaz dedim sende gireceksen buyur yoksa o sorumluluğu alamam yüzsüz de ısrar ediyor merdiven basamağından konuşuyor her an tüyecek içerde de çocuklar kendi başlarına kaldı şangırtı sesleri geliyor ya sende gir yada al çocuğunu dedim aldı çocuğu.
Artık muhatap olmaz oh dedim ama nerde parka gidiyoruz ya mesela görüyor benimkini de götürürmüsün yada bahçeye iniyoruz direk yollardı çocuğu birde üstüne 2. yaptı şimdi büyüklerdir ama inşallah o çocukların başına bir şey gelmemiştir.
Böyle bir komsuda bende var soğan sarımsak nane tuz kahve tereyağ un makarna yumuşatıcı ketçap aklınıza ne gıda gelirse işte ama vermiyorum artık yok diyorum falan sizi o kadar iyi anlıyorum ki bence ihtiyacı olduğu için falan değil sırf bunu çıkarsan satmak için geliyorlar var böyle tipler yok diyeceksiniz bitti diyeceksiniz falan bu yüzden eşimle ar bile açılmaya başlamıştı adam haklı ...Yok ben karsisinda degilim karsisindakileri coktan biktirmis sanirim ben 2 kat altta oturuyorum ama kadin bana gelmeye usenmiyo utanmiyo narkete gtmeye useniyo sanirim arsiZ ya
Hayir maddi durumu cok cok iyi oturdugumz binanin teras katinda oturuyo onun haricinde iki evleri daha var ama ben biktim artik
Umarim tuvaletten kalkip istememistirBenim bi tanidigin komşusu tuvalet kagidi istemiş
Aynenkonuyu okudukça iyi ki kimseyle komşuluk ilişkisi kurmuyorum dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?