Ask Evliligi Oldu Sana Mecburi Evlilik...

Gecen kavga ettik mesela, sebepte eften püften..
Sen ailene bakamazsin ben aileme bakarim dedi esim. Bende sen bakiyorsunda ben niye bakamiyorum, simdilik okuyorum sonra isime basladigimda bende bakarim sen bakarsan dedim, ORDA KAPI o zaman gider bakarsin dedi bana. Kavga uzadida uzadi.. Bosanalim dedi tamam dedim. Anneme gidiyorum dedi git dedim. Bende suralari topliyim ondan sonra gidicem dedim. O cikti annesine gitmis annesine biz bosaniyoruz olmuyor yurumuyor demis annesi evine git geri demis göndermis almamis eve annesi.. O sirada ben ona msj attim "Son defa konusacaksak konusalim yoksa bende suan annemlerin kapisinin onundeyim" dedim. Arabayla merkeze dogru gidiyormus dayanamadi geldi bi noktada bulustuk o konustu ben konustum hallettik. Ama noldu? Bak annemler SANA ragmen beni sana yolladi. Annesi gözünde yine yükseldi. Ya ben kayinvalidemin kötü birisi oldugunu sanmiyorum fakat dengesizler ikiside. Kayinbabamda öyle. Durmadan laf sokmalar.. Gecen gittim yanlarina (ki haftada 1 kere veya 2 haftada 1 kere fln gidiyorum pek ic ice degiliz öyle) dur gelin sana bi laf sokiyim dedi laf acilmisti gelin gitme gelmelerle ilgili. Sen bize sevgiliykende hic gelmedin nisanliykende dedi.. Bende bizde yoktur öyle laubalilik dedim. Kiz az ama öz gider dedim. Ama bi kerede laf sokmadan gidiyim yanindan baba dedim güldüm.. Yada gezmemize takmis adam mesela ogluna sende para cok gezersin tabi seversin diyip duruyor her beraber oldugumuzda. Ya anlamiyorum ki bi bakiyorsun iyiler bi bakiyosun kötüler. Ama ben hizmetimde kusur etmemeliyim ki esim yine o tarafa kaymasin. Desin ki esim herseye ragmen onlar iyise oda iyiligini gösteriyor altta kalmiyor desin. Bide her kavgadan iki cumlesi..
Sen bu evin kizisin artik. Tabii ki bu eve en cok gelip gideceksin. Daha cok bizim dertlerimizle ilgileneceksin, vs..
Bi diyorum aman sineye cek olanlari, bi diyorum ki geri cek kendini. Ikisinide yapamiyorum, ama fazla samimide degilim dün yemege ciktik bugunde kahveye cagririm bize. Dahada 2 hafta görüsmem. Sonucta her görüstügümüzde laf sokma veya dedigin lafa alinma oluyor.. Rahat edemiyorum.
Herseyden ziyade esimin bana o kavgalardaki AILEME karsi özellikle sözlerini unutamiyorum. Bana ben zaten 6 aydir bosanmayi dusunuyorum diyen adama ben nasil AY askimm yaaa diye sariliyim ki? Benden 2 dk önce söylediklerini unutmami istiyor. Iz birakiyor, gelde sus.

Bu nasıl bir fesatlıktır ya !
Ne çıkarsa hep oğlan anasının başının altından çıkıyor!
Keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

O sözü bende duymak istiyorum ya. Nasil basardiniz bunu? Bizede biraz taktik verin

Bence siz acilen evlilik danışmanına gidin .. Herkes birbirine girmiş bu evlilikte ..
Kendi çabanızla toparlamanız zor görünüyor .

evliliginiz çok yeni daha
eşin zamanla seni anlayacak ama
iş işten geçmiş olacak
yani sen ya çok fazla kırılmış olacaksın yada ayrılmış olacaksın
evliligin ilk aylarını yada ilk 3 yılını dolu dolu kavgasız yaşayan azdır heralde
az görüşmeniz iyi ama laf soktukları zamanda cevap verme
duymamazlıga gel
yada cevap verdiginde eşinin tepkisi ne oluyor
bunlar önemli tavrını ona göre alman gerek

Sabirsizlikla bekliyorum o hesap gününü.
Bu dünyanın üstündeysek altıda var , bir yandan baksan allah derler diğer taraftan yallah derler.
Nasıl insanlar bunlar, benim başımdada var bir tane, allh peygamber sabrı versin... Bu bizim imtihanımız mı yoksa kaderimiz mi adını koyamadım. Bir erkek anasının ağzına baktı mı o evlilik yürümüyor malesef. Sana tavsiye dua oku bol bol ondan güç almaya çalış. Gerçekten dene bir huzur veriyor insana. O hesap gününü bende sabırsızlıkla bekliyorumm.

Cevap vermemek elde degil, susarsan daha cok üzerine gidiyor. Sakayla karisik laf soktugumda esimde gülüyor lakin kavga ettigimizde sen zaten her gittiginde laf sokuyorsun demeyide ihmal etmiyor, sagolsun cirkeftirde.. Ama dediginiz gibi bu konular yuzunden esime bagirdigimda migdem sanci girmisti, o gunden bugune migdem yaniyor yemek bile yiyemiyorum.. sayesinde bilmedigim hastaliklar cikti bende. Anlayacak ama ben bu dertten ya ölmüs, yada bitmis olcam.

Sizin sorun aileler, takı meselesi falan değil, asıl sorun eşiniz. 2 hafta da bir gördüğün insanların hafif laf sokmalarını görmezden gelirsin; ya da he siz haklısınız desen bile ne olur? Oysa eşin çalışsan da ailene para yedirmem, tabii ki öncelikle bizim derdimizle ilgileneceksin gibi muhabbetlerle ne kadar basit, eski bir kafa yapısına sahip olduğunu gösteriyor. Bu kadar kolay boşanmayı dile getirmesi de çok çirkin. Ne demek 6 aydır boşanmayı düşünüyorum ben? Bu altı ay içinde mutlu anlarınız hiç mi yokdu? O hep bir yandan evliliği sonlandırma ihtimalini mi değerlendirmiş yani?
Bence acil bir yardım alın; bir uzman gözetimin de konuşarak ikili sorunlarınızı çözmeye çalışın. Yoksa sorunlar birikerek büyüyecek gibi.
Yaşlarda mı çok genç acaba?

senin laf soktugunu anlayan beyfendi durduk yere laf ettigini görmüyor duymuyor mu sanki durduk yere duvarlara laf sokuyoruz
ama inanki zamanla eşin öyle bir degişecekki sen bile şaşıracaksın
laf soktukça tepene çıkarlar tabi ama sen eşin varken duyma cevap verme
eşin yokken yapıştır lafı
yanında eşin olmadıgı için ispatlayamaz bişey tutturamazlar

Aynen canim, cok haklisin. Görsen herkese karsi ne kadar iyiler, hic sanmazlarki bunlar bana böyle yapti. Bosansam bile bende suc bulurlar. Neden? Cünkü disa ic yuzlerini göstermiyorlar. Bende zaten dugunden sonra gördüm gercek yüzlerini. Ama is isten gecmis oldu.. ALLAH yardimcimiz olsun, ben ve benim gibiler icindir duam. Ama dilerim ki ahirete birakmasin Rabbim, gözlerimle görmek istiyorum. Anneme Babama bana yaptiklarini, haksizliklarini.. Hele bi görümcem var, psikolojisi bozuk memnuniyetsiz, herkese bi kulp bulan.. Ya neler neler. Rabbim büyük.

Ben 24 Esim 26. Aynen cok geri kafa. Almanyada yasiyoruz türkiyedeki barzolardan farki yok.

En korktugumda o zaten. Cunku eski konularimida okuduysan, bilirsin. Benim arkamdan ne atarlarsa ogullari tarafindan inaniliyor. Karsisinda bas bas bagirmistim o altin olayi yuzunden, ben senin kiz kardesine öyle herkesin icinde hirsiz demedim diye. Ama senmisin bunu diyen? DEDIN! dedi gecti. Ondan sonra Dügün Cdleri geldiginde anladi demedigimi, hani herkesin icinde orkestranin mikrofonunun yaninda demisim? Dudaklarim kibirdiyormu oturda bak su CD'ye dedim. Ispatladim, tamam dedi hakliymissin. AMA NEYE YARAR? NEYE YARAR YA? Simdi ki o hakliymissin lafini al sen, o beynine yeni sözlük olarak ekle. Neyime yarar? O gunleri bana telafe edebilcekmi? Aileme bacisina hirsiz dedim diye HIRSIZ dedigini geri cevirecekmi? Saka gibi.. Hatami anladim tamam diyor, nerden bilebilcem? Yarin ertesi gun bu böyle dedi diye cikisacaklar sana, sende eve gelip benim uzerime yurumeyeceginin kim garantisini verir bana? Ya ne biliyim ya acayip durumdayim. Iyilikleri olmadi mi oldu. Suan okuldayim mesela ailesi gelecek diye evi toparlamis silmis süpürmüs. Iyilikleri var. Yapsin, isi ne de diyebilirdi. Düsüncelidir ama ailesine karsi Zaafi var bu adamin !

Ailesi olmasaymis iyiymis.

Seni şuan inan ki o kadar iyi anlayabiliyorum ki , bende senin olduğun konumdan farksız değilim. Ben Allah a bıraktım onları kendi silahlarıyla vurmak yerine en iyisi bu , Allah benim hesabımı sorsun onlardan ve beddua ediyorum elimde olmadan, ne olursa olsun bir insanın hakkına girilmez bu kadar. Bende nişanlandıktan sonra gördüm gerçek yüzlerini ve inşallah hayırlısı değilse , ben en az zararla çıkayım bu işin içinden.
Kızın ailesi adam etmeye çalışırken, erkek aileside yıkmaya çalışıyor. Melek kaynanalardan çok az var bu dünyada.
Benim annemin 2 kv si var inan ki bugüne kadar ne tartışma, ne bişey olsu aralarında. Bende bi kv var Allah kimseye vermesin.
Kv, görümcende eden bulur güzelim , sen dediğim gibi sabır çek dua et, inşallah eşinin gözleri açılırda görür tüm olanı biteni.

önceki konularını bilmiyorum ama
ailesiyle bu kadar yüz göz olmuşken nasıl yüzyüze bakmanı bekliyor anlamış degilim
yada gerçekten senin onu bırakmayacagını bildigi için bu rahatlıgı
tek evin tek oglu mu eşin

Ayy valla okurken için kurudu
O sözü bende duymak istiyorum ya. Nasil basardiniz bunu? Bizede biraz taktik verin

Ahh arkadaşım ah... Az sinir krizlerine girmedim, az kavga etmedik, hatta bir iki kere annemlere gittim. Öyle bir mücadele ettim ki... Eşime aşkım o kadar büyüktü ki... Düğün zamanında ailesinin etmediği kalmadı, başka kız olsa evlenmezdi. Neler neler... Ama ne yaptım biliyor musun? Onu hep sahiplendim. Her defasında bizim ayrı bir aile olduğumuzu aşıladım. Kavga edince, bak onlar evlerinde mutlu biz küsüz imajını verdim. Ama en önemlisi hep onu önemsedim. Bir plan mı yapılacak, eşime sormalıyım dedim. Mesela aile, akrabalar hep oturuyoruz büyüklerden biri birşey söyledi, mesela bize gelin dedi diyelim, eşime sormadan birşey diyemem dedim. Kim olursa olsun, kendi annem bile birşey teklif edince önce eşime sormam lazım dedim. Mesela işten gelince, ben evdeysem, çok yorulmuşsundur ne kadar çok yıpranıyorsun diye onu önemsedim, dinlenmeye fırsat bulamadığında hayatı kolaylaştırmak için herşeyi yaptım. Ben çok kıskanç biriyimdir, çok kıskanırım. "Sen benim kocamsın elbette kıskanırım, oh çatlada patla sadece benimsim" gibi laflarla onu hem sahiplendiğimi gösterdim hemde tabiri caizse ağıma düşürdüm :) Özellikle son tartışmalarımızda, ister küselim ister kırılalım barışmak zorundayız, biz evliyiz, sen benimsin bende seninim, ha diyorsan ki ben kavga edeceğim hayat ikimize de zehir olur dedim. Ama en zoru ailesini aradan çıkarmaktı. Çünkü benim eşimin ailesi öyle böyle değil. Zamanında hep sustum sustum, ailesinin dediklerine ama sonradan ona söyledim, bunları haketmedim dedim. Ama diyorum ya arkadaşım eşimin ailesinin savunulur hiçbir tarafı yoktu. Mecburen ses etmedi. Ama o da gördü ki 1,5 seneden sonra onlar yokken biz huzurluyuz mutluyuz. Senin işin daha zor aileyle iç içesin. Ama durduk yere kavga etmeyin. Kavga etmek istediğinde mesela, canın kavga istiyorsa diğer odaya geçiyorum diyin. Ya da kocanıza sarılın, sus sus bu sözlerin devamı kavga getirecek konuşmayalım onun yerine cilveleşelim falan diyin.

Cok sagol yorumun icin canim benim. Gercekten icimi bi nebzede olsa ferahlattin. Aynen dua edicem, ve esimden uzak durucam evin icerisinde. Ders calismam lazim diye yatak odasina cekilicem o oturma odasinda otururken. Ama sende bende insAllah er veya gec görürüz sabrimizin selametini. Dualarim bizimle :)

Narçiçeği arkadaşa katılıyorum. Başlarda bende hep ezikleri oynadım. Beni bozdular, gözlerim doldu direk eşime baktım. Beni burdan götür lütfen dedim. Annesi düğünden sonraki gün öyle bir laf soktu ki, sanırsın yılların en beter kaynanası. Eşimi çağırdım, bak annen ne diyor biz bunun için mi evlendik dedim. Eşimin gözü önünde laf soktum, ama kibar bir dille.

Ha bir de ne dersen de dürüst ol. Benim kimseden çekincem yoktur, eşimde bu huyumu iyice öğrendi. Yaptığımın arkasında dururum dediğimin de. Bu yüzden ikiletmeden lafıma inanır.

düğünden birgün sonra altınları kv ye teslim ettim dönüncede verdiğim gibi aldım.Pişman değilim.Ne niye ona bıraktın yok bana bırakmadan vs gibi laflar duydum.Bence çok büyümüş olay ve farklı boyutlara gelmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…